Thajská kuchyně s Chilli Lips |ENG|

Šéfkuchař: Jidapha Wisutrattana

Jaké je menu?

Polévka
Gaeng Jued Taeng Kwa Yad Sai - okurková polévka s vepřovým a krevetami) 

Hlavní chod 1
Choo Chee Pla - restovaný mořský vlk v kokosové omáčce) 

Hlavní chod 2
Kai Thod Nai Sod Makham - smažené kuře v tamarindové omáčce 

3 800 Kč včetně DPH za osobu

Thajské jídlo dnes seženete v Praze na každém rohu. Ale je to ta pravá thajská kuchyně? Jidapha, která se narodila poblíž Bangkoku, to vidí jinak. Po příjezdu do Čech si všimla, že se z thajských pokrmů stal spíše fastfood. Vytratila se z nich tradiční receptura a podniky mají velmi podobnou nabídku.

Proto si na tomto jedinečném kurzu uvaříte autentické a jednoduché chody připravované podle tradičních thajských receptů. Budou vonět a chutnat, jako ty, které najdete na pouličních trzích. Jidapha Vám pomůže připravit jídlo s thajskou zvyklostí, kterou si nese navždy v srdci.       

Na menu bude například Choo Chee Pla neboli restovaný mořský vlk v kokosové omáčce nebo Kai Thod Nai Sod Makham, tradiční thajský pokrm, smažené kuře v tamarindové omáčce, kterému okamžitě podlehnete. Jako předkrm na vás čeká okurková polévka s vepřovým a krevetami. Už se těšíte?

Kurz je veden v anglickém jazyce. 

 

Jidapha Wisutrattana

Jidapha Wisutrattana se narodila v provincii Suphanburi v Thajsku, kde vystudovala hotelový management a pracovala několik let v nejrůznějších pětihvězdičkových hotelech. Později objevila svoji velkou lásku k vaření a otevřela si vlastní pouliční stánek s thajskými specialitami jménem Khanom Jeen Namya. Po příjezdu do České republiky chtěla změnit pohled na kuchyni své rodné země. Z ojedinělého vaření na oslavách se stala autentická a tradiční restaurace Chilli Lips. Jejím cílem je ukázat lidem pravou thajskou kuchyni, která nabízí nepřeberné množství chutí. Žádné náhražky ani předělávky receptů, pouze pravé nefalšované chutě Thajska, jaké v České republice neznáte.

(Za fotografii Jidaphy děkujeme Marii Bartošové a časopisu Gurmet.)

Další kurzy lektora/ky

Žádné další kurzy nejsou vypsány

Další volné kurzy

Moderní italská kuchyně

Moderní italská kuchyně

Marco Giampaoli

3 300 Kč

Více

Doutníky Arturo Fuente s párováním rumů v zahradě Aromi

Doutníky Arturo Fuente s párováním rumů v zahradě Aromi

Jan Albrecht
Marco Giampaoli

3 500 Kč

Více

Servírovaná večeře s Plantation rumem

Servírovaná večeře s Plantation rumem

Lukáš Hanzl
Marco Giampaoli

4 000 Kč

Více

Kuře z Kro Kitchen

Kuře z Kro Kitchen

Vojtěch Václavík

4 000 Kč

Více

Tradiční japonská kuchyně

Tradiční japonská kuchyně

Jakub Horák

3 800 Kč

Více

Gin menu

Gin menu

Martin Kortus

3 800 Kč

Více

Burgery od Burgermana

Burgery od Burgermana

Petr Návrat

3 800 Kč

Více

Stefano Ciotti Chef's table (ENG)

Stefano Ciotti Chef's table (ENG)

Stefano Ciotti

6 500 Kč

Více