To nejlepší z Toskánska s Riccardem (ENG)

Šéfkuchař: Riccardo Lucque

Jaké je menu?

- Bruschetta a paštika z kuřecích jater

- Toskánské pici s ragú

- Toskánská polévka cacciucco

- Cantucci s krémem Chantilly

+ vinné párování od Albarelo

4 500 Kč včetně DPH za osobu

Toskánsko je dech beroucím regionem střední Itálie. Půvabná historická města, nekonečné vinice, romantická krajina, skvělá vína a samozřejmě velice chutná gastronomie. Pojďte se společně s Riccardem Lucque, rodilým Italem a majitelem sítě italských restaurací a bister La Collezione, vydat na cestu plnou těch nejlepších chutí a tradičních receptů, jež toskánská hojnost surovin nabízí. Cesta bude provoněná svěžestí mořských plodů, čerstvostí křupavého pečiva a aromatických bylinek, nadýchaností krému Chantilly a ovocnými tóny lahodných vín od Albarelo.

Toskánskou atmosféru odstartuje křupavá italská bruschetta s paštikou z kuřecích jater připravená dle tradiční toskánské receptury. Pokračovat budeme kvalitní pastou, která nechybí snad v žádném italském menu. Ani v Toskánsku tomu není jinak. Pici, druh těstovin, tvarem připomínající silnější spaghetti, je typický právě pro oblast Toskánska. K těstovinám pak už stačí připravit lahodnou omáčku, například ragú a skvělý pokrm je na stole.

Dalším chodem bude cacciucco, bohatá a chutná polévka, která obsahuje veškerou chuť moře dle toho, co zrovna rybáři z lovu přivezou. Tato specialita pochází z měst na západním pobřeží Toskánska, zejména z přístavního města Livorno. Připravuje se z chobotnic, mušlí, škeblí či jakýkoliv dalších ryb, které jsou zrovna k dispozici. Nejčastěji se podává s opečeným chlebem potřeným česnekem. Cílovou rovinku završí toskánské sušenky cantucci. Pravé cantucci jsou z mandlí, ale pochutnat si můžete i na čokoládových, oříškových, kakaových, pistáciových a dalších dle fantazie. Místní si je s oblibou vychutnávají s espressem nebo dezertním vínem, Riccardo je pro vás naservíruje s krémem Chantilly.

Vydejte se s námi na cestu plnou podmanivých chutí Toskánska. Těšíme se na vás.

Kurz je veden v anglickém jazyce.

Termíny

Datum Stav Rezervace

Pondělí, 13. 11. 2023, 16:30 - 20:30

Volno

Riccardo Lucque

Od roku 1993 pobýval devět let v Anglii a pracoval v restauraci Zafferano. V Londýně se stal výkonným vedoucím šéfkuchařem řetězce pěti italských restaurací. Svoji kariéru přenesl i do New Yorku. Od roku 2002 žije v Praze, kam přišel původně jako šéfkuchař restaurace Square. V roce 2005 otevřel svoji první restauraci Aromi, následovala La Finestra in Cucina a bistra La Bottega.

 

Další kurzy lektora/ky

Žádné další kurzy nejsou vypsány

Další volné kurzy

Moderní italská kuchyně

Moderní italská kuchyně

Marco Giampaoli

3 300 Kč

Více

Doutníky Arturo Fuente s párováním rumů v zahradě Aromi

Doutníky Arturo Fuente s párováním rumů v zahradě Aromi

Jan Albrecht
Marco Giampaoli

3 500 Kč

Více

Servírovaná večeře s Plantation rumem

Servírovaná večeře s Plantation rumem

Lukáš Hanzl
Marco Giampaoli

4 000 Kč

Více

Kuře z Kro Kitchen

Kuře z Kro Kitchen

Vojtěch Václavík

4 000 Kč

Více

Tradiční japonská kuchyně

Tradiční japonská kuchyně

Jakub Horák

3 800 Kč

Více

Gin menu

Gin menu

Martin Kortus

3 800 Kč

Více

Burgery od Burgermana

Burgery od Burgermana

Petr Návrat

3 800 Kč

Více

Stefano Ciotti Chef's table (ENG)

Stefano Ciotti Chef's table (ENG)

Stefano Ciotti

6 500 Kč

Více