Pestrost filipínských chutí s Don Papa

Šéfkuchař: Martin Kortus

Jaké je menu?

Argentinské červené krevety na asijský způsob

Ceviche z mořského vlka

Kachní prsa flambovvaná v rumu Don Papa, ovocný salát

Dezert

 

3 300 Kč včetně DPH za osobu

Filipínská kuchyně je oblíbená pro svou lahodnou chuť a lákavou vůni. Její výrazné barvy pak dotváří zážitek pro všechny smysly. Prolínají se v ní tři chutě: slaná (alat), sladká (tamis) a kyselá (asim). Ve většině pokrmů, od hlavních jídel až po dezerty, jsou v rovnováze, jindy ale zase skvěle zafunguje kontrast jednotlivých chutí. „Filipínská jídla nepřestávají překvapovat svou kreativitou a rozmanitostí. Díky široké nabídce masa, mořských plodů, bylinek, zeleniny a tropického ovoce nabízí filipínský jídelníček od každého trochu a spojení všech chutí vytváří jedinečný celek,” říká Martin Kortus, šéfkuchař Laboratoria. Účastníci si pod jeho vedením osvojí úpravu mořských plodů nebo například přípravu ceviche z výtečných ryb. Vrcholem kurzu jsou kachní prsa flambovaná ve filipínském rumu Don Papa. 

Prémiový rum Don Papa pochází z filipínského ostrova Negros, kterému místní přezdívají Sugarlandia. To proto, že zdejší cukrová třtina, základ pro rum, je díky tamnímu klimatu jednou nejsladších cukrových třtin na světě. Malosériově vyráběný Don Papa zraje 7 let v dubových sudech na úpatí sopky Mount Kanlaon. Jeho výjimečná chuť s tóny vanilky, medu a kandovaného ovoce je perfektním základem drinků, které filipínské dobroty na kurzu doprovázejí. Ty pro vás na kurzu připraví František Holeček z UPB

Termíny

Datum Sommeliér Stav Rezervace

Středa, 07. 06. 2023, 16:30 - 20:30

František Holeček Volno

Martin Kortus

V roce 1992 úspěšně zakončil studia na Francouzském kulinářském institutu v New Yorku. Od té doby Martin působil jako privátní kuchař, gastronomický poradce, lektor školy vaření a šéfkuchař v Il Vigneto a Bettola Restaurant. V Česku zastával pozici šéfkuchaře v hotelu Josef a léta působil v Monarchu a Národní bance vín, kde se pod jeho vedením připravovaly degustační večeře a lekce vaření.

 

Další kurzy lektora/ky

19. 04. 2023

ŽENY SOBĚ: Prosecco, Franciacorta, Champagne

25. 04. 2023

Men in the kitchen

10. 05. 2023

Gin menu

19. 06. 2023

Hovězí steaky levou zadní

18. 09. 2023

Men in the kitchen

10. 10. 2023

Gin menu

Další volné kurzy

Japonsko a whisky Nikka

Japonsko a whisky Nikka

Jakub Horák

4 000 Kč

Více

Masopustní koblihy s Maškrtnicí

Masopustní koblihy s Maškrtnicí

Juliana Fischerová

3 800 Kč

Více

Seafood - Davide Lagomarsino (ENG)

Seafood - Davide Lagomarsino (ENG)

Davide Lagomarsino

3 800 Kč

Více

Mexiko s Mexicali Mercado

Mexiko s Mexicali Mercado

Martin Polačko

3 800 Kč

Více

Snídaně jako z La Bottega

Snídaně jako z La Bottega

Lukáš Pocnar

3 000 Kč

Více

La Finestra představuje: maso

La Finestra představuje: maso

Lukáš Pocnar

4 200 Kč

Více

ŽENY SOBĚ: Prosecco, Franciacorta, Champagne

ŽENY SOBĚ: Prosecco, Franciacorta, Champagne

Martin Kortus

2 500 Kč

Více

Surová Dcérka - Slovegán

Surová Dcérka - Slovegán

Nikoleta Kováčová

4 100 Kč

Více