
Pasta Fresca!
Šéfkuchař:
Marco Giampaoli
Jaké je menu?
- Tagliolini con tartufo nero (Tagliolini s černým lanýžem)
- Orecchiette, crema di broccolli, burratta, pinoli (Orecchiette, brokolicový krém, burratta, piniové oříšky )
- Tortelini di carne con fonduta di parmiggiano (Tortelini plněné masem, parmazánová fonduta)
+ ke každému chodu vybrané vinné párování
3 800 Kč včetně DPH za osobu
Chuti čerstvých těstovin se nic nevyrovná. Jsou vděčnou surovinou, po které s oblibou sahají jak kuchaři amatéři, tak i profesionální kuchaři vyhlášených restaurací. Jejich příprava totiž není zas tak složitá a pokud jsou připravené správně, stačí je už jen zakápnout olivovým olejem, vhodnou omáčkou (ty si na kurzu rovněž připravíte) a vychutnávat. Abyste ovšem připravili čerstvou pastu se sametově jemnou strukturu, s výraznou chutí a vůní vajec se sytě žlutou barvou a uvařili je správně „al dente“, není od věci držet se zaručených postupů. A kdo jiný zná ty nejlepší poctivé receptury na tradiční italské těstoviny než ten, kdo je jedl už „v plenkách“? Ano, je to rodilý Ital a šéfkuchař naší italské restauraci Aromi, Marco Giampaoli.
Jaké menu si na kurzu připravíte?
Marco vybral menu inspirované sezónou. Hned u prvního chodu bude čerstvá pasta doplněna delikatesou v podobě vzácných černých lanýžů. Černé lanýže jsou jednou z nejdražších surovin světa, jejich sběr je omezený a velice náročný, proto je gurmáni s oblibou nazývají černým zlatem. Tagliolini s černých lanýžem jsou hvězdou stálicí na menu italské restaurace Aromi, protože hosté tento chod jednoduše zbožňují. Pro zajímavost, v Aromi spotřebují měsíčně až 1 kg lanýžů a vaří výhradě s těmi nejlepšími lanýže z vyhlášeného italského Piemontu.
Další chod, typický pro italský region Puglia, pasta Orechiette s brokolicovým krémem, piniovými oříšky a burrattou, což je tradiční italský sýr vyráběný z kravského mléka, bude velice svěží, lehký a chuťově vyvážený. Závěrečným pokrmem budou Tortelini di carne con fonduta di parmiggiano, neboli tortelini plněné masem s parmazánovou fondutou. Domácí tortelini jsou v Itálii považovány za jídlo ke zvláštním příležitostem, připravují se během Vánoc, rodinných nedělních obědů a dalších nevšedních událostí. Vychutnejte si i vy nevšednost okamžiků a nezapomenutelnou chuť čerstvých surovin v naší škole vaření Laboratorio a přihlaste se na kurz. Těšíme se na vás.
Na kurzu si sami připravíte všechny výše uvedené druhy těstovin, některé z nich si pak odnese domů.

Marco Giampaoli
Marco Giampaoli se vaření věnuje bezmála 10 let. Část jeho rodiny pochází z Itálie, nicméně Marco se narodil v České republice. Ke kuchyni měl velice blízko už jako malý kluk, hlavně k té italské. Za dobu své kariéry působil v kuchyních vyhlášených podniků, jako je Alcron, pracoval jako šéfkuchař restaurace Wine Food Market na Smíchově, jako sous chef restaurace Aromi, nějakou dobu vařil také v michelinských restauracích v Itálii, konkrétně v El Molin v Alto Adige, Il Portale v Lombardii a také v Římě v restauraci Al'Oro. Marco mimo jiné absolvoval také prestižní stáž v restauraci Gordon Ramsey v Londýně, která se už dvacet let pyšní třemi michelinskými hvězdami. V současné době působí jako soukromý kuchař, dělá kurzy vaření a soukromé eventy.
Další volné kurzy

Moderní italská kuchyně
Marco Giampaoli
3 300 Kč

Doutníky Arturo Fuente s párováním rumů v zahradě Aromi
Jan Albrecht
Marco Giampaoli
3 500 Kč

Servírovaná večeře s Plantation rumem
Lukáš Hanzl
Marco Giampaoli
4 000 Kč

Kuře z Kro Kitchen
Vojtěch Václavík
4 000 Kč

Tradiční japonská kuchyně
Jakub Horák
3 800 Kč

Gin menu
Martin Kortus
3 800 Kč

Burgery od Burgermana
Petr Návrat
3 800 Kč

Stefano Ciotti Chef's table (ENG)
Stefano Ciotti
6 500 Kč