
Sladké vegan pečení s Nikoletou
Šéfkuchař:
Nikoleta Kováčová
Jaké je menu?
- Věnečky
- Čokoládová roláda
- Indiánky
- Karamelky
4 000 Kč včetně DPH za osobu
Také patříte k těm, co s úžasem sledují všechny sladké skvosty, jež nabízejí vitríny vyhlášených cukráren a kaváren? Nabídka jejich dezertů je rok o roku pestřejší a stejně tak zákazníci jsou rok od roku náročnější. Bylo jen otázkou času, kdy se na trhu začnou objevovat první sladké zákusky s populárním přídavným jménem VEGAN. Nenechte se ale mýlit, pro lektorku kurzu a slovenskou food bloggerku Nikoletu Kováčovou není vegan strava žádným trendem, nýbrž vášní a životní stylem. I proto se její kuchařka s příznačným názvem Slovegán, jež byla první vegan kuchařkou na Slovensku, stala velice oblíbenou. Aktuálně má Nikoleta na kontě kuchařky celkem tři. Ta poslední je zaměřená právě na ty nejchutnější sladkosti, nezapomenutelné zákusky i vánoční dobroty, kterými bude inspirované menu na tomto kurzu. Na jaké skvosty se můžete těšit?
Populární věnečky, kterým žádný milovník sladkého zaručeně neodolá, nechybí snad v žádné cukrárně. A nebojte, ani vy o ně nepřijdete. Lehce křupavé, a přitom dokonale nadýchané odpalované těsto, plněné lahodným vanilkovým krémem a přelité citronovou polevou, je návykovým balzámem pro chuťové pohárky i duši vegana.
Afrodiziakální čokoláda bude dominovat dalšímu receptu na čokoládovou roládu z piškotového těsta a čokoládové ganache. Ganache pochází od francouzských mistrů cukrářů a své uplatnění najde díky své univerzálnosti v mnoha receptech, od makronek až po slavnostní dorty. Kombinace čokolády a šlehačky je totiž naprosto geniální.
Nebudou chybět ani lahodné Indiánky. Možná se ptáte, jak připravit Indiánky s bílkovým krémem bez vajec? Tajemství odhalí aquafaba, tzv. veganský sníh. Za jeho objevením stojí Francouz Joël Roessel, který vyšlehal sníh z velice překvapující suroviny. Jaké? Pokud váháte, Nikoleta vám tento trik s radostí prozradí.
Závěr kurzu bude věnován karamelkám. V rámci receptu se naučíte připravovat vegan karamel, jehož vůně se dotkne všech smyslů. Pojďte si s námi osladit nejen život! Těšíme se na vás.
UPOZORŇUJEME, že tento kurz bude trvat přiližně 7 hodin, proto si rezervujte dostatek času, aby vám Nikoleta mohla vše detailně vysvětlit a vy jste si tak všechny recepty mohli úspěšně úpect také doma.

Nikoleta Kováčová
Nikoleta Kováčová, známá slovenská food bloggerka a autorka první slovenské kuchařky na téma vegan stravy nesoucí příznačný název Slovegán, se stala v roce 2013 vegankou. Od té doby už má na kontě kuchařky celkem tři, první vydala v roce 2019 a poslední dokončila letos. Otázky týkající se stravování ji ale provázely během celého života, její rodiče totiž pracovali v gastronomii a ač to tak dlouho nevypadalo, sama se tak trochu vydala v jejich šlépějích. Na Slovensku je známá pod přezdívkou „Surová dcerka“ (v češtině „syrová“). Důvodem vzniku této přezdívky je fakt, že Nikoleta začínala s raw stravou, ale také její natura a zvyk říkat věci na rovinu, tzv. na „surovo“. Mimo to vede Nikoleta také svůj vlastní blog o etickém veganství, rostlinných receptech a o kosmetice netestované na zvířatech. Její tradiční slovenské recepty ve vegan verzi se těší oblibě u čím dál většího počtu lidí, naučte se je také.
Další kurzy lektora/ky
Žádné další kurzy nejsou vypsány
Další volné kurzy

Moderní italská kuchyně
Marco Giampaoli
3 300 Kč

Doutníky Arturo Fuente s párováním rumů v zahradě Aromi
Jan Albrecht
Marco Giampaoli
3 500 Kč

Servírovaná večeře s Plantation rumem
Lukáš Hanzl
Marco Giampaoli
4 000 Kč

Kuře z Kro Kitchen
Vojtěch Václavík
4 000 Kč

Tradiční japonská kuchyně
Jakub Horák
3 800 Kč

Gin menu
Martin Kortus
3 800 Kč

Burgery od Burgermana
Petr Návrat
3 800 Kč

Stefano Ciotti Chef's table (ENG)
Stefano Ciotti
6 500 Kč