
Thajská kuchyně s Chilli Lips |ENG|
Šéfkuchař:
Jidapha Wisutrattana
Jaké je menu?
Polévka
Gaeng Jued Taeng Kwa Yad Sai - okurková polévka s vepřovým a krevetami)
Hlavní chod 1
Choo Chee Pla - restovaný mořský vlk v kokosové omáčce)
Hlavní chod 2
Kai Thod Nai Sod Makham - smažené kuře v tamarindové omáčce
3 800 Kč včetně DPH za osobu
Thajské jídlo dnes seženete v Praze na každém rohu. Ale je to ta pravá thajská kuchyně? Jidapha, která se narodila poblíž Bangkoku, to vidí jinak. Po příjezdu do Čech si všimla, že se z thajských pokrmů stal spíše fastfood. Vytratila se z nich tradiční receptura a podniky mají velmi podobnou nabídku.
Proto si na tomto jedinečném kurzu uvaříte autentické a jednoduché chody připravované podle tradičních thajských receptů. Budou vonět a chutnat, jako ty, které najdete na pouličních trzích. Jidapha Vám pomůže připravit jídlo s thajskou zvyklostí, kterou si nese navždy v srdci.
Na menu bude například Choo Chee Pla neboli restovaný mořský vlk v kokosové omáčce nebo Kai Thod Nai Sod Makham, tradiční thajský pokrm, smažené kuře v tamarindové omáčce, kterému okamžitě podlehnete. Jako předkrm na vás čeká okurková polévka s vepřovým a krevetami. Už se těšíte?
Kurz je veden v anglickém jazyce.

Jidapha Wisutrattana
Jidapha Wisutrattana se narodila v provincii Suphanburi v Thajsku, kde vystudovala hotelový management a pracovala několik let v nejrůznějších pětihvězdičkových hotelech. Později objevila svoji velkou lásku k vaření a otevřela si vlastní pouliční stánek s thajskými specialitami jménem Khanom Jeen Namya. Po příjezdu do České republiky chtěla změnit pohled na kuchyni své rodné země. Z ojedinělého vaření na oslavách se stala autentická a tradiční restaurace Chilli Lips. Jejím cílem je ukázat lidem pravou thajskou kuchyni, která nabízí nepřeberné množství chutí. Žádné náhražky ani předělávky receptů, pouze pravé nefalšované chutě Thajska, jaké v České republice neznáte.
(Za fotografii Jidaphy děkujeme Marii Bartošové a časopisu Gurmet.)
Další kurzy lektora/ky
Žádné další kurzy nejsou vypsány
Další volné kurzy

Moderní italská kuchyně
Marco Giampaoli
3 300 Kč

Doutníky Arturo Fuente s párováním rumů v zahradě Aromi
Jan Albrecht
Marco Giampaoli
3 500 Kč

Servírovaná večeře s Plantation rumem
Lukáš Hanzl
Marco Giampaoli
4 000 Kč

Kuře z Kro Kitchen
Vojtěch Václavík
4 000 Kč

Tradiční japonská kuchyně
Jakub Horák
3 800 Kč

Gin menu
Martin Kortus
3 800 Kč

Burgery od Burgermana
Petr Návrat
3 800 Kč

Stefano Ciotti Chef's table (ENG)
Stefano Ciotti
6 500 Kč