Lanýžové menu s Riccardem

Šéfkuchař: Riccardo Lucque

Jaké je menu?

(Prosecco di Valdobbiadene Brut sur lie 2017, Casa Coste Piane)
Soufflé s pošírovaným vejcem a lanýži (Valtolla 2016, Massimiliano Croci)
Vývar z kapouna, bottoni ravioli s parmazánem a lanýže (Volpe Rosa 2016, Cantina Giardino)
Risotto se sýrem Robiola a lanýži (Barbera d’Alba Gabutti 2012, Dr. G. Cappellano)
Kuřecí galantina s lanýži
Crème caramel a zmrzlina ze slaného karamelu

3 950 Kč včetně DPH za osobu

Každý podzim se milovníci lanýžů sjíždí do Itálie, aby si vychutnali specialní menu s lanýži.  A jelikož máme italské kořeny, tak bychom vám tento exkluzivní zážitek nemohli odepřít.  Milí milovníci lanýžů, zveme vás na kurz věnovaný těmto delikátním houbám, který povede sám Riccardo Lucque. Můžeme vám slíbít, že si z kurzu odnesete neopakovatelný a luxusní zážitek,  protože nosnou ingrediencí jsou právě lanýže, gurmány vyhledává delikatesa. Připravíme si třeba italské risotto s ústřicemi a lanýži nebo kuřecí galantine s lanýži.

Kurzy vedené Riccardem mají vždy skvělou atmosféru, náboj a jsou velmi obohacujícím zážitkem. Lanýže jsou jako víno, každá oblast má svou vůni. V Itálii mají svoji dlouholetou tradici a jejich vyhledávání patří k přísně střeženým rodinným tajemstvím a kulturnímu bohatství země.

V Laboratoriu si na kvalitních surovinách zakládáme, přijďte se sami přesvědčit na náš kurz.

Kurz je veden v anglickém jazyce.

 

Riccardo Lucque

Od roku 1993 pobýval devět let v Anglii a pracoval v restauraci Zafferano. V Londýně se stal výkonným vedoucím šéfkuchařem řetězce pěti italských restaurací, svoji kariéru přenesl i na do New Yorku a od roku 2002 žije v Praze, kam přišel původně jako šéfkuchař restaurace Square. V roce 2005 otevřel svoji první restauraci Aromi, následovala La Finestra in Cucina a bistra La Bottega.

 

Další kurzy lektora/ky

26. 03. 2019

Recepty z Riccardovy Italské kuchařky (ENG)

15. 04. 2019

Těstoviny - základ Itálie (ENG)

29. 04. 2019

Italské klasiky (ENG)

10. 05. 2019

Ryby a mořské plody ENG

03. 06. 2019

Těstoviny v moderním pojetí (ENG)

Další volné kurzy

DIM SUM knedlíčky v novém kabátu!

DIM SUM knedlíčky v novém kabátu!

Ladislav Dvořák

3 300 Kč

Více

Recepty z Riccardovy Italské kuchařky (ENG)

Recepty z Riccardovy Italské kuchařky (ENG)

Riccardo Lucque

3 300 Kč

Více

Do Itálie s Leonardem z CottoCrudo (ENG)

Do Itálie s Leonardem z CottoCrudo (ENG)

Leonardo di Clemente

3 600 Kč

Více

Do Francie s Martinem

Do Francie s Martinem

Martin Kortus

3 300 Kč

Více

LA FINESTRA představuje: MASO

LA FINESTRA představuje: MASO

Tomáš Juřík

3 950 Kč

Více

Degustace piv s BeerGeek

Degustace piv s BeerGeek

Olga Romanová

1 500 Kč

Více

Maršálkovy sladké chlebíčky

Maršálkovy sladké chlebíčky

Josef Maršálek

4 950 Kč

Více

Těstoviny - základ Itálie (ENG)

Těstoviny - základ Itálie (ENG)

Riccardo Lucque

3 300 Kč

Více

Ukázka z kurzu