Pečení chleba s Maškrtnicí

Šéfkuchař: Juliana Fischerová

Jaké je menu?

  • Pšeničný chléb
  • Formový žitný chléb
  • Sladké kynuté překvapení

3 300 CZK včetně DPH za osobu

Náplní tohoto kurzu bude základní práce s chlebovým kvasem, těstem a samotné pečení. Na kurzu si rozdáme kvas, seznámíme se s procesem jeho výroby, nastíníme cyklus práce s ním a pustíme se do výroby základních typů chleba - jeden pšeničný, druhý formový žitný. V mezičase zkusíme stihnout upéct něco dobrého, sladkého a kynutého. Ukážeme si, jak chleba udělat nejen chuťově, ale i vizuálně co nejlepší a čeho se vyvarovat. Zároveň si vysvětlíme rozdíl mezi moukami a očicháme i čerstvě namletá zrna - což důležité pro to, abychom věděli, co je možné zaměnit a co už ne, nebo proč to pak někdy nevyjde.

Na tento kurz můžete přivést své ratolesti, rádi se o ně postaráme. Prosím uveďte do poznámky počet dětí a věk.

Termíny

Datum Stav Rezervace

Úterý, 26. 02. 2019, 10:00 - 14:00

Obsazeno

Juliana Fischerová

Juliana je blogerka, která na začátku roku 2012 začala psát blog Maškrtnica.cz o pečení z kvasu. Posléze založila spolu s Cuketkou kváskovou mapu a hnutí PečemPecen.cz. Od malička se věnovala pečení především pro rodinu, posléze ve větším na zakázku a následně rok a půl pekl a smažila koblihy pro restauraci Maso a kobliha.

 

Další kurzy

22. 02. 2019

Ladies with cocktails in the kitchen

25. 02. 2019

Recepty z Riccardovy Italské kuchařky (ENG)

26. 02. 2019

Men in the kitchen

03. 03. 2019

Workshop ANATOMIE DORTU

04. 03. 2019

The Best of La Finestra

05. 03. 2019

Triky šéfkuchařů - dochucování a kyselost

07. 03. 2019

Taro v Laboratoriu

12. 03. 2019

Těstoviny - základ Itálie (ENG)

Další podobné kurzy

LA FINESTRA představuje: drůbeží menu

LA FINESTRA představuje: drůbeží menu

Tomáš Juřík

3 500 CZK

Více

SUPERFOOD

SUPERFOOD

Martin Kortus

1 200 CZK

Více

To pravé thajské curry

To pravé thajské curry

Sofia Smith

2 500 CZK

Více

Literární večer s Maurizio Silvestri a vinařem Stefano Amerighi

Literární večer s Maurizio Silvestri a vinařem Stefano Amerighi

Flemming Laugesen

290 CZK

Více

Podzimní polévky

Podzimní polévky

Martin Kortus

1 900 CZK

Více

Cap Horn degustace kakaa a čokolády s Claudio Corallo

Cap Horn degustace kakaa a čokolády s Claudio Corallo

Flemming Laugesen

290 CZK

Více

Thajská večeře od Sofie

Thajská večeře od Sofie

Sofia Smith

3 000 CZK

Více

B&B - Burgery a bourbon v Aromi

B&B - Burgery a bourbon v Aromi

Jiří Janouch

2 900 CZK

Více