Lektoři

Sofia Smith

Sofie v současné době působí jako šéfkuchař v Cafe Buddha v Balbínově ulici. Svojí kariéru v Praze zahájila v British Council, Cafe Angel a restauraci Angel. Její specialitou je autentiská asijská kuchyně v moderním pojetí. Před zahájením inovativního projektu The Sexy Curry  Company působila jako šéfkuchař v restauraci La Patio. 

Kurzy

Kristína Nemčková

Vítězka soutěže soutěže MasterChef Česko 2019, která se v kuchyni motá od svých 7 let. Kristína si ráda plní sny a jedním z nich bylo i vydání vlastní kuchařky s názvem #UPGRADE. Velkou inspirací při vaření jí je babička a zkušenosti sbírá na stážích v profesionálních kuchyních, třeba u Jana Punčocháře, v Taru či Aromi.​​

Kurzy

Jana Bilíková

Jana je vystudovaná právnička oblékající rondon jako kreativní šéfkuchařka sítě restaurací Ambiente.  Byla vybrána jako jedna z Forbes 30 pod 30 a její prací je následovat moderní trendy v gastronomii.  Svoji kariéru začala v Sasazu, Kampa Park a následně pracovala tři roky v michelinské restauraci La Degustation Bohême Bourgeoise. Inspiraci na vaření sbírá na zahraničních stážích. 

Kurzy

Honza Hochsteiger

Honza je znám spíše pod svojí přezdívkou Mistr Zmrzlinář nebo taky pan Zmrzlinka. A není divu! Výrobě řemeslné zmrzliny se věnuje už od roku 2002. Zkušenosti sbíral čtyři roky přímo v Itálii, kde také vystudoval Carpigiani Gelato University v Bologni. V Praze pracoval pro významná zmrzlinářství Cream & Dream nebo Cremeria Milano. V roce 2015 pak otevřel své vlastní řemeslné zmrzlinářství Crème de la Crème, které si velmi rychle získalo oblibu. Dnes má již tři místa, kam se milovníci zmrzliny vrací na tu nejlepší v Praze! Není divu! Honza totiž dělá svému řemeslu opravdu dobré jméno. Nejenže zná historii zmrzliny jako nikdo jiný, ale svou práci upřímně miluje a dělá ji s velkou ctí, a to je prostě znát. 

Kurzy

Darina Sieglová

Darina léta píše pro časopis Apetit a pravidelně chodí vařit do pořadu České televize Sama Doma. Má dvě děti, které ji donutily vyměnit divoké večírky za rodinné večeře. Je totiž vyznavačem starých pořádků: teplých večeří, při kterých sedí rodina u jednoho stolu. Na kurzech vám prozradí, jak se nezbláznit z dětských (ne)chutí i povinnosti každý den vařit. Protože „jídlo má být radost, pro vás i pro děti“

Kurzy

Jan Punčochář

Kariéra Honzy začala v hotelu Ambasador, poté sbíral zkušenosti v Rybím trhu, Zátiší Group či v International Zlatá Praha. Významnou stopu zanechal v Le Terroir, kde působil jako šéfkuchař 10 let a v Grand Cru, kterou povýšil na restauraci s puncem nejvyšší kvality. Stal se porotcem soutěže MasterChef Česko a plní si svůj sen, brzy otevře dvě vlastní místa – restauraci U Matěje a exkluzivní Stůl JP.

Kurzy

Zuzana Ouhrabková

Zuzka fermentaci úplně propadla, sama tvrdí, že je fermentační fanatičkou. Za vším je hlavně polský řepný kvas a také kniha Síla přírodní fermentace od Sandora Katze, kterou přeložila do češtiny. Baví ji zkoumat a pochopit principy fermentace, a pak je co nejsrozumitelněji předávat dále, aby si toto dobrodružství mohl zkusit doma úplně každý.

Kurzy

Jana Vlková

S humorem se představuje jako expertka jedlého kvítí a býlí. Vystudovala ekologii a žurnalistiku, živila se jako překladatelka francouzštiny, ale i jako novinářka v oboru cestování a gastronomie. Vaření, jídlo a květiny ve všech podobách jsou její velkou vášní a stejně tak to platí i pro květiny. Dlouholeté zkušenosti z těchto dvou oborů se postupně spojily a nyní Jana své znalosti s radostí předává dál. V roce 2015 vydala Květinovou kuchařku, která sklidila velký úspěch, a kromě toho pořádá i nejrůznější přednášky o jedlých květech, včetně seminářů přímo v přírodě. Později následoval titul Kytky k jídlu a Pampelišky k jídlu.​

Kurzy

Frankie Gallucci

Jídlo a vaření miloval od malička, do Prahy ho přivedla stáž ve Ferrero. Ale jeho doménou a vášní se stala pizza. Devět měsíců studoval veškeré chování a reakce těsta, mouky, fermentaci až konečně našel dokonalou kombinaci. Jako každý Ital miluje jen prvotřídní suroviny, Frankieho pizza je v Praze totálním fenoménem​.

 

Kurzy

Marek Bartoš

Profesionální fotograf jídla s vášní pro upřímný a vědomý životní styl. Jeho fotografický styl je synonymem jeho vlastního přístupu k životu a přinesl mu řadu ocenění a úspěšných kreativních kampaní. Jeho fotografie předvádí vzácné a podmanivé spojení jemnosti a dynamiky. Najdete je v kulinárních časopisech, kuchařských knihách a reklamních kampaních. Markova úzká specializace vyústila ve spolupráci s některými z nejzajímavějších a nejtalentovanějších osob v oboru.

 

Kurzy

Josef Maršálek

Josefovy dezerty miluje i britská královna. Jako cukrář začínal v Praze, poté se přestěhoval do Bath v Anglii, kde se stal šéfcukrářem nejluxusnějšího lázeňského hotelu. Následoval Harrods, tam se plně realizoval a přebral všechna ocenění jaká mohl. Přestěhoval do Indie, kde se podílel na krásném projektu Conçu. Po návratu do Prahy pracuje Cakeshopu, založil Fat Brothers a chystá autobiografii i kuchařku. 

Kurzy

Martin Beránek

Martin působil od roku 2003 jako kuchař a cukrář v Ristorante Rialto.V roce 2008 nastoupil jako cukrář do hotelu Noem Arch. Od roku 2009 exceloval jako hlavní cukrář Ristorante Rialto. Od 2012 je jeho kariéra spjata s italským bistrem La Bottega di Finestra v Praze a restaurací Il Mercato v Brně. Martin pekl i pro velmi významné osobnosti i české prezidenty.

Kurzy

Tomáš Babinec

Tomáš Babinec je především foodie nadšenec a zakladatel firmy Čongrády, která vyrábí skvělé paštiky a masové výrobky. Jak říká Tomáš, celé to začalo jednoduše láskou k jídlu, psaním o něm a sbíráním zkušeností od těch nejlepších kuchařů. A dnes je gastronomie nejen jeho největším koníčkem, ale i chlebodárcem. Tomáš posouvá českou gastronomii vpřed. 

Kurzy

Jaroslav Pochop

Jarda byl šéfkuchařem pražské restaurace Rawcha. Příprava syrové stravy ho před několika lety zcela pohltila. Absolvoval kurz přípravy raw pokrmů u raw chefa Russela Jamese v Londýně a roční studium u Ekaya Institute of Living Foods Education z USA, kde získal certifikáty šéfkuchaře přípravy syrových jídel a nutričního specialisty. ​

Kurzy

Janina Černá

Cukrfree není dieta, je to životní styl. To nám Janina, autorka známého blogu Cukrfree a stejnojmenných kuchařek dokazuje už několik let. Svým příběhem, zkušenostmi pomáhá i spoustě dalších lidí, kteří se chtějí cukru jednou pro vždy zbavit. Janina má na kontě i výhru v soutěži Food Blog roku 2016 v kategorii Recepty.

Kurzy

Yasmin Keshmiri Hejduk

Pochází z Íránu, poté žila v Londýně a v roce 2006 se přestěhovala do Česka. Horlivou kuchařkou byla od mala, milovala vaření s maminkou. Jídlo je její vášní, naplňuje ji sdílet tradiční íránské chutě a vůně s ostatními. Rozšiřovat jim tak obzory i těšit jejich chuťové buňky. Když se její láska k vaření a její kreativní, organizační schopnosti spojí, výsledkem je vždy skvělá akce. Na kontě jich má nespočet. 

Kurzy

Jiří Hilgart

Výborný kuchař, úspěšný finalista soutěže MasterChef Česko, která jej od lásky k hudbě nasměřovala ke gastronomii. Předtím hrál 10 let v symfonickém orchestru na kontrabas a podílel se třeba na hudbě k filmu Quentina Tarantina. Našel se v gastronomii, v kuchyni preferuje čerstvost, jednoduchost a jídlo, které díky správné kombinaci surovin zkrátka funguje jako harmonie na talíři. 

Kurzy