Těstoviny - základ Itálie (ENG)

Šéfkuchař: Riccardo Lucque

Jaké je menu?

Gnocchi s dýní a gorgonzolou
Ravioli s ricottou a špenátem v šalvějovém másle
Strozzapreti s omáčkou z mořských plodů
Zapečené cannelloni

3 300 Kč včetně DPH za osobu

Těstoviny jsou symbolem italské kuchyně. Každá babička tam po generace ručně připravuje čerstvé těstoviny pro celou rodinu.  Každý region má svůj vlastní, autentický recept i tvar těstovin. Těstoviny jsou jedny z nejoblíbenějších jídel na světě a už od dětství mají své místo v našich srdcích jisté. Na tomto kurzu se naučíte připravovat čerstvé těstoviny i je správně plnit. Po kurzu budete umět připravit skvělou domácí pastu a také ji uvařit al dente, tedy na skus. Riccardo vás k ní naučí i různé druhy omáček či gnocchi lehké jako obláček.

Tento kurz je zkrátka jedním z našich evergreenů, bez kterých si vy ani my neumíme Laboratorio představit. Kdy jinde se naučit připravovat pastu než v italské škole vaření.

Prostě pasta a basta!

Kurz probíhá v anglickém jazyce.

Riccardo Lucque

Od roku 1993 pobýval devět let v Anglii a pracoval v restauraci Zafferano. V Londýně se stal výkonným vedoucím šéfkuchařem řetězce pěti italských restaurací, svoji kariéru přenesl i na do New Yorku a od roku 2002 žije v Praze, kam přišel původně jako šéfkuchař restaurace Square. V roce 2005 otevřel svoji první restauraci Aromi, následovala La Finestra in Cucina a bistra La Bottega.

 

Další kurzy lektora/ky

29. 04. 2019

Italské klasiky (ENG)

28. 05. 2019

Ryby a mořské plody ENG

30. 05. 2019

Recepty z Riccardovy Italské kuchařky (ENG)

03. 06. 2019

Těstoviny v moderním pojetí (ENG)

Další volné kurzy

Sladký americký sen

Sladký americký sen

Josef Maršálek

4 950 Kč

Více

Italské klasiky (ENG)

Italské klasiky (ENG)

Riccardo Lucque

3 300 Kč

Více

Snídaně stylově

Snídaně stylově

Lukáš Pocnar

2 900 Kč

Více

Ladies with cocktails in the kitchen

Ladies with cocktails in the kitchen

Martin Kortus

3 300 Kč

Více

Men in the kitchen ENG

Men in the kitchen ENG

Martin Kortus

3 300 Kč

Více

The Best of La Finestra

The Best of La Finestra

Tomáš Juřík

3 950 Kč

Více

Chuť Srí Lanky (ENG)

Chuť Srí Lanky (ENG)

Sofia Smith

3 300 Kč

Více

To nejlepší z Esky

To nejlepší z Esky

Martin Štangl

3 950 Kč

Více