Mexiko s Rodrigem (ENG)

Šéfkuchař: Rodrigo Castro Vargas

Jaké je menu?

Tuna Tostada - smažená kukuřičná tortilla, chipotle majonéza, čerstvé tuňákové sashimi, sójová omáčka, kapary, smažený pórek a avokádo

Chilli Con Carne - mleté hovězí maso, chilli červená paprika, cibule, česnek, kmín, chilli prášek, loupaná rajčata, fazole, slunečnicový olej, bílá rýže

Flan - vejce, kondenzované mléko, odpařené mléko, smetanový sýr, cukr a vanilkový extrakt

3 300 Kč včetně DPH za osobu

Rodilý Mexičan, specialista na mexickou kuchyni, Rodrigo Castro Vargas, vás společně se šéfem Laboratoria, Martinem Kortusem, srdečně zvou na kurz Mexiko s Rodrigem. Bude to pálivé, chutěmi nabité, voňavé a hlavně nezapomenutelné. Přesně takové, jako samotné Mexiko.

Podstata mexické kuchyně vychází ze spojení evropské a domorodé gastronomické tradice, přičemž hodně záleží na regionu, ve kterém se zrovna nacházíte. Základní a nejdůležitější suroviny jsou však v podstatě v každém regionu totožné. Mexičané při přípravě svých jídel sází především na kukuřici, chilli, kakao a tradiční bylinky. Dalšími důležitými ingrediencemi jsou nopal, nebo-li opuncie, rýže, fazole nebo třeba rajčata.

Lehké křupnutí a šťavnatá náplň – to je Tuna Tostada. Že vám tento velice oblíbený pokrm nic neříká? Tostada (což znamená opékaná) je kukuřičná tortilla, na kterou navrstvíte nejrůznější zálivky a další suroviny. Pánové vybrali tortillu s tuňákovým sashimi doplněnou kapary, smaženým pórkem a avokádem dochucenou chipotle majonézou a sójovou omáčkou. Jedná se o velice oblíbený recept. Výhodou servírování je navíc fakt, že si Tostadu klidně můžete vychutnat rukama.

Chilli Con Carne pak jistě nemusíme dlouze představovat. Najdete ho v podstatě v každé mexické restauraci i v našich končinách a většinu surovin byste zvládli sami vyjmenovat: mleté hovězí maso, chilli paprika, cibule, česnek, kmín, loupaná rajčata, fazole, rýže… Rodrigo však dá tomuto receptu něco navíc! Chutě má díky svým zkušenostem i mexické DNA velice vytříbené a pokrm musí být v naprosté symbióze s mexickou gastro kulturou.

Vanilkou vonící dezert, vyhlášená mexická dobra, známá pod názvem Flan, se těšila oblibě již ve starověkém Římě. A není se čemu divit. Chuť tohoto dezertu je nezaměnitelná a právem patří mezi nejvyhlášenější pokrmy v Mexiku.

KURZ JE VEDEN V ANGLICKÉM JAZYCE!​

 

Termíny

Datum Stav Rezervace

Pondělí, 17. 10. 2022, 16:30 - 20:30

Volno

Rodrigo Castro Vargas

Rodrigo Castro Vargas vystudoval v Mexiku City kulinářské centrum Ambrosia Culinary Center se specializací na mexickou, italskou a středomořskou kuchyni. Po studiu cestoval a sbíral cenné zkušenosti z celého světa. Působil například v Toskánku, kde se podílel na přípravě dezertů v restauraci Dai´ Frasca. Poté se vrátil do rodného Mexika, konkrétně na pobřeží Costa Maya v Mexiku. Jako kuchař se zde věnoval plánování menu, školení pracovníků nebo přípravám svatebním menu. Postupně se vypracoval z pozici Sou Chef v Tangerine restaurant, patřící slavnému hotelu Casa de las Tortugas, až na pozici šéfkuchaře, tentokrát v restauraci Kerouac v Mexico City. Mexickou kuchyni má tak nejen v krvi, ale zároveň podloženou několikaletými zkušenosti. Po čase chtěl Rodrigo opět objevovat svět. V roce 2018 vycestoval do Anglie, aby se zde v italské restauraci El Murrino dál zdokonaloval v italské gastronomii, zejména v oblasti předkrmů, těstovin a dezertů. Z Anglie už pak vedla jen krátká cesta do srdce Evropy. V Praze žijící šéfkuchař načerpal gastronomické zkušenosti například v tapas baru Gilda či renomované italské restauraci Aromi. Moc se na vás těší!

Další kurzy lektora/ky

Žádné další kurzy nejsou vypsány

Další volné kurzy

Autentická mexická kuchyně

Autentická mexická kuchyně

Martin Kortus

3 300 Kč

Více

Tradiční japonská kuchyně

Tradiční japonská kuchyně

Jakub Horák

3 300 Kč

Více

Thajská kuchyně s Chilli Lips |ENG|

Thajská kuchyně s Chilli Lips |ENG|

Jidapha Wisutrattana

3 300 Kč

Více

Sladce, česky, netradičně s Kro bakery

Sladce, česky, netradičně s Kro bakery

Týna Roubitschek

3 300 Kč

Více

Rum na talíři

Rum na talíři

Martin Kortus

3 300 Kč

Více

Gin menu

Gin menu

Martin Kortus

3 300 Kč

Více

Delikatesy italského středomoří (ENG)

Delikatesy italského středomoří (ENG)

Matteo Crubellati

3 300 Kč

Více

Moderní italská kuchyně

Moderní italská kuchyně

Marco Giampaoli

3 300 Kč

Více