Recepty z Riccardovy Italské kuchařky (ENG)

Šéfkuchař: Riccardo Lucque

Jaké je menu?

Caponata s mozzarellou
Agnolotti v pečené omáčce
Dušené kuře potacchio
Sušenky amaretti

3 300 Kč včetně DPH za osobu

Riccardo si v roce 2018 splnil další svůj sen – vydal Italskou kuchařku. A pokud už jste ji viděli, víte, že není jen tak ledajaká, je jedinečná. Nejenže v sobě skrývá recepty, které se vám dostanou pod kůži a zůstanou tam už navždy, ale vypráví i Riccardův příběh. Riccardo vás v ní nechává nahlédnout pod pokličku svých restaurací, poznáte jeho rodinu i dodavatele v Itálii. Tato unikátní knížka je pro nás biblí a právě podle ní budeme vařit i na tomto kurzu s Riccardem.

Naučí vás jak připravovat italskou caponatu tradičním a rychlým způsobem, čerstvou pastu- agnolotti a jejich plnění. Také jak dusit kuře, aby zůstalo šťavnaté. Závěr bude sladký, upečeme si ty nejjemnější a nejkřehčí italské amaretti. Ke skvělým receptům budeme degustovat i vína z Fattoria San Lorenzo, vinařství z Riccardova rodného Marche.

Ovšem nebude to “obyčejný” kurz, na který jste u nás zvyklí. Těšit se můžete na vyprávění, jak celá kuchařka vznikala, jak ji Riccardo plánoval dva roky a hledal správného vydavatele a partnera. O tom jak pak společně cestovali, vařili, ochutnávali a navštěvovali rodinu i dodavatele. Riccardo se podělí i o to, proč vybral právě tyto recepty a jaký příběh či vzpomínky ho k nim pojí. Poví vám, jak vznikaly recepty a probíhalo focení za plného provozu Aromi, jak se vybíraly talíře pro fotku i jména receptů. V průběhu celého kurzu navíc na obrazovce poběží prezentace s fotkami, které vás zaručeně přenesou přímo do Itálie. 

Pokud svou Italskou kuchařku už máte, přineste si ji k podepsání nebo připsání osobního věnování.

 

Termíny

Datum Stav Rezervace

Čtvrtek, 30. 05. 2019, 16:30 - 20:30

Volno

Riccardo Lucque

Od roku 1993 pobýval devět let v Anglii a pracoval v restauraci Zafferano. V Londýně se stal výkonným vedoucím šéfkuchařem řetězce pěti italských restaurací, svoji kariéru přenesl i na do New Yorku a od roku 2002 žije v Praze, kam přišel původně jako šéfkuchař restaurace Square. V roce 2005 otevřel svoji první restauraci Aromi, následovala La Finestra in Cucina a bistra La Bottega.

 

Další kurzy lektora/ky

29. 04. 2019

Italské klasiky (ENG)

28. 05. 2019

Ryby a mořské plody ENG

03. 06. 2019

Těstoviny v moderním pojetí (ENG)

Další volné kurzy

Sladký americký sen

Sladký americký sen

Josef Maršálek

4 950 Kč

Více

Italské klasiky (ENG)

Italské klasiky (ENG)

Riccardo Lucque

3 300 Kč

Více

Snídaně stylově

Snídaně stylově

Lukáš Pocnar

2 900 Kč

Více

Ladies with cocktails in the kitchen

Ladies with cocktails in the kitchen

Martin Kortus

3 300 Kč

Více

Men in the kitchen ENG

Men in the kitchen ENG

Martin Kortus

3 300 Kč

Více

The Best of La Finestra

The Best of La Finestra

Tomáš Juřík

3 950 Kč

Více

Chuť Srí Lanky (ENG)

Chuť Srí Lanky (ENG)

Sofia Smith

3 300 Kč

Více

To nejlepší z Esky

To nejlepší z Esky

Martin Štangl

3 950 Kč

Více

Ukázka z kurzu