Pavel Berky – MasterChef menu

Šéfkuchař: Pavel Berky

Jaké je menu?

Grilované mušle sv. Jakuba, jahodové carpaccio, prosciutto

Okurkovo - melounové gazpacho

Kachní prso se salátem z grilované okurky, pomeranče, sezamu a hoisin omáčka

Meruňky na ohni s vanilkovým luskem, meruňkový sorbet, sušenkový crumble

Ke každému chodu vás čeká pečlivě vybrané vinné párování.

4 500 Kč včetně DPH za osobu

Styl, delikátnost chutí a precizní plating jsou Pavlovým osobním rukopisem. Pavel Berky, známý zejména ze soutěže MasterChef Česko 2020, byl díky svému zapálení pro detail, kreativitu a estetické cítění, oceněn přísnou porotou krásným 3. místem! Vaření ale není Pavlovou jedinou vášní, vystudoval oděvní školu v Trenčíně a je také uznávaným módním návrhářem a výtvarným umělcem. Jeho pokrmy tak vždy lahodí jak chutím, tak také oku a jsou jednoznačně zárukou profesionality.

Lehký, svěží a moderní předkrm kombinující netradiční chuť grilovaných mušlí sv. Jakuba s jahodami (konkrétně s jahodovým carpacciem) a prosciuttem zahájí kurz a jen potvrzuje Pavlovu kreativitu. Nebude samozřejmě chybět ani ukázka toho, jak správně mořské plody připravit nebo inspirace, jaké suroviny kombinovat s mořskými plody tak, abyste co nejlépe vyzdvihli jejich chuť. Okurkovo – melounové gazpacho, zelená verze tradiční studené polévky, je ideální volbou pro horké letní dny. Příprava této polévky je poměrně jednoduchá a o to více vás překvapí, jakou explozí chutí budete odměněni. Už se těšíte?

A teď to trochu rozpálíme! Jako hlavní chod si společně s Pavlem připravíte kachní prso, salát z grilované okurky, pomeranče, sezamu a hoisin omáčky. Abyste tento chod dokonale připravili, je důležité vědět, jak správně připravit kachní prso, aby bylo uvnitř růžové i to, jak ho správně marinovat. To vše vám Pavel vysvětlí a předvede. Mimo to si také vyzkoušíte grilování netradičních surovin. Dezert, meruňky na ohni s vanilkovým luskem, meruňkovým sorbetem a sušeným crumblem? Wow! To chce pořádnou odvahu. Grilování ovoce totiž není tak jednoduché, jak by se na první pohledem mohlo zdát. Na co si dát pozor? A jak připravit famózní sorbet? Přijďte na kurz a vše se dozvíte. Tento kurz bude výjimečný sám o sobě, ale i svou lokací, odehraje se v krásné zahrádce restaurace Aromi.

A kromě toho se můžete Pavla zeptat na soutěž MasterChef Česko, určitě vás zajímá pohled do zákulisí soutěže. Pavel vám i rád přiblíží, jak vznikala jeho krásná kuchařka, kterou si každý z vás odnese z kurzu jako dárek.

Pavlova kniha byla dokonce oceněná Ministerstvem kultury ČR a Památníkem národního písemnictví jako jedna z nejkrásnějších knih roku! Součástí kuchařky je více jak 100 receptů, bavlněná taška, designová tužka pro vaše poznámky v či praktické záložky. Tato kuchařka by rozhodně neměla chybět v žádné kuchyni. Vše, co se na kurzu naučíte, je pouze začátek. Díky kuchařce bude mít radost z vaření po celý rok.

Kurz se koná v krásné zahrádce restaurace Aromi na Náměstí Míru.

Termíny

Datum Stav Rezervace

Středa, 07. 09. 2022, 16:30 - 20:30

Volno

Pavel Berky

Pavel Berky (34) je módní návrhář a v současné době i kuchař pocházející ze Slovenska, ale už několik let bydlí a tvoří v Praze. K vaření se dostal díky soutěži MasterChef Česko, kterou prošel v roce 2020 a vybojoval skvělé třetí místo. Dle poroty, která se skládala z velice úspěšných šéfkuchařů Radka Kašpárka, Honzy Punčocháře a Přemka Forejta byl Pavel jednou z nejvýraznějších a nejkreativnějších osobností celého ročníku soutěže.

Pavel věnuje jak módě tak i vaření současně. Před nedávnem vydal nádhernou kuchařku, která byla oceněna v rámci soutěže Nejkrásnější české knihy roku, kterou každoročně pořádá Ministerstvo kultury ČR a Památník národního písemnictví.

Pavel si vždy zakládá na estetice a kreativitě. Jeho recepty jsou vždy známkou neotřelých kombinací, výrazných chutí a dokonalýho servírování. Na svých kurzech rád předává své znalosti a zkušenosti, ale dbá i na to, abyste si na nich vše prakticky i vyzkoušeli.

Další kurzy lektora/ky

Žádné další kurzy nejsou vypsány

Další volné kurzy

ŽENY SOBĚ: Prosecco, Franciacorta, Champagne

ŽENY SOBĚ: Prosecco, Franciacorta, Champagne

Martin Kortus

2 500 Kč

Více

Japonsko na grilu v zahradě Aromi

Japonsko na grilu v zahradě Aromi

Jakub Horák

3 300 Kč

Více

BBQ s Riccardem v zahradě Aromi (ENG)

BBQ s Riccardem v zahradě Aromi (ENG)

Riccardo Lucque

3 600 Kč

Více

Frankieho božská pizza

Frankieho božská pizza

Frankie Gallucci

2 900 Kč

Více

Delikatesy italského středomoří (ENG)

Delikatesy italského středomoří (ENG)

Matteo Crubellati

3 300 Kč

Více

Francouzská kuchyně Le Terroir

Francouzská kuchyně Le Terroir

Jakub Čadina

3 300 Kč

Více

Autentická mexická kuchyně

Autentická mexická kuchyně

Martin Kortus

3 300 Kč

Více

Sladce, česky, netradičně s Kro bakery

Sladce, česky, netradičně s Kro bakery

Týna Roubitschek

3 300 Kč

Více