
Příprava pasty s Riccardem (ENG)
Šéfkuchař:
Riccardo Lucque
Jaké je menu?
Orecchiette s brokolicí rabe a guanciale
Gnocchi s dýní a parmazánovým fondue
Ravioli s ricottou, vejce a lanýž
Ravioli na sladko, crème anglaise
+ vinné párování od Albarelo
4 500 Kč včetně DPH za osobu
Pro Riccarda Lucque, zakladatele sítě italských restaurací a bister La Collezione, jsou tradiční italské těstoviny vášní. Čerstvá pasta tak nechybí ani na menu v žádné jeho restauraci a hosté si ji nemohou vynachválit. Ať už se jedná o gnochci, orecchiette, spaghetti, ravioli a další pastu, vždy se můžete těšit na prvotřídní kvalitu. Pokud se tedy toužíte naučit pastu dle originálních italských receptur, je Riccardův kurz sázkou na jistotu. Navíc, Riccardo vám ušetří stovky kilometrů cestováním do Itálie, a přitom si díky němu pochutnáte na tradiční italské pastě ve čtyřech delikátních chodech tak, jako byste byli v samotném srdci středomořského poloostrova.
Orecchiette s brokolicí rabe a quanciale je skvělé italské jídlo, které vás zasytí i zahřeje. Brokolice rabe, známá také pod názvem rapini, brokolice rab nebo canola brokolice je nezastupitelnou ingrediencí italské kuchyně. Často se používá právě v kombinaci s pastou, ale je to také skvělá zeleninová příloha. Těstoviny orecchiette přezdívané "malá ouška" zachytí díky svému tvaru všechny chutě a vy si tak užijete tradiční italských chod v každém jejich soustu.
Mezi nejznámější a celosvětově populární italské těstoviny patří gnocchi, a proto nebudou chybět ani na Riccardovu menu. Gnocchi dávají prostor pro kulinářskou kreativitu a dají se připravovat na nespočet způsobů. Variace se zeminou a na vitaminy bohatou dýní dodá pokrmu nezaměnitelnou chuť. Sametově jemné a do posledního detailu vyladěné parmazánové fondue dovede celkový dojem pokrmu k dokonalosti.
Další pastu, ravioli, si vychutnáte ve slané i sladké podobě. Slaná příprava ravioli s čerstvým italským sýrem ricottou, vejcem a skvostnými luxusními lanýži je důkazem, jak jednoduchá a zároveň efektní dokážou italská jídla být. Ravioli na sladko s vanilkovou omáčkou crème anglaise budou vaší sladkou odměnou. Fantazie, co říkáte?
Kurz je veden v anglickém jazyce.
Termíny
Datum | Stav | Rezervace |
---|---|---|
Čtvrtek, 06. 04. 2023, 16:30 - 20:30 |
Obsazeno | |
Čtvrtek, 07. 09. 2023, 16:30 - 20:30 |
Volno |

Riccardo Lucque
Od roku 1993 pobýval devět let v Anglii a pracoval v restauraci Zafferano. V Londýně se stal výkonným vedoucím šéfkuchařem řetězce pěti italských restaurací. Svoji kariéru přenesl i do New Yorku. Od roku 2002 žije v Praze, kam přišel původně jako šéfkuchař restaurace Square. V roce 2005 otevřel svoji první restauraci Aromi, následovala La Finestra in Cucina a bistra La Bottega.
Další volné kurzy

Japonsko a whisky Nikka
Jakub Horák
4 000 Kč

Masopustní koblihy s Maškrtnicí
Juliana Fischerová
3 800 Kč

Seafood - Davide Lagomarsino (ENG)
Davide Lagomarsino
3 800 Kč

Mexiko s Mexicali Mercado
Martin Polačko
3 800 Kč

Snídaně jako z La Bottega
Lukáš Pocnar
3 000 Kč

La Finestra představuje: maso
Lukáš Pocnar
4 200 Kč

ŽENY SOBĚ: Prosecco, Franciacorta, Champagne
Martin Kortus
2 500 Kč

Surová Dcérka - Slovegán
Nikoleta Kováčová
4 100 Kč