
Doutníky Arturo Fuente s párováním rumů v zahradě Aromi
Šéfkuchař:
Jan Albrecht
Marco Giampaoli
Jaké je menu?
Doutník Arturo Fuente Flor Fina 8 5 8 Natural - základní stavební kámen a nejprodávanšjší doutník společnosti
Doutník s kamerunským tabákem řady Hamingway – Signature
Doprovodné rumy budou:
Matusalem Gran Reserva 15 (Dominikánská Republika)
Rum Shark Salto Angel Venezuela 2009 61,5% (Venezuela)
Lazy Dodo XO Chronicles (Mauricius)
Appleton Estate 15 YO Black River Cask (Jamajka)
Plantation Isle of Fiji (Fiji)
Rum Nation Panama 18 (Panama)
3 500 Kč včetně DPH za osobu
Vyzkoušejte exotické chutě tajemných doutníků v kombinaci rumů a koňaků s degustací z naší kuchyně v naší zahradě restaurace Aromi.
Tentokrát budeme v zahradě Aromi ochutnávat doutníky značky Arturo Fuente. Jedná se o jednu z nejvěhlasnějších společností z Dominikánské Republiky. Provedeme vás za doprovodu odborníka Jana Albrechta do tajemnství výroby a ochutnávek těch nejlepších doutníků. Ke každému doutníků ochutnáte jedinečné světové značky koňaků a rumů a Honza vás zasvětí do správného způsobu vychutnání těchto jedinečných destilátů v kombinaci s doutníky.
Postupně ochutnáme základní stavební kámen a nejprodávanšjší doutník společnosti - Arturo Fuente Flor Fina 8 5 8 Natural.
A poté zajímavost s kamerunským tabákem doutník řady Hamingway – Signature.
Vrcholem kurzu bude servírovaná večeře od našeho šéfkuchaře Marca Giampaoli:
Telecí tatarák, lanýžová majonéza, nakládané houby shimeji
Jelení svíčková, dýňové pyré, roláda z kapusty, jus s tonka fazolí
Ochutnávka dezertů od našich domácích cukrářů
Milovníci doutníků, dobrého pití a jídla, těšíme se na vás!

Jan Albrecht
Jan je především odborník na gastronomii a to v jak v oblasti prestižních rumů, doutníků, ale také je uznávaný sommeliér, který pracoval v těch nejprestižnějších podnicích v Praze. Doutníkům samotným se věnuje více než 15 let a je milovníkem kvalitních destilátů, vín a doutníků a aktivně se věnuje jejich párování.
S intenzitou, jakou věnuje rumům, se zabývá i doutníky a rád navštěvuje jak destilerie, tak doutníkové "fakriku"- Nejlépe se cítil na tabákových platážích doutníkových značek Perdomo Arturo Fuente.
A právě on pro Vás společně s naším šéfkuchařem z Aromi Marcem připravil tento jedinečný kurz zaměřený na vaše chuťové pohárky v podobě párování doutníků s rumy a koňaky se specialitami z naší kuchyně.
Další kurzy lektora/ky
Žádné další kurzy nejsou vypsány

Marco Giampaoli
Marco Giampaoli se vaření věnuje bezmála 10 let. Část jeho rodiny pochází z Itálie, nicméně Marco se narodil v České republice. Ke kuchyni měl velice blízko už jako malý kluk, hlavně k té italské. Za dobu své kariéry působil v kuchyních vyhlášených podniků, jako je Alcron, pracoval jako šéfkuchař restaurace Wine Food Market na Smíchově, jako sous chef restaurace Aromi, nějakou dobu vařil také v michelinských restauracích v Itálii, konkrétně v El Molin v Alto Adige, Il Portale v Lombardii a také v Římě v restauraci Al'Oro. Marco mimo jiné absolvoval také prestižní stáž v restauraci Gordon Ramsey v Londýně, která se už dvacet let pyšní třemi michelinskými hvězdami. V současné době působí jako soukromý kuchař, dělá kurzy vaření a soukromé eventy.
Další volné kurzy

Moderní italská kuchyně
Marco Giampaoli
3 300 Kč

Servírovaná večeře s Plantation rumem
Lukáš Hanzl
Marco Giampaoli
4 000 Kč

Kuře z Kro Kitchen
Vojtěch Václavík
4 000 Kč

Tradiční japonská kuchyně
Jakub Horák
3 800 Kč

Gin menu
Martin Kortus
3 800 Kč

Burgery od Burgermana
Petr Návrat
3 800 Kč

Stefano Ciotti Chef's table (ENG)
Stefano Ciotti
6 500 Kč

La Finestra představuje: maso
Lukáš Pocnar
4 200 Kč