Pestrost filipínských chutí s Don Papa

Šéfkuchař: Martin Kortus

Jaké je menu?

Argentinské červené krevety na asijský způsob

Ceviche z mořského vlka

Kachní prsa flambovvaná v rumu Don Papa, ovocný salát

Dezert

 

3 300 Kč včetně DPH za osobu

Filipínská kuchyně je oblíbená pro svou lahodnou chuť a lákavou vůni. Její výrazné barvy pak dotváří zážitek pro všechny smysly. Prolínají se v ní tři chutě: slaná (alat), sladká (tamis) a kyselá (asim). Ve většině pokrmů, od hlavních jídel až po dezerty, jsou v rovnováze, jindy ale zase skvěle zafunguje kontrast jednotlivých chutí. „Filipínská jídla nepřestávají překvapovat svou kreativitou a rozmanitostí. Díky široké nabídce masa, mořských plodů, bylinek, zeleniny a tropického ovoce nabízí filipínský jídelníček od každého trochu a spojení všech chutí vytváří jedinečný celek,” říká Martin Kortus, šéfkuchař Laboratoria. Účastníci si pod jeho vedením osvojí úpravu mořských plodů nebo například přípravu ceviche z výtečných ryb. Vrcholem kurzu jsou kachní prsa flambovaná ve filipínském rumu Don Papa. 

Prémiový rum Don Papa pochází z filipínského ostrova Negros, kterému místní přezdívají Sugarlandia. To proto, že zdejší cukrová třtina, základ pro rum, je díky tamnímu klimatu jednou nejsladších cukrových třtin na světě. Malosériově vyráběný Don Papa zraje 7 let v dubových sudech na úpatí sopky Mount Kanlaon. Jeho výjimečná chuť s tóny vanilky, medu a kandovaného ovoce je perfektním základem drinků, které filipínské dobroty na kurzu doprovázejí. Ty pro vás na kurzu připraví František Holeček z UPB.

Termíny

Datum Stav Rezervace

Sobota, 30. 10. 2021, 16:30 - 20:30

Volno

Martin Kortus

V roce 1992 úspěšně zakončil studia na Francouzském kulinářském institutu v New Yorku. Od té doby Martin působil jako privátní kuchař, gastronomický poradce, lektor školy vaření a šéfkuchař v Il Vigneto a Bettola Restaurant. V Česku zastával pozici šéfkuchaře v hotelu Josef a léta působil v Monarchu a Národní bance vín, kde se pod jeho vedením připravovaly degustační večeře a lekce vaření.

 

Další kurzy lektora/ky

26. 10. 2021

Dýně 4x jinak

27. 10. 2021

Ve stylu Campari

01. 11. 2021

Zvěřina a pálenky

04. 11. 2021

Rum na talíři

22. 11. 2021

Ve stylu Grand Marnier

Další volné kurzy

Ryby a mořské plody (ENG)

Ryby a mořské plody (ENG)

Riccardo Lucque

3 300 Kč

Více

Baskicko s Hugem

Baskicko s Hugem

Michal Hromas

3 300 Kč

Více

Dýně 4x jinak

Dýně 4x jinak

Martin Kortus

3 300 Kč

Více

Ve stylu Campari

Ve stylu Campari

Martin Kortus

3 300 Kč

Více

Zvěřina a pálenky

Zvěřina a pálenky

Martin Kortus

3 300 Kč

Více

Rum na talíři

Rum na talíři

Martin Kortus

3 300 Kč

Více

Tradiční čínské dim sum knedlíčky!

Tradiční čínské dim sum knedlíčky!

Ladislav Dvořák

3 300 Kč

Více

Lanýžová večeře s Riccardem (ENG)

Lanýžová večeře s Riccardem (ENG)

Riccardo Lucque

4 500 Kč

Více