Pečení chleba s Maškrtnicí

Šéfkuchař: Juliana Fischerová

Jaké je menu?

Pšeničný chléb
Formový žitný chléb
Sladké kynuté překvapení

3 300 Kč včetně DPH za osobu

Náplní tohoto kurzu bude základní práce s chlebovým kvasem, těstem a samotné pečení. Na kurzu si rozdáme kvas, seznámíme se s procesem jeho výroby, nastíníme cyklus práce s ním a pustíme se do výroby základních typů chleba - jeden pšeničný, druhý formový žitný. V mezičase zkusíme stihnout upéct něco dobrého, sladkého a kynutého. Ukážeme si, jak chleba udělat nejen chuťově, ale i vizuálně co nejlepší a čeho se vyvarovat. Zároveň si vysvětlíme rozdíl mezi moukami a očicháme i čerstvě namletá zrna - což důležité pro to, abychom věděli, co je možné zaměnit a co už ne, nebo proč to pak někdy nevyjde.

Na tento kurz můžete přivést své ratolesti, rádi se o ně postaráme. Prosím uveďte do poznámky počet dětí a věk.

Juliana Fischerová

Juliana je blogerka, která na začátku roku 2012 začala psát blog Maškrtnica.cz o pečení z kvasu. Posléze založila spolu s Cuketkou kváskovou mapu a hnutí PečemPecen.cz. Odmalička se věnovala pečení především pro rodinu, posléze ve větším na zakázku a následně rok a půl pekla a smažila koblihy pro restauraci Maso a kobliha.

 

Další kurzy lektora/ky

02. 02. 2022

Cesta chleba s Maškrtnicí

28. 02. 2022

Masopustní koblihy s Julianou

04. 03. 2022

Croissanty s Maškrtnicí

Další volné kurzy

Ve stylu Campari

Ve stylu Campari

Martin Kortus
Milan Zaleš

3 300 Kč

Více

Seafood a Champagne s Riccardem

Seafood a Champagne s Riccardem

Riccardo Lucque

3 500 Kč

Více

Chuť tradiční Asie

Chuť tradiční Asie

Ondřej Hutník

3 600 Kč

Více

Pekař nepeče jen housky

Pekař nepeče jen housky

Xavier Carchenilla

3 300 Kč

Více

Skandinávské pečení

Skandinávské pečení

Eva Simkovičová

3 300 Kč

Více

Rum na talíři

Rum na talíři

Martin Kortus

3 300 Kč

Více

Sweet Flow odpaluje těsto

Sweet Flow odpaluje těsto

Xavier Carchenilla

3 300 Kč

Více

Ve stylu Grand Marnier

Ve stylu Grand Marnier

Martin Kortus
Filip Jančárek

3 300 Kč

Více