
Moderní salátové variace
Šéfkuchař:
Lukáš Pocnar
Jaké je menu?
Bramborový salát se svíčkovou - moderní a chuťově nezapomenutelný salát z brambor, červené cibule a petržele, který dochutí výborný dresing založený na medu a hořčici Dijon a k němu musí být i maso z hovězí svíčkové!
Caponata - jedinečný salát proslulý na jihu Itálie, který vzdáleně připomíná ratatouille, neboť se hlavní surovinou jsou lilky podušené na olivovém oleji, ke kterým se přidává řapíkatý celer, rajský protlak, cibule, paprika, bazalka, kapary a olivy.
Čočkový salát s kozím sýrem - tentkokrát to bude středomořský salát z čočky beluga, který se bude na stole vyjímat jako hlavní chod nebo i jako příloha. Základ salátu z čočky pak dochutí sušená rajčátka, rukola, kozí sýr a vlašské ořechy. Ideální pro vegetariány
Hummus - neboli krémový dip, pomazánka, jehož základem je cizrna, tahini, citrónová šťáva a koření. Z koření vévodí římský kmín a česnek a existují nejrůznější variace na další ingredience a o to už vám na kurzu ukážeme
3 200 Kč včetně DPH za osobu
Na tomto kurzu vám Lukáš ukáže nejrůznější způsoby přípravy a využití salátů a kombinace k nim. Svěží, kreativní, moderní, zkrátka hodně trendy saláty.
Zapomeňte na to, že salát je jen nudná a nutná příloha k masu. Ukážeme si, jak hravé tohle jídlo může být, a naučíme se připravovat hned čtyři nápadité saláty, které Vám budou inspirací při tvorbě mnoha dalších. Lukáš vás naučí novému způsobu přemýšlení o salátech a jejich implementaci do každodenního jídelníčku nebo třeba na oslavy, zahradní grilování, svačinu, či rychlý oběd. Také vám ukáže tipy a vychytávky, jak si dochutit salát dle Vašich preferencí, tudíž každý si přizpůsobí salátek vlastní chuti. Na své si samozřejmě přijdou i fanoušci zdravého životního stylu, ale i masoví požitkáři.
Vyzkoušíte si bramborový salát trochu jinak, potom vám Lukáš ukáže variace na čočkový salát s kozím sýrem. Naučí vás tajemství caponaty z La Bottegy a na závěr se podíváte na výrobu hummusu a jeho využití v běžném jídelníčku.
Ke každému chodu Vám pak budeme servírovat vynikající vína od firmy Albarelo!
Tak neváhejte a přijďte si společně užít náš salátový kurz do Laboratoria.
Těšíme se na vás!

Lukáš Pocnar
Lukáš má na kontě řadu zkušeností třeba v restauraci Rybí trh, Les Moules a Renomme, odkud odešel kvůli novému projektu „Oblaca“, kde následně sbíral zkušenosti od kolegů z Four Seasons, kteří pracovali přímo pod Andreou Accordim, jenž České republice přinesl první michelinskou hvězdu. Pak se Lukáš rozhodl vařit v La Bottega di Finestra pod vedením Riccarda Lucqueho a Radka Hasmana, kde roky působil jako sous chef. Nyní je šéfkuchařem restaurace z italské sítě restaurací a bister LaCollezione, konkrétně v La Bottega Bistroteka.
Další volné kurzy

Výčep - moderní české kuchyně
Vojtěch Petržela
3 800 Kč

Zmrzlina jako z Crème de la Crème
Honza Hochsteiger
3 300 Kč

Pestrost filipínských chutí s Don Papa
Martin Kortus
3 300 Kč

Tuňák v hlavní roli s Riccardem (ENG)
Riccardo Lucque
4 500 Kč

Sushi
Julek Surmaj
3 300 Kč

Párování rumů a doutníků v zahradě Aromi
Jan Albrecht
Marco Giampaoli
3 500 Kč

Jamajská kuchyně v rytmu Yardie v zahradě Aromi
Týna Roubitschek
3 600 Kč

Japonsko na grilu v zahradě Aromi
Jakub Horák
3 300 Kč