Lektoři

Tomáš Laca

Tomáš pracuje s výběrovou kávou již 10 let. Baristickým a domácím školením se věnuje již více než 4 roky.
Poslední dva roky vede svoji vlastní pražírnu kávy BeBerry Coffee, která se zaměřuje na pražení mikrolotu výběrových káv z celého světa.
Také je prvním Slovákem na světě, který získal licenci Q Grader. Je to certifikát pro hodnocení výběrové kávy, který je standardizován po celém světě. Q Graderu na Arabiku je cca sedm tisíc na světě a v Česku a na Slovensku jsou nyní dva.
Tomáše baví také soutěžit, hodnotit kávu a porotcovat na soutěžích. Porotce dělá hlavně na baristické soutěži Barista roku, kde se hodnotí příprava espressa, mléčného nápoje a speciálního drinku na bázi espressa. V soutěžení ho baví nejvíce Cup Tasters, kde se v roce 2019 stal mistrem Slovenska a reprezentoval Slovensko na Mistrovství světa v Brazílii. Letos s kolegou vyhrál mezinárodní soutěž Barista league a to jako první reprezentanti v České republice.

Kurzy

Jan Albrecht

Jan je především odborník na gastronomii a to v jak v oblasti prestižních rumů, doutníků, ale také je uznávaný sommeliér, který pracoval v těch nejprestižnějších podnicích v Praze. Doutníkům samotným se věnuje více než 15 let a je milovníkem kvalitních destilátů, vín a doutníků a aktivně se věnuje jejich párování. 

S intenzitou, jakou věnuje rumům, se zabývá i doutníky a rád navštěvuje jak destilerie, tak doutníkové "fakriku"- Nejlépe se cítil na tabákových platážích doutníkových značek Perdomo  Arturo Fuente.

A právě on pro Vás společně s naším šéfkuchařem z Aromi Marcem  připravil tento jedinečný kurz zaměřený na vaše chuťové pohárky v podobě párování doutníků s rumy a koňaky se specialitami z naší kuchyně.

Kurzy

Tomáš Mozr

Tomáš Mozr je barový historik, novinář, geograf, barman, a především koktejlový nadšenec, který se v oblasti gastronomie pohybuje již více než 15 let. Třebaže disponuje bohatými zkušenostmi zpoza baru, vždy ho to více táhlo k psaní, a to nejen v rovině popularizační, ale také akademické, kdy se specializuje na americké a evropské dějiny mezi dvěma světovými válkami. V současnosti působí ve společnosti Ultra Premium Brands jako šéfredaktor časopisu Warehouse #1. Pravidelně rovněž přispívá i do celé řady dalších periodik, přednáší na oborových akcích i na kurzech pro širší veřejnost a tvoří podcast určený všem zájemcům o koktejlovou kulturu s názvem Koktejly podle abecedy. 

Kurzy

Pavla Janečková Hájková

Pavla od mala milovala pečení se svojí babičkou a vyprávění o tom, co se vařívalo kdysi u nich doma. Postupně si začala uvědomovat, jak jsme jídlem nevědomky vtahováni do naší minulosti, aniž bychom se pozastavovali nad hloubkou jeho historie. Pavla ráda čerpá pro své vaření inspiraci v historických kuchařkách, ale jídla nerekonstruuje do své věrné podoby. Využívá dnešní suroviny i zázemí moderní kuchyně, aby oživila staré recepty přístupnou formou.     K tomuto jí nahrává samotná otevřená podoba starobylých receptů, jelikož v dávných kuchařkách nenajdete specifikované množství jednotlivých ingrediencí ani konkrétní postupy, ale spíše hrubé návody, jak to či ono uvařit, jelikož dříve se se počítalo  s tím, že vaří člověk kuchařství znalý. 

Najdete u ní ale i recepty novodobější, které více či méně upravuje, aby ukázala obměny různých jídel a povzbudila zájem u ostatních o menším experimentování, neboť i recepty starých dob se v průběhu staletí měnily.....  

Pavla se řídí zásadou, že při vaření je nejlepší nechat se vést chutí, vlastní nápaditostí či inspirací z kterékoli doby.

Kurzy

Davide Lagomarsino

Davide Lagomarsini je italský šéfkuchař a majitel restaurace Unica v Praze. Za svůj život procestoval pracovně kromě rodné Itálie také Španělsko, Anglii, Francii a Austrálii, kde se zdokonaloval ve svém umění. Hlavně během svého pobytu v Sydney se naučil i lásku k asijským jídlům - hlavně mořským plodům. Momentálně bude u nás pořádat kurzy vaření zaměřené především na nevšední úpravu rybích a mořských plodů.

 

Kurzy

Martin Polačko

Martin Polačko, původem Slovák žijící v Praze před 20 let je uznávaným poradcem a specialistou pro významnou firmou, která se zabývá výrobou a distribucí mexických dobrot pro celou ČR, ale i Evropu. Jeho osudem se stalo právě Mexiko po zkušenostech při cestování po celé Americe a poté práce v Praze pro významnou mexickou restauraci. Komeřčnímu vaření se věnuje intenzivně řadu let a má v této oblasti za sebou i mediální zkušenosti. Vařil a vaří také pro děti a s dětmi. Mexiko je i díky osobním kulinářským peripetiím jeho srdcovka.

 

Kurzy

Vojtěch Petržela

Vojtěch Petržela je sous-chefem české restaurace Výčep Korunní, kde pod vedením šéfkuchaře Jirky Hrachového servíruje zákazníkům tradiční české pokrmy v moderním pojetí obohacené o nádech Valaška. Vojtěch je také bývalým kapitánem juniorského národního týmu a nyní členem seniorského národního týmu kuchařů a cukrářů v České republice. Na svůj nízký věk se může pyšnit hned několika krásnými oceněními.  V letech 2016 až 2018 se stal třikrát za sebou vítězem mezinárodního mistrovství ČR juniorů. V roce 2018 získal také ocenění „Objev roku“ a hned rok poté, v pouhých 21 letech, získal prestižní ocenění „Kuchař roku“. Nespočet gratulací obdržel také v roce 2022, kdy se umístil na 4. místě světového finále Global Chef Challenge Abú Dhabí. Na vysoce profesionální úrovni se věnuje také carvingu, tedy vyřezávání ovoce a zeleniny. Celkové druhé místo z mistrovství světa v Lucembursku 2022 je toho jasným důkazem. Gratulujeme!

 

Kurzy

Petr Návrat

Petr Návrat si za posledních 15 let prošel skoro všemi posty v gastronomii. Zkušenosti sbíral především v Británii a Irsku, kde nejčastěji míchal chutě za barem. Nikdy ho ale neopustil sen o vlastním burger jointu v Praze – restauraci Burgerman, která od svého loňského otevření nepřestává sbírat superlativy. Už ve zkušebním provozu to Burgerman dotáhl do výběru prestižního magazínu Forbes. Petr pro svou restauraci nyní připravuje nové sídlo, které se zákazníkům otevře na jaře 2023 – do té doby vám svůj recept na dokonale štavnatý hamburger naservíruje u nás v Laboratoriu.

Kurzy

Emanuele Ridi

Emanuele Ridi je italský kuchař a restauratér pocházející ze slunného italského ostrova Elba, které je proslulé svou bohatou historií a jedinečnou gastronomií. Není proto divu, že své první zkušenosti s vařením a gastronomií obecně získával právě zde. Do České republiky se Emanuele přestěhoval v roce 1992 a jeho tvář a kuchařské umění jste mohli pravidelně sledovat v pořadu S Italem v kuchyni, díky kterému se stal dobře zapamatovatelným a známým. Přátelé ho však oslovují Manú. Jeho restaurace zaměřená na pokrmy dle italských a středomořských receptů a pravou neapolskou pizzu je otevřená od roku 2019 a nese příznačný název – Manú Praga. Ambicí restaurace Manú Praga je snoubení neapolského temperamentu s designových interiérem a přátelským servisem, neboť právě stolování je pro Emanuela příležitostí k setkávání se s přáteli nad dobrým jídlem a pitím.  

Kurzy

Matteo De Carli

Matteo De Carli, rodilý Ital narozený ve městě Varese nedaleko od Milána, má na kontě zkušeností více než dost a rád se s nimi o ně podělí. Zkušenosti sbíral po celém světě, za zmínku určitě stojí jeho působení v hotelu Four Seasons v Dublinu, otevření restaurace Bice Mare Restaurant v Dubaji nebo role šéfkuchaře v Cipriani v New Yorku. Díky cestování poznal nespočet kultur, chutí i receptů, ale i svou manželku Lenku. Když společně pracovali v hotelu Four Seasons v irském Dublinu, spojili své životy v osobní i profesionální rovině. Po bohatých zkušenostech z celého světa cítili potřebu společně se usadit a začít si plnit své vlastní sny, a proto bylo rozhodnutí otevřít italskou restauraci v Praze přirozenou volbou. V roce 2012 tak byla otevřena restaurace Casa De Carli. Matteo se ve volném čase kromě vaření věnuje modernímu umění, hraje golf, má rád projížďky na motorce a jeho vášní jsou také hodinky. 

Kurzy

Kevin Ngu

Kevin Ngu se v České republice pohybuje již několik let. Dlouhou dobu pracoval v asijské fusion restauraci SaSaZu pod vedením šéfkuchaře Sahaf Satabay. Má ale také zkušenosti ze zahraniční, konkrétně z jedné z nejvyhlášenějších asijských restaurací v Berlíně, Nithan Thai. Nyní vám Kevin s radostí naservíruje svůj um na talíř v moderní asijské restauraci Sia, kde pracuje pod vedením šéfkuchaře Jiřího Štiffta. Kevin vaří srdcem, miluje tradiční asijskou kuchyni, ale zároveň si uvědomuje důležitost uspokojení poptávky chutí evropské populace a nebraní se tak ani experimentům. 

 

Kurzy

Marco Giampaoli

Marco Giampaoli se vaření věnuje bezmála 10 let. Část jeho rodiny pochází z Itálie, nicméně Marco se narodil v České republice. Ke kuchyni měl velice blízko už jako malý kluk, hlavně k té italské. Za dobu své kariéry působil v kuchyních vyhlášených podniků, jako je Alcron, pracoval jako šéfkuchař restaurace Wine Food Market na Smíchově, jako sous chef restaurace Aromi, nějakou dobu vařil také v michelinských restauracích v Itálii, konkrétně v El Molin v Alto Adige, Il Portale v Lombardii a také v Římě v restauraci Al'Oro. Marco mimo jiné absolvoval také prestižní stáž v restauraci Gordon Ramsey v Londýně, která se už dvacet let pyšní třemi michelinskými hvězdami. V současné době působí jako soukromý kuchař, dělá kurzy vaření a soukromé eventy. 

Kurzy

Roman Paulus

Roman Paulus je spolumajitelem Bistra Paulus a šéfkuchařem olomoucké cateringové společnosti Lobster Catering. Mimo to je také nositelem nejprestižnějšího hodnocení v oboru – pro pražský Alcron získal šestkrát michelinskou hvězdu. Má také bohaté zkušenosti ze zahraniční, už jako malý kluk snil o tom, že by jednou chtěl mít možnost vařit ve špičkových světových restauracích. Hned po revoluci přijal nabídku na studium v Rakousku, kde se vyučil a zahájil kariéru profesionálního kuchaře. První zkušenosti se špičkovou světovou gastronomií získal v roce 1999 v hotelu Savoy v Londýně. V období od roku 2000 až 2007 pracoval v hotelech prestižního řetězce Hilton ve Vídni a v Praze. Od roku 2008 až do roku 2020 byl šéfkuchařem v restauraci hotelu Radisson Blu Alcron Prague. Za zmínku určitě stojí také Romanovy stáže v mezinárodních vzdělávacích institucích (The Emirates Academy of Hospitality Management) či světových restauracích (michelinské restaurace La Pergola v Římě a Maison du Boeuf v Bruselu). 

Kurzy

Zdeněk Pohlreich

Letos oslavil 65 let a 50 let v oboru gastronomie. Je spolumajitelem tří pražských restaurací Café Imperial, Next Door a Divinis.  Zdeněk se proslavil díky pořadu ANO, ŠÉFE!, který mapoval stav české gastronomie více jak 10 let. 

Letos vydal svou biografii, která dokumentuje celý Zdeňkův gastronomický život. Sepsal s kolegou vše, co předcházelo tomu, než se dostal do veřejného povědomí skrz pořad Ano, šéfe! až po současnost. Povídání o tom, z čeho vzešel, o svých předcích, něco z dětství, něco z učení, přes vojnu až po složitou emigraci a návrat do rodícího se kapitalismu v devadesátkách. Kniha je hlavně o gastronomii, tak ji Zdeněk zažil v socialismu, v zahraničí, v korporacích až po vlastní privátní podnikání. Za ty roky už si Zdeněk troufá říct, že něco viděl, pár lidí potkal a zažil.

Zdeněk je aktivním sportovcem, miluje golf a cyklistiku.

Kurzy

Nikoleta Kováčová

Nikoleta Kováčová, známá slovenská food bloggerka a autorka první slovenské kuchařky na téma vegan stravy nesoucí příznačný název Slovegán, se stala v roce 2013 vegankou. Od té doby už má na kontě kuchařky celkem tři, první vydala v roce 2019 a poslední dokončila letos. Otázky týkající se stravování ji ale provázely během celého života, její rodiče totiž pracovali v gastronomii a ač to tak dlouho nevypadalo, sama se tak trochu vydala v jejich šlépějích. Na Slovensku je známá pod přezdívkou „Surová dcerka“ (v češtině „syrová“). Důvodem vzniku této přezdívky je fakt, že Nikoleta začínala s raw stravou, ale také její natura a zvyk říkat věci na rovinu, tzv. na „surovo“.  Mimo to vede Nikoleta také svůj vlastní blog o etickém veganství, rostlinných receptech a o kosmetice netestované na zvířatech. Její tradiční slovenské recepty ve vegan verzi se těší oblibě u čím dál většího počtu lidí, naučte se je také. 

Kurzy

Matteo Crubellati

Matteo Crubellati, nynější šéfkuchař sítě italských bister a restaurací La Collezione, byl již od malička ovlivněný a inspirovaný nejen svou rodinou z Milána, léty strávenými v Ligurii a na Azurovém pobřeží, ale také zálibou v cestováním po nejlepších restaurací v Itálii, Francii a Španělsku, a měl tak k jídlu velice blízko. Do roku 2014 ovšem pracoval se svým otcem v rodinné stavební firmě a studoval na inženýra. Myšlenkami a srdcem byl ale čím dál více v kuchyni, a tak se vydal na dobrodružnou cestu stát se kuchařem. 

První zkušenosti nasbíral v malé rodinné restauraci v centru Milána, kde plnými doušky nasával atmosféru a rytmus kuchyně restaurace. Později, když v roce 2015 nastoupil do učení hotelu Four Seasons v Miláně u šéfkuchaře Sergia Mei, mu bylo následně nabídnuto odcestovat do Prahy. Matteo nabídku s radostí přijal a dva roky pracoval v Praze pod vedením šéfkuchaře restaurace hotelu Four Seasons Leonarda Di Clemente. Touha po změně pak Mattea nakonec přiměla k odchodu do steakové restaurace Gerge Prime Strak. Jednoho dne se mu ale ozval Leonardo Di Clemente a nabídl mu pozici Juunior Sous Chefa. Nešlo odmítnout. Jak sám Matteo přiznává, byl to právě Leonardo, kdo mu předal ty nejcennější informace a do dnes je pojí dlouholeté přátelství.  V roce 2019 otevřel hotel další dvě restaurace, kde působil jako Chef de Cusine. O dva roky později dostal na starost kuchyni ve Four Seasons v Praze. 

Na konci roku 2021, po setkání s Riccardem Lucque, byl Matteo natolik ovlivněn Riccardovým nadšením a vášní pro italskou kuchyni, že se rozhodl připojit k rodině La Collezione jako šéfkuchař. Mimochodem, Matteo si čas od času zpestří menu také asijskou či jihoamerickou kuchyní.

Kurzy

Pavel Berky

Pavel Berky (34) je módní návrhář a v současné době i kuchař pocházející ze Slovenska, ale už několik let bydlí a tvoří v Praze. K vaření se dostal díky soutěži MasterChef Česko, kterou prošel v roce 2020 a vybojoval skvělé třetí místo. Dle poroty, která se skládala z velice úspěšných šéfkuchařů Radka Kašpárka, Honzy Punčocháře a Přemka Forejta byl Pavel jednou z nejvýraznějších a nejkreativnějších osobností celého ročníku soutěže.

Pavel věnuje jak módě tak i vaření současně. Před nedávnem vydal nádhernou kuchařku, která byla oceněna v rámci soutěže Nejkrásnější české knihy roku, kterou každoročně pořádá Ministerstvo kultury ČR a Památník národního písemnictví.

Pavel si vždy zakládá na estetice a kreativitě. Jeho recepty jsou vždy známkou neotřelých kombinací, výrazných chutí a dokonalýho servírování. Na svých kurzech rád předává své znalosti a zkušenosti, ale dbá i na to, abyste si na nich vše prakticky i vyzkoušeli.

Kurzy

Jidapha Wisutrattana

Jidapha Wisutrattana se narodila v provincii Suphanburi v Thajsku, kde vystudovala hotelový management a pracovala několik let v nejrůznějších pětihvězdičkových hotelech. Později objevila svoji velkou lásku k vaření a otevřela si vlastní pouliční stánek s thajskými specialitami jménem Khanom Jeen Namya. Po příjezdu do České republiky chtěla změnit pohled na kuchyni své rodné země. Z ojedinělého vaření na oslavách se stala autentická a tradiční restaurace Chilli Lips. Jejím cílem je ukázat lidem pravou thajskou kuchyni, která nabízí nepřeberné množství chutí. Žádné náhražky ani předělávky receptů, pouze pravé nefalšované chutě Thajska, jaké v České republice neznáte.

(Za fotografii Jidaphy děkujeme Marii Bartošové a časopisu Gurmet.)

Kurzy

Martin Kortus

V roce 1992 úspěšně zakončil studia na Francouzském kulinářském institutu v New Yorku. Od té doby Martin působil jako privátní kuchař, gastronomický poradce, lektor školy vaření a šéfkuchař v Il Vigneto a Bettola Restaurant. V Česku zastával pozici šéfkuchaře v hotelu Josef a léta působil v Monarchu a Národní bance vín, kde se pod jeho vedením připravovaly degustační večeře a lekce vaření.

 

Kurzy

Sofia Smith

Sofia v současné době působí jako šéfkuchařka v Café Buddha v Balbínově ulici. Svoji kariéru v Praze zahájila v British Council, Café Angel a restauraci Angel. Její specialitou je autentická asijská kuchyně v moderním pojetí. Před zahájením inovativního projektu The Sexy Curry Company působila jako šéfkuchařka v restauraci La Patio. 

Kurzy

Kristína Nemčková

Vítězka soutěže MasterChef Česko 2019, která se v kuchyni motá od svých sedmi let. Kristína si ráda plní sny a jedním z nich bylo i vydání vlastní kuchařky s názvem #UPGRADE. Velkou inspirací při vaření jí je babička a zkušenosti sbírá na stážích v profesionálních kuchyních, třeba u Jana Punčocháře, v Taru či Aromi.​​

Kurzy

Hasib Saleh

Majitel afgánské restaurace Kábul.

Kurzy

Jana Bilíková

Jana je vystudovaná právnička oblékající rondon kreativní šéfkuchařky sítě restaurací Ambiente. Byla vybrána jako jedna z Forbes 30 pod 30 a její prací je následovat moderní trendy v gastronomii. Svoji kariéru začala v SaSaZu, Kampa Parku a následně pracovala tři roky v michelinské restauraci La Degustation Bohême Bourgeoise. Inspiraci pro vaření sbírá na zahraničních stážích. 

Kurzy

Eva Simkovičová

Eva se k pečení dostala na Islandu v řemeslné pekárně Brauð & Co. Tam se naučila většinu základů právě skandinávského pečiva. Islandský vítr ji následně odvál zpět do Prahy, kde se pokračovala v základech, tentokrát kváskového a celozrného pečiva ve známe pekárně Praktika. Své zkušenosti dále zdokonalovala na stážích v Oxfordu, Barceloně a kodaňské Mirabelle. Jejím hlavním přesvědčením a mottem je přinášet lidem nové trendy v oblasti patisserie a představit sladké pečivo v neotřelé podobě za použití sezónních surovin. 

Kurzy

Honza Hochsteiger

Honza je znám spíše pod přezdívkou Mistr zmrzlinář nebo taky pan Zmrzlinka. A není divu! Výrobě řemeslné zmrzliny se věnuje už od roku 2002. Zkušenosti sbíral čtyři roky přímo v Itálii, kde také vystudoval Carpigiani Gelato University v Bologni. V Praze pracoval pro významná zmrzlinářství Cream & Dream nebo Cremeria Milano. V roce 2015 otevřel své vlastní řemeslné zmrzlinářství Crème de la Crème, které si velmi rychle získalo oblibu. Dnes má již tři místa, kam se milovníci zmrzliny vracejí na tu nejlepší v Praze. Není divu, Honza totiž dělá svému řemeslu opravdu dobré jméno. Nejenže zná historii zmrzliny jako nikdo jiný, ale svou práci upřímně miluje a dělá ji s velkou ctí, a to je prostě znát. 

Kurzy

Darina Sieglová

Darina léta píše pro časopis Apetit a pravidelně chodí vařit do pořadu České televize Sama doma. Má dvě děti, které ji donutily vyměnit divoké večírky za rodinné večeře. Je totiž vyznavačkou starých pořádků: teplých večeří, při kterých sedí rodina u jednoho stolu. Na kurzech Vám prozradí, jak se nezbláznit z dětských (ne)chutí i povinnosti každý den vařit. Protože „jídlo má být radost, pro Vás i pro děti“.

Kurzy

Jan Punčochář

Kariéra Honzy začala v hotelu Ambasador, poté sbíral zkušenosti v Rybím trhu, Zátiší Group či v International Zlatá Praha. Významnou stopu zanechal v Le Terroir, kde působil jako šéfkuchař deset let, a v Grand Cru, kterou povýšil na restauraci s puncem nejvyšší kvality. Stal se porotcem soutěže MasterChef Česko a plní si svůj sen, brzy otevře dvě vlastní místa – restauraci U Matěje a exkluzivní Stůl JP.

Kurzy

Zuzana Ouhrabková

Zuzka fermentaci úplně propadla, sama tvrdí, že je fermentační fanatičkou. Za vším je hlavně polský řepný kvas a také kniha Síla přírodní fermentace od Sandora Katze, kterou přeložila do češtiny. Baví ji zkoumat a pochopit principy fermentace a pak je co nejsrozumitelněji předávat dále, aby si toto dobrodružství mohl doma zkusit úplně každý.

Kurzy

Jana Vlková

S humorem se představuje jako expertka na jedlé kvítí a býlí. Vystudovala ekologii a žurnalistiku, živila se jako překladatelka francouzštiny, ale i jako novinářka v oboru cestování a gastronomie. Vaření a jídlo jsou její velkou vášní a stejně to platí i pro květiny. Dlouholeté zkušenosti z těchto dvou oborů se postupně spojily a nyní Jana své znalosti s radostí předává dál. V roce 2015 vydala Květinovou kuchařku, která sklidila velký úspěch, a kromě toho pořádá i nejrůznější přednášky o jedlých květech, včetně seminářů přímo v přírodě. Později následoval titul Kytky k jídlu a Pampelišky k jídlu.​

Kurzy

Frankie Gallucci

Jídlo a vaření miloval odmalička, do Prahy ho přivedla stáž ve Ferreru. Ale jeho doménou a vášní se stala pizza. Devět měsíců studoval veškeré chování a reakce těsta, mouky, fermentaci, až konečně našel dokonalou kombinaci. Jako každý Ital miluje jen prvotřídní suroviny, Frankieho pizza je v Praze totálním fenoménem​.

 

Kurzy

Marek Bartoš

Profesionální fotograf jídla s vášní pro upřímný a vědomý životní styl. Jeho fotografický styl je synonymem jeho vlastního přístupu k životu a přinesl mu řadu ocenění a úspěšných kreativních kampaní. Jeho fotografie předvádějí vzácné a podmanivé spojení jemnosti a dynamiky. Najdete je v kulinárních časopisech, kuchařských knihách a reklamních kampaních. Markova úzká specializace vyústila ve spolupráci s některými z nejzajímavějších a nejtalentovanějších osob v oboru.

 

Kurzy

Josef Maršálek

Josefovy dezerty miluje i britská královna. Jako cukrář začínal v Praze, poté se přestěhoval do Bathu v Anglii, kde se stal šéfcukrářem nejluxusnějšího lázeňského hotelu. Následoval Harrods, tam se plně realizoval a převzal všechna ocenění, jaká mohl. Přestěhoval se do Indie, kde se podílel na krásném projektu Conçu. Po návratu do Prahy pracuje v Cakeshopu, založil Fat Brothers a chystá autobiografii i kuchařku. 

Kurzy

Martin Beránek

Martin působil od roku 2003 jako kuchař a cukrář v Ristorante Rialto. V roce 2008 nastoupil jako cukrář do hotelu Noem Arch. Od roku 2009 exceloval jako hlavní cukrář Ristorante Rialto. Od roku 2012 je jeho kariéra spjata s italským bistrem La Bottega di Finestra v Praze a restaurací Il Mercato v Brně. Martin pekl i pro velmi významné osobnosti i české prezidenty.

Kurzy

Tomáš Babinec

Tomáš Babinec je především foodie nadšenec a zakladatel firmy Čongrády, která vyrábí skvělé paštiky a masové výrobky. Jak říká Tomáš, celé to začalo jednoduše láskou k jídlu, psaním o něm a sbíráním zkušeností od těch nejlepších kuchařů. A dnes je gastronomie nejen jeho největším koníčkem, ale i chlebodárcem. Tomáš posouvá českou gastronomii vpřed. 

Kurzy

Jaroslav Pochop

Jarda byl šéfkuchařem pražské restaurace Rawcha. Příprava syrové stravy ho před několika lety zcela pohltila. Absolvoval kurz přípravy raw pokrmů u raw chefa Russela Jamese v Londýně a roční studium u Ekaya Institute of Living Foods Education z USA, kde získal certifikáty šéfkuchaře přípravy syrových jídel a nutričního specialisty. ​

Kurzy

Janina Černá

Cukrfree není dieta, je to životní styl. To nám Janina, autorka známého blogu Cukrfree a stejnojmenných kuchařek dokazuje už několik let. Svým příběhem a zkušenostmi pomáhá i spoustě dalších lidí, kteří se chtějí cukru jednou provždy zbavit. Janina má na kontě i výhru v soutěži Food Blog roku 2016 v kategorii Recepty.

Kurzy

Yasmin Keshmiri Hejduk

Pochází z Íránu, poté žila v Londýně a v roce 2006 se přestěhovala do Česka. Horlivou kuchařkou byla odmala, milovala vaření s maminkou. Jídlo je její vášní, naplňuje ji sdílet tradiční íránské chutě a vůně s ostatními, rozšiřovat jim tak obzory i těšit jejich chuťové buňky. Když se její láska k vaření a její kreativní, organizační schopnosti spojí, výsledkem je vždy skvělá akce. Na kontě jich má nespočet. 

Kurzy

Jiří Hilgart

Výborný kuchař, úspěšný finalista soutěže MasterChef Česko, která jej od lásky k hudbě nasměrovala ke gastronomii. Předtím hrál 10 let v symfonickém orchestru na kontrabas a podílel se třeba na hudbě k filmu Quentina Tarantina. Našel se v gastronomii, v kuchyni preferuje čerstvost, jednoduchost a jídlo, které díky správné kombinaci surovin zkrátka funguje jako harmonie na talíři. 

Kurzy