Taro

Šéfkuchař: Khanh Ta
Michal Černý

Jaké je menu?

- Čerstvé rolky s hovězím tataki, ponzu omáčkou a černými lanýži 

- Napařovaný knedlíček bao, restované houby s kari pastou, limetková majonéza a květák

- Opečené vykoštěné kachní stehno, salát s ovocem jackfruit a jasmínovou rýží

- Kokosová zmrzlina, mango, omáčka z passion fruit, mandlový crumble a čoko krém

4 200 Kč včetně DPH za osobu

Taro je pojmem vietnamské kuchyně a pražské gastronomické scény. Jsme rádi, že šéfkuchař Khanh přijal naše pozvání a na kurzu budete moci sbírat zkušenosti právě pod jeho vedením. Už jen koukat se Khanhovi pod ruce je velmi inspirující. Naučíte se nečekané techniky i práci s neobvyklými surovinami. Khanh je pověstný svými inovativními nápady, precizním provedením a texturou svých pokrmů. Věřte, že tento kurz přinese spoustu nového, chutí se budeme pohybovat směrem z jihovýchodní do východní Asie. Čekejte promyšlený chuťový zážitek, jako znáte z Tara.

Po boku šéfkuchaře Khanha vám s nadšením představíme Michala Černého, kterého můžete znát z Café Lounge či z restaurace Story, kde vařil moderní evropskou kuchyni. Michal své umění rozvíjel v několika michelinských restauracích v Londýně a je novým členem Taro týmu na pozici head chefa. Michal propadl asijské kuchyni, miluje asijské polévky a Massaman curry. 

Těšte se na sofistikované menu, které si pro vás tito dva sympaťáci připravili. Kombinace čerstvé rolky s hovězím připraveným na japonský způsob tataki, tradiční japonskou ponzu omáčkou s citronovým základem a luxusními černými lanýži vás hned v úvodu přesvědčí, že Khanh s Michalem jsou ve svém oboru naprostou jedničkou. Napařovaný a dokonale nadýchaný knedlíček bao s houbovým rendangem, limetkovou majonézou a květákem bude dalším, lehce extravagantním a zároveň plně harmonickým chodem. Opečené kachní stehno podávané se salátem s jackfruit ovocem a jasmínovou rýží slibuje asijské chutě v té nejlepší podobě a závěr asijského menu s famózní kokosovou zmrzlinou, omáčkou z passion fruit, mandlovým crumblem a čoko krémem bude splněným snem všech milovníků sladkého pokušení.

Pokud jste fanouškem asijské kuchyně, je kurz určen právě vám. Pokud si k ní cestu teprve hledáte, pak vám 11. 1. 2023 otevíráme dveře k té nejlepší příležitosti, jak si ji zamilovat. 

Khanh Ta

S vietnamskou kuchyní se kromě domácího stolu seznámil na stáži v Culinary Arts School v Saigonu i během práce v rodinných hanojských bistrech. Za zmínku stojí praxe v restauraci Story Michala Černého a Entrée Přemka Forejta. V roce 2014 otevřel se svým bratrem restauraci Gao Den, po úspěšném fungování přišlo otevření Tara. Tam servírují sedmichodovou degustaci u baru kolem otevřené kuchyně.​

Další kurzy lektora/ky

Žádné další kurzy nejsou vypsány

Michal Černý

Michal působil jako šéfkuchař známé Café Lounge, předtím pracoval v restauraci Story, kde vařil moderní evropskou kuchyni. Své umění rozvíjel i v několika michelinských restauracích v Londýně. Michal je novým členem Taro týmu na pozici head chefa a pravou rukou Khanha při tvorbě menu. Asijské kuchyni naprosto propadl, miluje asijské polévky a Massaman curry. 

Další kurzy lektora/ky

Žádné další kurzy nejsou vypsány

Další volné kurzy

Moderní italská kuchyně

Moderní italská kuchyně

Marco Giampaoli

3 300 Kč

Více

Doutníky Arturo Fuente s párováním rumů v zahradě Aromi

Doutníky Arturo Fuente s párováním rumů v zahradě Aromi

Jan Albrecht
Marco Giampaoli

3 500 Kč

Více

Servírovaná večeře s Plantation rumem

Servírovaná večeře s Plantation rumem

Lukáš Hanzl
Marco Giampaoli

4 000 Kč

Více

Kuře z Kro Kitchen

Kuře z Kro Kitchen

Vojtěch Václavík

4 000 Kč

Více

Tradiční japonská kuchyně

Tradiční japonská kuchyně

Jakub Horák

3 800 Kč

Více

Gin menu

Gin menu

Martin Kortus

3 800 Kč

Více

Burgery od Burgermana

Burgery od Burgermana

Petr Návrat

3 800 Kč

Více

Stefano Ciotti Chef's table (ENG)

Stefano Ciotti Chef's table (ENG)

Stefano Ciotti

6 500 Kč

Více