Lektoři

Flemming Laugesen

Flemming sbíral své zkušenosti během dlouhých cest po Itálii, kde pečlivě sledoval každou fázi výroby vína. Po 15 letech intenzivního objevování ji navštěvuje pravidelně jednou měsíčně a hledá další „neobjevené a nejlepší víno“. Jeho múzami jsou mnozí osvícení vinaři. Flemming pořádá kurzy, semináře a školení o vínech jak pro profesionály, tak pro soukromé osoby v šesti jazycích.

Kurzy

Martin Levý

Martin je původem z Brna, tam pracoval pro síť La Collezione v restauraci Il Mercato či v restauraci Pavillon. V Praze je jeho kariéra spjata se sítí Ambiente – nejdříve působil v Pizza Nuova a poté v michelinské La Degustation Bohême Bourgeoise. Martin je certifikovaný odborným vzděláním – WSET a The Court of Master Sommeliers, a od května 2017 působí jako head sommelier Aromi.

Kurzy

Petr Kymla

Petr je ambasador největší barmanské soutěže na světě World Class pro Česko a absolvent prestižního kurzu na sladové whisky Malt Advocate Course. Začínal jako barman v Bugsy’s, devět let strávil jako manažer v Tretter’s baru a poté byl tři roky manažerem ve Wine Food Marketu. Posledních pět let působí jako Diageo Reserve Brands Ambassador ve Stock Plzeň - Božkov, věnuje se školení, prezentaci a degustaci pro portfolio. 

Kurzy

Jana Slabá

Milovnice jídla a italského vína už při studiích na VŠE založila Foodies Club, kde organizovala akce jako vaření v La Degustation s Oldou Sahajdákem. Se svým nadšením se vypracovala na manažerku Laboratoria, což byl pro ni splněný sen. Poté pracovala jako general manager La Collezione, ale její srdce zůstalo v Laboratoriu, podobu jeho kurzů tvoří dodnes. Stála u zrodu Street Food Festivalu s Hugem Hromasem, editovala tři kuchařky a založila projekt Chef’s Night, který slouží ke spojování špičkových kuchařů a vzájemnému sdílení jejich zkušeností.

Kurzy

Filip Jančárek

"Během řady let za barem jsem si ověřil, že je gin asi nejlépe mixovatelnou bází do koktejlů. S ginem se mi pracuje nejlépe, jeho použití v drincích vybízí k téměř neomezené kreativitě. Je pro mě radostí a zábavou vymýšlet stále nové a nové ginové drinky."

Filip Jančárek je profesionální barman s 15letou praxí v prestižních pražských koktejlových barech. (La Casa de la Havana vieja, The Bankers bar). Mimo mixologii se věnoval degustacím a školení personálu a účastnil se řady barmanských soutěží, ve kterých dosáhl i mezinárodních úspěchů.

Kurzy

Milan Zaleš

Milan Zaleš pracuje v Ultra Premium Brands jako ambasador ikonické italské značky Campari. Je profesionální barman a expert na italské „aperitivi“. Svou kariéru započal v Českých Budějovicích, kde pracoval mj. ve vyhlášeném baru Žlutá Ponorka, později strávil 10 let v prestižním pražském baru Bugsy’s. Účastnil se mnoha barmanských soutěží – největší úspěch zaznamenal na světově nejprestižnější soutěži Diageo Reserve World Class, když se stal vítězem jejího celonárodního kola.

Kurzy

František Holeček

„Dlouhá praxe za barem ve mně vypěstovala lásku k tomuto řemeslu a všemu, co k němu patří. Já osobně miluji rum, protože s ním každý den objevím něco nového. Říká se, že pokud děláš, co máš rád, jsi svobodný - a s Don Papa to platí bezezbytku.“

František Holeček zastává v Ultra Premium Brands post ambasadora filipínského rumu Don Papa a odborníka na mixery Fever-Tree. Tento profesionální barman má 16 let praxe za bary nejvyhlášenějších podniků v Praze (Tretter’s, Ocean Drive, Black Angel’s) a na svém kontě stovky cateringových akcí a eventů.

Kurzy

Zdeněk Zajíc

„Miluji originální myšlenky vyprávěné ušlechtilými nápoji. Mám rád autentičnost, neobvyklost a nadšení i pro ty nejjemnější nuance chutí.“

Zdeněk Zajíc je expertem na poli nejvyšší gastronomie. Někdejší sommelier pražské Galerie vín Le Bouchon je dnes naším odborníkem na vína, šampaňská a koňaky v čele s francouzským koňakem rodiny Godet, jež v 16. století stála u samého zrodu této kategorie. Barová kultura by podle Zdeňka měla lidem předávat krásno – a sám je hrdý na to, že se na tom může aktivně podílet.

Kurzy

Silvia Lizoňová

Její tvář znáte z Ambiente, pracovala v Pizza Nuova a nyní působí jako head someliérka v Esce. Její láskou jsou naturální vína, kvalifikaci v oblasti vinařství si rozšiřuje na WSET v Londýně. Silvia se řídí se heslem „víno je emoce“. Své cenné zkušenosti získala na stážích v zahraničí a chystá se i do michelinské restaurace Noma v Kodani.

 

Kurzy

Marko Jelič

Marka známe všichni jako wine geeka. Víno totiž miluje! Věnuje se mu od roku 2005 a vyzkoušel si i jeho výrobu ve světových vinařstvích. Po návratu do Prahy se soustřeďuje na dovoz hlavně naturálních vín z mnoha zemí Evropy. Nejraději má vína z malých rodinných vinařství, kde jsou vyráběna s pokorou, respektem k přírodě a dbá se na trvalou udržitelnost. Baví ho vína s minimem aditiv a ve své nejpravdivější poloze. 

 

Kurzy

Olga Romanová

Pivo bylo jejím koníčkem už kdysi dávno. Nejprve s manželem vařili pivo doma jako domovarníci, ale chyběla jim vysněná pivotéka, ve které by byla k dostání i výjimečná piva, vzácné a raritní kousky. Pustili se do toho sami a naplno! Je to totiž, podle nich, jediný správný způsob existence – pokud máte rádi svoji práci, nepočítáte čas, prostě děláte s láskou to, co milujete. 

Kurzy