
Taro
Šéfkuchař:
Khanh Ta
Michal Černý
Jaké je menu?
- Čerstvé rolky s hovězím tataki, ponzu omáčkou a černými lanýži
- Napařovaný knedlíček bao, restované houby s kari pastou, limetková majonéza a květák
- Opečené vykoštěné kachní stehno, salát s ovocem jackfruit a jasmínovou rýží
- Kokosová zmrzlina, mango, omáčka z passion fruit, mandlový crumble a čoko krém
4 200 Kč včetně DPH za osobu
Taro je pojmem vietnamské kuchyně a pražské gastronomické scény. Jsme rádi, že šéfkuchař Khanh přijal naše pozvání a na kurzu budete moci sbírat zkušenosti právě pod jeho vedením. Už jen koukat se Khanhovi pod ruce je velmi inspirující. Naučíte se nečekané techniky i práci s neobvyklými surovinami. Khanh je pověstný svými inovativními nápady, precizním provedením a texturou svých pokrmů. Věřte, že tento kurz přinese spoustu nového, chutí se budeme pohybovat směrem z jihovýchodní do východní Asie. Čekejte promyšlený chuťový zážitek, jako znáte z Tara.
Po boku šéfkuchaře Khanha vám s nadšením představíme Michala Černého, kterého můžete znát z Café Lounge či z restaurace Story, kde vařil moderní evropskou kuchyni. Michal své umění rozvíjel v několika michelinských restauracích v Londýně a je novým členem Taro týmu na pozici head chefa. Michal propadl asijské kuchyni, miluje asijské polévky a Massaman curry.
Těšte se na sofistikované menu, které si pro vás tito dva sympaťáci připravili. Kombinace čerstvé rolky s hovězím připraveným na japonský způsob tataki, tradiční japonskou ponzu omáčkou s citronovým základem a luxusními černými lanýži vás hned v úvodu přesvědčí, že Khanh s Michalem jsou ve svém oboru naprostou jedničkou. Napařovaný a dokonale nadýchaný knedlíček bao s houbovým rendangem, limetkovou majonézou a květákem bude dalším, lehce extravagantním a zároveň plně harmonickým chodem. Opečené kachní stehno podávané se salátem s jackfruit ovocem a jasmínovou rýží slibuje asijské chutě v té nejlepší podobě a závěr asijského menu s famózní kokosovou zmrzlinou, omáčkou z passion fruit, mandlovým crumblem a čoko krémem bude splněným snem všech milovníků sladkého pokušení.
Pokud jste fanouškem asijské kuchyně, je kurz určen právě vám. Pokud si k ní cestu teprve hledáte, pak vám 11. 1. 2023 otevíráme dveře k té nejlepší příležitosti, jak si ji zamilovat.

Khanh Ta
S vietnamskou kuchyní se kromě domácího stolu seznámil na stáži v Culinary Arts School v Saigonu i během práce v rodinných hanojských bistrech. Za zmínku stojí praxe v restauraci Story Michala Černého a Entrée Přemka Forejta. V roce 2014 otevřel se svým bratrem restauraci Gao Den, po úspěšném fungování přišlo otevření Tara. Tam servírují sedmichodovou degustaci u baru kolem otevřené kuchyně.
Další kurzy lektora/ky
Žádné další kurzy nejsou vypsány

Michal Černý
Michal působil jako šéfkuchař známé Café Lounge, předtím pracoval v restauraci Story, kde vařil moderní evropskou kuchyni. Své umění rozvíjel i v několika michelinských restauracích v Londýně. Michal je novým členem Taro týmu na pozici head chefa a pravou rukou Khanha při tvorbě menu. Asijské kuchyni naprosto propadl, miluje asijské polévky a Massaman curry.
Další kurzy lektora/ky
Žádné další kurzy nejsou vypsány
Další volné kurzy

Moderní italská kuchyně
Marco Giampaoli
3 300 Kč

Doutníky Arturo Fuente s párováním rumů v zahradě Aromi
Jan Albrecht
Marco Giampaoli
3 500 Kč

Servírovaná večeře s Plantation rumem
Lukáš Hanzl
Marco Giampaoli
4 000 Kč

Kuře z Kro Kitchen
Vojtěch Václavík
4 000 Kč

Tradiční japonská kuchyně
Jakub Horák
3 800 Kč

Gin menu
Martin Kortus
3 800 Kč

Burgery od Burgermana
Petr Návrat
3 800 Kč

Stefano Ciotti Chef's table (ENG)
Stefano Ciotti
6 500 Kč