Pečení chleba s Maškrtnicou

Šéfkuchař: Juliana Fischerová

Jaké je menu?

  • Pšeničný chléb
  • Formový žitný chléb
  • Sladké kynuté překvapení

3 300 CZK včetně DPH za osobu

Náplní tohoto kurzu bude základní práce s chlebovým kvasem, těstem a samotné pečení. Na kurzu si rozdáme kvas, seznámíme se s procesem jeho výroby, nastíníme cyklus práce s ním a pustíme se do výroby základních typů chleba - jeden pšeničný, druhý formový žitný. V mezičase zkusíme stihnout upéct něco dobrého, sladkého a kynutého. Ukážeme si, jak chleba udělat nejen chuťově, ale i vizuálně co nejlepší a čeho se vyvarovat. Zároveň si vysvětlíme rozdíl mezi moukami a očicháme i čerstvě namletá zrna - což důležité pro to, abychom věděli, co je možné zaměnit a co už ne, nebo proč to pak někdy nevyjde.

Na tento kurz můžete přivést své ratolesti, rádi se o ně postaráme. Prosím uveďte do poznámky počet dětí a věk.

Termíny

Datum Stav Rezervace

Sobota, 22. 09. 2018, 10:00 - 14:00

Obsazeno

Úterý, 02. 10. 2018, 11:00 - 15:00

Obsazeno

Juliana Fischerová

Juliana je 25ti letá blogerka, která na začátku roku 2012 začala psát blog Maškrtnica.cz o pečení z kvasu. Posléze založila spolu s Cuketkou kváskovou mapu a hnutí PečemPecen.cz. Od malička se věnovala pečení především pro rodinu, posléze ve větším na zakázku a následně rok a půl pekl a smažila koblihy pro restauraci Maso a kobliha.

 

Další kurzy

16. 10. 2018

Pečení chleba s Maškrtnicou II.

27. 10. 2018

Cesta chleba s Mašrtnicí

Další podobné kurzy

Sladké raw pokušení

Sladké raw pokušení

Jaroslav Pochop

2 500 CZK

Více

To nejlepší z české kuchyně!

To nejlepší z české kuchyně!

Martin Kortus

2 000 CZK

Více

SUPERFOOD

SUPERFOOD

Martin Kortus

1 200 CZK

Více

Večeře s vinařstvím Pacina

Večeře s vinařstvím Pacina

Riccardo Lucque

2 900 CZK

Více

LA FINESTRA představuje: SEAFOOD

LA FINESTRA představuje: SEAFOOD

Tomáš Juřík

3 950 CZK

Více

Výroba salsiccií Čongrády s degustací piv z BeerGeek

Výroba salsiccií Čongrády s degustací piv z BeerGeek

Tomáš Babinec

2 900 CZK

Více

Dorty jako z Bottegy

Dorty jako z Bottegy

Daniele Combi

2 000 CZK

Více

Triky šéfkuchařů - dochucování a umami

Triky šéfkuchařů - dochucování a umami

Jana Bilíková

3 300 CZK

Více