Těstoviny - základ Itálie (ENG)

Šéfkuchař: Riccardo Lucque

Jaké je menu?

Gnocchi s dýní a gorgonzolou
Ravioli s ricottou a špenátem v šalvějovém másle
Strozzapreti s omáčkou z mořských plodů
Zapečené cannelloni

3 300 Kč včetně DPH za osobu

Těstoviny jsou symbolem italské kuchyně. Každá babička tam po generace ručně připravuje čerstvé těstoviny pro celou rodinu.  Každý region má svůj vlastní, autentický recept i tvar těstovin. Těstoviny jsou jedny z nejoblíbenějších jídel na světě a už od dětství mají své místo v našich srdcích jisté. Na tomto kurzu se naučíte připravovat čerstvé těstoviny i je správně plnit. Po kurzu budete umět připravit skvělou domácí pastu a také ji uvařit al dente, tedy na skus. Riccardo vás k ní naučí i různé druhy omáček či gnocchi lehké jako obláček.

Tento kurz je zkrátka jedním z našich evergreenů, bez kterých si vy ani my neumíme Laboratorio představit. Kdy jinde se naučit připravovat pastu než v italské škole vaření.

Prostě pasta a basta!

Kurz probíhá v anglickém jazyce.

Riccardo Lucque

Od roku 1993 pobýval devět let v Anglii a pracoval v restauraci Zafferano. V Londýně se stal výkonným vedoucím šéfkuchařem řetězce pěti italských restaurací. Svoji kariéru přenesl i do New Yorku. Od roku 2002 žije v Praze, kam přišel původně jako šéfkuchař restaurace Square. V roce 2005 otevřel svoji první restauraci Aromi, následovala La Finestra in Cucina a bistra La Bottega.

 

Další kurzy lektora/ky

27. 08. 2020

Těstoviny v moderním pojetí (ENG)

04. 09. 2020

Ryby a mořské plody (ENG)

07. 09. 2020

Riccardova Itálie (ENG)

17. 09. 2020

Těstoviny v moderním pojetí (ENG)

Další volné kurzy

Asijská fermentace

Asijská fermentace

Zuzana Ouhrabková

3 300 Kč

Více

Grilování s Martinem v zahradě

Grilování s Martinem v zahradě

Martin Kortus

3 300 Kč

Více

Sushi

Sushi

Julek Surmaj

3 300 Kč

Více

La Finestra představuje: ryby & mořské plody

La Finestra představuje: ryby & mořské plody

Tomáš Juřík

3 950 Kč

Více

Chuť tradiční Asie

Chuť tradiční Asie

Ondřej Hutník

3 600 Kč

Více

Burgery jako z Dishe

Burgery jako z Dishe

Jiří Janouch

3 300 Kč

Více

The Best of La Finestra

The Best of La Finestra

Tomáš Juřík

3 950 Kč

Více

Triky šéfkuchařů – dochucování a kyselost

Triky šéfkuchařů – dochucování a kyselost

Jana Bilíková

3 300 Kč

Více