
Skandinávské pečení
Šéfkuchař:
Eva Simkovičová
Jaké je menu?
Variace danish pastry (s vanilkovým krémem, ovocem)
Spandauer
Nutella Danish
Tebirkes (mák, mandlový krém)
3 300 Kč včetně DPH za osobu
Skandinávské pečivo na nás začíná v posledních letech mávat z čím dál více výloh oblíbených pekáren. Je oblíbené svojí sezónností a různorodostí. A my vám teď nabízíme možnost se ho naučit i upéct.
Toto pečivo má většinou v základu listové těsto, které se také na tomto kurzu naučíte. Je to složitá technika, kterou Vám jednoduše vysvětlí naše nová lektorka Eva Simkovičová.
Eva se k pečení dostala na Islandu v řemeslné pekárně Brauð & Co. Tam se naučila většinu základů právě skandinávského pečiva. Islandský vítr ji následně odvál zpět do Prahy, kde se pokračovala v základech, tentokrát kváskového a celozrného pečiva ve známé pekárně Praktika. Své zkušenosti dále zdokonalovala na stážích v Oxfordu, Barceloně a kodaňské Mirabelle. V tuto chvíli ji můžete potkách ve Vršovicích v oblíbené KRObakery. Jejím hlavním přesvědčením a mottem je přinášet lidem nové trendy v oblasti patisserie a představit sladké pečivo v neotřelé podobě za použití sezónních surovin.
Během tohoto kurzu se naučíte o složení a laminování těsta, jak vybrat správnou mouku, o fermentaci, kynutí, dekoraci finálního pečiva a spoustu dalších důležitých tipů a triků, pro toto vynikající pečivo.

Eva Simkovičová
Eva se k pečení dostala na Islandu v řemeslné pekárně Brauð & Co. Tam se naučila většinu základů právě skandinávského pečiva. Islandský vítr ji následně odvál zpět do Prahy, kde se pokračovala v základech, tentokrát kváskového a celozrného pečiva ve známe pekárně Praktika. Své zkušenosti dále zdokonalovala na stážích v Oxfordu, Barceloně a kodaňské Mirabelle. V tuto chvíli ji můžete potkat ve Vršovicích v oblíbené KRObakery. Jejím hlavním přesvědčením a mottem je přinášet lidem nové trendy v oblasti patisserie a představit sladké pečivo v neotřelé podobě za použití sezónních surovin.
Další kurzy lektora/ky
Žádné další kurzy nejsou vypsány
Další volné kurzy

Rum na talíři
Martin Kortus
3 300 Kč

Masopustní koblihy s Julianou
Juliana Fischerová
3 300 Kč

Rostlinně
Adam Novotný
Libor Pozníček
3 300 Kč

La Finestra představuje: ryby & mořské plody
Tomáš Juřík
3 950 Kč

Men in the kitchen
Martin Kortus
3 300 Kč

Vaření s dětmi
Darina Sieglová
2 500 Kč

Indian home cooking se Sofií (ENG)
Sofia Smith
3 300 Kč

Těstoviny v moderním pojetí (ENG)
Riccardo Lucque
3 300 Kč