Těstoviny v moderním pojetí (ENG)

Šéfkuchař: Riccardo Lucque

Jaké je menu?

Prosecco di Valdobbiadene Brut sur lie 2018, Casa Coste Piane

Špagety aglio olio s chilli papričkami a červenými krevetami
Verdicchio di Gino 2018, Fattoria San Lorenzo

Passatelli s mušlemi, vongolemi a krevetami
Rosato 2018, Bonavita

Ravioly z brambor s mořským okounem na citronu
Faro 2016, Bonavita

Gnocchi s ricottou na způsob zabaione

3 300 Kč včetně DPH za osobu

Výroba čerstvých těstovin se v italské domácnosti předává z generace na generaci. Každý region má své tvary, barvy a chutě. Pravá italská pasta není vůbec nudná, baví celý svět a bude bavit i Vás. Víte, že těstoviny jsou nejžádanějším vývozním artiklem Itálie? Riccardo Vás na kurzu naučí, jak na ně.

Připravil si menu, které je esencí moderní italské kuchyně. Naučíte se, jak ideálně propojit těstoviny s plody moře i jak moderní může být klasika. Připravíme si nefalšované typické italské bramborové gnocchi, ne noky ani vídeňské knedlíky. Mluvíme o senzačních Riccardových gnocchi, lehkých a nadýchaných. Na řadu přijdou i plněné ravioly či passatelli. Ty jsou oblíbené v regionu Marche a vyrábějí se místo mouky ze strouhanky, vajec a parmazánu. Tradičně se používají do vývarů i k omáčkám.

Vše zvládnete vlastníma rukama, osaháte si proces výroby těstovin a osvojíte si jej tak, že si pastu budete s radostí připravovat i doma. Menu je doplněno o degustaci vína se someliérem.

KURZ JE VEDEN V ANGLICKÉM JAZYCE!

Termíny

Datum Stav Rezervace

Úterý, 09. 02. 2021, 16:30 - 20:30

Volno

Riccardo Lucque

Od roku 1993 pobýval devět let v Anglii a pracoval v restauraci Zafferano. V Londýně se stal výkonným vedoucím šéfkuchařem řetězce pěti italských restaurací. Svoji kariéru přenesl i do New Yorku. Od roku 2002 žije v Praze, kam přišel původně jako šéfkuchař restaurace Square. V roce 2005 otevřel svoji první restauraci Aromi, následovala La Finestra in Cucina a bistra La Bottega.

 

Další kurzy lektora/ky

30. 10. 2021

Masterclass s Riccardem Lucque

Další volné kurzy

Rum na talíři

Rum na talíři

Martin Kortus

3 300 Kč

Více

Masopustní koblihy s Julianou

Masopustní koblihy s Julianou

Juliana Fischerová

3 300 Kč

Více

Rostlinně

Rostlinně

Adam Novotný
Libor Pozníček

3 300 Kč

Více

La Finestra představuje: ryby & mořské plody

La Finestra představuje: ryby & mořské plody

Tomáš Juřík

3 950 Kč

Více

Men in the kitchen

Men in the kitchen

Martin Kortus

3 300 Kč

Více

Skandinávské pečení

Skandinávské pečení

Eva Simkovičová

3 300 Kč

Více

Vaření s dětmi

Vaření s dětmi

Darina Sieglová

2 500 Kč

Více

Indian home cooking se Sofií (ENG)

Indian home cooking se Sofií (ENG)

Sofia Smith

3 300 Kč

Více