
Svět ginů v několika chodech
Šéfkuchař:
Martin Kortus
Filip Jančárek
Jaké je menu?
Welcome drink: An Dúlamán gin & East Imperial Old World Toni Water (Gin&Tonic)
Irský gin An Dúlaman obsahuje vedle jalovce, koriandru či anděliky, předevvším 5 drhů různých řas, kůru ze španělských citrónů a kůru z egyptských pomeranců
Citadelle No Mistake Old Tom (Tom Collins)
Základem tohoto ginu na bázi francouzské pšenice je celkem 22 rostlinných ingrediencí, mezi nimiž vyniká společně s jalovcem, kardamom, citronová kůra, pomerančová kůra, yuzu, pepř, kubéba, nebo také muškotový oříšek, pelyněk, mandle a květy chrpy a fialek.
ČERSTVÝ CHŘEST NA POMERANČOVÉM MÁSLE
Canaima gin & East Imperial Grapefruit Soda (Highball G&G)
Lehká sladkost pomerančových kůr a tropického ovoce, kterou vzápětí vystřídají bylinné tóny, přecházející v plnou chuť, kde se na pozadí klasického ginu rozvíjí exotické botanicals, jakým je například palmové seje připomínající čokoládu.
NOVOZÉLANDSKÉ MUŠLE SE SALSA CRUDA
Mermadi Zest gin (Gimlet)
Intenzivní citrusové tóny spolu s jemnou sladkostí a bylinným nádechem, které jsou výsledkem 14 botanicals. Za povšimnutí stojí kromě jalovce a klasických botanicals zejména motar přímořský grapefruit, bergamot, bezové květy, divoký rozmarýn a odrůdy chmele.
BRASIOLA DI MAIALE (vepřová kotleta) SERVÍROVANÁ S BRAMBOROVÝM PYRÉ A MASCARPONE
Scapergrace Black gin & Fever/Tree Indian Tonic (Gin &Tonic)
obsahuje aronii, šafrán, ananas, klitorie ternatská a sladké brambory. Díky této mimořádné směsi dosahuje téměř černé barvy, která se navíc při míchání s tonikem či jinm mixerem mění v ostíny růžové, fialové či modré. Má samotovou chuť s tóny citrusů, koření a mentolu, v závěru s násnaky sladkých brambor a ananasu.
MÁTOVÁ PANNA COTTA S ČERSTVÝM SEZÓNÍM OVOCEM
3 800 Kč včetně DPH za osobu
Když se sejde špičkový šéfkuchař a šéf Laboratoria Martin Kortus s fenomenálním barmanem a ambasadorem Filipem Jančaříkem, je to záruka pořádné jízdy! Takže pokud patříte mezi fanoušky ginů a vaření, vítejte ve správné společnosti....
Co se týče ginů, jejich nabídka je rok od roku pestřejší a můžeme tak vybírat z nepřeberného množství značek a druhů.
...... Vás provede světově populárními značkami a předvede variaci koktejlů tradičních i netradičních, bude s vámi probírat výrobu a použití ginů v mezinárodním měřítku a provede vás i celou historií tohoto jedinečného nápoje.
K tomu si s Martinem Kortusem připravíte dokonalé pochoutky, které prostě k těmto koktejlů z ginu patří a dozvíte se i jak používat tento nápoj i v jeho recepturách v kuchyni.
Nechte se rozmazlit našimi koktejlovými a kuchařskými mistry v naší škole vaření, už se na vás moc těšíme!

Martin Kortus
V roce 1992 úspěšně zakončil studia na Francouzském kulinářském institutu v New Yorku. Od té doby Martin působil jako privátní kuchař, gastronomický poradce, lektor školy vaření a šéfkuchař v Il Vigneto a Bettola Restaurant. V Česku zastával pozici šéfkuchaře v hotelu Josef a léta působil v Monarchu a Národní bance vín, kde se pod jeho vedením připravovaly degustační večeře a lekce vaření.

Filip Jančárek
"Během řady let za barem jsem si ověřil, že je gin asi nejlépe mixovatelnou bází do koktejlů. S ginem se mi pracuje nejlépe, jeho použití v drincích vybízí k téměř neomezené kreativitě. Je pro mě radostí a zábavou vymýšlet stále nové a nové ginové drinky."
Filip Jančárek je profesionální barman s 15letou praxí v prestižních pražských koktejlových barech. (La Casa de la Havana vieja, The Bankers bar). Mimo mixologii se věnoval degustacím a školení personálu a účastnil se řady barmanských soutěží, ve kterých dosáhl i mezinárodních úspěchů.
Další kurzy lektora/ky
Žádné další kurzy nejsou vypsány
Další volné kurzy

Moderní italská kuchyně
Marco Giampaoli
3 300 Kč

Doutníky Arturo Fuente s párováním rumů v zahradě Aromi
Jan Albrecht
Marco Giampaoli
3 500 Kč

Servírovaná večeře s Plantation rumem
Lukáš Hanzl
Marco Giampaoli
4 000 Kč

Kuře z Kro Kitchen
Vojtěch Václavík
4 000 Kč

Tradiční japonská kuchyně
Jakub Horák
3 800 Kč

Gin menu
Martin Kortus
3 800 Kč

Burgery od Burgermana
Petr Návrat
3 800 Kč

Stefano Ciotti Chef's table (ENG)
Stefano Ciotti
6 500 Kč