Men in the kitchen

Šéfkuchař: Martin Kortus

Jaké je menu?

Bezinkový Highball – Johnnie Walker Black Label, bezinka, soda, citron

Husí játra restovaná na jablečném octu s bruschettou
Rob Roy 

Roastbeef se zauzenou domácí majonézou
Talisker 10 y. o.

Rib Eye steak s omáčkou připravenou z whisky a zeleného pepře se zelenými fazolkami restovanými na čerstvém česneku
Whiskey Old Fashioned 

Chocolate mousse s whisky a směsí lesního ovoce
Dalwhinnie 15 y. o.

3 800 Kč včetně DPH za osobu

Laboratorio je připraveno na pořádnou pánskou jízdu! V tomto kurzu nehraje hlavní roli jenom jídlo, ale sekunduje mu whisky. Degustačními kombinacemi whisky a pokrmů vás budou provázet šéfkuchař Martin Kortus a ambasador prestižní světové barmanské soutěže World Class Petr Kymla. 

Společně se pustíte do přípravy menu z těch nejlepších surovin. Začnete hezky zlehka husími játry, poté bude následovat hovězí. Nejprve luxusní roastbeef a dále šťavnatý Rib Eye steak. Nakonec vás čeká čokoládový závěr se směsí lesního ovoce. A whisky! V omáčce, v dezertu, ve skle … Pánové, máte se na co těšit!

Termíny

Datum Sommeliér Stav Rezervace

Pondělí, 18. 09. 2023, 16:30 - 20:30

Petr Kymla Volno

Martin Kortus

V roce 1992 úspěšně zakončil studia na Francouzském kulinářském institutu v New Yorku. Od té doby Martin působil jako privátní kuchař, gastronomický poradce, lektor školy vaření a šéfkuchař v Il Vigneto a Bettola Restaurant. V Česku zastával pozici šéfkuchaře v hotelu Josef a léta působil v Monarchu a Národní bance vín, kde se pod jeho vedením připravovaly degustační večeře a lekce vaření.

 

Další kurzy lektora/ky

07. 06. 2023

Pestrost filipínských chutí s Don Papa

19. 06. 2023

Hovězí steaky levou zadní

10. 10. 2023

Gin menu

17. 10. 2023

Svět ginů v několika chodech

19. 10. 2023

Rum na talíři

26. 10. 2023

Hovězí steaky levou zadní

Další volné kurzy

Výčep - moderní české kuchyně

Výčep - moderní české kuchyně

Vojtěch Petržela

3 800 Kč

Více

Zmrzlina jako z Crème de la Crème

Zmrzlina jako z Crème de la Crème

Honza Hochsteiger

3 300 Kč

Více

Pestrost filipínských chutí s Don Papa

Pestrost filipínských chutí s Don Papa

Martin Kortus

3 300 Kč

Více

Tuňák v hlavní roli s Riccardem (ENG)

Tuňák v hlavní roli s Riccardem (ENG)

Riccardo Lucque

4 500 Kč

Více

Sushi

Sushi

Julek Surmaj

3 300 Kč

Více

Moderní salátové variace

Moderní salátové variace

Lukáš Pocnar

3 200 Kč

Více

Párování rumů a doutníků v zahradě Aromi

Párování rumů a doutníků v zahradě Aromi

Jan Albrecht
Marco Giampaoli

3 500 Kč

Více

Jamajská kuchyně v rytmu Yardie v zahradě Aromi

Jamajská kuchyně v rytmu Yardie v zahradě Aromi

Týna Roubitschek

3 600 Kč

Více

Ukázka z kurzu