Servírovaná večeře - bílý lanýž (ENG)

Šéfkuchař: Riccardo Lucque

Jaké je menu?

- Amuse bouche z lanýžů

- Vejce milanese 63 °C, parmezánová pěna a bílý lanýž

- Tortello, vejce, brambor a bílý lanýž

- Ravioli "Financiére", lanýžové šlehané máslo

- Steak Tournedos "Rossini", foie gras a polenta

- Variace minidezertů, tzv. “petit four”

- Kaštanový dort 

+ ke každému chodu vinné párování od Albarelo

5 000 Kč včetně DPH za osobu

Nechte si naservírovat diamant, bílý lanýž! Všechny milovníky bílých lanýžů srdečně zveme na luxusní servírovanou večeři, jejíž esenciální ingrediencí bude jedna z nejdražších surovin světa, bílý lanýž, hrdě nazývaný „diamantem“. Pojďte se usadit ke stolu Laboratoria na zcela unikátní večeři. Sezóna bílých lanýžů je velmi krátká, nezmeškejte tak jedinečnou příležitost je ochutnat! Místa u stolu jsou omezená. 

Na ty nejkvalitnější lanýže se sjíždějí gurmáni a fanoušci této extrémně vzácné delikatesy zejména do vyhlášeného italského Pimentu, který je právem přezdíván lanýžovým královstvím. A vy máte nyní jedinečnou možnost tuto delikátní houbu ochutnat a zažít pocit výjimečné chuti s puncem luxusu přímo v prostorách školy vaření Laboratorio. Šéfkuchař Riccardo Lucque pro vás sestavil vybrané menu o sedmi chodech, které vám bude postupně servírovat tak, aby vše bylo v dokonalé harmonii chutí. Už jste někdy ochutnali například steak Tournedos Rossini?  Filet mignon, nejlepšího kus hovězího masa, je v receptu kombinován s tučnými husími játry foie gras a vzácným voňavým lanýžem. Opravdové mistrovské dílo.  

Riccardo, jakožto rodilý Ital, umí s lanýži perfektně pracovat. Pozná jejich kvalitu a čerstvost, a tak na kurzu ochutnáte opravdové gastronomické poklady. Zážitek z menu doplní také vinné párování od našeho dovozce Albarello. Během kurzu budete mít možnost přípravu jednotlivých chodů v podání Riccarda sledovat, nebo si jen společně s přáteli užívat ničím nerušenou chvilku. Každopádně věřte, že jakmile se tato vzácná surovina, jejíž cena se mnohdy pohybuje i okolo desítek tisíc korun za kilogram, jednou dotkne vašich smyslů, její chuti a specifickému aroma už nikdy neodoláte…  

Pro zajímavost, během sezóny bílých lanýžů se ve všech Riccardových restauracích sítě La Collezione můžete těšit na speciality s bílým lanýžem. Případně si můžete zakoupit širokou škálu lanýžových produktů značky San Pietro Al Pettine v našem italském bistru a obchodu s potravinami La Bottega Di Finestra.

Kurz je veden v anglickém jazyce.

Termíny

Datum Stav Rezervace

Pondělí, 28. 11. 2022, 18:00 - 21:00

Volno

Riccardo Lucque

Od roku 1993 pobýval devět let v Anglii a pracoval v restauraci Zafferano. V Londýně se stal výkonným vedoucím šéfkuchařem řetězce pěti italských restaurací. Svoji kariéru přenesl i do New Yorku. Od roku 2002 žije v Praze, kam přišel původně jako šéfkuchař restaurace Square. V roce 2005 otevřel svoji první restauraci Aromi, následovala La Finestra in Cucina a bistra La Bottega.

 

Další kurzy lektora/ky

Žádné další kurzy nejsou vypsány

Další volné kurzy

Autentická mexická kuchyně

Autentická mexická kuchyně

Martin Kortus

3 300 Kč

Více

Tradiční japonská kuchyně

Tradiční japonská kuchyně

Jakub Horák

3 300 Kč

Více

Thajská kuchyně s Chilli Lips |ENG|

Thajská kuchyně s Chilli Lips |ENG|

Jidapha Wisutrattana

3 300 Kč

Více

Sladce, česky, netradičně s Kro bakery

Sladce, česky, netradičně s Kro bakery

Týna Roubitschek

3 300 Kč

Více

Mexiko s Rodrigem (ENG)

Mexiko s Rodrigem (ENG)

Rodrigo Castro Vargas

3 300 Kč

Více

Rum na talíři

Rum na talíři

Martin Kortus

3 300 Kč

Více

Gin menu

Gin menu

Martin Kortus

3 300 Kč

Více

Delikatesy italského středomoří (ENG)

Delikatesy italského středomoří (ENG)

Matteo Crubellati

3 300 Kč

Více