Recepty z Riccardovy Italské kuchařky (ENG)

Šéfkuchař: Riccardo Lucque

Jaké je menu?

Caponata s mozzarellou
Agnolotti v pečené omáčce
Dušené kuře potacchio
Sušenky amaretti

3 300 Kč včetně DPH za osobu

Riccardo si v roce 2018 splnil další svůj sen – vydal Italskou kuchařku. A pokud už jste ji viděli, víte, že není jen tak ledajaká, je jedinečná. Nejenže v sobě skrývá recepty, které se vám dostanou pod kůži a zůstanou tam už navždy, ale vypráví i Riccardův příběh. Riccardo vás v ní nechává nahlédnout pod pokličku svých restaurací, poznáte jeho rodinu i dodavatele v Itálii. Tato unikátní knížka je pro nás biblí a právě podle ní budeme vařit i na tomto kurzu s Riccardem.

Naučí vás jak připravovat italskou caponatu tradičním a rychlým způsobem, čerstvou pastu- agnolotti a jejich plnění. Také jak dusit kuře, aby zůstalo šťavnaté. Závěr bude sladký, upečeme si ty nejjemnější a nejkřehčí italské amaretti. Ke skvělým receptům budeme degustovat i vína z Fattoria San Lorenzo, vinařství z Riccardova rodného Marche.

Ovšem nebude to “obyčejný” kurz, na který jste u nás zvyklí. Těšit se můžete na vyprávění, jak celá kuchařka vznikala, jak ji Riccardo plánoval dva roky a hledal správného vydavatele a partnera. O tom jak pak společně cestovali, vařili, ochutnávali a navštěvovali rodinu i dodavatele. Riccardo se podělí i o to, proč vybral právě tyto recepty a jaký příběh či vzpomínky ho k nim pojí. Poví vám, jak vznikaly recepty a probíhalo focení za plného provozu Aromi, jak se vybíraly talíře pro fotku i jména receptů. V průběhu celého kurzu navíc na obrazovce poběží prezentace s fotkami, které vás zaručeně přenesou přímo do Itálie. 

Pokud svou Italskou kuchařku už máte, přineste si ji k podepsání nebo připsání osobního věnování.

 

Riccardo Lucque

Od roku 1993 pobýval devět let v Anglii a pracoval v restauraci Zafferano. V Londýně se stal výkonným vedoucím šéfkuchařem řetězce pěti italských restaurací, svoji kariéru přenesl i na do New Yorku a od roku 2002 žije v Praze, kam přišel původně jako šéfkuchař restaurace Square. V roce 2005 otevřel svoji první restauraci Aromi, následovala La Finestra in Cucina a bistra La Bottega.

 

Další kurzy lektora/ky

17. 09. 2019

Těstoviny v moderním pojetí (ENG)

15. 11. 2019

Lanýžová večeře s Riccardem (ENG)

25. 11. 2019

Lanýžové menu s Riccardem (ENG)

Další volné kurzy

Do Itálie s Leonardem z CottoCrudo (ENG)

Do Itálie s Leonardem z CottoCrudo (ENG)

Leonardo di Clemente

3 600 Kč

Více

Verrine – cukrářská elegance ve skleničce

Verrine – cukrářská elegance ve skleničce

Vladislav Ryasnyy

2 900 Kč

Více

Sushi v zahradě

Sushi v zahradě

Julek Surmaj

3 300 Kč

Více

Focení jídla s Markem Bartošem v zahradě

Focení jídla s Markem Bartošem v zahradě

Marek Bartoš

2 500 Kč

Více

Letní piknik

Letní piknik

Lukáš Pocnar

2 900 Kč

Více

B&B - Burgery a bourbon v zahradě

B&B - Burgery a bourbon v zahradě

Jiří Janouch

3 300 Kč

Více

Menu z ohně v zahradě

Menu z ohně v zahradě

Michal Hromas

3 300 Kč

Více

Saláty v zahradě

Saláty v zahradě

Jana Bilíková
Honza Všetečka

3 300 Kč

Více

Ukázka z kurzu