Sladké vegan pečení s Nikoletou

Šéfkuchař: Nikoleta Kováčová

Jaké je menu?

- Věnečky 

- Čokoládová roláda 

- Indiánky

- Karamelky 

4 000 Kč včetně DPH za osobu

Také patříte k těm, co s úžasem sledují všechny sladké skvosty, jež nabízejí vitríny vyhlášených cukráren a kaváren? Nabídka jejich dezertů je rok o roku pestřejší a stejně tak zákazníci jsou rok od roku náročnější. Bylo jen otázkou času, kdy se na trhu začnou objevovat první sladké zákusky s populárním přídavným jménem VEGAN. Nenechte se ale mýlit, pro lektorku kurzu a slovenskou food bloggerku Nikoletu Kováčovou není vegan strava žádným trendem, nýbrž vášní a životní stylem. I proto se její kuchařka s příznačným názvem Slovegán, jež byla první vegan kuchařkou na Slovensku, stala velice oblíbenou. Aktuálně má Nikoleta na kontě kuchařky celkem tři. Ta poslední je zaměřená právě na ty nejchutnější sladkosti, nezapomenutelné zákusky i vánoční dobroty, kterými bude inspirované menu na tomto kurzu. Na jaké skvosty se můžete těšit?

Populární věnečky, kterým žádný milovník sladkého zaručeně neodolá, nechybí snad v žádné cukrárně. A nebojte, ani vy o ně nepřijdete. Lehce křupavé, a přitom dokonale nadýchané odpalované těsto, plněné lahodným vanilkovým krémem a přelité citronovou polevou, je návykovým balzámem pro chuťové pohárky i duši vegana. 

Afrodiziakální čokoláda bude dominovat dalšímu receptu na čokoládovou roládu z piškotového těsta a čokoládové ganache. Ganache pochází od francouzských mistrů cukrářů a své uplatnění najde díky své univerzálnosti v mnoha receptech, od makronek až po slavnostní dorty. Kombinace čokolády a šlehačky je totiž naprosto geniální.

Nebudou chybět ani lahodné Indiánky. Možná se ptáte, jak připravit Indiánky s bílkovým krémem bez vajec? Tajemství odhalí aquafaba, tzv. veganský sníh. Za jeho objevením stojí Francouz Joël Roessel, který vyšlehal sníh z velice překvapující suroviny. Jaké? Pokud váháte, Nikoleta vám tento trik s radostí prozradí.

Závěr kurzu bude věnován karamelkám. V rámci receptu se naučíte připravovat vegan karamel, jehož vůně se dotkne všech smyslů. Pojďte si s námi osladit nejen život! Těšíme se na vás.

UPOZORŇUJEME, že tento kurz bude trvat přiližně 7 hodin, proto si rezervujte dostatek času, aby vám Nikoleta mohla vše detailně vysvětlit a vy jste si tak všechny recepty mohli  úspěšně úpect také doma.

Termíny

Datum Stav Rezervace

Středa, 22. 02. 2023, 10:00 - 17:00

Volno

Nikoleta Kováčová

Nikoleta Kováčová, známá slovenská food bloggerka a autorka první slovenské kuchařky na téma vegan stravy nesoucí příznačný název Slovegán, se stala v roce 2013 vegankou. Od té doby už má na kontě kuchařky celkem tři, první vydala v roce 2019 a poslední dokončila letos. Otázky týkající se stravování ji ale provázely během celého života, její rodiče totiž pracovali v gastronomii a ač to tak dlouho nevypadalo, sama se tak trochu vydala v jejich šlépějích. Na Slovensku je známá pod přezdívkou „Surová dcerka“ (v češtině „syrová“). Důvodem vzniku této přezdívky je fakt, že Nikoleta začínala s raw stravou, ale také její natura a zvyk říkat věci na rovinu, tzv. na „surovo“.  Mimo to vede Nikoleta také svůj vlastní blog o etickém veganství, rostlinných receptech a o kosmetice netestované na zvířatech. Její tradiční slovenské recepty ve vegan verzi se těší oblibě u čím dál většího počtu lidí, naučte se je také. 

Další kurzy lektora/ky

24. 04. 2023

Surová Dcérka - Slovegán

Další volné kurzy

Thajská kuchyně s Chilli Lips |ENG|

Thajská kuchyně s Chilli Lips |ENG|

Jidapha Wisutrattana

3 800 Kč

Více

Tradiční japonská kuchyně

Tradiční japonská kuchyně

Jakub Horák

3 800 Kč

Více

Výčep - moderní české menu

Výčep - moderní české menu

Vojtěch Petržela

3 800 Kč

Více

Snídaně jako z La Bottega

Snídaně jako z La Bottega

Lukáš Pocnar

3 000 Kč

Více

Cesta chleba s Maškrtnicí

Cesta chleba s Maškrtnicí

Juliana Fischerová

3 600 Kč

Více

Kuře z Kro Kitchen

Kuře z Kro Kitchen

Vojtěch Václavík

4 000 Kč

Více

Francie s Le Terroir

Francie s Le Terroir

Jakub Čadina

3 800 Kč

Více

To nejlepší z Toskánska s Riccardem (ENG)

To nejlepší z Toskánska s Riccardem (ENG)

Riccardo Lucque

4 500 Kč

Více