
Těstoviny v moderním pojetí (ENG)
Šéfkuchař:
Riccardo Lucque
Jaké je menu?
Prosecco di Valdobbiadene Brut sur lie 2018, Casa Coste Piane
Špagety aglio olio s chilli papričkami a červenými krevetami
Verdicchio di Gino 2018, Fattoria San Lorenzo
Passatelli s mušlemi, vongolemi a krevetami
Rosato 2018, Bonavita
Ravioli z brambor s mořským okounem na citronu
Faro 2016, Bonavita
Gnocchi s ricottou na způsob zabaione
3 300 Kč včetně DPH za osobu
Výroba čerstvých těstovin se v italské domácnosti předává z generace na generaci. Každý region má své tvary, barvy a chutě. Pravá italská pasta není vůbec nudná, baví celý svět a bude bavit i vás. Víte, že těstoviny jsou nejžádanějším vývozním artiklem Itálie? Riccardo vás na kurzu naučí, jak na ně.
Připravil si menu, které je esencí moderní italské kuchyně. Naučíte se, jak ideálně propojit těstoviny s plody moře i jak moderní může být klasika. Připravíme si nefalšované typické italské bramborové gnochci, ne noky, ani vídeňské knedlíky. Mluvíme o senzačních Riccardových gnocchi, lehkých a nadýchaných.Na řadu přijdou i plněné ravioli či passatelli. Ty jsou oblíbené v regionu Marche a vyrábí se místo mouky ze strouhanky, vajec a parmezánu. Tradičně se používají do vývarů i k omáčkám.
Vše zvládnete vlastníma rukama, osaháte si proces výroby těstovin a osvojíte si jej tak, že si pastu budete připravovat s radostí i doma. Menu je doplněno o degustaci vína se sommeliérem.
KURZ JE VEDEN V ANGLICKÉM JAZYCE!
Termíny
Datum | Stav | Rezervace |
---|---|---|
Pátek, 21. 02. 2020, 16:30 - 20:30 |
Obsazeno |

Riccardo Lucque
Od roku 1993 pobýval devět let v Anglii a pracoval v restauraci Zafferano. V Londýně se stal výkonným vedoucím šéfkuchařem řetězce pěti italských restaurací. Svoji kariéru přenesl i do New Yorku. Od roku 2002 žije v Praze, kam přišel původně jako šéfkuchař restaurace Square. V roce 2005 otevřel svoji první restauraci Aromi, následovala La Finestra in Cucina a bistra La Bottega.
Další volné kurzy

Vánoční cukroví s Eliškou vol. I
Eliška Klanicová
3 300 Kč

Vánoční cukroví s Eliškou vol. II
Eliška Klanicová
3 300 Kč

The Best of La Finestra
Tomáš Juřík
3 950 Kč

Rostlinně
Adam Novotný
Libor Pozníček
3 300 Kč

Domácí listové těsto
Eliška Klanicová
3 300 Kč

Pečení bez másla a bez vajec
Marcela Dulanská
2 500 Kč

Zvěřina a pálenky
Martin Kortus
3 300 Kč

Ladies with cocktails in the kitchen
Martin Kortus
3 300 Kč