Lektoři

Riccardo Lucque

Od roku 1993 pobýval devět let v Anglii a pracoval v restauraci Zafferano. V Londýně se stal výkonným vedoucím šéfkuchařem řetězce pěti italských restaurací. Svoji kariéru přenesl i do New Yorku. Od roku 2002 žije v Praze, kam přišel původně jako šéfkuchař restaurace Square. V roce 2005 otevřel svoji první restauraci Aromi, následovala La Finestra in Cucina a bistra La Bottega.

 

Kurzy

Martin Kortus

V roce 1992 úspěšně zakončil studia na francouzském kulinářském institutu v New Yorku. Od té doby Martin působil jako privátní kuchař, gastronomický poradce, lektor školy vaření a šéfkuchař v Il Vigneto a Bettola Restaurant. V Česku zastával pozici šéfkuchaře v hotelu Josef a léta působil v Monarchu a Národní bance vín, kde se pod jeho vedením připravovaly degustační večeře a lekce vaření.

 

Kurzy

Flemming Laugesen

Flemming sbíral své zkušenosti během dlouhých cest po Itálii, kde pečlivě sledoval každou fázi výroby vína. Po 15-ti letech intenzivního objevování, ji navštěvuje pravidelně jednou měsíčně a hledá další „neobjevené a nejlepší víno“. Jeho múzami jsou mnozí osvícení vinaři. Flemming pořádá kurzy, semináře a školení o vínech jak pro profesionály i soukromé osoby v šesti jazycích.

Kurzy

Tomáš Juřík

Svou kuchařskou praxi začínal v restauraci Pastacaffe Tonino Lamborghini (Ambiente Group), kde zůstal jeden rok. Poté pokračoval do La Degustation Boheme Bourgeoise. Své zkušenosti rozšířil na měsíční stáži v New Yorku v restauraci Avoce, která se pyšní hned dvěma hvězdami gastronomického průvodce Michelin Guide. Nyní je Tomáš šéfkuchařem v restauraci La Finestra.

Kurzy

Lukáš Pocnar

Lukáš má na kontě řadu zkušeností třeba v restauraci Rybí trh, Les Moules a Renomme, odkud odešel kvůli novému projektu "Oblaca", kde následně sbíral zkušenosti od kolegů z Four Seasons, kteří pracovali přímo pod Andreou Accordim, který přinesl první michelinskou hvězdu České republice. Pak se rozhodl vařit v La Bottega di Finestra pod vedením Riccarda Lucqueho a Radka Hasmana.​

Kurzy

Jakub Čadina

Šéfkuchař La Bottega Gastostromica působil během své kuchařské kariéry v řadě vyhlášených restaurací. Zkušenosti získával mimo jiné v pražských restauraci Chagall´s, nebo RedPif na pozici sous chefa. Do skupiny La Collezione Riccarda Lucqueho přišel z restaurace Grand Cru, kde pod vedením Jana Punčocháře vařil tři roky. 

Kurzy

Eliška Klanicová

Vystudovala angličtinu a ekonomii, ale díky lásce k pečení otočila svůj život vzhůru nohama. Přestěhovala se do Londýna a získala vysněný Grand Diplome na  jedné z nejprestižnějších kulinárních škol na světě Le Cordon Bleu. V Praze absolvovala nespočet kurzů v Laboratoriu, teď se role vyměnily, z žáka je lektorka. Eliška je pastry chef restaurace La Finestra in Cucina a autorka blogu Elikatesy.

Kurzy

Daniele Combi

Daniele Combi je předním cukrářem všech sítí La Bottega. Narodil se v italském městě Lecco. Již od dětství sbíral zkušenosti v rodinné cukrářské výrobně u strýce Antonia Anselmi v Lombardii. Od roku 2012 pracoval jako šéfcukrář v La Bottega di Finestra a od roku 2015 pro vás každý den připravuje ty nejlepší italské dezerty v La Bottega v Tusarově ulici. 

Kurzy

Martin Levý

Martin je původem z Brna, tam pracoval pro síť La Collezione v restauraci Il Mercato či restauraci Pavillon. V Praze je jeho kariéra spjata se sítí Ambiente – prvně Pizza Nuova a poté michelinská La Degustation Boheme Bourgoise.  Martin je certifikovaný odborným vzděláním - WSET a The Court of Master Sommeliers a od května 2017 působí jako head sommelier Aromi.

Kurzy

Petr Kymla

Ambassador největší barmanské soutěže na světě World Class pro Česko a absolvent prestižního kurzu na sladové whisky, Malt Advocate Course. Začínal jako barman v Bugsy‘s, 9 let strávil jako manager v Tretter‘s baru a poté byl 3 roky managerem ve Wine Food Marketu. Posledních 5 let působí jako Diageo Reserve Brands Ambassador v UPB, věnuje se školení, prezentaci a degustaci pro portfolio. 

Kurzy

Juliana Fischerová

Juliana je blogerka, která na začátku roku 2012 začala psát blog Maškrtnica.cz o pečení z kvasu. Posléze založila spolu s Cuketkou kváskovou mapu a hnutí PečemPecen.cz. Od malička se věnovala pečení především pro rodinu, posléze ve větším na zakázku a následně rok a půl pekl a smažila koblihy pro restauraci Maso a kobliha.

 

Kurzy

Sofia Smith

Sofie v současné době působí jako šéfkuchař v Cafe Buddha v Balbínově ulici. Svojí kariéru v Praze zahájila v British Council, Cafe Angel a restauraci Angel. Její specialitou je autentiská asijská kuchyně v moderním pojetí. Před zahájením inovativního projektu The Sexy Curry  Company působila jako šéfkuchař v restauraci La Patio. 

Kurzy

Kristína Nemčková

Vítězka soutěže soutěže MasterChef Česko 2019, která se v kuchyni motá od svých 7 let. Kristína si ráda plní sny a jedním z nich bylo i vydání vlastní kuchařky s názvem #UPGRADE. Velkou inspirací při vaření jí je babička a zkušenosti sbírá na stážích v profesionálních kuchyních, třeba u Jana Punčocháře, v Taru či Aromi.​​

Kurzy

Vladislav Ryasnyy

Vladislav je přední český cukrář, od 12ti let si šel za svým snem být cukrářem a povedlo se. Od roku 2016 je členem národního juniorského týmu Asociace kuchařů a cukrářů, získal ocenění „Mladý řemeslník roku“. Pro inspiraci si jezdí po celém světě, absolvoval kurzy u špiček jako Jordi Bordas či Frank Hasnoot. Má smysl pro dokonalost, jeho perfektní chuť nezná mezí, je znám hledáním nejlepších receptů. 

 

Kurzy

Khanh Ta

S vietnamskou kuchyní se kromě domácího stolu seznámil na stáži v Culinary Arts School v Saigonu i práce v rodinných hanojských bistrech. Za zmínku stojí praxe v restauraci Story Michala Černého a Entrée, Přemka Forejta. V roce 2014 otevřel se svým bratrem restauraci Gao Den, po úspěšném fungování přišlo otevření Taro. Tam servírují sedmichodovou degustaci na baru kolem otevřené kuchyně.​

Kurzy

Jana Bilíková

Jana je vystudovaná právnička oblékající rondon jako kreativní šéfkuchařka sítě restaurací Ambiente.  Byla vybrána jako jedna z Forbes 30 pod 30 a její prací je následovat moderní trendy v gastronomii.  Svoji kariéru začala v Sasazu, Kampa Park a následně pracovala tři roky v michelinské restauraci La Degustation Bohême Bourgeoise. Inspiraci na vaření sbírá na zahraničních stážích. 

Kurzy

Silvia Lizoňová

Její tvář znáte z Ambiente, pracovala v Pizza Nuova a nyní působí jako head sommeliérka v Esce. Její láskou jsou naturální vína, kvalifikaci v oblasti vinařství si rozšiřuje na WSET v Londýně. Silvia se řídí se heslem "víno je emoce“. Své cenné zkušenosti získala na stážích v zahraničí a chystá se i do michelinské restaurace Noma v Kodani.

 

Kurzy

Marek Janouch

Marek začínal jako kuchař v úplně první o restauraci Ambiente v Mánesově ulici v roce 1997. Podílel se na rozjetí Lokálu v Dlouhé, tam působil 6 let, pomáhal rozjíždět další Lokály a v roce 2013 je dostal jako šéfkuchař Lokálů na starost. Je srdcem kuchař, u nabídky otevřít Kuchyň na Hradě neváhal ani vteřinu. Dnes má vlastní kuchyni s bezvadným týmem kuchařů, kterým šéfuje a nemůže být šťastnější. 

Kurzy

Dalibor Křivánek

Dalibor začal svoji kariéru v Ambiente v roce 2003 v Pasta Fresca v Celetné, poté přešel do michelinské La Degustation Boheme Bourgeoise, kde působil přes 6 let, z toho 3 roky jako zástupce šéfkuchaře Oldy Sahajdáka. Dalibor rozjížděl oblíbené Naše maso, působil jako šéfkuchař Pastacaffé. V roce 2018 dostal nabídku od Marka Janoucha, aby mu sekundoval v Kuchyni a tu nemohl odmítnout. 

Kurzy

Ondřej Hutník

S vařením začínal ve Skotsku, po návratu do Čech působil v Maze by Gordon Ramsay v hotelu Hilton old Town, Phenixu, V Zátiší, Čestru a hotelu Mandarin Oriental Prague - 5 let, z toho 2 roky jako zástupce šéfkuchaře. Na kontě má stáže v michelinských restauracích, od roku 2018 působil jako sous chef asijské restaurace Sia pod vedením Jiřího Štifta. Nyní působí jako šéfkuchař cateringu Toodway skupiny Together.

 

Kurzy

Marko Jelič

Marka známe všichni jako wine geeka.Věnuje se mu od roku 2005 a vyzkoušel si i jeho výrobu ve světových vinařstvích. Po návratu do Prahy se věnuje dovozu hlavně naturálních vín z mnoha zemí Evropy. Nejraději má vína z malých rodinných vinařství, kde jsou vyráběna s pokorou, respektem k přírodě a dbá se na trvalou udržitelnost. Baví ho vína s minimem aditiv a ve své nejpravdivější poloze. 

 

Kurzy

Martin Štangl

Martina významně ovlivnilo osmi leté působení v michelinské La Degustation Bohême Bourgeoise jako sous chef. V roce 2015 se mu splnil sen, stál u otevření nové restaurace Eska jako šéfkuchař. Miluje divoké bylinky a příroda je pro něj tou hlavní inspirací. Váží si každého jednoho jejího plodu, baví znovuobjevovat zapomenuté suroviny a vždy vše zužitkuje do posledního kousku. 

Kurzy

Marcela Dulanská

Marcela s profesionálním pečením začínala ve vinohradské kavárně Mezi zrnky (dnes Mezi srnky). Trénovala, experimentovala s bezlepkovými i veganskými produkty a hledala ty nejlepší recepty na oblíbené dezerty. Začala péct na objednávku a od roku 2015 dodávala do kaváren. S pečením se jí tak roztrhl pytel s moukou, že musela najít nové prostory a otevřela vlastní bistro Mercy na Žižkově. 

Kurzy

Adam Novotný

Spoluzakladatel cateringového projektu CATERINC, aktivní sportovec, miluje vaření, nejnovější trendy, zároveň se rád opře o ověřené postupy našich prarodičů. Vyznává zero waste kuchyni. Věnuje se i nutriční stránce rostlinného vaření. Na své zahradě pěstuje co se dá, rád pracuje s čerstvými surovinami, neodolá žádné výzvě na téma transformace tradičních oblíbených receptů do jejich věrných rostlinných kopií. 

Kurzy

Libor Pozníček

Spoluzakladatel projektu CATERINC, lektor a fitness trenér, který na trénincích thajského boxu rád vysvětluje, jak je to ve skutečnosti s nedostatkem vápníku a vitamínu B12. Věnuje se lektorování a osvětě rostlinné stravy, sám je dobrým příkladem zdravého vegana.

Kurzy

Honza Hochsteiger

Honza je znám spíše pod svojí přezdívkou Mistr Zmrzlinář nebo taky pan Zmrzlinka. A není divu! Výrobě řemeslné zmrzliny se věnuje už od roku 2002. Zkušenosti sbíral čtyři roky přímo v Itálii, kde také vystudoval Carpigiani Gelato University v Bologni. V Praze pracoval pro významná zmrzlinářství Cream & Dream nebo Cremeria Milano. V roce 2015 pak otevřel své vlastní řemeslné zmrzlinářství Crème de la Crème, které si velmi rychle získalo oblibu. Dnes má již tři místa, kam se milovníci zmrzliny vrací na tu nejlepší v Praze! Není divu! Honza totiž dělá svému řemeslu opravdu dobré jméno. Nejenže zná historii zmrzliny jako nikdo jiný, ale svou práci upřímně miluje a dělá ji s velkou ctí, a to je prostě znát. 

Kurzy

Ladislav Dvořák

Klíčovou roli v jeho kariéře sehrála pětiletá zkušenost v restauraci Essensia (dnešní Spices) hotelu Mandarin Oriental Prague. Prošel si stážemi v Sala Rim Naam v Bangkoku, kde se naučil moderní thajskou kuchyň, následovala stáž v Londýně v Dinner by Heston Blumenthal. Pracoval na Šumavě U Štěpána či v Babiččině zahradě. Založil pop-up projekt s dim sum knedlíčky TamarindTree.

Kurzy

Pavel Palas

Pavel před lety propadl unikátním vínům z oblasti Champagne. Do místních biodynamických domů se totálně zamiloval a jejich vyzrálé ročníky dováží do Česka. Pořádá degustace a působí také jako poradce nejen v oblasti vína, ale i gastronomie. Práce se šampaňským ho moc baví, a tak se snaží lidem vždy nejen vína popsat, přiblížit a nechat pořádně ochutnat, ale i vysvětlit, jak je archivovat či jak si skládat vinný sklep.

 

Kurzy

Jiří Janouch

Šéfkuchař Dish {fine burger bistro}, vystudoval hotelovou školu v Praze. S jedním z majitelů bistra Dish se znají ze společného působení v restaurantu COMO hotelu Jalta, kde Jíří působil jako šéf studené kuchyně. V Dishi se podílel na kompletní přípravě konceptu před samotným otevřením a každá položka v nabídce je více než z poloviny jeho "dítětem."

 

Kurzy

Darina Sieglová

Darina léta píše pro časopis Apetit a pravidelně chodí vařit do pořadu České televize Sama Doma. Má dvě děti, které ji donutily vyměnit divoké večírky za rodinné večeře. Je totiž vyznavačem starých pořádků: teplých večeří, při kterých sedí rodina u jednoho stolu. Na kurzech vám prozradí, jak se nezbláznit z dětských (ne)chutí i povinnosti každý den vařit. Protože „jídlo má být radost, pro vás i pro děti“

Kurzy

Jan Punčochář

Kariéra Honzy začala v hotelu Ambasador, poté sbíral zkušenosti v Rybím trhu, Zátiší Group či v International Zlatá Praha. Významnou stopu zanechal v Le Terroir, kde působil jako šéfkuchař 10 let a v Grand Cru, kterou povýšil na restauraci s puncem nejvyšší kvality. Stal se porotcem soutěže MasterChef Česko a plní si svůj sen, brzy otevře dvě vlastní místa – restauraci U Matěje a exkluzivní Stůl JP.

Kurzy

Julek Surmaj

Zkušený kuchař, který se již řadu let specializuje na sushi a teplou japonskou kuchyni, sbíral své zkušenosti v restauracích Ambiente Brazil food, japonské restauraci Katsura v Hotelu Diplomat či v restauraci Koishi v Brně, kde se učil od japonského mistra Tadaoshi Ebina. Nyní pracuje v restauraci Aureole jako sushi master.  

Kurzy

Zuzana Ouhrabková

Zuzka fermentaci úplně propadla, sama tvrdí, že je fermentační fanatičkou. Za vším je hlavně polský řepný kvas a také kniha Síla přírodní fermentace od Sandora Katze, kterou přeložila do češtiny. Baví ji zkoumat a pochopit principy fermentace, a pak je co nejsrozumitelněji předávat dále, aby si toto dobrodružství mohl zkusit doma úplně každý.

Kurzy

Jana Vlková

S humorem se představuje jako expertka jedlého kvítí a býlí. Vystudovala ekologii a žurnalistiku, živila se jako překladatelka francouzštiny, ale i jako novinářka v oboru cestování a gastronomie. Vaření, jídlo a květiny ve všech podobách jsou její velkou vášní a stejně tak to platí i pro květiny. Dlouholeté zkušenosti z těchto dvou oborů se postupně spojily a nyní Jana své znalosti s radostí předává dál. V roce 2015 vydala Květinovou kuchařku, která sklidila velký úspěch, a kromě toho pořádá i nejrůznější přednášky o jedlých květech, včetně seminářů přímo v přírodě. Později následoval titul Kytky k jídlu a Pampelišky k jídlu.​

Kurzy

Michal Hromas

"Hugo" začínal od píky jako každý kuchař v restauraci Aromi, Dům vína U závoje či Obecní dům, než se na Sahaře setkal s vařením na otevřeném ohni, kterému propadl. Výsledkem je jeho projekt Nomadis a realizace Streetfood festivalu či koncepty kuchyní v Herbivoru, Biozahradě, Mamacoffee, Crossclubu. Vidět ho můžete v pořadu U stánku na Streamu, slyšet Ve vlastní šťávě na radiu Wave.

Kurzy

Frankie Gallucci

Jídlo a vaření miloval od malička, do Prahy ho přivedla stáž ve Ferrero. Ale jeho doménou a vášní se stala pizza. Devět měsíců studoval veškeré chování a reakce těsta, mouky, fermentaci až konečně našel dokonalou kombinaci. Jako každý Ital miluje jen prvotřídní suroviny, Frankieho pizza je v Praze totálním fenoménem​.

 

Kurzy

Marek Bartoš

Profesionální fotograf jídla s vášní pro upřímný a vědomý životní styl. Jeho fotografický styl je synonymem jeho vlastního přístupu k životu a přinesl mu řadu ocenění a úspěšných kreativních kampaní. Jeho fotografie předvádí vzácné a podmanivé spojení jemnosti a dynamiky. Najdete je v kulinárních časopisech, kuchařských knihách a reklamních kampaních. Markova úzká specializace vyústila ve spolupráci s některými z nejzajímavějších a nejtalentovanějších osob v oboru.

 

Kurzy

Josef Maršálek

Josefovy dezerty miluje i britská královna. Jako cukrář začínal v Praze, poté se přestěhoval do Bath v Anglii, kde se stal šéfcukrářem nejluxusnějšího lázeňského hotelu. Následoval Harrods, tam se plně realizoval a přebral všechna ocenění jaká mohl. Přestěhoval do Indie, kde se podílel na krásném projektu Conçu. Po návratu do Prahy pracuje Cakeshopu, založil Fat Brothers a chystá autobiografii i kuchařku. 

Kurzy

Leonardo di Clemente

Šéfkuchař restaurace CottoCrudo, hotelu Four Seasons sklízí se svým týmem jedno uznání za druhým. Jako jeden z nejrespektovanějších kuchařů své generace, je nejšťastnější, když tvoří tradiční jídla okořeněná středomořím. Za svou kariéru vařil ve Švýcarsku,Velké Británii, Japonsku a učil na jednom z nejprestižnějších gastronomických institutů Boscolo Etoile Academy. 

Kurzy

Jana Slabá

Milovnice jídla a italského vína, už při studiích VŠE založila Foodies Club, kde organizovala akce jako vaření v La Degustation s Oldou Sahajdákem. Se svým nadšením se vypracovala na manažerku Laboratoria, co byl pro ni splněný sen. Poté pracovala jako general manažer La Collezione, ale její srdce zůstalo v Laboratoriu, podobu jeho kurzů tvoří dodnes. Stála u zrodu Street Food Festivalu s Hugem Hromasem, food editovala tři kuchařky a založila projekt Chefs Night- spojování špičkových kuchařů a jejich vzájemnému sdílení zkušeností.

Kurzy

Olga Romanová

Pivo bylo jejím koníčkem už kdysi dávno, nejprve vařila pivo doma s manželem jako domovarníci. Ale chyběla jim taková vysněná pivotéka, ve které by byla k dostání i výjimečná piva, vzácné a raritní kousky. Pustili se do toho sami a naplno! Je to totiž, podle nich, jediný správný způsob existence - pokud máte rádi svoji práci, tak nepočítáte čas, prostě děláte s láskou to, co máte rádi. 

Kurzy

Tomáš Babinec

Tomáš Babinec je především foodie nadšenec a zakladatel firmy Čongrády, která vyrábí skvělé paštiky a masové výrobky. Jak říká Tomáš, celé to začalo jednoduše láskou k jídlu, psaním o něm a sbíráním zkušeností od těch nejlepších kuchařů. A dnes je gastronomie nejen jeho největším koníčkem, ale i chlebodárcem. Tomáš posouvá českou gastronomii vpřed. 

Kurzy

Janina Černá

Cukrfree není dieta, je to životní styl. To nám Janina, autorka známého blogu Cukrfree a stejnojmenných kuchařek dokazuje už několik let. Svým příběhem, zkušenostmi pomáhá i spoustě dalších lidí, kteří se chtějí cukru jednou pro vždy zbavit. Janina má na kontě i výhru v soutěži Food Blog roku 2016 v kategorii Recepty.

Kurzy