Pečení chleba s Maškrtnicí

Šéfkuchař: Juliana Fischerová

Jaké je menu?

Pšeničný chléb
Formový žitný chléb
Sladké kynuté překvapení

3 300 Kč včetně DPH za osobu

Náplní tohoto kurzu bude základní práce s chlebovým kvasem, těstem a samotné pečení. Na kurzu si rozdáme kvas, seznámíme se s procesem jeho výroby, nastíníme cyklus práce s ním a pustíme se do výroby základních typů chleba - jeden pšeničný, druhý formový žitný. V mezičase zkusíme stihnout upéct něco dobrého, sladkého a kynutého. Ukážeme si, jak chleba udělat nejen chuťově, ale i vizuálně co nejlepší a čeho se vyvarovat. Zároveň si vysvětlíme rozdíl mezi moukami a očicháme i čerstvě namletá zrna - což důležité pro to, abychom věděli, co je možné zaměnit a co už ne, nebo proč to pak někdy nevyjde.

Na tento kurz můžete přivést své ratolesti, rádi se o ně postaráme. Prosím uveďte do poznámky počet dětí a věk.

Termíny

Datum Stav Rezervace

Úterý, 11. 06. 2019, 10:00 - 14:00

Obsazeno

Juliana Fischerová

Juliana je blogerka, která na začátku roku 2012 začala psát blog Maškrtnica.cz o pečení z kvasu. Posléze založila spolu s Cuketkou kváskovou mapu a hnutí PečemPecen.cz. Od malička se věnovala pečení především pro rodinu, posléze ve větším na zakázku a následně rok a půl pekl a smažila koblihy pro restauraci Maso a kobliha.

 

Další kurzy lektora/ky

02. 05. 2019

Pečení chleba II. – Chleba ve dvou dnech 2. 5. - 3. 5. 2019

Další volné kurzy

Sladký americký sen

Sladký americký sen

Josef Maršálek

4 950 Kč

Více

Italské klasiky (ENG)

Italské klasiky (ENG)

Riccardo Lucque

3 300 Kč

Více

Snídaně stylově

Snídaně stylově

Lukáš Pocnar

2 900 Kč

Více

Ladies with cocktails in the kitchen

Ladies with cocktails in the kitchen

Martin Kortus

3 300 Kč

Více

Men in the kitchen ENG

Men in the kitchen ENG

Martin Kortus

3 300 Kč

Více

The Best of La Finestra

The Best of La Finestra

Tomáš Juřík

3 950 Kč

Více

Chuť Srí Lanky (ENG)

Chuť Srí Lanky (ENG)

Sofia Smith

3 300 Kč

Více

To nejlepší z Esky

To nejlepší z Esky

Martin Štangl

3 950 Kč

Více