
Moderní italská kuchyně
Šéfkuchař:
Marco Giampaoli
Jaké je menu?
Welcome drink
Sorbet s proseccem, Martini a bazalkou
Antipasto
Krevety Gambero Rosso a dýně
Pasta
Ravioli s králíkem po Ligursku
Secondo
Mořský vlk v rybím vývaru, šafrán a sezónní zelenina
3 300 Kč včetně DPH za osobu
Marco Giampaoli má italskou vášeň ve své DNA, část jeho rodiny totiž pochází přímo z Itálie a na tomto slunném poloostrově ve středomoří strávil také většinu své kuchařské kariéry. Může se ale také pyšnit zkušenostmi z italských restaurací na území ČR, aktuálně je šéfkuchařem italské restaurace Aromi, jejíž specialitou jsou čerstvé ryby a plody moře. Marco se při vaření nechává nejčastěji inspirovat samotným základem a specifikem jednotlivých surovin, rád a s respektem pracuje se sezonními potravinami, ale nebojí se ani experimentovat. Když pro vás vymýšlel tento kurz, volba italských pokrmů byla samozřejmostí, jsou totiž jeho srdeční záležitostí.
Čím jiným začít italské menu než welcome drinkem s oblíbenými italskými nápoji? Sorbet z prosecca, martini, s bylinným nádechem bazalky, bude ve své chlazené podobě s lehce nakyslým podtónem perfektní přípravou na první chod, antipasto Gambero Rosso dýni. Červené krevety Gambero Rosso jsou vyhlášené svou krémovou a jedinečnou chutí, a proto jejich krásu necháme vyniknout. S úctou k surovinám si tak zpracujete krevetu téměř celou. Mimo jiné si připravíme i krevetové „chipsy“. Marco vám také ukáže několik variací, jakými lze pracovat s dýní.
V typicky italském menu samozřejmě nesmí chybět pasta! Ravioli s králíkem po Ligursku jsou tradičním receptem regionu Ligurie. Regionu, kde se narodil Marcův dědeček a vždy tak tento recept připravuje s láskou, nostalgií a vzpomínkami. Nejčastěji se králík peče s rajčaty, bílým vínem, olivami, kapary a rozmarýnem. Vy si ale společně s Marcem přetvoříte tento recept a připravíte z něj skvělou náplň pro ravioli. Už cítíte tu vůni? Poslední chod, mořský vlk v rybím vývaru bude okořeněný vzácným šafránem, vonět čerstvostí sezonní zeleniny a chutnat přímo skvostně. Navíc vás na závěr příjemně zahřeje.

Marco Giampaoli
Marco Giampaoli se vaření věnuje bezmála 10 let. Část jeho rodiny pochází z Itálie, nicméně Marco se narodil v České republice. Ke kuchyni měl velice blízko už jako malý kluk, hlavně k té italské. Za dobu své kariéry působil v kuchyních vyhlášených podniků, jako je Alcron, pracoval jako šéfkuchař restaurace Wine Food Market na Smíchově, jako sous chef restaurace Aromi, nějakou dobu vařil také v michelinských restauracích v Itálii, konkrétně v El Molin v Alto Adige, Il Portale v Lombardii a také v Římě v restauraci Al'Oro. Marco mimo jiné absolvoval také prestižní stáž v restauraci Gordon Ramsey v Londýně, která se už dvacet let pyšní třemi michelinskými hvězdami. V současné době působí jako soukromý kuchař, dělá kurzy vaření a soukromé eventy.
Další volné kurzy

Doutníky Arturo Fuente s párováním rumů v zahradě Aromi
Jan Albrecht
Marco Giampaoli
3 500 Kč

Servírovaná večeře s Plantation rumem
Lukáš Hanzl
Marco Giampaoli
4 000 Kč

Kuře z Kro Kitchen
Vojtěch Václavík
4 000 Kč

Tradiční japonská kuchyně
Jakub Horák
3 800 Kč

Gin menu
Martin Kortus
3 800 Kč

Burgery od Burgermana
Petr Návrat
3 800 Kč

Stefano Ciotti Chef's table (ENG)
Stefano Ciotti
6 500 Kč

La Finestra představuje: maso
Lukáš Pocnar
4 200 Kč