
Recepty z Riccardovy Italské kuchařky (ENG)
Šéfkuchař: Riccardo Lucque
Jaké je menu?
- Caponata s mozzarellou
- Agnolotti v pečené omáčce
- Dušené kuře potacchio
- Sušenky amaretti
3 300 CZK včetně DPH za osobu
Riccardo si v roce 2018 splnil další svůj sen – vydal Italskou kuchařku. A pokud už jste ji viděli, víte, že není jen tak ledajaká, je jedinečná. Nejenže v sobě skrývá recepty, které se vám dostanou pod kůži a zůstanou tam už navždy, ale vypráví i Riccardův příběh. Riccardo vás v ní nechává nahlédnout pod pokličku svých restaurací, poznáte jeho rodinu i dodavatele v Itálii. Tato unikátní knížka je pro nás biblí a právě podle ní budeme vařit i na tomto kurzu s Riccardem.
Naučí vás jak připravovat italskou caponatu tradičním a rychlým způsobem, čerstvou pastu- agnolotti a jejich plnění. Také jak dusit kuře, aby zůstalo šťavnaté. Závěr bude sladký, upečeme si ty nejjemnější a nejkřehčí italské amaretti. Ke skvělým receptům budeme degustovat i vína z Fattoria San Lorenzo, vinařství z Riccardova rodného Marche.
Ovšem nebude to “obyčejný” kurz, na který jste u nás zvyklí. Těšit se můžete na vyprávění, jak celá kuchařka vznikala, jak ji Riccardo plánoval dva roky a hledal správného vydavatele a partnera. O tom jak pak společně cestovali, vařili, ochutnávali a navštěvovali rodinu i dodavatele. Riccardo se podělí i o to, proč vybral právě tyto recepty a jaký příběh či vzpomínky ho k nim pojí. Poví vám, jak vznikaly recepty a probíhalo focení za plného provozu Aromi, jak se vybíraly talíře pro fotku i jména receptů. V průběhu celého kurzu navíc na obrazovce poběží prezentace s fotkami, které vás zaručeně přenesou přímo do Itálie.
Pokud svou Italskou kuchařku už máte, přineste si ji k podepsání nebo připsání osobního věnování.
Termíny
Datum | Stav | Rezervace |
---|---|---|
Pondělí, 25. 02. 2019, 16:30 - 20:30 |
Obsazeno | |
Úterý, 26. 03. 2019, 16:30 - 20:30 |
Obsazeno |

Riccardo Lucque
Od roku 1993 pobýval devět let v Anglii a pracoval v restauraci Zafferano. V Londýně se stal výkonným vedoucím šéfkuchařem řetězce pěti italských restaurací, svoji kariéru přenesl i na do New Yorku a od roku 2002 žije v Praze, kam přišel původně jako šéfkuchař restaurace Square. V roce 2005 otevřel svoji první restauraci Aromi, následovala La Finestra in Cucina a bistra La Bottega.
Další podobné kurzy

Ryby a mořské plody ENG
Riccardo Lucque
3 300 CZK

Česká jídla z Kuchyně
Marek Janouch
3 600 CZK

Rum na talíři
Martin Kortus
3 300 CZK

Skvělé BURGERY jako z Dishe
Jiří Janouch
2 900 CZK

Letní kurz burgerů jako z Dishe
Jiří Janouch
3 000 CZK

Taro v Laboratoriu
Khanh Ta
3 300 CZK

Zimní burgery jako z Dishe
Jiří Janouch
2 500 CZK

Lanýžové menu s Riccardem
Riccardo Lucque
3 950 CZK