Lektoři
Tomáš Laca
Tomáš pracuje s výběrovou kávou již 10 let. Baristickým a domácím školením se věnuje již více než 4 roky.
Poslední dva roky vede svoji vlastní pražírnu kávy BeBerry Coffee, která se zaměřuje na pražení mikrolotu výběrových káv z celého světa.
Také je prvním Slovákem na světě, který získal licenci Q Grader. Je to certifikát pro hodnocení výběrové kávy, který je standardizován po celém světě. Q Graderu na Arabiku je cca sedm tisíc na světě a v Česku a na Slovensku jsou nyní dva.
Tomáše baví také soutěžit, hodnotit kávu a porotcovat na soutěžích. Porotce dělá hlavně na baristické soutěži Barista roku, kde se hodnotí příprava espressa, mléčného nápoje a speciálního drinku na bázi espressa. V soutěžení ho baví nejvíce Cup Tasters, kde se v roce 2019 stal mistrem Slovenska a reprezentoval Slovensko na Mistrovství světa v Brazílii. Letos s kolegou vyhrál mezinárodní soutěž Barista league a to jako první reprezentanti v České republice.
Stefano Ciotti
Stefano Ciotti, italský mistr kuchyně a držitel michelinské hvězdy, má za sebou bohatou kuchařskou dráhu. Na začátku své kariéry se vzdělával u renomovaných šéfkuchařů, jako jsou Luigi Sartini a Alois Vanlangenaeker. Michelinskou hvězdu získal v roce 2010 v restauraci Carducci 76/Vicolo Santa Lucia. V průběhu let získal několik ocenění, v roce 2017 otevřel vlastní restauraci s michelinskou hvězdou "Nostrano di Stefano Ciotti". V kulinářském světě nadále září, nedávno otevřel restauraci "Veritas" v Dauhá a stal se členem uznávaných sdružení, jako jsou Le Soste a Euro-Toques Italia.
Roman Janeček
Roman Janeček - cukrář a pekař, který ve svém luxusním butiku na sladké věnečky vymýšlí nejen nové příchutě a dohlíží na kvalitu těsta, ale zároveň se s vervou věnuje svým zákazníkům a svým cateringovým službám.
Všechno chce svůj čas. To dobře ví i Roman Janeček, který pro radost pekl svým kolegům bábovky. Když jednou přišla prosba, aby udělal věnečky, pustil se do nich s takovou vervou, že dnes provozuje Věnečkový butik a s úsměvem vzpomíná na sladké začátky své cukrářské dráhy zrozené ve skladu obchodu na Pařížské. Z nadšení se stal koníček a z koníčku vlastní podnik. Zkušenosti pobral po prababičce, vesnické cukrářce, se kterou propekl ne jedny letní prázdniny. Láska k pečení se mu vrátila do života, bez nadsázky díky pandemii, kdy, jak sám říká "bylo na všechno víc času."
Klasickým věnečkům nasadil kabát 21. století. Míň cukru, víc naturální chuti a pohodlnější velikost dohromady tvoří jedinečný chuťový zážitek.
Ondřej Marek
Ondřej Marek se pohybuje v gastronomii už více jak 10 let a prošel si všemi pozicemi od kuchaře, číšníka, sommeliera až po management restaurace. Vždy měl blízko k Itálii a její gastro kultuře, a tak většinu své kariéry pracoval pro italské koncepty jako The Italiens, Casa de Carli nebo Da Pietro v Plzni. Sen o vlastním podniku zaměřeném na víno se začal v roce 2022, kdy většinu roku strávil v Itálii hledáním a poznáváním malých naturálních vinařů, s kterými začal spolupracovat a dovážet jejich vína. Projekt BAR NATURAL spustil v roce 2023 (e-shop a distribuce vín). Dnes Ondřej pracuje na otevření kamenného obchodu s barem. Jeho vizí je představit lidem autentická vína z italských regionů, která jsou výsledkem poctivé práce a mnoha let zkušeností
Lukáš Hanzl
Lukáš Hanzl je profesionální barman a rumový expert, který má mnohaletou mixologickou praxi z různých koutů republiky.
Pracoval jako barman ve slavném pražském Tretter's New York Bar, kde se za své 14leté působení vypracoval z barbacka na manažera podniku.
Dnes ho nejčastěji potkáte jako přednášejícího na degustacích se skleničkou v jedné ruce a doutníkem v druhé.
Několik let se intezivně věnoval jako brand ambassador rumu Diplomatico a úspěšně ho pomáhal dostat do popředí na české rumové scéně. Dnes se věnuje širšímu portfoliu rumových značek, ale největší zalíbení našel v rozmanitých rumech Plantation.
Lukáš při degustacích rád dokazuje, že popíjení kvalitního rumu je skutečný gastronomický zážitek. Gastronomii má totiž v krvi - jeho tátat byl kuchař a sám se vyučil v oboru kuchař-číšník. Krátce po vyučení se ale na kurzu barmanství setkal s Milošem Tretterem a jeho život dostal zcela nový směr. Svět koktejlů a luxusních nápojů Lukáše zcela pohltil a doposud nepustil.
Lukáš o své cestě k rumům říká: "Kategorie rumu je tak rozmanitá, že si v ní každý najde svého favorita. A cesta je krásná a dlouhá. Já už svého našel a rád vám pomohu najít toho vašeho.
Jan Albrecht
Jan je především odborník na gastronomii a to v jak v oblasti prestižních rumů, doutníků, ale také je uznávaný sommeliér, který pracoval v těch nejprestižnějších podnicích v Praze. Doutníkům samotným se věnuje více než 15 let a je milovníkem kvalitních destilátů, vín a doutníků a aktivně se věnuje jejich párování.
S intenzitou, jakou věnuje rumům, se zabývá i doutníky a rád navštěvuje jak destilerie, tak doutníkové "fakriku"- Nejlépe se cítil na tabákových platážích doutníkových značek Perdomo Arturo Fuente.
A právě on pro Vás společně s naším šéfkuchařem z Aromi Marcem připravil tento jedinečný kurz zaměřený na vaše chuťové pohárky v podobě párování doutníků s rumy a koňaky se specialitami z naší kuchyně.
Marek Čimbora
Marek Čimbora je barman a mixolog populárního Kro Bistro & Bar v pražskom Karlíne.
Za barem je od svých 15 let jako doma, ale jeho skutečným domovem jsou slovenské Kysuce. Odtud pochází jeho vášeň pro bylinky a přírodu. Proto je rád spojuje a ulítává si při přípravě alko i nealko drinků. Můžete ho potkat za barem se šejkrem v ruce, na procházce v lese nebo trénovat funkční pohyb s bojovými prvky.
Před tím než přijel do Prahy, působil v bratislavském SaSaZu nebo populárním SOHO.
S Ultra Premium Brands spolupracoval na Ginovém a Rumovém festivalu.
Tomáš Mozr
Tomáš Mozr je barový historik, novinář, geograf, barman, a především koktejlový nadšenec, který se v oblasti gastronomie pohybuje již více než 15 let. Třebaže disponuje bohatými zkušenostmi zpoza baru, vždy ho to více táhlo k psaní, a to nejen v rovině popularizační, ale také akademické, kdy se specializuje na americké a evropské dějiny mezi dvěma světovými válkami. V současnosti působí ve společnosti Ultra Premium Brands jako šéfredaktor časopisu Warehouse #1. Pravidelně rovněž přispívá i do celé řady dalších periodik, přednáší na oborových akcích i na kurzech pro širší veřejnost a tvoří podcast určený všem zájemcům o koktejlovou kulturu s názvem Koktejly podle abecedy.
Pavla Janečková Hájková
Pavla od mala milovala pečení se svojí babičkou a vyprávění o tom, co se vařívalo kdysi u nich doma. Postupně si začala uvědomovat, jak jsme jídlem nevědomky vtahováni do naší minulosti, aniž bychom se pozastavovali nad hloubkou jeho historie. Pavla ráda čerpá pro své vaření inspiraci v historických kuchařkách, ale jídla nerekonstruuje do své věrné podoby. Využívá dnešní suroviny i zázemí moderní kuchyně, aby oživila staré recepty přístupnou formou. K tomuto jí nahrává samotná otevřená podoba starobylých receptů, jelikož v dávných kuchařkách nenajdete specifikované množství jednotlivých ingrediencí ani konkrétní postupy, ale spíše hrubé návody, jak to či ono uvařit, jelikož dříve se se počítalo s tím, že vaří člověk kuchařství znalý.
Najdete u ní ale i recepty novodobější, které více či méně upravuje, aby ukázala obměny různých jídel a povzbudila zájem u ostatních o menším experimentování, neboť i recepty starých dob se v průběhu staletí měnily.....
Pavla se řídí zásadou, že při vaření je nejlepší nechat se vést chutí, vlastní nápaditostí či inspirací z kterékoli doby.
Davide Lagomarsino
Davide Lagomarsini je italský šéfkuchař a majitel restaurace Unica v Praze. Za svůj život procestoval pracovně kromě rodné Itálie také Španělsko, Anglii, Francii a Austrálii, kde se zdokonaloval ve svém umění. Hlavně během svého pobytu v Sydney se naučil i lásku k asijským jídlům - hlavně mořským plodům. Momentálně bude u nás pořádat kurzy vaření zaměřené především na nevšední úpravu rybích a mořských plodů.
Martin Polačko
Martin Polačko, původem Slovák žijící v Praze před 20 let je uznávaným poradcem a specialistou pro významnou firmou, která se zabývá výrobou a distribucí mexických dobrot pro celou ČR, ale i Evropu. Jeho osudem se stalo právě Mexiko po zkušenostech při cestování po celé Americe a poté práce v Praze pro významnou mexickou restauraci. Komeřčnímu vaření se věnuje intenzivně řadu let a má v této oblasti za sebou i mediální zkušenosti. Vařil a vaří také pro děti a s dětmi. Mexiko je i díky osobním kulinářským peripetiím jeho srdcovka.
Vojtěch Petržela
Vojtěch Petržela je sous-chefem české restaurace Výčep Korunní, kde pod vedením šéfkuchaře Jirky Hrachového servíruje zákazníkům tradiční české pokrmy v moderním pojetí obohacené o nádech Valaška. Vojtěch je také bývalým kapitánem juniorského národního týmu a nyní členem seniorského národního týmu kuchařů a cukrářů v České republice. Na svůj nízký věk se může pyšnit hned několika krásnými oceněními. V letech 2016 až 2018 se stal třikrát za sebou vítězem mezinárodního mistrovství ČR juniorů. V roce 2018 získal také ocenění „Objev roku“ a hned rok poté, v pouhých 21 letech, získal prestižní ocenění „Kuchař roku“. Nespočet gratulací obdržel také v roce 2022, kdy se umístil na 4. místě světového finále Global Chef Challenge Abú Dhabí. Na vysoce profesionální úrovni se věnuje také carvingu, tedy vyřezávání ovoce a zeleniny. Celkové druhé místo z mistrovství světa v Lucembursku 2022 je toho jasným důkazem. Gratulujeme!
Emanuele Ridi
Emanuele Ridi je italský kuchař a restauratér pocházející ze slunného italského ostrova Elba, které je proslulé svou bohatou historií a jedinečnou gastronomií. Není proto divu, že své první zkušenosti s vařením a gastronomií obecně získával právě zde. Do České republiky se Emanuele přestěhoval v roce 1992 a jeho tvář a kuchařské umění jste mohli pravidelně sledovat v pořadu S Italem v kuchyni, díky kterému se stal dobře zapamatovatelným a známým. Přátelé ho však oslovují Manú. Jeho restaurace zaměřená na pokrmy dle italských a středomořských receptů a pravou neapolskou pizzu je otevřená od roku 2019 a nese příznačný název – Manú Praga. Ambicí restaurace Manú Praga je snoubení neapolského temperamentu s designových interiérem a přátelským servisem, neboť právě stolování je pro Emanuela příležitostí k setkávání se s přáteli nad dobrým jídlem a pitím.
Matteo De Carli
Matteo De Carli, rodilý Ital narozený ve městě Varese nedaleko od Milána, má na kontě zkušeností více než dost a rád se s nimi o ně podělí. Zkušenosti sbíral po celém světě, za zmínku určitě stojí jeho působení v hotelu Four Seasons v Dublinu, otevření restaurace Bice Mare Restaurant v Dubaji nebo role šéfkuchaře v Cipriani v New Yorku. Díky cestování poznal nespočet kultur, chutí i receptů, ale i svou manželku Lenku. Když společně pracovali v hotelu Four Seasons v irském Dublinu, spojili své životy v osobní i profesionální rovině. Po bohatých zkušenostech z celého světa cítili potřebu společně se usadit a začít si plnit své vlastní sny, a proto bylo rozhodnutí otevřít italskou restauraci v Praze přirozenou volbou. V roce 2012 tak byla otevřena restaurace Casa De Carli. Matteo se ve volném čase kromě vaření věnuje modernímu umění, hraje golf, má rád projížďky na motorce a jeho vášní jsou také hodinky.
Kevin Ngu
Kevin Ngu se v České republice pohybuje již několik let. Dlouhou dobu pracoval v asijské fusion restauraci SaSaZu pod vedením šéfkuchaře Sahaf Satabay. Má ale také zkušenosti ze zahraniční, konkrétně z jedné z nejvyhlášenějších asijských restaurací v Berlíně, Nithan Thai. Nyní vám Kevin s radostí naservíruje svůj um na talíř v moderní asijské restauraci Sia, kde pracuje pod vedením šéfkuchaře Jiřího Štiffta. Kevin vaří srdcem, miluje tradiční asijskou kuchyni, ale zároveň si uvědomuje důležitost uspokojení poptávky chutí evropské populace a nebraní se tak ani experimentům.
Marco Giampaoli
Marco Giampaoli se vaření věnuje bezmála 10 let. Část jeho rodiny pochází z Itálie, nicméně Marco se narodil v České republice. Ke kuchyni měl velice blízko už jako malý kluk, hlavně k té italské. Za dobu své kariéry působil v kuchyních vyhlášených podniků, jako je Alcron, pracoval jako šéfkuchař restaurace Wine Food Market na Smíchově, jako sous chef restaurace Aromi, nějakou dobu vařil také v michelinských restauracích v Itálii, konkrétně v El Molin v Alto Adige, Il Portale v Lombardii a také v Římě v restauraci Al'Oro. Marco mimo jiné absolvoval také prestižní stáž v restauraci Gordon Ramsey v Londýně, která se už dvacet let pyšní třemi michelinskými hvězdami. V současné době působí jako soukromý kuchař, dělá kurzy vaření a soukromé eventy.
Roman Paulus
Roman Paulus je spolumajitelem Bistra Paulus a šéfkuchařem olomoucké cateringové společnosti Lobster Catering. Mimo to je také nositelem nejprestižnějšího hodnocení v oboru – pro pražský Alcron získal šestkrát michelinskou hvězdu. Má také bohaté zkušenosti ze zahraniční, už jako malý kluk snil o tom, že by jednou chtěl mít možnost vařit ve špičkových světových restauracích. Hned po revoluci přijal nabídku na studium v Rakousku, kde se vyučil a zahájil kariéru profesionálního kuchaře. První zkušenosti se špičkovou světovou gastronomií získal v roce 1999 v hotelu Savoy v Londýně. V období od roku 2000 až 2007 pracoval v hotelech prestižního řetězce Hilton ve Vídni a v Praze. Od roku 2008 až do roku 2020 byl šéfkuchařem v restauraci hotelu Radisson Blu Alcron Prague. Za zmínku určitě stojí také Romanovy stáže v mezinárodních vzdělávacích institucích (The Emirates Academy of Hospitality Management) či světových restauracích (michelinské restaurace La Pergola v Římě a Maison du Boeuf v Bruselu).
Zdeněk Pohlreich
Letos oslavil 65 let a 50 let v oboru gastronomie. Je spolumajitelem tří pražských restaurací Café Imperial, Next Door a Divinis. Zdeněk se proslavil díky pořadu ANO, ŠÉFE!, který mapoval stav české gastronomie více jak 10 let.
Letos vydal svou biografii, která dokumentuje celý Zdeňkův gastronomický život. Sepsal s kolegou vše, co předcházelo tomu, než se dostal do veřejného povědomí skrz pořad Ano, šéfe! až po současnost. Povídání o tom, z čeho vzešel, o svých předcích, něco z dětství, něco z učení, přes vojnu až po složitou emigraci a návrat do rodícího se kapitalismu v devadesátkách. Kniha je hlavně o gastronomii, tak ji Zdeněk zažil v socialismu, v zahraničí, v korporacích až po vlastní privátní podnikání. Za ty roky už si Zdeněk troufá říct, že něco viděl, pár lidí potkal a zažil.
Zdeněk je aktivním sportovcem, miluje golf a cyklistiku.
Nikoleta Kováčová
Nikoleta Kováčová, známá slovenská food bloggerka a autorka první slovenské kuchařky na téma vegan stravy nesoucí příznačný název Slovegán, se stala v roce 2013 vegankou. Od té doby už má na kontě kuchařky celkem tři, první vydala v roce 2019 a poslední dokončila letos. Otázky týkající se stravování ji ale provázely během celého života, její rodiče totiž pracovali v gastronomii a ač to tak dlouho nevypadalo, sama se tak trochu vydala v jejich šlépějích. Na Slovensku je známá pod přezdívkou „Surová dcerka“ (v češtině „syrová“). Důvodem vzniku této přezdívky je fakt, že Nikoleta začínala s raw stravou, ale také její natura a zvyk říkat věci na rovinu, tzv. na „surovo“. Mimo to vede Nikoleta také svůj vlastní blog o etickém veganství, rostlinných receptech a o kosmetice netestované na zvířatech. Její tradiční slovenské recepty ve vegan verzi se těší oblibě u čím dál většího počtu lidí, naučte se je také.
Matteo Crubellati
Matteo Crubellati, nynější šéfkuchař sítě italských bister a restaurací La Collezione, byl již od malička ovlivněný a inspirovaný nejen svou rodinou z Milána, léty strávenými v Ligurii a na Azurovém pobřeží, ale také zálibou v cestováním po nejlepších restaurací v Itálii, Francii a Španělsku, a měl tak k jídlu velice blízko. Do roku 2014 ovšem pracoval se svým otcem v rodinné stavební firmě a studoval na inženýra. Myšlenkami a srdcem byl ale čím dál více v kuchyni, a tak se vydal na dobrodružnou cestu stát se kuchařem.
První zkušenosti nasbíral v malé rodinné restauraci v centru Milána, kde plnými doušky nasával atmosféru a rytmus kuchyně restaurace. Později, když v roce 2015 nastoupil do učení hotelu Four Seasons v Miláně u šéfkuchaře Sergia Mei, mu bylo následně nabídnuto odcestovat do Prahy. Matteo nabídku s radostí přijal a dva roky pracoval v Praze pod vedením šéfkuchaře restaurace hotelu Four Seasons Leonarda Di Clemente. Touha po změně pak Mattea nakonec přiměla k odchodu do steakové restaurace Gerge Prime Strak. Jednoho dne se mu ale ozval Leonardo Di Clemente a nabídl mu pozici Juunior Sous Chefa. Nešlo odmítnout. Jak sám Matteo přiznává, byl to právě Leonardo, kdo mu předal ty nejcennější informace a do dnes je pojí dlouholeté přátelství. V roce 2019 otevřel hotel další dvě restaurace, kde působil jako Chef de Cusine. O dva roky později dostal na starost kuchyni ve Four Seasons v Praze.
Na konci roku 2021, po setkání s Riccardem Lucque, byl Matteo natolik ovlivněn Riccardovým nadšením a vášní pro italskou kuchyni, že se rozhodl připojit k rodině La Collezione jako šéfkuchař. Mimochodem, Matteo si čas od času zpestří menu také asijskou či jihoamerickou kuchyní.
Pavel Berky
Pavel Berky (34) je módní návrhář a v současné době i kuchař pocházející ze Slovenska, ale už několik let bydlí a tvoří v Praze. K vaření se dostal díky soutěži MasterChef Česko, kterou prošel v roce 2020 a vybojoval skvělé třetí místo. Dle poroty, která se skládala z velice úspěšných šéfkuchařů Radka Kašpárka, Honzy Punčocháře a Přemka Forejta byl Pavel jednou z nejvýraznějších a nejkreativnějších osobností celého ročníku soutěže.
Pavel věnuje jak módě tak i vaření současně. Před nedávnem vydal nádhernou kuchařku, která byla oceněna v rámci soutěže Nejkrásnější české knihy roku, kterou každoročně pořádá Ministerstvo kultury ČR a Památník národního písemnictví.
Pavel si vždy zakládá na estetice a kreativitě. Jeho recepty jsou vždy známkou neotřelých kombinací, výrazných chutí a dokonalýho servírování. Na svých kurzech rád předává své znalosti a zkušenosti, ale dbá i na to, abyste si na nich vše prakticky i vyzkoušeli.
Rodrigo Castro Vargas
Rodrigo Castro Vargas vystudoval v Mexiku City kulinářské centrum Ambrosia Culinary Center se specializací na mexickou, italskou a středomořskou kuchyni. Po studiu cestoval a sbíral cenné zkušenosti z celého světa. Působil například v Toskánku, kde se podílel na přípravě dezertů v restauraci Dai´ Frasca. Poté se vrátil do rodného Mexika, konkrétně na pobřeží Costa Maya v Mexiku. Jako kuchař se zde věnoval plánování menu, školení pracovníků nebo přípravám svatebním menu. Postupně se vypracoval z pozici Sou Chef v Tangerine restaurant, patřící slavnému hotelu Casa de las Tortugas, až na pozici šéfkuchaře, tentokrát v restauraci Kerouac v Mexico City. Mexickou kuchyni má tak nejen v krvi, ale zároveň podloženou několikaletými zkušenosti. Po čase chtěl Rodrigo opět objevovat svět. V roce 2018 vycestoval do Anglie, aby se zde v italské restauraci El Murrino dál zdokonaloval v italské gastronomii, zejména v oblasti předkrmů, těstovin a dezertů. Z Anglie už pak vedla jen krátká cesta do srdce Evropy. V Praze žijící šéfkuchař načerpal gastronomické zkušenosti například v tapas baru Gilda či renomované italské restauraci Aromi. Moc se na vás těší!
Týna Roubitschek
Týnka je v první řadě máma pětiletého syna, která před 7 lety vyměnila kancelářské křeslo za vařečku. A i když není vyučená cukrářka, ani kuchařka, tak jídlo je pro ni druhá nejdůležitější věc v životě, hned po synovi. Ráda činí druhé šťastnými, skrze skvělé jídlo, které uvaří. Týnu baví dancehall a vaření s kamarády, proto dali dohromady oblíbený jamajský streetfood @Yardieprague, kterému se věnuje během léta.
Vařit a péct se naučila sama, zkoušením, ochutnáváním, a v nemalé míře ji ovlivnila i kuchyně její babičky, která ji inspiruje dodnes. Ráda staví na jejich základních receptech a dává jim modernější nádech. Ve volném čase peče narozeninové a svatební dorty. Týna sbírala zkušenosti v Miska ramen, Perníčkův sen, cateringu White Circus, košer restauraci King Solomon a teď je součástí pekařského týmu Kro coffee, kde peče chleba, bagety i sladké dobroty.
Vojtěch Václavík
Kuchař a spolumajitel Kro Kitchen, který se rozhodl vařit bez kompromisů. Vojta sbíral zkušenosti v restauraci Sansho u Paula Daye a poté se vydal na zkušenou do Osla, kde dva roky pracoval v michelinské restauraci Fauna a absolvoval i několik stáží ve Švédsku a Dánsku. Po návratu do Čech působil jako šéfkuchař Hergetovy Cihelny a pak přišlo na řadu Kro.Otevřením bistra Kro kitchen si splnil svůj sen. Pražskou gastro scénu obohatil o skvělý koncept, který neustále roste. Nyní patří do jejich portfolia také pekařství a kavárna Kro Coffee & bakery i nová pobočka v Karlíně Kro bistro & bar.
Jidapha Wisutrattana
Jidapha Wisutrattana se narodila v provincii Suphanburi v Thajsku, kde vystudovala hotelový management a pracovala několik let v nejrůznějších pětihvězdičkových hotelech. Později objevila svoji velkou lásku k vaření a otevřela si vlastní pouliční stánek s thajskými specialitami jménem Khanom Jeen Namya. Po příjezdu do České republiky chtěla změnit pohled na kuchyni své rodné země. Z ojedinělého vaření na oslavách se stala autentická a tradiční restaurace Chilli Lips. Jejím cílem je ukázat lidem pravou thajskou kuchyni, která nabízí nepřeberné množství chutí. Žádné náhražky ani předělávky receptů, pouze pravé nefalšované chutě Thajska, jaké v České republice neznáte.
(Za fotografii Jidaphy děkujeme Marii Bartošové a časopisu Gurmet.)
Jakub Horák
Ne nadarmo se říká, že láska prochází žaludkem. Jakub tu svou k japonské kuchyni poznal již v 16 letech. O rok později nastoupil na praxi do vyhlášené japonské restaurace YAMATO, kde i po studiu začal pracovat. Ve 22 letech se rozhodl prohloubit své znalosti a odjel studovat do Kyota na prestižní školu Taiwa. Po absolvování začal působit v restauraci Kaisek しち十二候 (v překladu 72 ročních sezón) Shi chi jū ni kou, kde pracoval šest měsíců. Dnes jej můžete vidět v Yamatou, nebo když budete mít štěstí, tak i v Japonsku, kam se rád pravidelně vrací.
Riccardo Lucque
Od roku 1993 pobýval devět let v Anglii a pracoval v restauraci Zafferano. V Londýně se stal výkonným vedoucím šéfkuchařem řetězce pěti italských restaurací. Svoji kariéru přenesl i do New Yorku. Od roku 2002 žije v Praze, kam přišel původně jako šéfkuchař restaurace Square. V roce 2005 otevřel svoji první restauraci Aromi, následovala La Finestra in Cucina a bistra La Bottega.
Martin Kortus
V roce 1992 úspěšně zakončil studia na Francouzském kulinářském institutu v New Yorku. Od té doby Martin působil jako privátní kuchař, gastronomický poradce, lektor školy vaření a šéfkuchař v Il Vigneto a Bettola Restaurant. V Česku zastával pozici šéfkuchaře v hotelu Josef a léta působil v Monarchu a Národní bance vín, kde se pod jeho vedením připravovaly degustační večeře a lekce vaření.
Flemming Laugesen
Flemming sbíral své zkušenosti během dlouhých cest po Itálii, kde pečlivě sledoval každou fázi výroby vína. Po 15 letech intenzivního objevování ji navštěvuje pravidelně jednou měsíčně a hledá další „neobjevené a nejlepší víno“. Jeho múzami jsou mnozí osvícení vinaři. Flemming pořádá kurzy, semináře a školení o vínech jak pro profesionály, tak pro soukromé osoby v šesti jazycích.
Tomáš Juřík
Svou kuchařskou praxi začínal v restauraci Pastacaffé Tonino Lamborghini (Ambiente Group), kde zůstal jeden rok. Poté pokračoval do La Degustation Bohême Bourgeoise. Své zkušenosti rozšířil na měsíční stáži v New Yorku v restauraci A Voce, která se pyšní hned dvěma hvězdami gastronomického průvodce Michelin Guide. Nyní je Tomáš šéfkuchařem v restauraci La Finestra.
Lukáš Pocnar
Lukáš má na kontě řadu zkušeností třeba v restauraci Rybí trh, Les Moules a Renomme, odkud odešel kvůli novému projektu „Oblaca“, kde následně sbíral zkušenosti od kolegů z Four Seasons, kteří pracovali přímo pod Andreou Accordim, jenž České republice přinesl první michelinskou hvězdu. Pak se Lukáš rozhodl vařit v La Bottega di Finestra pod vedením Riccarda Lucqueho a Radka Hasmana, kde roky působil jako sous chef. Nyní je šéfkuchařem restaurace z italské sítě restaurací a bister LaCollezione, konkrétně v La Bottega Bistroteka.
Jakub Čadina
Šéfkuchař vinného baru a francouzské restaurace Le Terroir. Jakub působil během své kuchařské kariéry v řadě vyhlášených pražských restaurací. Zkušenosti sbíral v Chagall’s či v RED Pifu na pozici sous chefa. Tři roky vařil pod vedením Jana Punčocháře v Grand Cru, odkud si odnesl spoustu zkušeností. Dva roky vedl jako šéfkuchař italskou restauraci La Bottega Gastronomica. A po době covidové už započal šťastnou éru znovuzrození nového Le Terroir.
Eliška Klanicová
Vystudovala angličtinu a ekonomii, ale díky lásce k pečení otočila svůj život vzhůru nohama. Přestěhovala se do Londýna a získala vysněný Grand Diplome na jedné z nejprestižnějších kulinárních škol na světě, Le Cordon Bleu. V Praze absolvovala nespočet kurzů v Laboratoriu, teď se role vyměnily, z žáka je lektorka. Eliška je pastry chef restaurace La Finestra in Cucina a autorka blogu Elikatesy.
Daniele Combi
Daniele Combi je předním cukrářem všech sítí La Bottega. Narodil se v italském městě Lecco. Již od dětství sbíral zkušenosti v rodinné cukrářské výrobně u strýce Antonia Anselmiho v Lombardii. Od roku 2012 pracoval jako šéfcukrář v La Bottega di Finestra a od roku 2015 pro Vás každý den připravuje ty nejlepší italské dezerty v La Bottega v Tusarově ulici.
Martin Levý
Martin je původem z Brna, tam pracoval pro síť La Collezione v restauraci Il Mercato či v restauraci Pavillon. V Praze je jeho kariéra spjata se sítí Ambiente – nejdříve působil v Pizza Nuova a poté v michelinské La Degustation Bohême Bourgeoise. Martin je certifikovaný odborným vzděláním – WSET a The Court of Master Sommeliers, a od května 2017 působí jako head sommelier Aromi.
Petr Kymla
Petr je ambasador největší barmanské soutěže na světě World Class pro Česko a absolvent prestižního kurzu na sladové whisky Malt Advocate Course. Začínal jako barman v Bugsy’s, devět let strávil jako manažer v Tretter’s baru a poté byl tři roky manažerem ve Wine Food Marketu. Posledních pět let působí jako Diageo Reserve Brands Ambassador ve Stock Plzeň - Božkov, věnuje se školení, prezentaci a degustaci pro portfolio.
Jana Slabá
Milovnice jídla a italského vína už při studiích na VŠE založila Foodies Club, kde organizovala akce jako vaření v La Degustation s Oldou Sahajdákem. Se svým nadšením se vypracovala na manažerku Laboratoria, což byl pro ni splněný sen. Poté pracovala jako general manager La Collezione, ale její srdce zůstalo v Laboratoriu, podobu jeho kurzů tvoří dodnes. Stála u zrodu Street Food Festivalu s Hugem Hromasem, editovala tři kuchařky a založila projekt Chef’s Night, který slouží ke spojování špičkových kuchařů a vzájemnému sdílení jejich zkušeností.
Juliana Fischerová
Juliana je blogerka, která na začátku roku 2012 začala psát blog Maškrtnica.cz o pečení z kvasu. Posléze založila spolu s Cuketkou kváskovou mapu a hnutí PečemPecen.cz. Odmalička se věnovala pečení především pro rodinu, posléze ve větším na zakázku a následně rok a půl pekla a smažila koblihy pro restauraci Maso a kobliha.
Sofia Smith
Sofia v současné době působí jako šéfkuchařka v Café Buddha v Balbínově ulici. Svoji kariéru v Praze zahájila v British Council, Café Angel a restauraci Angel. Její specialitou je autentická asijská kuchyně v moderním pojetí. Před zahájením inovativního projektu The Sexy Curry Company působila jako šéfkuchařka v restauraci La Patio.
Kristína Nemčková
Vítězka soutěže MasterChef Česko 2019, která se v kuchyni motá od svých sedmi let. Kristína si ráda plní sny a jedním z nich bylo i vydání vlastní kuchařky s názvem #UPGRADE. Velkou inspirací při vaření jí je babička a zkušenosti sbírá na stážích v profesionálních kuchyních, třeba u Jana Punčocháře, v Taru či Aromi.
Khanh Ta
S vietnamskou kuchyní se kromě domácího stolu seznámil na stáži v Culinary Arts School v Saigonu i během práce v rodinných hanojských bistrech. Za zmínku stojí praxe v restauraci Story Michala Černého a Entrée Přemka Forejta. V roce 2014 otevřel se svým bratrem restauraci Gao Den, po úspěšném fungování přišlo otevření Tara. Tam servírují sedmichodovou degustaci u baru kolem otevřené kuchyně.
Hasib Saleh
Majitel afgánské restaurace Kábul.
Michal Černý
Michal působil jako šéfkuchař známé Café Lounge, předtím pracoval v restauraci Story, kde vařil moderní evropskou kuchyni. Své umění rozvíjel i v několika michelinských restauracích v Londýně. Michal je novým členem Taro týmu na pozici head chefa a pravou rukou Khanha při tvorbě menu. Asijské kuchyni naprosto propadl, miluje asijské polévky a Massaman curry.
Jana Bilíková
Jana je vystudovaná právnička oblékající rondon kreativní šéfkuchařky sítě restaurací Ambiente. Byla vybrána jako jedna z Forbes 30 pod 30 a její prací je následovat moderní trendy v gastronomii. Svoji kariéru začala v SaSaZu, Kampa Parku a následně pracovala tři roky v michelinské restauraci La Degustation Bohême Bourgeoise. Inspiraci pro vaření sbírá na zahraničních stážích.
Patrik Čikara
Lektor jógy, cestovatel, skvělý kuchař specializující se na vegan a vegetariánskou kuchyni. Vařil po boku michelinských šéfkuchařů, mistrů v uznávaných restauracích po celém světě. Učil se i od buddhistické mnišky Jeong Kwan, hvězdy show Chef‘s Table. Ve svém menu propojuje znalosti indické, thajské, balijské, korejské a arujvédské kuchyně i temple kitchen.
Lukáš Pohl
Lukáše přivedla k cukrařině babička, a my jí tak máme hodně za co děkovat. Dnes je to cukrář s obrovskými zkušenostmi, vášní k pečení, láskou k surovinám, a hlavně s touhou a energií dělat sladké stále lépe. Než Lukáš pomohl otevřít Hospodu od Ambiente v New Yorku, byl šéfcukrářem v Café Savoy i v La Degustation Bohême Bourgeoise v Praze. V NY pak ještě vedl restauraci Bohemian Spirit v Českém domě. Do Česka se vrátil až po sedmi letech, aby se stal šéfcukrářem Myšáka.
Filip Jančárek
"Během řady let za barem jsem si ověřil, že je gin asi nejlépe mixovatelnou bází do koktejlů. S ginem se mi pracuje nejlépe, jeho použití v drincích vybízí k téměř neomezené kreativitě. Je pro mě radostí a zábavou vymýšlet stále nové a nové ginové drinky."
Filip Jančárek je profesionální barman s 15letou praxí v prestižních pražských koktejlových barech. (La Casa de la Havana vieja, The Bankers bar). Mimo mixologii se věnoval degustacím a školení personálu a účastnil se řady barmanských soutěží, ve kterých dosáhl i mezinárodních úspěchů.
Milan Zaleš
Milan Zaleš pracuje v Ultra Premium Brands jako ambasador ikonické italské značky Campari. Je profesionální barman a expert na italské „aperitivi“. Svou kariéru započal v Českých Budějovicích, kde pracoval mj. ve vyhlášeném baru Žlutá Ponorka, později strávil 10 let v prestižním pražském baru Bugsy’s. Účastnil se mnoha barmanských soutěží – největší úspěch zaznamenal na světově nejprestižnější soutěži Diageo Reserve World Class, když se stal vítězem jejího celonárodního kola.
František Holeček
„Dlouhá praxe za barem ve mně vypěstovala lásku k tomuto řemeslu a všemu, co k němu patří. Já osobně miluji rum, protože s ním každý den objevím něco nového. Říká se, že pokud děláš, co máš rád, jsi svobodný - a s Don Papa to platí bezezbytku.“
František Holeček zastává v Ultra Premium Brands post ambasadora filipínského rumu Don Papa a odborníka na mixery Fever-Tree. Tento profesionální barman má 16 let praxe za bary nejvyhlášenějších podniků v Praze (Tretter’s, Ocean Drive, Black Angel’s) a na svém kontě stovky cateringových akcí a eventů.
Zdeněk Zajíc
„Miluji originální myšlenky vyprávěné ušlechtilými nápoji. Mám rád autentičnost, neobvyklost a nadšení i pro ty nejjemnější nuance chutí.“
Zdeněk Zajíc je expertem na poli nejvyšší gastronomie. Někdejší sommelier pražské Galerie vín Le Bouchon je dnes naším odborníkem na vína, šampaňská a koňaky v čele s francouzským koňakem rodiny Godet, jež v 16. století stála u samého zrodu této kategorie. Barová kultura by podle Zdeňka měla lidem předávat krásno – a sám je hrdý na to, že se na tom může aktivně podílet.
Silvia Lizoňová
Její tvář znáte z Ambiente, pracovala v Pizza Nuova a nyní působí jako head someliérka v Esce. Její láskou jsou naturální vína, kvalifikaci v oblasti vinařství si rozšiřuje na WSET v Londýně. Silvia se řídí se heslem „víno je emoce“. Své cenné zkušenosti získala na stážích v zahraničí a chystá se i do michelinské restaurace Noma v Kodani.
Marek Janouch
Marek začínal jako kuchař v úplně první restauraci Ambiente v Mánesově ulici v roce 1997. Podílel se na rozjetí Lokálu v Dlouhé, tam působil šest let, pomáhal rozjíždět další Lokály a v roce 2013 je dostal jako šéfkuchař na starost. Je srdcem kuchař, u nabídky otevřít Kuchyň na Hradě neváhal ani vteřinu. Dnes má vlastní kuchyni s bezvadným týmem kuchařů, kterým šéfuje, a nemůže být šťastnější.
Eva Simkovičová
Eva se k pečení dostala na Islandu v řemeslné pekárně Brauð & Co. Tam se naučila většinu základů právě skandinávského pečiva. Islandský vítr ji následně odvál zpět do Prahy, kde se pokračovala v základech, tentokrát kváskového a celozrného pečiva ve známe pekárně Praktika. Své zkušenosti dále zdokonalovala na stážích v Oxfordu, Barceloně a kodaňské Mirabelle. Jejím hlavním přesvědčením a mottem je přinášet lidem nové trendy v oblasti patisserie a představit sladké pečivo v neotřelé podobě za použití sezónních surovin.
Dalibor Křivánek
Dalibor začal svoji kariéru v Ambiente v roce 2003 v Pasta Fresca v Celetné, poté přešel do michelinské La Degustation Bohême Bourgeoise, kde působil přes šest let, z toho tři roky jako zástupce šéfkuchaře Oldy Sahajdáka. Dalibor rozjížděl oblíbené Naše maso, působil jako šéfkuchař Pastacaffé. V roce 2018 dostal nabídku od Marka Janoucha, aby mu sekundoval v Kuchyni, a tu nemohl odmítnout. Od roku 2019 je pánem kuchyně v restauraci Na Jitrách.
Ondřej Hutník
S vařením začínal ve Skotsku, po návratu do Česka působil v Maze by Gordon Ramsay v hotelu Hilton Old Town, ve Phenixu, v Zátiší, Čestru a v hotelu Mandarin Oriental Prague, kde pracoval pět let, z toho dva roky jako zástupce šéfkuchaře. Na kontě má stáže v michelinských restauracích, od roku 2018 působil jako sous chef asijské restaurace Sia pod vedením Jiřího Štifta. Nyní je šéfkuchařem Foodway Cateringu skupiny Together.
Marko Jelič
Marka známe všichni jako wine geeka. Víno totiž miluje! Věnuje se mu od roku 2005 a vyzkoušel si i jeho výrobu ve světových vinařstvích. Po návratu do Prahy se soustřeďuje na dovoz hlavně naturálních vín z mnoha zemí Evropy. Nejraději má vína z malých rodinných vinařství, kde jsou vyráběna s pokorou, respektem k přírodě a dbá se na trvalou udržitelnost. Baví ho vína s minimem aditiv a ve své nejpravdivější poloze.
Martin Štangl
Martin si hned po škole prošel několika předními pražskými restauracemi, ale jak sám říká, významně ho ovlivnilo až jeho působení v michelinské La Degustation Bohême Bourgeoise. Tam pracoval od roku 2006 celých osm let jako sous chef. V roce 2015 se naskytla příležitost podílet se od začátku na otevření nové restaurace Eska jako šéfkuchař a pro Martina i šance konečně se plně realizovat a plnit si své sny. Je známý tím, že miluje bylinky, a to hlavně ty divoké, a že oživuje recepty babiček. Příroda je pro něj tou hlavní inspirací a váží si každého jednoho jejího plodu. Proto ho baví znovuobjevovat zapomenuté suroviny a vždycky všechno zužitkuje do posledního kousku. Aby byl přírodě ještě blíž a mohl objevovat všechny její krásy a bohatství, přestěhoval se na usedlost na Sázavě. Svou filozofii a spříznění s přírodou nedávno dotáhl tím, že začal vyrábět keramiku, na kterou v Esce servírují některá jídla. Martin je ztělesněním „klidné síly“, pokory a úcty k přírodě, v jeho očích ale můžete zachytit i až dětinskou radost z dobrých surovin a povedeného jídla.
Marcela Dulanská
Marcela s profesionálním pečením začínala ve vinohradské kavárně Mezi Zrnky (dnes Mezi Srnky). Trénovala, experimentovala s bezlepkovými i veganskými produkty a hledala ty nejlepší recepty na oblíbené dezerty. Začala péct na objednávku a od roku 2015 dodávala do kaváren. S pečením se jí tak roztrhl pytel s moukou, že musela najít nové prostory a otevřela vlastní bistro Mercy na Žižkově.
Adam Novotný
Spoluzakladatel cateringového projektu CATERINC, aktivní sportovec, miluje vaření, nejnovější trendy, zároveň se rád opře o ověřené postupy našich prarodičů. Vyznává zero waste kuchyni. Věnuje se i nutriční stránce rostlinného vaření. Na své zahradě pěstuje, co se dá, rád pracuje s čerstvými surovinami a neodolá žádné výzvě na téma transformace tradičních oblíbených receptů do jejich věrných rostlinných kopií.
Libor Pozníček
Spoluzakladatel projektu CATERINC, lektor a fitness trenér, který na trénincích thajského boxu rád vysvětluje, jak je to ve skutečnosti s nedostatkem vápníku a vitaminu B12. Věnuje se lektorování a osvětě ohledně rostlinné stravy, sám je dobrým příkladem zdravého vegana.
Honza Hochsteiger
Honza je znám spíše pod přezdívkou Mistr zmrzlinář nebo taky pan Zmrzlinka. A není divu! Výrobě řemeslné zmrzliny se věnuje už od roku 2002. Zkušenosti sbíral čtyři roky přímo v Itálii, kde také vystudoval Carpigiani Gelato University v Bologni. V Praze pracoval pro významná zmrzlinářství Cream & Dream nebo Cremeria Milano. V roce 2015 otevřel své vlastní řemeslné zmrzlinářství Crème de la Crème, které si velmi rychle získalo oblibu. Dnes má již tři místa, kam se milovníci zmrzliny vracejí na tu nejlepší v Praze. Není divu, Honza totiž dělá svému řemeslu opravdu dobré jméno. Nejenže zná historii zmrzliny jako nikdo jiný, ale svou práci upřímně miluje a dělá ji s velkou ctí, a to je prostě znát.
Ladislav Dvořák
Klíčovou roli v jeho kariéře sehrála pětiletá zkušenost v restauraci Essensia (dnešní Spices) hotelu Mandarin Oriental Prague. Prošel si stážemi v Sala Rim Naam v Bangkoku, kde se naučil moderní thajskou kuchyni, následovala stáž v Londýně v Dinner by Heston Blumenthal. Pracoval na Šumavě U Štěpána či v Babiččině zahradě. Založil pop-up projekt s dim sum knedlíčky TamarindTree.
Pavel Palas
Pavel před lety propadl unikátním vínům z oblasti Champagne. Do místních biodynamických domů se totálně zamiloval a jejich vyzrálé ročníky dováží do Česka. Pořádá degustace a působí také jako poradce nejen v oblasti vína, ale i gastronomie. Práce se šampaňským ho moc baví, a tak se vždy snaží lidem vína nejen popsat, přiblížit a nechat pořádně ochutnat, ale i vysvětlit, jak je archivovat či jak si skládat vinný sklep.
Jiří Janouch
Šéfkuchař fine burger bistra Dish vystudoval hotelovou školu v Praze. S jedním z majitelů Dishe se znají ze společného působení v restaurantu COMO hotelu Jalta, kde Jiří působil jako šéf studené kuchyně. V Dishi se podílel na kompletní přípravě konceptu před samotným otevřením a každá položka v nabídce je více než z poloviny jeho „dítětem“.
Darina Sieglová
Darina léta píše pro časopis Apetit a pravidelně chodí vařit do pořadu České televize Sama doma. Má dvě děti, které ji donutily vyměnit divoké večírky za rodinné večeře. Je totiž vyznavačkou starých pořádků: teplých večeří, při kterých sedí rodina u jednoho stolu. Na kurzech Vám prozradí, jak se nezbláznit z dětských (ne)chutí i povinnosti každý den vařit. Protože „jídlo má být radost, pro Vás i pro děti“.
Lenka Hnidáková
Lenka dělá svět sladším pro všechny. V roce 2016 otevřela první pražský obchod specializovaný na cupcaky, Lelí’s Cupcakes. Vystudovala mediální komunikaci a kreativitu z vymýšlení kreativních kampaní v agentuře přenesla na dortíky. Od té doby napekla tisíce dortíků, vymyslela nespočet chutí, krémů, konceptů i zdobení a její cupcaky se staly symbolem radosti. Lenka nepřestává hledat nové kombinace a možnosti a svého cukrářského umu využívá i pro charitu.
Jan Punčochář
Kariéra Honzy začala v hotelu Ambasador, poté sbíral zkušenosti v Rybím trhu, Zátiší Group či v International Zlatá Praha. Významnou stopu zanechal v Le Terroir, kde působil jako šéfkuchař deset let, a v Grand Cru, kterou povýšil na restauraci s puncem nejvyšší kvality. Stal se porotcem soutěže MasterChef Česko a plní si svůj sen, brzy otevře dvě vlastní místa – restauraci U Matěje a exkluzivní Stůl JP.
Julek Surmaj
Julek Surmaj je zkušený kuchař, který se již víc jak 10 let specializuje na teplou japonskou kuchyni a přípravu sushi. Svou kariéru začal v restauracích Ambiente Brasileiro, kde si uvědomil, že japonská kuchyně bude opravdovou životní vášní. Jeho kroky poté vedly do japonské restaurace Katsura, dále do fusion restaurace Aureole, vyhlášené restaurace Soho či brněnské restaurace Koishi. Dodnes spolupracuje s japonským kuchařem Tsudou Hachirou, zakladatelem a majitelem restaurace Katsura. V únoru bude otvírat restauraci v Liberci Small Fish a také se věnuje cateringům na soukromých akcích, svatbách i večírcích.
Jana Vlková
S humorem se představuje jako expertka na jedlé kvítí a býlí. Vystudovala ekologii a žurnalistiku, živila se jako překladatelka francouzštiny, ale i jako novinářka v oboru cestování a gastronomie. Vaření a jídlo jsou její velkou vášní a stejně to platí i pro květiny. Dlouholeté zkušenosti z těchto dvou oborů se postupně spojily a nyní Jana své znalosti s radostí předává dál. V roce 2015 vydala Květinovou kuchařku, která sklidila velký úspěch, a kromě toho pořádá i nejrůznější přednášky o jedlých květech, včetně seminářů přímo v přírodě. Později následoval titul Kytky k jídlu a Pampelišky k jídlu.
Michal Hromas
„Hugo“ začínal jako každý kuchař od píky v restauraci Aromi, Domě vína U Závoje či v Obecním domě, než se na Sahaře setkal s vařením na otevřeném ohni, kterému propadl. Výsledkem je jeho projekt Nomadis a realizace Street Food Festivalu či koncepty kuchyní v Herbivoru, Biozahradě, Mamacoffee, Crossclubu. Vidět ho můžete v pořadu U stánku na Streamu, slyšet Ve vlastní šťávě na radiu Wave.
Frankie Gallucci
Jídlo a vaření miloval odmalička, do Prahy ho přivedla stáž ve Ferreru. Ale jeho doménou a vášní se stala pizza. Devět měsíců studoval veškeré chování a reakce těsta, mouky, fermentaci, až konečně našel dokonalou kombinaci. Jako každý Ital miluje jen prvotřídní suroviny, Frankieho pizza je v Praze totálním fenoménem.
Marek Bartoš
Profesionální fotograf jídla s vášní pro upřímný a vědomý životní styl. Jeho fotografický styl je synonymem jeho vlastního přístupu k životu a přinesl mu řadu ocenění a úspěšných kreativních kampaní. Jeho fotografie předvádějí vzácné a podmanivé spojení jemnosti a dynamiky. Najdete je v kulinárních časopisech, kuchařských knihách a reklamních kampaních. Markova úzká specializace vyústila ve spolupráci s některými z nejzajímavějších a nejtalentovanějších osob v oboru.
Leonardo di Clemente
Šéfkuchař restaurace CottoCrudo hotelu Four Seasons sklízí se svým týmem jedno uznání za druhým. Jako jeden z nejrespektovanějších kuchařů své generace je nejšťastnější, když tvoří tradiční jídla okořeněná Středomořím. Za svou kariéru vařil ve Švýcarsku, Velké Británii, Japonsku a učil na jednom z nejprestižnějších gastronomických institutů Boscolo Etoile Academy.
Martin Beránek
Martin působil od roku 2003 jako kuchař a cukrář v Ristorante Rialto. V roce 2008 nastoupil jako cukrář do hotelu Noem Arch. Od roku 2009 exceloval jako hlavní cukrář Ristorante Rialto. Od roku 2012 je jeho kariéra spjata s italským bistrem La Bottega di Finestra v Praze a restaurací Il Mercato v Brně. Martin pekl i pro velmi významné osobnosti i české prezidenty.
Anita Di Pietro
.
Olga Romanová
Pivo bylo jejím koníčkem už kdysi dávno. Nejprve s manželem vařili pivo doma jako domovarníci, ale chyběla jim vysněná pivotéka, ve které by byla k dostání i výjimečná piva, vzácné a raritní kousky. Pustili se do toho sami a naplno! Je to totiž, podle nich, jediný správný způsob existence – pokud máte rádi svoji práci, nepočítáte čas, prostě děláte s láskou to, co milujete.
Tomáš Babinec
Tomáš Babinec je především foodie nadšenec a zakladatel firmy Čongrády, která vyrábí skvělé paštiky a masové výrobky. Jak říká Tomáš, celé to začalo jednoduše láskou k jídlu, psaním o něm a sbíráním zkušeností od těch nejlepších kuchařů. A dnes je gastronomie nejen jeho největším koníčkem, ale i chlebodárcem. Tomáš posouvá českou gastronomii vpřed.
Janina Černá
Cukrfree není dieta, je to životní styl. To nám Janina, autorka známého blogu Cukrfree a stejnojmenných kuchařek dokazuje už několik let. Svým příběhem a zkušenostmi pomáhá i spoustě dalších lidí, kteří se chtějí cukru jednou provždy zbavit. Janina má na kontě i výhru v soutěži Food Blog roku 2016 v kategorii Recepty.