Lektoři

Riccardo Lucque

Od roku 1993 pobýval devět let v Anglii a pracoval v restauraci Zafferano. V Londýně se stal výkonným vedoucím šéfkuchařem řetězce pěti italských restaurací, svoji kariéru přenesl i na do New Yorku a od roku 2002 žije v Praze, kam přišel původně jako šéfkuchař restaurace Square. V roce 2005 otevřel svoji první restauraci Aromi, následovala La Finestra in Cucina a bistra La Bottega.

 

Kurzy

Martin Kortus

V roce 1992 úspěšně zakončil studia na francouzském kulinářském institutu v New Yorku. Od té doby Martin působil jako privátní kuchař, gastronomický poradce, lektor školy vaření a šéfkuchař v Il Vigneto a Bettola Restaurant. V Česku zastával pozici šéfkuchaře v hotelu Josef a léta působil v Monarchu a Národní bance vín, kde se pod jeho vedením připravovaly degustační večeře a lekce vaření.

 

Kurzy

Flemming Laugesen

Flemming sbíral své zkušenosti během dlouhých cest po Itálii, kde pečlivě sledoval každou fázi výroby vína. Po 15-ti letech intenzivního objevování, ji navštěvuje pravidelně jednou měsíčně a hledá další „neobjevené a nejlepší víno“. Jeho múzami jsou mnozí osvícení vinaři. Flemming pořádá kurzy, semináře a školení o vínech jak pro profesionály i soukromé osoby v šesti jazycích.

Kurzy

Tomáš Juřík

Svou kuchařskou praxi začínal v restauraci Pastacaffe Tonino Lamborghini (Ambiente Group), kde zůstal jeden rok. Poté pokračoval do La Degustation Boheme Bourgeoise. Své zkušenosti rozšířil na měsíční stáži v New Yorku v restauraci Avoce, která se pyšní hned dvěma hvězdami gastronomického průvodce Michelin Guide. Nyní je Tomáš šéfkuchařem v restauraci La Finestra.

Kurzy

Yasmin Keshmiri Hejduk

Pochází z Íránu, poté žila v Londýně a v roce 2006 se přestěhovala do Česka. Horlivou kuchařkou byla od mala, milovala vaření s maminkou. Jídlo je její vášní, naplňuje ji sdílet tradiční íránské chutě a vůně s ostatními. Rozšiřovat jim tak obzory i těšit jejich chuťové buňky. Když se její láska k vaření a její kreativní, organizační schopnosti spojí, výsledkem je vždy skvělá akce. Na kontě jich má nespočet. 

Kurzy

Dalibor Křivánek

Dalibor začal svoji kariéru v Ambiente v roce 2003 v Pasta Fresca v Celetné, poté přešel do michelinské La Degustation Boheme Bourgeoise, kde působil přes 6 let, z toho 3 roky jako zástupce šéfkuchaře Oldy Sahajdáka. Dalibor rozjížděl oblíbené Naše maso, působil jako šéfkuchař Pastacaffé. V roce 2018 dostal nabídku od Marka Janoucha, aby mu sekundoval v Kuchyni a tu nemohl odmítnout. 

Kurzy

Marek Janouch

Marek začínal jako kuchař v úplně první o restauraci Ambiente v Mánesově ulici v roce 1997. Podílel se na rozjetí Lokálu v Dlouhé, tam působil 6 let, pomáhal rozjíždět další Lokály a v roce 2013 je dostal jako šéfkuchař Lokálů na starost. Je srdcem kuchař, u nabídky otevřít Kuchyň na Hradě neváhal ani vteřinu. Dnes má vlastní kuchyni s bezvadným týmem kuchařů, kterým šéfuje a nemůže být šťastnější. 

Kurzy

Jan Punčochář

Kariéra Honzy začala v hotelu Ambasador, poté sbíral zkušenosti v Rybím trhu, Zátiší Group či v International Zlatá Praha. Významnou stopu zanechal v Le Terroir, kde působil jako šéfkuchař 10 let a v Grand Cru, kterou povýšil na restauraci s puncem nejvyšší kvality. Stal se porotcem soutěže MasterChef Česko a plní si svůj sen, brzy otevře dvě vlastní místa – restauraci U Matěje a exkluzivní Stůl JP.

Kurzy

Josef Maršálek

Josefovy dezerty miluje i britská královna. Jako cukrář začínal v Praze, poté se přestěhoval do Bath v Anglii, kde se stal šéfcukrářem nejluxusnějšího lázeňského hotelu. Následoval Harrods, tam se plně realizoval a přebral všechna ocenění jaká mohl. Přestěhoval do Indie, kde se podílel na krásném projektu Conçu. Po návratu do Prahy pracuje Cakeshopu, založil Fat Brothers a chystá autobiografii i kuchařku. 

Kurzy

Khanh Ta

S vietnamskou kuchyní se kromě domácího stolu seznámil na stáži v Culinary Arts School v Saigonu i práce v rodinných hanojských bistrech. Za zmínku stojí praxe v restauraci Story Michala Černého a Entrée, Přemka Forejta. V roce 2014 otevřel se svým bratrem restauraci Gao Den, po úspěšném fungování přišlo otevření Taro. Tam servírují sedmichodovou degustaci na baru kolem otevřené kuchyně.​

Kurzy

Leonardo di Clemente

Šéfkuchař restaurace CottoCrudo, hotelu Four Seasons sklízí se svým týmem jedno uznání za druhým. Jako jeden z nejrespektovanějších kuchařů své generace, je nejšťastnější, když tvoří tradiční jídla okořeněná středomořím. Za svou kariéru vařil ve Švýcarsku,Velké Británii, Japonsku a učil na jednom z nejprestižnějších gastronomických institutů Boscolo Etoile Academy. 

Kurzy

Marko Jelič

Marka známe všichni jako wine geeka.Věnuje se mu od roku 2005 a vyzkoušel si i jeho výrobu ve světových vinařstvích. Po návratu do Prahy se věnuje dovozu hlavně naturálních vín z mnoha zemí Evropy. Nejraději má vína z malých rodinných vinařství, kde jsou vyráběna s pokorou, respektem k přírodě a dbá se na trvalou udržitelnost. Baví ho vína s minimem aditiv a ve své nejpravdivější poloze. 

 

Kurzy

Vladislav Ryasnyy

Vladislav je přední český cukrář, od 12ti let si šel za svým snem být cukrářem a povedlo se. Od roku 2016 je členem národního juniorského týmu Asociace kuchařů a cukrářů, získal ocenění „Mladý řemeslník roku“. Pro inspiraci si jezdí po celém světě, absolvoval kurzy u špiček jako Jordi Bordas či Frank Hasnoot. Má smysl pro dokonalost, jeho perfektní chuť nezná mezí, je znám hledáním nejlepších receptů. 

 

Kurzy

Martin Štangl

Martina významně ovlivnilo osmi leté působení v michelinské La Degustation Bohême Bourgeoise jako sous chef. V roce 2015 se mu splnil sen, stál u otevření nové restaurace Eska jako šéfkuchař. Miluje divoké bylinky a příroda je pro něj tou hlavní inspirací. Váží si každého jednoho jejího plodu, baví znovuobjevovat zapomenuté suroviny a vždy vše zužitkuje do posledního kousku. 

Kurzy

Martin Levý

Martin je původem z Brna, tam pracoval pro síť La Collezione v restauraci Il Mercato či restauraci Pavillon. V Praze je jeho kariéra spjata se sítí Ambiente – prvně Pizza Nuova a poté michelinská La Degustation Boheme Bourgoise.  Martin je certifikovaný odborným vzděláním - WSET a The Court of Master Sommeliers a od května 2017 působí jako head sommelier Aromi.

Kurzy

Martin Beránek

Martin působil od roku 2003 jako kuchař a cukrář v Ristorante Rialto.V roce 2008 nastoupil jako cukrář do hotelu Noem Arch. Od roku 2009 exceloval jako hlavní cukrář Ristorante Rialto. Od 2012 je jeho kariéra spjata s italským bistrem La Bottega di Finestra v Praze a restaurací Il Mercato v Brně. Martin pekl i pro velmi významné osobnosti i české prezidenty.

Kurzy

Petr Kymla

Ambassador největší barmanské soutěže na světě World Class pro Česko a absolvent prestižního kurzu na sladové whisky, Malt Advocate Course. Začínal jako barman v Bugsy‘s, 9 let strávil jako manager v Tretter‘s baru a poté byl 3 roky managerem ve Wine Food Marketu. Posledních 5 let působí jako Diageo Reserve Brands Ambassador v UPB, věnuje se školení, prezentaci a degustaci pro portfolio. 

Kurzy

Eliška Klanicová

Vystudovala angličtinu a ekonomii, ale díky lásce k pečení otočila svůj život vzhůru nohama. Přestěhovala se do Londýna a získala vysněný Grand Diplome na  jedné z nejprestižnějších kulinárních škol na světě Le Cordon Bleu. V Praze absolvovala nespočet kurzů v Laboratoriu, teď se role vyměnily, z žáka je lektorka. Eliška je pastry chef restaurace La Finestra in Cucina a autorka blogu Elikatesy.

Kurzy

Janina Černá

Cukrfree není dieta, je to životní styl. To nám Janina, autorka známého blogu Cukrfree a stejnojmenných kuchařek dokazuje už několik let. Svým příběhem, zkušenostmi pomáhá i spoustě dalších lidí, kteří se chtějí cukru jednou pro vždy zbavit. Janina má na kontě i výhru v soutěži Food Blog roku 2016 v kategorii Recepty.

Kurzy

Silvia Lizoňová

Její tvář znáte z Ambiente, pracovala v Pizza Nuova a nyní působí jako head sommeliérka v Esce. Její láskou jsou naturální vína, kvalifikaci v oblasti vinařství si rozšiřuje na WSET v Londýně. Silvia se řídí se heslem "víno je emoce“. Své cenné zkušenosti získala na stážích v zahraničí a chystá se i do michelinské restaurace Noma v Kodani.

 

Kurzy

Jana Bilíková

Jana je vystudovaná právnička oblékající rondon jako kreativní šéfkuchařka sítě restaurací Ambiente.  Byla vybrána jako jedna z Forbes 30 pod 30 a její prací je následovat moderní trendy v gastronomii.  Svoji kariéru začala v Sasazu, Kampa Park a následně pracovala tři roky v michelinské restauraci La Degustation Bohême Bourgeoise. Inspiraci na vaření sbírá na zahraničních stážích. 

Kurzy

Frankie Gallucci

Jídlo a vaření miloval od malička, do Prahy ho přivedla stáž ve Ferrero. Ale jeho doménou a vášní se stala pizza. Devět měsíců studoval veškeré chování a reakce těsta, mouky, fermentaci až konečně našel dokonalou kombinaci. Jako každý Ital miluje jen prvotřídní suroviny, Frankieho pizza je v Praze totálním fenoménem​.

 

Kurzy

Olga Romanová

Pivo bylo jejím koníčkem už kdysi dávno, nejprve vařila pivo doma s manželem jako domovarníci. Ale chyběla jim taková vysněná pivotéka, ve které by byla k dostání i výjimečná piva, vzácné a raritní kousky. Pustili se do toho sami a naplno! Je to totiž, podle nich, jediný správný způsob existence - pokud máte rádi svoji práci, tak nepočítáte čas, prostě děláte s láskou to, co máte rádi. 

Kurzy

Tomáš Babinec

Tomáš Babinec je především foodie nadšenec a zakladatel firmy Čongrády, která vyrábí skvělé paštiky a masové výrobky. Jak říká Tomáš, celé to začalo jednoduše láskou k jídlu, psaním o něm a sbíráním zkušeností od těch nejlepších kuchařů. A dnes je gastronomie nejen jeho největším koníčkem, ale i chlebodárcem. Tomáš posouvá českou gastronomii vpřed. 

Kurzy

Jaroslav Pochop

Jarda byl šéfkuchařem pražské restaurace Rawcha. Příprava syrové stravy ho před několika lety zcela pohltila. Absolvoval kurz přípravy raw pokrmů u raw chefa Russela Jamese v Londýně a roční studium u Ekaya Institute of Living Foods Education z USA, kde získal certifikáty šéfkuchaře přípravy syrových jídel a nutričního specialisty. ​

Kurzy

Juliana Fischerová

Juliana je blogerka, která na začátku roku 2012 začala psát blog Maškrtnica.cz o pečení z kvasu. Posléze založila spolu s Cuketkou kváskovou mapu a hnutí PečemPecen.cz. Od malička se věnovala pečení především pro rodinu, posléze ve větším na zakázku a následně rok a půl pekl a smažila koblihy pro restauraci Maso a kobliha.

 

Kurzy

Lukáš Pocnar

Lukáš má na kontě řadu zkušeností třeba v restauraci Rybí trh, Les Moules a Renomme, odkud odešel kvůli novému projektu "Oblaca", kde následně sbíral zkušenosti od kolegů z Four Seasons, kteří pracovali přímo pod Andreou Accordim, který přinesl první michelinskou hvězdu České republice. Pak se rozhodl vařit v La Bottega di Finestra pod vedením Riccarda Lucqueho a Radka Hasmana.​

Kurzy

Sofia Smith

Sofie v současné době působí jako šéfkuchař v Cafe Buddha v Balbínově ulici. Svojí kariéru v Praze zahájila v British Council, Cafe Angel a restauraci Angel. Její specialitou je autentiská asijská kuchyně v moderním pojetí. Před zahájením inovativního projektu The Sexy Curry  Company působila jako šéfkuchař v restauraci La Patio. 

Kurzy

Daniele Combi

Daniele Combi je předním cukrářem všech sítí La Bottega. Narodil se v italském městě Lecco. Již od dětství sbíral zkušenosti v rodinné cukrářské výrobně u strýce Antonia Anselmi v Lombardii. Od roku 2012 pracoval jako šéfcukrář v La Bottega di Finestra a od roku 2015 pro vás každý den připravuje ty nejlepší italské dezerty v La Bottega v Tusarově ulici. 

Kurzy

Michal Hromas

"Hugo" začínal od píky jako každý kuchař v restauraci Aromi, Dům vína U závoje či Obecní dům, než se na Sahaře setkal s vařením na otevřeném ohni, kterému propadl. Výsledkem je jeho projekt Nomadis a realizace Streetfood festivalu či koncepty kuchyní v Herbivoru, Biozahradě, Mamacoffee, Crossclubu. Vidět ho můžete v pořadu U stánku na Streamu, slyšet Ve vlastní šťávě na radiu Wave.

Kurzy

Ladislav Dvořák

Klíčovou roli v jeho kariéře sehrála pětiletá zkušenost v restauraci Essensia (dnešní Spices) hotelu Mandarin Oriental Prague. Prošel si stážemi v Sala Rim Naam v Bangkoku, kde se naučil moderní thajskou kuchyň, následovala stáž v Londýně v Dinner by Heston Blumenthal. Pracoval na Šumavě U Štěpána či v Babiččině zahradě. Založil pop-up projekt s dim sum knedlíčky TamarindTree.

Kurzy

Jiří Janouch

Šéfkuchař Dish {fine burger bistro}, vystudoval hotelovou školu v Praze. S jedním z majitelů bistra Dish se znají ze společného působení v restaurantu COMO hotelu Jalta, kde Jíří působil jako šéf studené kuchyně. V Dishi se podílel na kompletní přípravě konceptu před samotným otevřením a každá položka v nabídce je více než z poloviny jeho "dítětem."

 

Kurzy

Julek Surmaj

Zkušený kuchař, který se již řadu let specializuje na sushi a teplou japonskou kuchyni, sbíral své zkušenosti v restauracích Ambiente Brazil food, japonské restauraci Katsura v Hotelu Diplomat či v restauraci Koishi v Brně, kde se učil od japonského mistra Tadaoshi Ebina. Nyní pracuje v restauraci Aureole jako sushi master.  

Kurzy