
Mexiko s Mexicali Mercado
Šéfkuchař:
Martin Polačko
Jaké je menu?
Paloma - Tequila blanco, grepová soda, grapefruit
Chips s Guacamole - zralá rajčata, čerstvá jalapeňos paprička, avokádo, čerstvý koriandr a limetka - Na ujídání po celý večer během kurzu!
Tommy's Margarita - Tequila blanco, Agáve sirup, limetková šťáva
Tortillová kuřecí polévka - kuřecí maso, kukuřičné tortilly, chipotle papričky sušené, Ancho papričky čerstvé, avokádo, koriandr a limetka
Tequila Sunrise - Tequila reposado, orange juice, grenadine
Enchiladas con Pollo - kukuřičné tortilly, trhané kuřecí maso, strouhaný sýr Gouda, avokádo, Salsa Roja , zakysaná smetana, čerstvý koriandr
Salsa Roja – Ancho čili papričky, rajčata, cibule, česnek a čerstvý koriandr
Tequila Anějo!
Banánová Chimichanga - pšeničné tortilly, zralé banány, mandle, skořicový cukr a zmrzlina
3 800 Kč včetně DPH za osobu
Hola Mexiko! Máte chuť ochutnat a seznámit se s tradiční mexickou gastronomií? Pak vítejte. Mexická jídla zaujmou svou bezbřehou fantazií, rozmanitostí surovin, receptů a chutí. Podstata mexické kuchyně vychází ze spojení evropské a domorodé gastronomické tradice, ale hodně záleží na regionu, ve kterém se zrovna nacházíte. Základní a nejdůležitější suroviny jsou však v podstatě v každém regionu totožné. Mexičané při přípravě svých jídel sází především na kukuřici, chilli, kakao a tradiční bylinky. Dalšími důležitými ingrediencemi jsou nopál, rýže, fazole a rajčata.
A samozřejmě nechybí tequila.
Chef kurzu a šéf Laboratoria Martin Kortus si k sobě do týmu přivzal toho nejlepšího. Je jím Martin Polačko, původem Slovák žijící v Praze přes 20 let. Jeho osudem byla práce pro vyhlášenou mexickou restauraci Mercado Mexicalli. Pak následovalo cestování a pobyt v USA,
kde se naučil různé techniky vaření, ze kterých výchází dodnes. V současné době pracuje jako konzultant a specialista u firmy, která vyrábí a distribuje mexické dobroty po celé Evropě. Vaření v mexickém stylu je díky nabitým životním zkušenostem jeho srdcovkou. Fantastické drinky vám ke každému chodu připraví barman Petr Kymla.
První chod nebo spíše zobání během celého kurzu jsou slavné domácí Chips a Guacamole, slavný předkrm založený na mixu čerstvých rajčat, červené cibule a hlavně avokádu. Druhý chod, oblíbená mexická kuřecí polévka pochází z Tlaxcaly v Mexiku. Spojení kuřecího consomé a křupavé tortilly příjemně zasytí a špetka pikantní chilli zahřeje. Enchiladas con Pollo je proslavené po celém světě a najdete ho menu mnoha vyhlášených restaurací a bister po celém světe. Tyto zavinuté kukuřičné tortilli se připravují s různými druhy náplní – mletým masem, brambory, … u nás konkrétně budeme plnit kuřecím masem. Všichni se shodneme, že enchiladas není nikdy dost. No a sladká tečka na konec bude smažená tortilla plněná banánem a skořicovým cukrem.
Těšíme se, že si spolu s námi užijete ve škole vaření Laboratorio nefalšovaný mexický kurz vaření i s nefalšovanými mexickými koktejly!
Ola Ola Mexiko volá!

Martin Polačko
Martin Polačko, původem Slovák žijící v Praze před 20 let je uznávaným poradcem a specialistou pro významnou firmou, která se zabývá výrobou a distribucí mexických dobrot pro celou ČR, ale i Evropu. Jeho osudem se stalo právě Mexiko po zkušenostech při cestování po celé Americe a poté práce v Praze pro významnou mexickou restauraci. Komeřčnímu vaření se věnuje intenzivně řadu let a má v této oblasti za sebou i mediální zkušenosti. Vařil a vaří také pro děti a s dětmi. Mexiko je i díky osobním kulinářským peripetiím jeho srdcovka.
Další kurzy lektora/ky
Žádné další kurzy nejsou vypsány
Další volné kurzy

Moderní italská kuchyně
Marco Giampaoli
3 300 Kč

Doutníky Arturo Fuente s párováním rumů v zahradě Aromi
Jan Albrecht
Marco Giampaoli
3 500 Kč

Servírovaná večeře s Plantation rumem
Lukáš Hanzl
Marco Giampaoli
4 000 Kč

Kuře z Kro Kitchen
Vojtěch Václavík
4 000 Kč

Tradiční japonská kuchyně
Jakub Horák
3 800 Kč

Gin menu
Martin Kortus
3 800 Kč

Burgery od Burgermana
Petr Návrat
3 800 Kč

Stefano Ciotti Chef's table (ENG)
Stefano Ciotti
6 500 Kč