Těstoviny v moderním pojetí (ENG)

Šéfkuchař: Riccardo Lucque

Jaké je menu?

  • Špagety aglio olio s papričkami a červenými krevetami
  • Passatelli s mušlemi vongole a krevetami
  • Ravioli z brambor s mořským okounem na citronu
  • Gnocchi s ricottou na způsob zabaione

3 300 CZK včetně DPH za osobu

Výroba čerstvých těstovin se v italské domácnosti předává z generace na generaci. Každý region má své tvary, barvy a chutě. Pravá italská pasta není vůbec nudná, baví celý svět a bude bavit i vás. Víte, že těstoviny jsou nejžádanějším vývozním artiklem Itálie? Riccardo vás na kurzu naučí, jak na ně.

Připravil si menu, které je esencí moderní italské kuchyně. Naučíte se, jak ideálně propojit těstoviny s plody moře i jak moderní může být klasika. Připravíme si nefalšované typické italské bramborové gnochci, ne noky, ani vídeňské knedlíky. Mluvíme o senzačních Riccardových gnocchi, lehkých a nadýchaných.Na řadu přijdou i plněné ravioli či passatelli. Ty jsou oblíbené v regionu Marche a vyrábí se místo mouky ze strouhanky, vajec a parmezánu. Tradičně se používají do vývarů i k omáčkám.

Vše zvládnete vlastníma rukama, osaháte si proces výroby těstovin a osvojíte si jej tak, že si pastu budete připravovat s radostí i doma. Menu je doplněno o degustaci vína se sommeliérem.

Kurz probíhá v anglickém jazyce.

Termíny

Datum Stav Rezervace

Pondělí, 03. 06. 2019, 16:30 - 20:30

Volno

Riccardo Lucque

Od roku 1993 pobýval devět let v Anglii a pracoval v restauraci Zafferano. V Londýně se stal výkonným vedoucím šéfkuchařem řetězce pěti italských restaurací, svoji kariéru přenesl i na do New Yorku a od roku 2002 žije v Praze, kam přišel původně jako šéfkuchař restaurace Square. V roce 2005 otevřel svoji první restauraci Aromi, následovala La Finestra in Cucina a bistra La Bottega.

 

Další kurzy

25. 02. 2019

Recepty z Riccardovy Italské kuchařky (ENG)

12. 03. 2019

Těstoviny - základ Itálie (ENG)

26. 03. 2019

Recepty z Riccardovy Italské kuchařky (ENG)

15. 04. 2019

Těstoviny - základ Itálie (ENG)

29. 04. 2019

Italské klasiky (ENG)

10. 05. 2019

Ryby a mořské plody ENG

Další podobné kurzy

Degustace piv s BeerGeek

Degustace piv s BeerGeek

Olga Romanová

1 500 CZK

Více

Letní kurz grilování

Letní kurz grilování

Martin Kortus

3 500 CZK

Více

LA FINESTRA představuje: RYBY

LA FINESTRA představuje: RYBY

Tomáš Juřík

3 950 CZK

Více

Menu Jana Punčocháře

Menu Jana Punčocháře

Jan Punčochář

3 950 CZK

Více

Rum na talíři

Rum na talíři

Martin Kortus

3 300 CZK

Více

Vaříme cukrfree s Janinou

Vaříme cukrfree s Janinou

Janina Černá

3 300 CZK

Více

Indian home cooking se Sofií

Indian home cooking se Sofií

Sofia Smith

3 300 CZK

Více

Tuňák od A do Z

Tuňák od A do Z

Riccardo Lucque

3 500 CZK

Více