Těstoviny - základ Itálie (ENG)

Šéfkuchař: Riccardo Lucque

Jaké je menu?

Gnocchi s dýní a gorgonzolou
Ravioli s ricottou a špenátem v šalvějovém másle
Strozzapreti s omáčkou z mořských plodů
Zapečené cannelloni

3 300 Kč včetně DPH za osobu

Těstoviny jsou symbolem italské kuchyně. Každá babička tam po generace ručně připravuje čerstvé těstoviny pro celou rodinu.  Každý region má svůj vlastní, autentický recept i tvar těstovin. Těstoviny jsou jedny z nejoblíbenějších jídel na světě a už od dětství mají své místo v našich srdcích jisté. Na tomto kurzu se naučíte připravovat čerstvé těstoviny i je správně plnit. Po kurzu budete umět připravit skvělou domácí pastu a také ji uvařit al dente, tedy na skus. Riccardo vás k ní naučí i různé druhy omáček či gnocchi lehké jako obláček.

Tento kurz je zkrátka jedním z našich evergreenů, bez kterých si vy ani my neumíme Laboratorio představit. Kdy jinde se naučit připravovat pastu než v italské škole vaření.

Prostě pasta a basta!

Kurz probíhá v anglickém jazyce.

Riccardo Lucque

Od roku 1993 pobýval devět let v Anglii a pracoval v restauraci Zafferano. V Londýně se stal výkonným vedoucím šéfkuchařem řetězce pěti italských restaurací. Svoji kariéru přenesl i do New Yorku. Od roku 2002 žije v Praze, kam přišel původně jako šéfkuchař restaurace Square. V roce 2005 otevřel svoji první restauraci Aromi, následovala La Finestra in Cucina a bistra La Bottega.

 

Další kurzy lektora/ky

15. 10. 2019

I love Piemonte! (ENG)

11. 11. 2019

Lanýžová večeře s Riccardem (ENG)

25. 11. 2019

Lanýžové menu s Riccardem (ENG)

Další volné kurzy

Men in the kitchen

Men in the kitchen

Martin Kortus

3 300 Kč

Více

Ve stylu Grand Marnier

Ve stylu Grand Marnier

Martin Kortus

3 300 Kč

Více

To nejlepší z Esky – podzimní edice!

To nejlepší z Esky – podzimní edice!

Martin Štangl

3 950 Kč

Více

Rum na talíři

Rum na talíři

Martin Kortus

3 300 Kč

Více

Degustace čokolády CLAUDIO CORALLO

Degustace čokolády CLAUDIO CORALLO

Flemming Laugesen

950 Kč

Více

Lanýžová večeře s Riccardem (ENG)

Lanýžová večeře s Riccardem (ENG)

Riccardo Lucque

4 500 Kč

Více

Pečení vánočního cukroví

Pečení vánočního cukroví

Martin Beránek

3 300 Kč

Více

Pečení vánočního cukroví II.

Pečení vánočního cukroví II.

Martin Beránek

3 300 Kč

Více