Men in the kitchen

Šéfkuchař: Martin Kortus

Jaké je menu?

Bezinkový Highball – Johnnie Walker Black Label, bezinka, soda, citron

Husí játra restovaná na jablečném octu s bruschettou
Rob Roy 

Roastbeef se zauzenou domácí majonézou
Talisker 10 y. o.

Rib Eye steak s omáčkou připravenou z whisky a zeleného pepře se zelenými fazolkami restovanými na čerstvém česneku
Whiskey Old Fashioned 

Chocolate mousse s whisky a směsí lesního ovoce
Dalwhinnie 15 y. o.

3 800 Kč včetně DPH za osobu

Laboratorio je připraveno na pořádnou pánskou jízdu! V tomto kurzu nehraje hlavní roli jenom jídlo, ale sekunduje mu whisky. Degustačními kombinacemi whisky a pokrmů vás budou provázet šéfkuchař Martin Kortus a ambasador prestižní světové barmanské soutěže World Class Petr Kymla. 

Společně se pustíte do přípravy menu z těch nejlepších surovin. Začnete hezky zlehka husími játry, poté bude následovat hovězí. Nejprve luxusní roastbeef a dále šťavnatý Rib Eye steak. Nakonec vás čeká čokoládový závěr se směsí lesního ovoce. A whisky! V omáčce, v dezertu, ve skle … Pánové, máte se na co těšit!

Martin Kortus

V roce 1992 úspěšně zakončil studia na Francouzském kulinářském institutu v New Yorku. Od té doby Martin působil jako privátní kuchař, gastronomický poradce, lektor školy vaření a šéfkuchař v Il Vigneto a Bettola Restaurant. V Česku zastával pozici šéfkuchaře v hotelu Josef a léta působil v Monarchu a Národní bance vín, kde se pod jeho vedením připravovaly degustační večeře a lekce vaření.

 

Další kurzy lektora/ky

10. 10. 2023

Gin menu

17. 10. 2023

Svět ginů v několika chodech

19. 10. 2023

Rum na talíři

26. 10. 2023

Hovězí steaky levou zadní

06. 11. 2023

ŽENY SOBĚ: Prosecco, Franciacorta, Champagne

24. 11. 2023

Den Díkůvzdání

Další volné kurzy

Moderní italská kuchyně

Moderní italská kuchyně

Marco Giampaoli

3 300 Kč

Více

Doutníky Arturo Fuente s párováním rumů v zahradě Aromi

Doutníky Arturo Fuente s párováním rumů v zahradě Aromi

Jan Albrecht
Marco Giampaoli

3 500 Kč

Více

Servírovaná večeře s Plantation rumem

Servírovaná večeře s Plantation rumem

Lukáš Hanzl
Marco Giampaoli

4 000 Kč

Více

Kuře z Kro Kitchen

Kuře z Kro Kitchen

Vojtěch Václavík

4 000 Kč

Více

Tradiční japonská kuchyně

Tradiční japonská kuchyně

Jakub Horák

3 800 Kč

Více

Gin menu

Gin menu

Martin Kortus

3 800 Kč

Více

Burgery od Burgermana

Burgery od Burgermana

Petr Návrat

3 800 Kč

Více

Stefano Ciotti Chef's table (ENG)

Stefano Ciotti Chef's table (ENG)

Stefano Ciotti

6 500 Kč

Více

Ukázka z kurzu