Skandinávské pečení

Šéfkuchař: Eva Simkovičová

Jaké je menu?

Variace danish pastry (s vanilkovým krémem, ovocem)

Spandauer

Nutella Danish

Tebirkes (mák, mandlový krém)

3 300 Kč včetně DPH za osobu

Skandinávské pečivo na nás začíná v posledních letech mávat z čím dál více výloh oblíbených pekáren. Je oblíbené svojí sezónností a různorodostí. A my vám teď nabízíme možnost se ho naučit i upéct.

Toto pečivo má většinou v základu listové těsto, které se také na tomto kurzu naučíte. Je to složitá technika, kterou Vám jednoduše vysvětlí naše nová lektorka Eva Simkovičová.

Eva se k pečení dostala na Islandu v řemeslné pekárně Brauð & Co. Tam se naučila většinu základů právě skandinávského pečiva. Islandský vítr ji následně odvál zpět do Prahy, kde se pokračovala v základech, tentokrát kváskového a celozrného pečiva ve známé pekárně Praktika. Své zkušenosti dále zdokonalovala na stážích v Oxfordu, Barceloně a kodaňské Mirabelle. V tuto chvíli ji můžete potkách ve Vršovicích v oblíbené KRObakery. Jejím hlavním přesvědčením a mottem je přinášet lidem nové trendy v oblasti patisserie a představit sladké pečivo v neotřelé podobě za použití sezónních surovin. 

Během tohoto kurzu se naučíte o složení a laminování těsta, jak vybrat správnou mouku, o fermentaci, kynutí, dekoraci finálního pečiva a spoustu dalších důležitých tipů a triků, pro toto vynikající pečivo.

 

   

 

Termíny

Datum Stav Rezervace

Sobota, 15. 01. 2022, 10:00 - 17:00

Volno

Sobota, 05. 02. 2022, 10:00 - 17:00

Volno

Eva Simkovičová

Eva se k pečení dostala na Islandu v řemeslné pekárně Brauð & Co. Tam se naučila většinu základů právě skandinávského pečiva. Islandský vítr ji následně odvál zpět do Prahy, kde se pokračovala v základech, tentokrát kváskového a celozrného pečiva ve známe pekárně Praktika. Své zkušenosti dále zdokonalovala na stážích v Oxfordu, Barceloně a kodaňské Mirabelle. V tuto chvíli ji můžete potkat ve Vršovicích v oblíbené KRObakery. Jejím hlavním přesvědčením a mottem je přinášet lidem nové trendy v oblasti patisserie a představit sladké pečivo v neotřelé podobě za použití sezónních surovin. 

Další kurzy lektora/ky

Žádné další kurzy nejsou vypsány

Další volné kurzy

Frankieho božská pizza

Frankieho božská pizza

Frankie Gallucci

2 900 Kč

Více

Men in the kitchen

Men in the kitchen

Martin Kortus

3 300 Kč

Více

Ve stylu Campari

Ve stylu Campari

Martin Kortus

3 300 Kč

Více

Rum na talíři

Rum na talíři

Martin Kortus

3 300 Kč

Více

Sweet Flow odpaluje těsto

Sweet Flow odpaluje těsto

Xavier Carchenilla

3 300 Kč

Více

La Finestra představuje: ryby & mořské plody

La Finestra představuje: ryby & mořské plody

Lukáš Pocnar

3 950 Kč

Více

Ve stylu Grand Marnier

Ve stylu Grand Marnier

Martin Kortus

3 300 Kč

Více

Afghánské speciality

Afghánské speciality

Hasib Saleh

3 300 Kč

Více