Lektoři
Tomáš Laca
Tomáš pracuje s výběrovou kávou již 10 let. Baristickým a domácím školením se věnuje již více než 4 roky.
Poslední dva roky vede svoji vlastní pražírnu kávy BeBerry Coffee, která se zaměřuje na pražení mikrolotu výběrových káv z celého světa.
Také je prvním Slovákem na světě, který získal licenci Q Grader. Je to certifikát pro hodnocení výběrové kávy, který je standardizován po celém světě. Q Graderu na Arabiku je cca sedm tisíc na světě a v Česku a na Slovensku jsou nyní dva.
Tomáše baví také soutěžit, hodnotit kávu a porotcovat na soutěžích. Porotce dělá hlavně na baristické soutěži Barista roku, kde se hodnotí příprava espressa, mléčného nápoje a speciálního drinku na bázi espressa. V soutěžení ho baví nejvíce Cup Tasters, kde se v roce 2019 stal mistrem Slovenska a reprezentoval Slovensko na Mistrovství světa v Brazílii. Letos s kolegou vyhrál mezinárodní soutěž Barista league a to jako první reprezentanti v České republice.
Jan Albrecht
Jan je především odborník na gastronomii a to v jak v oblasti prestižních rumů, doutníků, ale také je uznávaný sommeliér, který pracoval v těch nejprestižnějších podnicích v Praze. Doutníkům samotným se věnuje více než 15 let a je milovníkem kvalitních destilátů, vín a doutníků a aktivně se věnuje jejich párování.
S intenzitou, jakou věnuje rumům, se zabývá i doutníky a rád navštěvuje jak destilerie, tak doutníkové "fakriku"- Nejlépe se cítil na tabákových platážích doutníkových značek Perdomo Arturo Fuente.
A právě on pro Vás společně s naším šéfkuchařem z Aromi Marcem připravil tento jedinečný kurz zaměřený na vaše chuťové pohárky v podobě párování doutníků s rumy a koňaky se specialitami z naší kuchyně.
Tomáš Mozr
Tomáš Mozr je barový historik, novinář, geograf, barman, a především koktejlový nadšenec, který se v oblasti gastronomie pohybuje již více než 15 let. Třebaže disponuje bohatými zkušenostmi zpoza baru, vždy ho to více táhlo k psaní, a to nejen v rovině popularizační, ale také akademické, kdy se specializuje na americké a evropské dějiny mezi dvěma světovými válkami. V současnosti působí ve společnosti Ultra Premium Brands jako šéfredaktor časopisu Warehouse #1. Pravidelně rovněž přispívá i do celé řady dalších periodik, přednáší na oborových akcích i na kurzech pro širší veřejnost a tvoří podcast určený všem zájemcům o koktejlovou kulturu s názvem Koktejly podle abecedy.
Pavla Janečková Hájková
Pavla od mala milovala pečení se svojí babičkou a vyprávění o tom, co se vařívalo kdysi u nich doma. Postupně si začala uvědomovat, jak jsme jídlem nevědomky vtahováni do naší minulosti, aniž bychom se pozastavovali nad hloubkou jeho historie. Pavla ráda čerpá pro své vaření inspiraci v historických kuchařkách, ale jídla nerekonstruuje do své věrné podoby. Využívá dnešní suroviny i zázemí moderní kuchyně, aby oživila staré recepty přístupnou formou. K tomuto jí nahrává samotná otevřená podoba starobylých receptů, jelikož v dávných kuchařkách nenajdete specifikované množství jednotlivých ingrediencí ani konkrétní postupy, ale spíše hrubé návody, jak to či ono uvařit, jelikož dříve se se počítalo s tím, že vaří člověk kuchařství znalý.
Najdete u ní ale i recepty novodobější, které více či méně upravuje, aby ukázala obměny různých jídel a povzbudila zájem u ostatních o menším experimentování, neboť i recepty starých dob se v průběhu staletí měnily.....
Pavla se řídí zásadou, že při vaření je nejlepší nechat se vést chutí, vlastní nápaditostí či inspirací z kterékoli doby.
Davide Lagomarsino
Davide Lagomarsini je italský šéfkuchař a majitel restaurace Unica v Praze. Za svůj život procestoval pracovně kromě rodné Itálie také Španělsko, Anglii, Francii a Austrálii, kde se zdokonaloval ve svém umění. Hlavně během svého pobytu v Sydney se naučil i lásku k asijským jídlům - hlavně mořským plodům. Momentálně bude u nás pořádat kurzy vaření zaměřené především na nevšední úpravu rybích a mořských plodů.
Martin Polačko
Martin Polačko, původem Slovák žijící v Praze před 20 let je uznávaným poradcem a specialistou pro významnou firmou, která se zabývá výrobou a distribucí mexických dobrot pro celou ČR, ale i Evropu. Jeho osudem se stalo právě Mexiko po zkušenostech při cestování po celé Americe a poté práce v Praze pro významnou mexickou restauraci. Komeřčnímu vaření se věnuje intenzivně řadu let a má v této oblasti za sebou i mediální zkušenosti. Vařil a vaří také pro děti a s dětmi. Mexiko je i díky osobním kulinářským peripetiím jeho srdcovka.
Vojtěch Petržela
Vojtěch Petržela je sous-chefem české restaurace Výčep Korunní, kde pod vedením šéfkuchaře Jirky Hrachového servíruje zákazníkům tradiční české pokrmy v moderním pojetí obohacené o nádech Valaška. Vojtěch je také bývalým kapitánem juniorského národního týmu a nyní členem seniorského národního týmu kuchařů a cukrářů v České republice. Na svůj nízký věk se může pyšnit hned několika krásnými oceněními. V letech 2016 až 2018 se stal třikrát za sebou vítězem mezinárodního mistrovství ČR juniorů. V roce 2018 získal také ocenění „Objev roku“ a hned rok poté, v pouhých 21 letech, získal prestižní ocenění „Kuchař roku“. Nespočet gratulací obdržel také v roce 2022, kdy se umístil na 4. místě světového finále Global Chef Challenge Abú Dhabí. Na vysoce profesionální úrovni se věnuje také carvingu, tedy vyřezávání ovoce a zeleniny. Celkové druhé místo z mistrovství světa v Lucembursku 2022 je toho jasným důkazem. Gratulujeme!
Emanuele Ridi
Emanuele Ridi je italský kuchař a restauratér pocházející ze slunného italského ostrova Elba, které je proslulé svou bohatou historií a jedinečnou gastronomií. Není proto divu, že své první zkušenosti s vařením a gastronomií obecně získával právě zde. Do České republiky se Emanuele přestěhoval v roce 1992 a jeho tvář a kuchařské umění jste mohli pravidelně sledovat v pořadu S Italem v kuchyni, díky kterému se stal dobře zapamatovatelným a známým. Přátelé ho však oslovují Manú. Jeho restaurace zaměřená na pokrmy dle italských a středomořských receptů a pravou neapolskou pizzu je otevřená od roku 2019 a nese příznačný název – Manú Praga. Ambicí restaurace Manú Praga je snoubení neapolského temperamentu s designových interiérem a přátelským servisem, neboť právě stolování je pro Emanuela příležitostí k setkávání se s přáteli nad dobrým jídlem a pitím.
Matteo De Carli
Matteo De Carli, rodilý Ital narozený ve městě Varese nedaleko od Milána, má na kontě zkušeností více než dost a rád se s nimi o ně podělí. Zkušenosti sbíral po celém světě, za zmínku určitě stojí jeho působení v hotelu Four Seasons v Dublinu, otevření restaurace Bice Mare Restaurant v Dubaji nebo role šéfkuchaře v Cipriani v New Yorku. Díky cestování poznal nespočet kultur, chutí i receptů, ale i svou manželku Lenku. Když společně pracovali v hotelu Four Seasons v irském Dublinu, spojili své životy v osobní i profesionální rovině. Po bohatých zkušenostech z celého světa cítili potřebu společně se usadit a začít si plnit své vlastní sny, a proto bylo rozhodnutí otevřít italskou restauraci v Praze přirozenou volbou. V roce 2012 tak byla otevřena restaurace Casa De Carli. Matteo se ve volném čase kromě vaření věnuje modernímu umění, hraje golf, má rád projížďky na motorce a jeho vášní jsou také hodinky.
Kevin Ngu
Kevin Ngu se v České republice pohybuje již několik let. Dlouhou dobu pracoval v asijské fusion restauraci SaSaZu pod vedením šéfkuchaře Sahaf Satabay. Má ale také zkušenosti ze zahraniční, konkrétně z jedné z nejvyhlášenějších asijských restaurací v Berlíně, Nithan Thai. Nyní vám Kevin s radostí naservíruje svůj um na talíř v moderní asijské restauraci Sia, kde pracuje pod vedením šéfkuchaře Jiřího Štiffta. Kevin vaří srdcem, miluje tradiční asijskou kuchyni, ale zároveň si uvědomuje důležitost uspokojení poptávky chutí evropské populace a nebraní se tak ani experimentům.
Marco Giampaoli
Marco Giampaoli se vaření věnuje bezmála 10 let. Část jeho rodiny pochází z Itálie, nicméně Marco se narodil v České republice. Ke kuchyni měl velice blízko už jako malý kluk, hlavně k té italské. Za dobu své kariéry působil v kuchyních vyhlášených podniků, jako je Alcron, pracoval jako šéfkuchař restaurace Wine Food Market na Smíchově, jako sous chef restaurace Aromi, nějakou dobu vařil také v michelinských restauracích v Itálii, konkrétně v El Molin v Alto Adige, Il Portale v Lombardii a také v Římě v restauraci Al'Oro. Marco mimo jiné absolvoval také prestižní stáž v restauraci Gordon Ramsey v Londýně, která se už dvacet let pyšní třemi michelinskými hvězdami. V současné době působí jako soukromý kuchař, dělá kurzy vaření a soukromé eventy.
Roman Paulus
Roman Paulus je spolumajitelem Bistra Paulus a šéfkuchařem olomoucké cateringové společnosti Lobster Catering. Mimo to je také nositelem nejprestižnějšího hodnocení v oboru – pro pražský Alcron získal šestkrát michelinskou hvězdu. Má také bohaté zkušenosti ze zahraniční, už jako malý kluk snil o tom, že by jednou chtěl mít možnost vařit ve špičkových světových restauracích. Hned po revoluci přijal nabídku na studium v Rakousku, kde se vyučil a zahájil kariéru profesionálního kuchaře. První zkušenosti se špičkovou světovou gastronomií získal v roce 1999 v hotelu Savoy v Londýně. V období od roku 2000 až 2007 pracoval v hotelech prestižního řetězce Hilton ve Vídni a v Praze. Od roku 2008 až do roku 2020 byl šéfkuchařem v restauraci hotelu Radisson Blu Alcron Prague. Za zmínku určitě stojí také Romanovy stáže v mezinárodních vzdělávacích institucích (The Emirates Academy of Hospitality Management) či světových restauracích (michelinské restaurace La Pergola v Římě a Maison du Boeuf v Bruselu).
Zdeněk Pohlreich
Letos oslavil 65 let a 50 let v oboru gastronomie. Je spolumajitelem tří pražských restaurací Café Imperial, Next Door a Divinis. Zdeněk se proslavil díky pořadu ANO, ŠÉFE!, který mapoval stav české gastronomie více jak 10 let.
Letos vydal svou biografii, která dokumentuje celý Zdeňkův gastronomický život. Sepsal s kolegou vše, co předcházelo tomu, než se dostal do veřejného povědomí skrz pořad Ano, šéfe! až po současnost. Povídání o tom, z čeho vzešel, o svých předcích, něco z dětství, něco z učení, přes vojnu až po složitou emigraci a návrat do rodícího se kapitalismu v devadesátkách. Kniha je hlavně o gastronomii, tak ji Zdeněk zažil v socialismu, v zahraničí, v korporacích až po vlastní privátní podnikání. Za ty roky už si Zdeněk troufá říct, že něco viděl, pár lidí potkal a zažil.
Zdeněk je aktivním sportovcem, miluje golf a cyklistiku.
Nikoleta Kováčová
Nikoleta Kováčová, známá slovenská food bloggerka a autorka první slovenské kuchařky na téma vegan stravy nesoucí příznačný název Slovegán, se stala v roce 2013 vegankou. Od té doby už má na kontě kuchařky celkem tři, první vydala v roce 2019 a poslední dokončila letos. Otázky týkající se stravování ji ale provázely během celého života, její rodiče totiž pracovali v gastronomii a ač to tak dlouho nevypadalo, sama se tak trochu vydala v jejich šlépějích. Na Slovensku je známá pod přezdívkou „Surová dcerka“ (v češtině „syrová“). Důvodem vzniku této přezdívky je fakt, že Nikoleta začínala s raw stravou, ale také její natura a zvyk říkat věci na rovinu, tzv. na „surovo“. Mimo to vede Nikoleta také svůj vlastní blog o etickém veganství, rostlinných receptech a o kosmetice netestované na zvířatech. Její tradiční slovenské recepty ve vegan verzi se těší oblibě u čím dál většího počtu lidí, naučte se je také.
Matteo Crubellati
Matteo Crubellati, nynější šéfkuchař sítě italských bister a restaurací La Collezione, byl již od malička ovlivněný a inspirovaný nejen svou rodinou z Milána, léty strávenými v Ligurii a na Azurovém pobřeží, ale také zálibou v cestováním po nejlepších restaurací v Itálii, Francii a Španělsku, a měl tak k jídlu velice blízko. Do roku 2014 ovšem pracoval se svým otcem v rodinné stavební firmě a studoval na inženýra. Myšlenkami a srdcem byl ale čím dál více v kuchyni, a tak se vydal na dobrodružnou cestu stát se kuchařem.
První zkušenosti nasbíral v malé rodinné restauraci v centru Milána, kde plnými doušky nasával atmosféru a rytmus kuchyně restaurace. Později, když v roce 2015 nastoupil do učení hotelu Four Seasons v Miláně u šéfkuchaře Sergia Mei, mu bylo následně nabídnuto odcestovat do Prahy. Matteo nabídku s radostí přijal a dva roky pracoval v Praze pod vedením šéfkuchaře restaurace hotelu Four Seasons Leonarda Di Clemente. Touha po změně pak Mattea nakonec přiměla k odchodu do steakové restaurace Gerge Prime Strak. Jednoho dne se mu ale ozval Leonardo Di Clemente a nabídl mu pozici Juunior Sous Chefa. Nešlo odmítnout. Jak sám Matteo přiznává, byl to právě Leonardo, kdo mu předal ty nejcennější informace a do dnes je pojí dlouholeté přátelství. V roce 2019 otevřel hotel další dvě restaurace, kde působil jako Chef de Cusine. O dva roky později dostal na starost kuchyni ve Four Seasons v Praze.
Na konci roku 2021, po setkání s Riccardem Lucque, byl Matteo natolik ovlivněn Riccardovým nadšením a vášní pro italskou kuchyni, že se rozhodl připojit k rodině La Collezione jako šéfkuchař. Mimochodem, Matteo si čas od času zpestří menu také asijskou či jihoamerickou kuchyní.
Pavel Berky
Pavel Berky (34) je módní návrhář a v současné době i kuchař pocházející ze Slovenska, ale už několik let bydlí a tvoří v Praze. K vaření se dostal díky soutěži MasterChef Česko, kterou prošel v roce 2020 a vybojoval skvělé třetí místo. Dle poroty, která se skládala z velice úspěšných šéfkuchařů Radka Kašpárka, Honzy Punčocháře a Přemka Forejta byl Pavel jednou z nejvýraznějších a nejkreativnějších osobností celého ročníku soutěže.
Pavel věnuje jak módě tak i vaření současně. Před nedávnem vydal nádhernou kuchařku, která byla oceněna v rámci soutěže Nejkrásnější české knihy roku, kterou každoročně pořádá Ministerstvo kultury ČR a Památník národního písemnictví.
Pavel si vždy zakládá na estetice a kreativitě. Jeho recepty jsou vždy známkou neotřelých kombinací, výrazných chutí a dokonalýho servírování. Na svých kurzech rád předává své znalosti a zkušenosti, ale dbá i na to, abyste si na nich vše prakticky i vyzkoušeli.
Jidapha Wisutrattana
Jidapha Wisutrattana se narodila v provincii Suphanburi v Thajsku, kde vystudovala hotelový management a pracovala několik let v nejrůznějších pětihvězdičkových hotelech. Později objevila svoji velkou lásku k vaření a otevřela si vlastní pouliční stánek s thajskými specialitami jménem Khanom Jeen Namya. Po příjezdu do České republiky chtěla změnit pohled na kuchyni své rodné země. Z ojedinělého vaření na oslavách se stala autentická a tradiční restaurace Chilli Lips. Jejím cílem je ukázat lidem pravou thajskou kuchyni, která nabízí nepřeberné množství chutí. Žádné náhražky ani předělávky receptů, pouze pravé nefalšované chutě Thajska, jaké v České republice neznáte.
(Za fotografii Jidaphy děkujeme Marii Bartošové a časopisu Gurmet.)
Martin Kortus
V roce 1992 úspěšně zakončil studia na Francouzském kulinářském institutu v New Yorku. Od té doby Martin působil jako privátní kuchař, gastronomický poradce, lektor školy vaření a šéfkuchař v Il Vigneto a Bettola Restaurant. V Česku zastával pozici šéfkuchaře v hotelu Josef a léta působil v Monarchu a Národní bance vín, kde se pod jeho vedením připravovaly degustační večeře a lekce vaření.
Sofia Smith
Sofia v současné době působí jako šéfkuchařka v Café Buddha v Balbínově ulici. Svoji kariéru v Praze zahájila v British Council, Café Angel a restauraci Angel. Její specialitou je autentická asijská kuchyně v moderním pojetí. Před zahájením inovativního projektu The Sexy Curry Company působila jako šéfkuchařka v restauraci La Patio.
Kristína Nemčková
Vítězka soutěže MasterChef Česko 2019, která se v kuchyni motá od svých sedmi let. Kristína si ráda plní sny a jedním z nich bylo i vydání vlastní kuchařky s názvem #UPGRADE. Velkou inspirací při vaření jí je babička a zkušenosti sbírá na stážích v profesionálních kuchyních, třeba u Jana Punčocháře, v Taru či Aromi.
Hasib Saleh
Majitel afgánské restaurace Kábul.
Jana Bilíková
Jana je vystudovaná právnička oblékající rondon kreativní šéfkuchařky sítě restaurací Ambiente. Byla vybrána jako jedna z Forbes 30 pod 30 a její prací je následovat moderní trendy v gastronomii. Svoji kariéru začala v SaSaZu, Kampa Parku a následně pracovala tři roky v michelinské restauraci La Degustation Bohême Bourgeoise. Inspiraci pro vaření sbírá na zahraničních stážích.
Eva Simkovičová
Eva se k pečení dostala na Islandu v řemeslné pekárně Brauð & Co. Tam se naučila většinu základů právě skandinávského pečiva. Islandský vítr ji následně odvál zpět do Prahy, kde se pokračovala v základech, tentokrát kváskového a celozrného pečiva ve známe pekárně Praktika. Své zkušenosti dále zdokonalovala na stážích v Oxfordu, Barceloně a kodaňské Mirabelle. Jejím hlavním přesvědčením a mottem je přinášet lidem nové trendy v oblasti patisserie a představit sladké pečivo v neotřelé podobě za použití sezónních surovin.
Honza Hochsteiger
Honza je znám spíše pod přezdívkou Mistr zmrzlinář nebo taky pan Zmrzlinka. A není divu! Výrobě řemeslné zmrzliny se věnuje už od roku 2002. Zkušenosti sbíral čtyři roky přímo v Itálii, kde také vystudoval Carpigiani Gelato University v Bologni. V Praze pracoval pro významná zmrzlinářství Cream & Dream nebo Cremeria Milano. V roce 2015 otevřel své vlastní řemeslné zmrzlinářství Crème de la Crème, které si velmi rychle získalo oblibu. Dnes má již tři místa, kam se milovníci zmrzliny vracejí na tu nejlepší v Praze. Není divu, Honza totiž dělá svému řemeslu opravdu dobré jméno. Nejenže zná historii zmrzliny jako nikdo jiný, ale svou práci upřímně miluje a dělá ji s velkou ctí, a to je prostě znát.
Darina Sieglová
Darina léta píše pro časopis Apetit a pravidelně chodí vařit do pořadu České televize Sama doma. Má dvě děti, které ji donutily vyměnit divoké večírky za rodinné večeře. Je totiž vyznavačkou starých pořádků: teplých večeří, při kterých sedí rodina u jednoho stolu. Na kurzech Vám prozradí, jak se nezbláznit z dětských (ne)chutí i povinnosti každý den vařit. Protože „jídlo má být radost, pro Vás i pro děti“.
Jan Punčochář
Kariéra Honzy začala v hotelu Ambasador, poté sbíral zkušenosti v Rybím trhu, Zátiší Group či v International Zlatá Praha. Významnou stopu zanechal v Le Terroir, kde působil jako šéfkuchař deset let, a v Grand Cru, kterou povýšil na restauraci s puncem nejvyšší kvality. Stal se porotcem soutěže MasterChef Česko a plní si svůj sen, brzy otevře dvě vlastní místa – restauraci U Matěje a exkluzivní Stůl JP.
Zuzana Ouhrabková
Zuzka fermentaci úplně propadla, sama tvrdí, že je fermentační fanatičkou. Za vším je hlavně polský řepný kvas a také kniha Síla přírodní fermentace od Sandora Katze, kterou přeložila do češtiny. Baví ji zkoumat a pochopit principy fermentace a pak je co nejsrozumitelněji předávat dále, aby si toto dobrodružství mohl doma zkusit úplně každý.
Jana Vlková
S humorem se představuje jako expertka na jedlé kvítí a býlí. Vystudovala ekologii a žurnalistiku, živila se jako překladatelka francouzštiny, ale i jako novinářka v oboru cestování a gastronomie. Vaření a jídlo jsou její velkou vášní a stejně to platí i pro květiny. Dlouholeté zkušenosti z těchto dvou oborů se postupně spojily a nyní Jana své znalosti s radostí předává dál. V roce 2015 vydala Květinovou kuchařku, která sklidila velký úspěch, a kromě toho pořádá i nejrůznější přednášky o jedlých květech, včetně seminářů přímo v přírodě. Později následoval titul Kytky k jídlu a Pampelišky k jídlu.
Frankie Gallucci
Jídlo a vaření miloval odmalička, do Prahy ho přivedla stáž ve Ferreru. Ale jeho doménou a vášní se stala pizza. Devět měsíců studoval veškeré chování a reakce těsta, mouky, fermentaci, až konečně našel dokonalou kombinaci. Jako každý Ital miluje jen prvotřídní suroviny, Frankieho pizza je v Praze totálním fenoménem.
Marek Bartoš
Profesionální fotograf jídla s vášní pro upřímný a vědomý životní styl. Jeho fotografický styl je synonymem jeho vlastního přístupu k životu a přinesl mu řadu ocenění a úspěšných kreativních kampaní. Jeho fotografie předvádějí vzácné a podmanivé spojení jemnosti a dynamiky. Najdete je v kulinárních časopisech, kuchařských knihách a reklamních kampaních. Markova úzká specializace vyústila ve spolupráci s některými z nejzajímavějších a nejtalentovanějších osob v oboru.
Josef Maršálek
Josefovy dezerty miluje i britská královna. Jako cukrář začínal v Praze, poté se přestěhoval do Bathu v Anglii, kde se stal šéfcukrářem nejluxusnějšího lázeňského hotelu. Následoval Harrods, tam se plně realizoval a převzal všechna ocenění, jaká mohl. Přestěhoval se do Indie, kde se podílel na krásném projektu Conçu. Po návratu do Prahy pracuje v Cakeshopu, založil Fat Brothers a chystá autobiografii i kuchařku.
Martin Beránek
Martin působil od roku 2003 jako kuchař a cukrář v Ristorante Rialto. V roce 2008 nastoupil jako cukrář do hotelu Noem Arch. Od roku 2009 exceloval jako hlavní cukrář Ristorante Rialto. Od roku 2012 je jeho kariéra spjata s italským bistrem La Bottega di Finestra v Praze a restaurací Il Mercato v Brně. Martin pekl i pro velmi významné osobnosti i české prezidenty.
Tomáš Babinec
Tomáš Babinec je především foodie nadšenec a zakladatel firmy Čongrády, která vyrábí skvělé paštiky a masové výrobky. Jak říká Tomáš, celé to začalo jednoduše láskou k jídlu, psaním o něm a sbíráním zkušeností od těch nejlepších kuchařů. A dnes je gastronomie nejen jeho největším koníčkem, ale i chlebodárcem. Tomáš posouvá českou gastronomii vpřed.
Jaroslav Pochop
Jarda byl šéfkuchařem pražské restaurace Rawcha. Příprava syrové stravy ho před několika lety zcela pohltila. Absolvoval kurz přípravy raw pokrmů u raw chefa Russela Jamese v Londýně a roční studium u Ekaya Institute of Living Foods Education z USA, kde získal certifikáty šéfkuchaře přípravy syrových jídel a nutričního specialisty.
Janina Černá
Cukrfree není dieta, je to životní styl. To nám Janina, autorka známého blogu Cukrfree a stejnojmenných kuchařek dokazuje už několik let. Svým příběhem a zkušenostmi pomáhá i spoustě dalších lidí, kteří se chtějí cukru jednou provždy zbavit. Janina má na kontě i výhru v soutěži Food Blog roku 2016 v kategorii Recepty.
Yasmin Keshmiri Hejduk
Pochází z Íránu, poté žila v Londýně a v roce 2006 se přestěhovala do Česka. Horlivou kuchařkou byla odmala, milovala vaření s maminkou. Jídlo je její vášní, naplňuje ji sdílet tradiční íránské chutě a vůně s ostatními, rozšiřovat jim tak obzory i těšit jejich chuťové buňky. Když se její láska k vaření a její kreativní, organizační schopnosti spojí, výsledkem je vždy skvělá akce. Na kontě jich má nespočet.
Jiří Hilgart
Výborný kuchař, úspěšný finalista soutěže MasterChef Česko, která jej od lásky k hudbě nasměrovala ke gastronomii. Předtím hrál 10 let v symfonickém orchestru na kontrabas a podílel se třeba na hudbě k filmu Quentina Tarantina. Našel se v gastronomii, v kuchyni preferuje čerstvost, jednoduchost a jídlo, které díky správné kombinaci surovin zkrátka funguje jako harmonie na talíři.