
Rostlinně
Šéfkuchař:
Adam Novotný
Libor Pozníček
Jaké je menu?
Rostlinná mléka
Miso polévka
Wrapy
Domácí těstoviny
3 300 Kč včetně DPH za osobu
Budoucnost je rostlinná. Pokud hledáte inspiraci na rostlinnou gastronomii a zajímá vás vše kolem ní, tak věřte, že tento kurz stojí za to. Provedeme vás světem rostlinného vaření a stravy pěkně od základů. Na úvod kurzu bude teorie, poslechneme si vaše očekávání od kurzu, abychom vám jej ušili přímo na míru a předali vám ty nejcennější informace. Představíme si základní rostlinné potraviny, místa, kde je najít i způsoby, jak je připravit.
V praktické části se naučíte několik druhů rostlinných mlék a povíme si o jejich využití v kuchyni. Uvaříme si rychlou miso polévku, představíme si sóju, a její formy a dochucování. Ochutnáme mořské řasy a v Asii hojně používané houby. Narazíme i na témata přírodního umami, zbytečné démonizace glutamátu sodného, potravin s přirozeným výskytem umami a proč Italové používají tolik parmezánu? Naučíme se vařit základní zeleninový vývar a využívat jej - zero waste v přímém přenosu. Připravíme si několik variant wrapů, tortill, ve kterých využijeme různé masové alternativy od tofu, přes tempeh až po seitan. A nakonec se vrhneme i do přípravy domácí pasty.
Čeká vás vaření bez kompromisů, s maximálním důrazem na vaše chuťové pohárky, vaše zdraví i zdraví naší planety. Stihneme toho spoustu uvařit a ještě více si povědět, třeba o efektech rostlinné kuchyně na zdraví nebo sportovní výkonnost. Přesvědčíte se, že rostlinná strava může být pestrá a plnohodnotná. Ano, to vše na jednom kurzu.
Kurzem vás provede sehraný lektorský tým v podobě Libora a Adama, zakladatelů čistě rostlinného projektu CATERINC.

Adam Novotný
Spoluzakladatel cateringového projektu CATERINC, aktivní sportovec, miluje vaření, nejnovější trendy, zároveň se rád opře o ověřené postupy našich prarodičů. Vyznává zero waste kuchyni. Věnuje se i nutriční stránce rostlinného vaření. Na své zahradě pěstuje co se dá, rád pracuje s čerstvými surovinami, neodolá žádné výzvě na téma transformace tradičních oblíbených receptů do jejich věrných rostlinných kopií.
Další kurzy lektora/ky
Žádné další kurzy nejsou vypsány

Libor Pozníček
Spoluzakladatel projektu CATERINC, lektor a fitness trenér, který na trénincích thajského boxu rád vysvětluje, jak je to ve skutečnosti s nedostatkem vápníku a vitamínu B12. Věnuje se lektorování a osvětě rostlinné stravy, sám je dobrým příkladem zdravého vegana.
Další kurzy lektora/ky
Žádné další kurzy nejsou vypsány
Další volné kurzy

Vánoční cukroví s Eliškou vol. I
Eliška Klanicová
3 300 Kč

Vánoční cukroví s Eliškou vol. II
Eliška Klanicová
3 300 Kč

The Best of La Finestra
Tomáš Juřík
3 950 Kč

Domácí listové těsto
Eliška Klanicová
3 300 Kč

Pečení bez másla a bez vajec
Marcela Dulanská
2 500 Kč

Zvěřina a pálenky
Martin Kortus
3 300 Kč

Ladies with cocktails in the kitchen
Martin Kortus
3 300 Kč

LA FINESTRA představuje: RYBY & MOŘSKÉ PLODY
Tomáš Juřík
3 950 Kč