Svět ginů v několika chodech

Šéfkuchař: Martin Kortus
Filip Jančárek

Jaké je menu?

Welcome drink: An Dúlamán gin & East Imperial Old World Toni Water (Gin&Tonic)

Irský gin An Dúlaman obsahuje vedle jalovce, koriandru či anděliky, předevvším 5 drhů různých řas, kůru ze španělských citrónů a kůru z egyptských pomeranců

Citadelle No Mistake Old Tom (Tom Collins)

Základem tohoto ginu na bázi francouzské pšenice je celkem 22 rostlinných ingrediencí, mezi nimiž vyniká společně s jalovcem, kardamom, citronová kůra, pomerančová kůra, yuzu, pepř, kubéba, nebo také muškotový oříšek, pelyněk, mandle a květy chrpy a fialek.

ČERSTVÝ CHŘEST NA POMERANČOVÉM MÁSLE

Canaima gin & East Imperial Grapefruit Soda (Highball G&G)

Lehká sladkost pomerančových kůr a tropického ovoce, kterou vzápětí vystřídají bylinné tóny, přecházející v plnou chuť, kde se na pozadí klasického ginu rozvíjí exotické botanicals, jakým je například palmové seje připomínající čokoládu.

NOVOZÉLANDSKÉ MUŠLE SE SALSA CRUDA

Mermadi Zest gin (Gimlet)

Intenzivní citrusové tóny spolu s jemnou sladkostí a bylinným nádechem, které jsou výsledkem 14 botanicals. Za povšimnutí stojí kromě jalovce a klasických botanicals zejména motar přímořský grapefruit, bergamot, bezové květy, divoký rozmarýn a odrůdy chmele.

BRASIOLA DI MAIALE (vepřová kotleta) SERVÍROVANÁ S BRAMBOROVÝM PYRÉ A MASCARPONE

Scapergrace Black gin & Fever/Tree Indian Tonic (Gin &Tonic)

obsahuje aronii, šafrán, ananas, klitorie ternatská a sladké brambory. Díky této mimořádné směsi dosahuje téměř černé barvy, která se navíc při míchání s tonikem či jinm mixerem mění v ostíny růžové, fialové či modré. Má samotovou chuť s tóny citrusů, koření a mentolu, v závěru s násnaky sladkých brambor a ananasu.

MÁTOVÁ PANNA COTTA S ČERSTVÝM SEZÓNÍM OVOCEM

 

 

3 800 Kč včetně DPH za osobu

Když se sejde špičkový šéfkuchař a šéf Laboratoria Martin Kortus s fenomenálním barmanem a ambasadorem Filipem Jančaříkem, je to záruka pořádné jízdy! Takže pokud  patříte mezi fanoušky ginů a vaření, vítejte ve správné společnosti....

Co se týče ginů, jejich nabídka je rok od roku pestřejší a můžeme tak vybírat z nepřeberného množství značek a druhů.

...... Vás provede světově populárními značkami a předvede variaci koktejlů tradičních i netradičních, bude s vámi probírat výrobu a použití ginů v mezinárodním měřítku a provede vás i celou historií tohoto jedinečného nápoje.

K tomu si s Martinem Kortusem připravíte dokonalé pochoutky, které prostě k těmto koktejlů z ginu patří a dozvíte se i jak používat tento nápoj i v jeho recepturách v kuchyni.

Nechte se rozmazlit našimi koktejlovými a kuchařskými mistry v naší škole vaření, už se na vás moc těšíme!

Termíny

Datum Stav Rezervace

Úterý, 17. 10. 2023, 16:30 - 20:30

Volno

Martin Kortus

V roce 1992 úspěšně zakončil studia na Francouzském kulinářském institutu v New Yorku. Od té doby Martin působil jako privátní kuchař, gastronomický poradce, lektor školy vaření a šéfkuchař v Il Vigneto a Bettola Restaurant. V Česku zastával pozici šéfkuchaře v hotelu Josef a léta působil v Monarchu a Národní bance vín, kde se pod jeho vedením připravovaly degustační večeře a lekce vaření.

 

Další kurzy lektora/ky

07. 06. 2023

Pestrost filipínských chutí s Don Papa

19. 06. 2023

Hovězí steaky levou zadní

18. 09. 2023

Men in the kitchen

10. 10. 2023

Gin menu

19. 10. 2023

Rum na talíři

26. 10. 2023

Hovězí steaky levou zadní

Filip Jančárek

"Během řady let za barem jsem si ověřil, že je gin asi nejlépe mixovatelnou bází do koktejlů. S ginem se mi pracuje nejlépe, jeho použití v drincích vybízí k téměř neomezené kreativitě. Je pro mě radostí a zábavou vymýšlet stále nové a nové ginové drinky."

Filip Jančárek je profesionální barman s 15letou praxí v prestižních pražských koktejlových barech. (La Casa de la Havana vieja, The Bankers bar). Mimo mixologii se věnoval degustacím a školení personálu a účastnil se řady barmanských soutěží, ve kterých dosáhl i mezinárodních úspěchů.

Další kurzy lektora/ky

Žádné další kurzy nejsou vypsány

Další volné kurzy

Výčep - moderní české kuchyně

Výčep - moderní české kuchyně

Vojtěch Petržela

3 800 Kč

Více

Zmrzlina jako z Crème de la Crème

Zmrzlina jako z Crème de la Crème

Honza Hochsteiger

3 300 Kč

Více

Pestrost filipínských chutí s Don Papa

Pestrost filipínských chutí s Don Papa

Martin Kortus

3 300 Kč

Více

Tuňák v hlavní roli s Riccardem (ENG)

Tuňák v hlavní roli s Riccardem (ENG)

Riccardo Lucque

4 500 Kč

Více

Sushi

Sushi

Julek Surmaj

3 300 Kč

Více

Moderní salátové variace

Moderní salátové variace

Lukáš Pocnar

3 200 Kč

Více

Párování rumů a doutníků v zahradě Aromi

Párování rumů a doutníků v zahradě Aromi

Jan Albrecht
Marco Giampaoli

3 500 Kč

Více

Jamajská kuchyně v rytmu Yardie v zahradě Aromi

Jamajská kuchyně v rytmu Yardie v zahradě Aromi

Týna Roubitschek

3 600 Kč

Více