Rostlinně

Šéfkuchař: Adam Novotný
Libor Pozníček

Jaké je menu?

Rostlinná mléka

Miso polévka

Wrapy na více způsobů

Domácí ravioli plněné pestem ze sušených rajčat, tofu, ricottou se špenátem

3 300 Kč včetně DPH za osobu

Budoucnost je rostlinná. Pokud hledáte inspiraci na rostlinnou gastronomii a zajímá Vás vše kolem ní, věřte, že tento kurz stojí za to. Provedeme Vás světem rostlinného vaření a stravy pěkně od základů. Na úvod kurzu bude teorie, poslechneme si, co od kurzu očekáváte, abychom Vám jej ušili přímo na míru a předali Vám ty nejcennější informace. Představíme si základní rostlinné potraviny, místa, kde je najít, i způsoby, jak je připravit.

V praktické části se naučíte několik druhů rostlinných mlék a povíme si o jejich využití v kuchyni. Uvaříme si rychlou miso polévku, představíme si sóju a její formy a dochucování. Ochutnáme mořské řasy a v Asii hojně používané houby. Narazíme i na témata přírodního umami, zbytečné démonizace glutamátu sodného, potravin s přirozeným výskytem umami a na to, proč Italové používají tolik parmazánu. Naučíme se vařit základní zeleninový vývar a využívat jej – zero waste v přímém přenosu. Připravíme si několik variant wrapů, tortill, ve kterých využijeme různé masové alternativy od tofu přes tempeh až po seitan. A nakonec se vrhneme i do přípravy domácí pasty.

Čeká Vás vaření bez kompromisů, s maximálním důrazem na Vaše chuťové pohárky, Vaše zdraví i zdraví naší planety. Stihneme toho spoustu uvařit a ještě více si povědět, třeba o efektech rostlinné kuchyně na zdraví nebo sportovní výkonnost. Přesvědčíte se, že rostlinná strava může být pestrá a plnohodnotná. Ano, to vše na jednom kurzu.

Kurzem vás provede sehraný lektorský tým v podobě Libora a Adama, zakladatelů čistě rostlinného projektu CATERINC.

Termíny

Datum Stav Rezervace

Středa, 13. 10. 2021, 16:30 - 20:30

Volno

Adam Novotný

Spoluzakladatel cateringového projektu CATERINC, aktivní sportovec, miluje vaření, nejnovější trendy, zároveň se rád opře o ověřené postupy našich prarodičů. Vyznává zero waste kuchyni. Věnuje se i nutriční stránce rostlinného vaření. Na své zahradě pěstuje, co se dá, rád pracuje s čerstvými surovinami a neodolá žádné výzvě na téma transformace tradičních oblíbených receptů do jejich věrných rostlinných kopií. 

Další kurzy lektora/ky

Žádné další kurzy nejsou vypsány

Libor Pozníček

Spoluzakladatel projektu CATERINC, lektor a fitness trenér, který na trénincích thajského boxu rád vysvětluje, jak je to ve skutečnosti s nedostatkem vápníku a vitaminu B12. Věnuje se lektorování a osvětě ohledně rostlinné stravy, sám je dobrým příkladem zdravého vegana.

Další kurzy lektora/ky

Žádné další kurzy nejsou vypsány

Další volné kurzy

Sweet Flow odpaluje těsto

Sweet Flow odpaluje těsto

Xavier Carchenilla

3 300 Kč

Více

Men in the kitchen

Men in the kitchen

Martin Kortus

3 300 Kč

Více

Ryby a mořské plody (ENG)

Ryby a mořské plody (ENG)

Riccardo Lucque

3 300 Kč

Více

Baskicko s Hugem

Baskicko s Hugem

Michal Hromas

3 300 Kč

Více

Dýně 4x jinak

Dýně 4x jinak

Martin Kortus

3 300 Kč

Více

Pestrost filipínských chutí s Don Papa

Pestrost filipínských chutí s Don Papa

Martin Kortus

3 300 Kč

Více

Zvěřina a pálenky

Zvěřina a pálenky

Martin Kortus

3 300 Kč

Více

Frankieho božská pizza

Frankieho božská pizza

Frankie Gallucci

2 500 Kč

Více