Lektoři

Ondřej Marek

Ondřej Marek se pohybuje v gastronomii už více jak 10 let a prošel si všemi pozicemi od kuchaře, číšníka, sommeliera až po management restaurace. Vždy měl blízko k Itálii a její gastro kultuře, a tak většinu své kariéry pracoval pro italské koncepty jako The Italiens, Casa de Carli nebo Da Pietro v Plzni. Sen o vlastním podniku zaměřeném na víno se začal v roce 2022, kdy většinu roku strávil v Itálii hledáním a poznáváním malých naturálních vinařů, s kterými začal spolupracovat a dovážet jejich vína. Projekt BAR NATURAL spustil v roce 2023 (e-shop a distribuce vín). Dnes Ondřej pracuje na otevření kamenného obchodu s barem. Jeho vizí je představit lidem autentická vína z italských regionů, která jsou výsledkem poctivé práce a mnoha let zkušeností

Kurzy

Flemming Laugesen

Flemming sbíral své zkušenosti během dlouhých cest po Itálii, kde pečlivě sledoval každou fázi výroby vína. Po 15 letech intenzivního objevování ji navštěvuje pravidelně jednou měsíčně a hledá další „neobjevené a nejlepší víno“. Jeho múzami jsou mnozí osvícení vinaři. Flemming pořádá kurzy, semináře a školení o vínech jak pro profesionály, tak pro soukromé osoby v šesti jazycích.

Kurzy

Martin Levý

Martin je původem z Brna, tam pracoval pro síť La Collezione v restauraci Il Mercato či v restauraci Pavillon. V Praze je jeho kariéra spjata se sítí Ambiente – nejdříve působil v Pizza Nuova a poté v michelinské La Degustation Bohême Bourgeoise. Martin je certifikovaný odborným vzděláním – WSET a The Court of Master Sommeliers, a od května 2017 působí jako head sommelier Aromi.

Kurzy

Petr Kymla

Petr je ambasador největší barmanské soutěže na světě World Class pro Česko a absolvent prestižního kurzu na sladové whisky Malt Advocate Course. Začínal jako barman v Bugsy’s, devět let strávil jako manažer v Tretter’s baru a poté byl tři roky manažerem ve Wine Food Marketu. Posledních pět let působí jako Diageo Reserve Brands Ambassador ve Stock Plzeň - Božkov, věnuje se školení, prezentaci a degustaci pro portfolio. 

Kurzy

Jana Slabá

Milovnice jídla a italského vína už při studiích na VŠE založila Foodies Club, kde organizovala akce jako vaření v La Degustation s Oldou Sahajdákem. Se svým nadšením se vypracovala na manažerku Laboratoria, což byl pro ni splněný sen. Poté pracovala jako general manager La Collezione, ale její srdce zůstalo v Laboratoriu, podobu jeho kurzů tvoří dodnes. Stála u zrodu Street Food Festivalu s Hugem Hromasem, editovala tři kuchařky a založila projekt Chef’s Night, který slouží ke spojování špičkových kuchařů a vzájemnému sdílení jejich zkušeností.

Kurzy

Filip Jančárek

"Během řady let za barem jsem si ověřil, že je gin asi nejlépe mixovatelnou bází do koktejlů. S ginem se mi pracuje nejlépe, jeho použití v drincích vybízí k téměř neomezené kreativitě. Je pro mě radostí a zábavou vymýšlet stále nové a nové ginové drinky."

Filip Jančárek je profesionální barman s 15letou praxí v prestižních pražských koktejlových barech. (La Casa de la Havana vieja, The Bankers bar). Mimo mixologii se věnoval degustacím a školení personálu a účastnil se řady barmanských soutěží, ve kterých dosáhl i mezinárodních úspěchů.

Kurzy

Milan Zaleš

Milan Zaleš pracuje v Ultra Premium Brands jako ambasador ikonické italské značky Campari. Je profesionální barman a expert na italské „aperitivi“. Svou kariéru započal v Českých Budějovicích, kde pracoval mj. ve vyhlášeném baru Žlutá Ponorka, později strávil 10 let v prestižním pražském baru Bugsy’s. Účastnil se mnoha barmanských soutěží – největší úspěch zaznamenal na světově nejprestižnější soutěži Diageo Reserve World Class, když se stal vítězem jejího celonárodního kola.

Kurzy

František Holeček

„Dlouhá praxe za barem ve mně vypěstovala lásku k tomuto řemeslu a všemu, co k němu patří. Já osobně miluji rum, protože s ním každý den objevím něco nového. Říká se, že pokud děláš, co máš rád, jsi svobodný - a s Don Papa to platí bezezbytku.“

František Holeček zastává v Ultra Premium Brands post ambasadora filipínského rumu Don Papa a odborníka na mixery Fever-Tree. Tento profesionální barman má 16 let praxe za bary nejvyhlášenějších podniků v Praze (Tretter’s, Ocean Drive, Black Angel’s) a na svém kontě stovky cateringových akcí a eventů.

Kurzy

Zdeněk Zajíc

„Miluji originální myšlenky vyprávěné ušlechtilými nápoji. Mám rád autentičnost, neobvyklost a nadšení i pro ty nejjemnější nuance chutí.“

Zdeněk Zajíc je expertem na poli nejvyšší gastronomie. Někdejší sommelier pražské Galerie vín Le Bouchon je dnes naším odborníkem na vína, šampaňská a koňaky v čele s francouzským koňakem rodiny Godet, jež v 16. století stála u samého zrodu této kategorie. Barová kultura by podle Zdeňka měla lidem předávat krásno – a sám je hrdý na to, že se na tom může aktivně podílet.

Kurzy

Silvia Lizoňová

Její tvář znáte z Ambiente, pracovala v Pizza Nuova a nyní působí jako head someliérka v Esce. Její láskou jsou naturální vína, kvalifikaci v oblasti vinařství si rozšiřuje na WSET v Londýně. Silvia se řídí se heslem „víno je emoce“. Své cenné zkušenosti získala na stážích v zahraničí a chystá se i do michelinské restaurace Noma v Kodani.

 

Kurzy

Marko Jelič

Marka známe všichni jako wine geeka. Víno totiž miluje! Věnuje se mu od roku 2005 a vyzkoušel si i jeho výrobu ve světových vinařstvích. Po návratu do Prahy se soustřeďuje na dovoz hlavně naturálních vín z mnoha zemí Evropy. Nejraději má vína z malých rodinných vinařství, kde jsou vyráběna s pokorou, respektem k přírodě a dbá se na trvalou udržitelnost. Baví ho vína s minimem aditiv a ve své nejpravdivější poloze. 

 

Kurzy

Olga Romanová

Pivo bylo jejím koníčkem už kdysi dávno. Nejprve s manželem vařili pivo doma jako domovarníci, ale chyběla jim vysněná pivotéka, ve které by byla k dostání i výjimečná piva, vzácné a raritní kousky. Pustili se do toho sami a naplno! Je to totiž, podle nich, jediný správný způsob existence – pokud máte rádi svoji práci, nepočítáte čas, prostě děláte s láskou to, co milujete. 

Kurzy