Skandinávské pečení

Šéfkuchař: Eva Simkovičová

Jaké je menu?

Variace danish pastry (s vanilkovým krémem, ovocem)

Spandauer

Nutella Danish

Tebirkes (mák, mandlový krém)

3 300 Kč včetně DPH za osobu

Skandinávské pečivo na nás začíná v posledních letech mávat z čím dál více výloh oblíbených pekáren. Je oblíbené svojí sezónností a různorodostí. A my vám teď nabízíme možnost se ho naučit i upéct.

Toto pečivo má většinou v základu listové těsto, které se také na tomto kurzu naučíte. Je to složitá technika, kterou Vám jednoduše vysvětlí naše nová lektorka Eva Simkovičová.

Eva se k pečení dostala na Islandu v řemeslné pekárně Brauð & Co. Tam se naučila většinu základů právě skandinávského pečiva. Islandský vítr ji následně odvál zpět do Prahy, kde se pokračovala v základech, tentokrát kváskového a celozrného pečiva ve známé pekárně Praktika. Své zkušenosti dále zdokonalovala na stážích v Oxfordu, Barceloně a kodaňské Mirabelle. V tuto chvíli ji můžete potkách ve Vršovicích v oblíbené KRObakery. Jejím hlavním přesvědčením a mottem je přinášet lidem nové trendy v oblasti patisserie a představit sladké pečivo v neotřelé podobě za použití sezónních surovin. 

Během tohoto kurzu se naučíte o složení a laminování těsta, jak vybrat správnou mouku, o fermentaci, kynutí, dekoraci finálního pečiva a spoustu dalších důležitých tipů a triků, pro toto vynikající pečivo.

 

   

 

Termíny

Datum Stav Rezervace

Sobota, 05. 02. 2022, 10:00 - 17:00

Volno

Eva Simkovičová

Eva se k pečení dostala na Islandu v řemeslné pekárně Brauð & Co. Tam se naučila většinu základů právě skandinávského pečiva. Islandský vítr ji následně odvál zpět do Prahy, kde se pokračovala v základech, tentokrát kváskového a celozrného pečiva ve známe pekárně Praktika. Své zkušenosti dále zdokonalovala na stážích v Oxfordu, Barceloně a kodaňské Mirabelle. V tuto chvíli ji můžete potkat ve Vršovicích v oblíbené KRObakery. Jejím hlavním přesvědčením a mottem je přinášet lidem nové trendy v oblasti patisserie a představit sladké pečivo v neotřelé podobě za použití sezónních surovin. 

Další kurzy lektora/ky

Žádné další kurzy nejsou vypsány

Další volné kurzy

Ve stylu Campari

Ve stylu Campari

Martin Kortus
Milan Zaleš

3 300 Kč

Více

Seafood a Champagne s Riccardem

Seafood a Champagne s Riccardem

Riccardo Lucque

3 500 Kč

Více

Chuť tradiční Asie

Chuť tradiční Asie

Ondřej Hutník

3 600 Kč

Více

Pekař nepeče jen housky

Pekař nepeče jen housky

Xavier Carchenilla

3 300 Kč

Více

Rum na talíři

Rum na talíři

Martin Kortus

3 300 Kč

Více

Sweet Flow odpaluje těsto

Sweet Flow odpaluje těsto

Xavier Carchenilla

3 300 Kč

Více

Ve stylu Grand Marnier

Ve stylu Grand Marnier

Martin Kortus
Filip Jančárek

3 300 Kč

Více

Masopustní koblihy s Julianou

Masopustní koblihy s Julianou

Juliana Fischerová

3 300 Kč

Více