Recepty z Riccardovy Italské kuchařky (ENG)

Šéfkuchař: Riccardo Lucque

Jaké je menu?

  • Caponata s mozzarellou
  • Agnolotti v pečené omáčce
  • Dušené kuře potacchio
  • Sušenky amaretti

3 300 CZK včetně DPH za osobu

Riccardo si v roce 2018 splnil další svůj sen – vydal Italskou kuchařku. A pokud už jste ji viděli, víte, že není jen tak ledajaká, je jedinečná. Nejenže v sobě skrývá recepty, které se vám dostanou pod kůži a zůstanou tam už navždy, ale vypráví i Riccardův příběh. Riccardo vás v ní nechává nahlédnout pod pokličku svých restaurací, poznáte jeho rodinu i dodavatele v Itálii. Tato unikátní knížka je pro nás biblí a právě podle ní budeme vařit i na tomto kurzu s Riccardem.

Naučí vás jak připravovat italskou caponatu tradičním a rychlým způsobem, čerstvou pastu- agnolotti a jejich plnění. Také jak dusit kuře, aby zůstalo šťavnaté. Závěr bude sladký, upečeme si ty nejjemnější a nejkřehčí italské amaretti. Ke skvělým receptům budeme degustovat i vína z Fattoria San Lorenzo, vinařství z Riccardova rodného Marche.

Ovšem nebude to “obyčejný” kurz, na který jste u nás zvyklí. Těšit se můžete na vyprávění, jak celá kuchařka vznikala, jak ji Riccardo plánoval dva roky a hledal správného vydavatele a partnera. O tom jak pak společně cestovali, vařili, ochutnávali a navštěvovali rodinu i dodavatele. Riccardo se podělí i o to, proč vybral právě tyto recepty a jaký příběh či vzpomínky ho k nim pojí. Poví vám, jak vznikaly recepty a probíhalo focení za plného provozu Aromi, jak se vybíraly talíře pro fotku i jména receptů. V průběhu celého kurzu navíc na obrazovce poběží prezentace s fotkami, které vás zaručeně přenesou přímo do Itálie. 

Pokud svou Italskou kuchařku už máte, přineste si ji k podepsání nebo připsání osobního věnování.

 

Termíny

Datum Stav Rezervace

Pondělí, 25. 02. 2019, 16:30 - 20:30

Obsazeno

Úterý, 26. 03. 2019, 16:30 - 20:30

Obsazeno

Riccardo Lucque

Od roku 1993 pobýval devět let v Anglii a pracoval v restauraci Zafferano. V Londýně se stal výkonným vedoucím šéfkuchařem řetězce pěti italských restaurací, svoji kariéru přenesl i na do New Yorku a od roku 2002 žije v Praze, kam přišel původně jako šéfkuchař restaurace Square. V roce 2005 otevřel svoji první restauraci Aromi, následovala La Finestra in Cucina a bistra La Bottega.

 

Další kurzy

12. 03. 2019

Těstoviny - základ Itálie (ENG)

15. 04. 2019

Těstoviny - základ Itálie (ENG)

29. 04. 2019

Italské klasiky (ENG)

10. 05. 2019

Ryby a mořské plody ENG

03. 06. 2019

Těstoviny v moderním pojetí (ENG)

Další podobné kurzy

Kouzlo oliv v každém chodu

Kouzlo oliv v každém chodu

Michal Hromas

3 000 CZK

Více

Pečení vánočního cukroví

Pečení vánočního cukroví

Martin Beránek

2 900 CZK

Více

Frankieho božská pizza

Frankieho božská pizza

Frankie Gallucci

2 500 CZK

Více

Pikantní burgery jako z Dishe

Pikantní burgery jako z Dishe

Jiří Janouch

3 300 CZK

Více

Hugova jehněčí slavnost

Hugova jehněčí slavnost

Michal Hromas

3 000 CZK

Více

Thajská večeře se Sofií 2 (ENG)

Thajská večeře se Sofií 2 (ENG)

Sofia Smith

3 300 CZK

Více

LA FINESTRA představuje: MASO

LA FINESTRA představuje: MASO

Tomáš Juřík

3 950 CZK

Více

LA FINESTRA představuje: VÁNOČNÍ CUKROVÍ

LA FINESTRA představuje: VÁNOČNÍ CUKROVÍ

Eliška Klanicová

2 900 CZK

Více