
Pečení chleba s Maškrtnicí
Šéfkuchař:
Juliana Fischerová
Jaké je menu?
Formový žitný chléb
Sladké kynuté překvapení
3 300 Kč včetně DPH za osobu
Náplní tohoto kurzu bude základní práce s chlebovým kvasem, těstem a samotné pečení. Na kurzu si rozdáme kvas, seznámíme se s procesem jeho výroby, nastíníme cyklus práce s ním a pustíme se do výroby základních typů chleba - jeden pšeničný, druhý formový žitný. V mezičase zkusíme stihnout upéct něco dobrého, sladkého a kynutého. Ukážeme si, jak chleba udělat nejen chuťově, ale i vizuálně co nejlepší a čeho se vyvarovat. Zároveň si vysvětlíme rozdíl mezi moukami a očicháme i čerstvě namletá zrna - což důležité pro to, abychom věděli, co je možné zaměnit a co už ne, nebo proč to pak někdy nevyjde.
Na tento kurz můžete přivést své ratolesti, rádi se o ně postaráme. Prosím uveďte do poznámky počet dětí a věk.

Juliana Fischerová
Juliana je blogerka, která na začátku roku 2012 začala psát blog Maškrtnica.cz o pečení z kvasu. Posléze založila spolu s Cuketkou kváskovou mapu a hnutí PečemPecen.cz. Odmalička se věnovala pečení především pro rodinu, posléze ve větším na zakázku a následně rok a půl pekla a smažila koblihy pro restauraci Maso a kobliha.
Další kurzy lektora/ky
Žádné další kurzy nejsou vypsány
Další volné kurzy

Tradiční japonská kuchyně
Jakub Horák
3 800 Kč

Gin menu
Martin Kortus
3 800 Kč

Burgery od Burgermana
Petr Návrat
3 800 Kč

Stefano Ciotti Chef's table (ENG)
Stefano Ciotti
6 500 Kč

La Finestra představuje: maso
Lukáš Pocnar
4 200 Kč

Svět ginů v několika chodech
Martin Kortus
Filip Jančárek
3 800 Kč

Rum na talíři
Martin Kortus
3 800 Kč

ŽENY SOBĚ: Prosecco, Franciacorta, Champagne
Martin Kortus
2 500 Kč