
Pestrost filipínských chutí s Don Papa
Šéfkuchař:
Martin Kortus
Jaké je menu?
Argentinské červené krevety na asijský způsob
Ceviche z mořského vlka
Kachní prsa flambovvaná v rumu Don Papa, ovocný salát
Dezert
3 300 Kč včetně DPH za osobu
Filipínská kuchyně je oblíbená pro svou lahodnou chuť a lákavou vůni. Její výrazné barvy pak dotváří zážitek pro všechny smysly. Prolínají se v ní tři chutě: slaná (alat), sladká (tamis) a kyselá (asim). Ve většině pokrmů, od hlavních jídel až po dezerty, jsou v rovnováze, jindy ale zase skvěle zafunguje kontrast jednotlivých chutí. „Filipínská jídla nepřestávají překvapovat svou kreativitou a rozmanitostí. Díky široké nabídce masa, mořských plodů, bylinek, zeleniny a tropického ovoce nabízí filipínský jídelníček od každého trochu a spojení všech chutí vytváří jedinečný celek,” říká Martin Kortus, šéfkuchař Laboratoria. Účastníci si pod jeho vedením osvojí úpravu mořských plodů nebo například přípravu ceviche z výtečných ryb. Vrcholem kurzu jsou kachní prsa flambovaná ve filipínském rumu Don Papa.
Prémiový rum Don Papa pochází z filipínského ostrova Negros, kterému místní přezdívají Sugarlandia. To proto, že zdejší cukrová třtina, základ pro rum, je díky tamnímu klimatu jednou nejsladších cukrových třtin na světě. Malosériově vyráběný Don Papa zraje 7 let v dubových sudech na úpatí sopky Mount Kanlaon. Jeho výjimečná chuť s tóny vanilky, medu a kandovaného ovoce je perfektním základem drinků, které filipínské dobroty na kurzu doprovázejí. Ty pro vás na kurzu připraví František Holeček z UPB
Termíny
Datum | Sommeliér | Stav | Rezervace |
---|---|---|---|
Středa, 07. 06. 2023, 16:30 - 20:30 |
František Holeček | Volno |

Martin Kortus
V roce 1992 úspěšně zakončil studia na Francouzském kulinářském institutu v New Yorku. Od té doby Martin působil jako privátní kuchař, gastronomický poradce, lektor školy vaření a šéfkuchař v Il Vigneto a Bettola Restaurant. V Česku zastával pozici šéfkuchaře v hotelu Josef a léta působil v Monarchu a Národní bance vín, kde se pod jeho vedením připravovaly degustační večeře a lekce vaření.
Další volné kurzy

Japonsko a whisky Nikka
Jakub Horák
4 000 Kč

Masopustní koblihy s Maškrtnicí
Juliana Fischerová
3 800 Kč

Seafood - Davide Lagomarsino (ENG)
Davide Lagomarsino
3 800 Kč

Mexiko s Mexicali Mercado
Martin Polačko
3 800 Kč

Snídaně jako z La Bottega
Lukáš Pocnar
3 000 Kč

La Finestra představuje: maso
Lukáš Pocnar
4 200 Kč

ŽENY SOBĚ: Prosecco, Franciacorta, Champagne
Martin Kortus
2 500 Kč

Surová Dcérka - Slovegán
Nikoleta Kováčová
4 100 Kč