To nejlepší z Toskánska s Riccardem (ENG)

Šéfkuchař: Riccardo Lucque

Jaké je menu?

- Bruschetta a paštika z kuřecích jater

- Toskánské pici s ragú

- Toskánská polévka cacciucco

- Cantucci s krémem Chantilly

+ vinné párování od Albarelo

4 500 Kč včetně DPH za osobu

Toskánsko je dech beroucím regionem střední Itálie. Půvabná historická města, nekonečné vinice, romantická krajina, skvělá vína a samozřejmě velice chutná gastronomie. Pojďte se společně s Riccardem Lucque, rodilým Italem a majitelem sítě italských restaurací a bister La Collezione, vydat na cestu plnou těch nejlepších chutí a tradičních receptů, jež toskánská hojnost surovin nabízí. Cesta bude provoněná svěžestí mořských plodů, čerstvostí křupavého pečiva a aromatických bylinek, nadýchaností krému Chantilly a ovocnými tóny lahodných vín od Albarelo.

Toskánskou atmosféru odstartuje křupavá italská bruschetta s paštikou z kuřecích jater připravená dle tradiční toskánské receptury. Pokračovat budeme kvalitní pastou, která nechybí snad v žádném italském menu. Ani v Toskánsku tomu není jinak. Pici, druh těstovin, tvarem připomínající silnější spaghetti, je typický právě pro oblast Toskánska. K těstovinám pak už stačí připravit lahodnou omáčku, například ragú a skvělý pokrm je na stole.

Dalším chodem bude cacciucco, bohatá a chutná polévka, která obsahuje veškerou chuť moře dle toho, co zrovna rybáři z lovu přivezou. Tato specialita pochází z měst na západním pobřeží Toskánska, zejména z přístavního města Livorno. Připravuje se z chobotnic, mušlí, škeblí či jakýkoliv dalších ryb, které jsou zrovna k dispozici. Nejčastěji se podává s opečeným chlebem potřeným česnekem. Cílovou rovinku završí toskánské sušenky cantucci. Pravé cantucci jsou z mandlí, ale pochutnat si můžete i na čokoládových, oříškových, kakaových, pistáciových a dalších dle fantazie. Místní si je s oblibou vychutnávají s espressem nebo dezertním vínem, Riccardo je pro vás naservíruje s krémem Chantilly.

Vydejte se s námi na cestu plnou podmanivých chutí Toskánska. Těšíme se na vás.

Kurz je veden v anglickém jazyce.

Termíny

Datum Stav Rezervace

Čtvrtek, 11. 05. 2023, 16:30 - 20:30

Volno

Riccardo Lucque

Od roku 1993 pobýval devět let v Anglii a pracoval v restauraci Zafferano. V Londýně se stal výkonným vedoucím šéfkuchařem řetězce pěti italských restaurací. Svoji kariéru přenesl i do New Yorku. Od roku 2002 žije v Praze, kam přišel původně jako šéfkuchař restaurace Square. V roce 2005 otevřel svoji první restauraci Aromi, následovala La Finestra in Cucina a bistra La Bottega.

 

Další kurzy lektora/ky

06. 04. 2023

Příprava pasty s Riccardem (ENG)

18. 04. 2023

Tuňák v hlavní roli s Riccardem (ENG)

08. 06. 2023

Tuňák v hlavní roli s Riccardem (ENG)

07. 09. 2023

Příprava pasty s Riccardem (ENG)

Další volné kurzy

Japonsko a whisky Nikka

Japonsko a whisky Nikka

Jakub Horák

4 000 Kč

Více

Masopustní koblihy s Maškrtnicí

Masopustní koblihy s Maškrtnicí

Juliana Fischerová

3 800 Kč

Více

Seafood - Davide Lagomarsino (ENG)

Seafood - Davide Lagomarsino (ENG)

Davide Lagomarsino

3 800 Kč

Více

Mexiko s Mexicali Mercado

Mexiko s Mexicali Mercado

Martin Polačko

3 800 Kč

Více

Snídaně jako z La Bottega

Snídaně jako z La Bottega

Lukáš Pocnar

3 000 Kč

Více

La Finestra představuje: maso

La Finestra představuje: maso

Lukáš Pocnar

4 200 Kč

Více

ŽENY SOBĚ: Prosecco, Franciacorta, Champagne

ŽENY SOBĚ: Prosecco, Franciacorta, Champagne

Martin Kortus

2 500 Kč

Více

Surová Dcérka - Slovegán

Surová Dcérka - Slovegán

Nikoleta Kováčová

4 100 Kč

Více