Pestrost filipínských chutí s Don Papa

Šéfkuchař: Martin Kortus

Jaké je menu?

Argentinské červené krevety na asijský způsob

Ceviche z mořského vlka

Kachní prsa flambovvaná v rumu Don Papa, ovocný salát

Dezert

 

3 300 Kč včetně DPH za osobu

Filipínská kuchyně je oblíbená pro svou lahodnou chuť a lákavou vůni. Její výrazné barvy pak dotváří zážitek pro všechny smysly. Prolínají se v ní tři chutě: slaná (alat), sladká (tamis) a kyselá (asim). Ve většině pokrmů, od hlavních jídel až po dezerty, jsou v rovnováze, jindy ale zase skvěle zafunguje kontrast jednotlivých chutí. „Filipínská jídla nepřestávají překvapovat svou kreativitou a rozmanitostí. Díky široké nabídce masa, mořských plodů, bylinek, zeleniny a tropického ovoce nabízí filipínský jídelníček od každého trochu a spojení všech chutí vytváří jedinečný celek,” říká Martin Kortus, šéfkuchař Laboratoria. Účastníci si pod jeho vedením osvojí úpravu mořských plodů nebo například přípravu ceviche z výtečných ryb. Vrcholem kurzu jsou kachní prsa flambovaná ve filipínském rumu Don Papa. 

Prémiový rum Don Papa pochází z filipínského ostrova Negros, kterému místní přezdívají Sugarlandia. To proto, že zdejší cukrová třtina, základ pro rum, je díky tamnímu klimatu jednou nejsladších cukrových třtin na světě. Malosériově vyráběný Don Papa zraje 7 let v dubových sudech na úpatí sopky Mount Kanlaon. Jeho výjimečná chuť s tóny vanilky, medu a kandovaného ovoce je perfektním základem drinků, které filipínské dobroty na kurzu doprovázejí. Ty pro vás na kurzu připraví František Holeček z UPB.

Termíny

Datum Sommeliér Stav Rezervace

Úterý, 15. 03. 2022, 16:30 - 20:30

František Holeček Volno

Martin Kortus

V roce 1992 úspěšně zakončil studia na Francouzském kulinářském institutu v New Yorku. Od té doby Martin působil jako privátní kuchař, gastronomický poradce, lektor školy vaření a šéfkuchař v Il Vigneto a Bettola Restaurant. V Česku zastával pozici šéfkuchaře v hotelu Josef a léta působil v Monarchu a Národní bance vín, kde se pod jeho vedením připravovaly degustační večeře a lekce vaření.

 

Další kurzy lektora/ky

24. 01. 2022

Ve stylu Campari

10. 02. 2022

Rum na talíři

24. 02. 2022

Ve stylu Grand Marnier

Další volné kurzy

Ve stylu Campari

Ve stylu Campari

Martin Kortus
Milan Zaleš

3 300 Kč

Více

Seafood a Champagne s Riccardem

Seafood a Champagne s Riccardem

Riccardo Lucque

3 500 Kč

Více

Chuť tradiční Asie

Chuť tradiční Asie

Ondřej Hutník

3 600 Kč

Více

Pekař nepeče jen housky

Pekař nepeče jen housky

Xavier Carchenilla

3 300 Kč

Více

Skandinávské pečení

Skandinávské pečení

Eva Simkovičová

3 300 Kč

Více

Rum na talíři

Rum na talíři

Martin Kortus

3 300 Kč

Více

Sweet Flow odpaluje těsto

Sweet Flow odpaluje těsto

Xavier Carchenilla

3 300 Kč

Více

Ve stylu Grand Marnier

Ve stylu Grand Marnier

Martin Kortus
Filip Jančárek

3 300 Kč

Více