Pasta Fresca!

Šéfkuchař: Marco Giampaoli

Jaké je menu?

- Tagliolini con tartufo nero (Tagliolini s černým lanýžem)

- Orecchiette, crema di broccolli, burratta, pinoli (Orecchiette, brokolicový krém, burratta, piniové oříšky )

- Tortelini di carne con fonduta di parmiggiano (Tortelini plněné masem, parmazánová fonduta)

+ ke každému chodu vybrané vinné párování

3 800 Kč včetně DPH za osobu

Chuti čerstvých těstovin se nic nevyrovná. Jsou vděčnou surovinou, po které s oblibou sahají jak kuchaři amatéři, tak i profesionální kuchaři vyhlášených restaurací. Jejich příprava totiž není zas tak složitá a pokud jsou připravené správně, stačí je už jen zakápnout olivovým olejem, vhodnou omáčkou (ty si na kurzu rovněž připravíte) a vychutnávat. Abyste ovšem připravili čerstvou pastu se sametově jemnou strukturu, s výraznou chutí a vůní vajec se sytě žlutou barvou a uvařili je správně „al dente“, není od věci držet se zaručených postupů. A kdo jiný zná ty nejlepší poctivé receptury na tradiční italské těstoviny než ten, kdo je jedl už „v plenkách“? Ano, je to rodilý Ital a šéfkuchař naší italské restauraci Aromi, Marco Giampaoli. 

Jaké menu si na kurzu připravíte?

Marco vybral menu inspirované sezónou. Hned u prvního chodu bude čerstvá pasta doplněna delikatesou v podobě vzácných černých lanýžů. Černé lanýže jsou jednou z nejdražších surovin světa, jejich sběr je omezený a velice náročný, proto je gurmáni s oblibou nazývají černým zlatem. Tagliolini s černých lanýžem jsou hvězdou stálicí na menu italské restaurace Aromi, protože hosté tento chod jednoduše zbožňují. Pro zajímavost, v Aromi spotřebují měsíčně až 1 kg lanýžů a vaří výhradě s těmi nejlepšími lanýže z vyhlášeného italského Piemontu. 

Další chod, typický pro italský region Puglia, pasta Orechiette s brokolicovým krémem, piniovými oříšky a burrattou, což je tradiční italský sýr vyráběný z kravského mléka, bude velice svěží, lehký a chuťově vyvážený. Závěrečným pokrmem budou Tortelini di carne con fonduta di parmiggiano, neboli tortelini plněné masem s parmazánovou fondutou. Domácí tortelini jsou v Itálii považovány za jídlo ke zvláštním příležitostem, připravují se během Vánoc, rodinných nedělních obědů a dalších nevšedních událostí. Vychutnejte si i vy nevšednost okamžiků a nezapomenutelnou chuť čerstvých surovin v naší škole vaření Laboratorio a přihlaste se na kurz. Těšíme se na vás.

Na kurzu si sami připravíte všechny výše uvedené druhy těstovin, některé z nich si pak odnese domů.

Termíny

Datum Stav Rezervace

Středa, 25. 10. 2023, 16:30 - 20:30

Volno

Marco Giampaoli

Marco Giampaoli se vaření věnuje bezmála 10 let. Část jeho rodiny pochází z Itálie, nicméně Marco se narodil v České republice. Ke kuchyni měl velice blízko už jako malý kluk, hlavně k té italské. Za dobu své kariéry působil v kuchyních vyhlášených podniků, jako je Alcron, pracoval jako šéfkuchař restaurace Wine Food Market na Smíchově, jako sous chef restaurace Aromi, nějakou dobu vařil také v michelinských restauracích v Itálii, konkrétně v El Molin v Alto Adige, Il Portale v Lombardii a také v Římě v restauraci Al'Oro. Marco mimo jiné absolvoval také prestižní stáž v restauraci Gordon Ramsey v Londýně, která se už dvacet let pyšní třemi michelinskými hvězdami. V současné době působí jako soukromý kuchař, dělá kurzy vaření a soukromé eventy. 

Další kurzy lektora/ky

26. 09. 2023

Moderní italská kuchyně

27. 09. 2023

Doutníky Arturo Fuente s párováním rumů v zahradě Aromi

04. 10. 2023

Servírovaná večeře s Plantation rumem

16. 11. 2023

Chefs table s Marcem Giampaoli a vína z Bar Natural

Další volné kurzy

Moderní italská kuchyně

Moderní italská kuchyně

Marco Giampaoli

3 300 Kč

Více

Doutníky Arturo Fuente s párováním rumů v zahradě Aromi

Doutníky Arturo Fuente s párováním rumů v zahradě Aromi

Jan Albrecht
Marco Giampaoli

3 500 Kč

Více

Servírovaná večeře s Plantation rumem

Servírovaná večeře s Plantation rumem

Lukáš Hanzl
Marco Giampaoli

4 000 Kč

Více

Kuře z Kro Kitchen

Kuře z Kro Kitchen

Vojtěch Václavík

4 000 Kč

Více

Tradiční japonská kuchyně

Tradiční japonská kuchyně

Jakub Horák

3 800 Kč

Více

Gin menu

Gin menu

Martin Kortus

3 800 Kč

Více

Burgery od Burgermana

Burgery od Burgermana

Petr Návrat

3 800 Kč

Více

Stefano Ciotti Chef's table (ENG)

Stefano Ciotti Chef's table (ENG)

Stefano Ciotti

6 500 Kč

Více