Lektoři

Flemming Laugesen

Flemming sbíral své zkušenosti během dlouhých cest po Itálii, kde pečlivě sledoval každou fázi výroby vína. Po 15-ti letech intenzivního objevování, ji navštěvuje pravidelně jednou měsíčně a hledá další „neobjevené a nejlepší víno“. Jeho múzami jsou mnozí osvícení vinaři. Flemming pořádá kurzy, semináře a školení o vínech jak pro profesionály i soukromé osoby v šesti jazycích.

Kurzy

Martin Levý

Martin je původem z Brna, tam pracoval pro síť La Collezione v restauraci Il Mercato či restauraci Pavillon. V Praze je jeho kariéra spjata se sítí Ambiente – prvně Pizza Nuova a poté michelinská La Degustation Boheme Bourgoise.  Martin je certifikovaný odborným vzděláním - WSET a The Court of Master Sommeliers a od května 2017 působí jako head sommelier Aromi.

Kurzy

Petr Kymla

Ambassador největší barmanské soutěže na světě World Class pro Česko a absolvent prestižního kurzu na sladové whisky, Malt Advocate Course. Začínal jako barman v Bugsy‘s, 9 let strávil jako manager v Tretter‘s baru a poté byl 3 roky managerem ve Wine Food Marketu. Posledních 5 let působí jako Diageo Reserve Brands Ambassador v UPB, věnuje se školení, prezentaci a degustaci pro portfolio. 

Kurzy

Silvia Lizoňová

Její tvář znáte z Ambiente, pracovala v Pizza Nuova a nyní působí jako head sommeliérka v Esce. Její láskou jsou naturální vína, kvalifikaci v oblasti vinařství si rozšiřuje na WSET v Londýně. Silvia se řídí se heslem "víno je emoce“. Své cenné zkušenosti získala na stážích v zahraničí a chystá se i do michelinské restaurace Noma v Kodani.

 

Kurzy

Marko Jelič

Marka známe všichni jako wine geeka.Věnuje se mu od roku 2005 a vyzkoušel si i jeho výrobu ve světových vinařstvích. Po návratu do Prahy se věnuje dovozu hlavně naturálních vín z mnoha zemí Evropy. Nejraději má vína z malých rodinných vinařství, kde jsou vyráběna s pokorou, respektem k přírodě a dbá se na trvalou udržitelnost. Baví ho vína s minimem aditiv a ve své nejpravdivější poloze. 

 

Kurzy

Jana Slabá

Milovnice jídla a italského vína, už při studiích VŠE založila Foodies Club, kde organizovala akce jako vaření v La Degustation s Oldou Sahajdákem. Se svým nadšením se vypracovala na manažerku Laboratoria, co byl pro ni splněný sen. Poté pracovala jako general manažer La Collezione, ale její srdce zůstalo v Laboratoriu, podobu jeho kurzů tvoří dodnes. Stála u zrodu Street Food Festivalu s Hugem Hromasem, food editovala tři kuchařky a založila projekt Chefs Night- spojování špičkových kuchařů a jejich vzájemnému sdílení zkušeností.

Kurzy

Olga Romanová

Pivo bylo jejím koníčkem už kdysi dávno, nejprve vařila pivo doma s manželem jako domovarníci. Ale chyběla jim taková vysněná pivotéka, ve které by byla k dostání i výjimečná piva, vzácné a raritní kousky. Pustili se do toho sami a naplno! Je to totiž, podle nich, jediný správný způsob existence - pokud máte rádi svoji práci, tak nepočítáte čas, prostě děláte s láskou to, co máte rádi. 

Kurzy