Těstoviny v moderním pojetí (ENG)

Šéfkuchař: Riccardo Lucque

Jaké je menu?

Špagety aglio olio s papričkami a červenými krevetami
Passatelli s mušlemi vongole a krevetami
Ravioli z brambor s mořským okounem na citronu
Gnocchi s ricottou na způsob zabaione

3 300 Kč včetně DPH za osobu

Výroba čerstvých těstovin se v italské domácnosti předává z generace na generaci. Každý region má své tvary, barvy a chutě. Pravá italská pasta není vůbec nudná, baví celý svět a bude bavit i vás. Víte, že těstoviny jsou nejžádanějším vývozním artiklem Itálie? Riccardo vás na kurzu naučí, jak na ně.

Připravil si menu, které je esencí moderní italské kuchyně. Naučíte se, jak ideálně propojit těstoviny s plody moře i jak moderní může být klasika. Připravíme si nefalšované typické italské bramborové gnochci, ne noky, ani vídeňské knedlíky. Mluvíme o senzačních Riccardových gnocchi, lehkých a nadýchaných.Na řadu přijdou i plněné ravioli či passatelli. Ty jsou oblíbené v regionu Marche a vyrábí se místo mouky ze strouhanky, vajec a parmezánu. Tradičně se používají do vývarů i k omáčkám.

Vše zvládnete vlastníma rukama, osaháte si proces výroby těstovin a osvojíte si jej tak, že si pastu budete připravovat s radostí i doma. Menu je doplněno o degustaci vína se sommeliérem.

Kurz probíhá v anglickém jazyce.

Termíny

Datum Stav Rezervace

Pondělí, 03. 06. 2019, 16:30 - 20:30

Volno

Riccardo Lucque

Od roku 1993 pobýval devět let v Anglii a pracoval v restauraci Zafferano. V Londýně se stal výkonným vedoucím šéfkuchařem řetězce pěti italských restaurací, svoji kariéru přenesl i na do New Yorku a od roku 2002 žije v Praze, kam přišel původně jako šéfkuchař restaurace Square. V roce 2005 otevřel svoji první restauraci Aromi, následovala La Finestra in Cucina a bistra La Bottega.

 

Další kurzy lektora/ky

29. 04. 2019

Italské klasiky (ENG)

28. 05. 2019

Ryby a mořské plody ENG

30. 05. 2019

Recepty z Riccardovy Italské kuchařky (ENG)

Další volné kurzy

Sladký americký sen

Sladký americký sen

Josef Maršálek

4 950 Kč

Více

Italské klasiky (ENG)

Italské klasiky (ENG)

Riccardo Lucque

3 300 Kč

Více

Snídaně stylově

Snídaně stylově

Lukáš Pocnar

2 900 Kč

Více

Ladies with cocktails in the kitchen

Ladies with cocktails in the kitchen

Martin Kortus

3 300 Kč

Více

Men in the kitchen ENG

Men in the kitchen ENG

Martin Kortus

3 300 Kč

Více

The Best of La Finestra

The Best of La Finestra

Tomáš Juřík

3 950 Kč

Více

Chuť Srí Lanky (ENG)

Chuť Srí Lanky (ENG)

Sofia Smith

3 300 Kč

Více

To nejlepší z Esky

To nejlepší z Esky

Martin Štangl

3 950 Kč

Více