
To nejlepší z Toskánska s Riccardem (ENG)
Šéfkuchař:
Riccardo Lucque
Jaké je menu?
- Bruschetta a paštika z kuřecích jater
- Toskánské pici s ragú
- Toskánská polévka cacciucco
- Cantucci s krémem Chantilly
+ vinné párování od Albarelo
4 500 Kč včetně DPH za osobu
Toskánsko je dech beroucím regionem střední Itálie. Půvabná historická města, nekonečné vinice, romantická krajina, skvělá vína a samozřejmě velice chutná gastronomie. Pojďte se společně s Riccardem Lucque, rodilým Italem a majitelem sítě italských restaurací a bister La Collezione, vydat na cestu plnou těch nejlepších chutí a tradičních receptů, jež toskánská hojnost surovin nabízí. Cesta bude provoněná svěžestí mořských plodů, čerstvostí křupavého pečiva a aromatických bylinek, nadýchaností krému Chantilly a ovocnými tóny lahodných vín od Albarelo.
Toskánskou atmosféru odstartuje křupavá italská bruschetta s paštikou z kuřecích jater připravená dle tradiční toskánské receptury. Pokračovat budeme kvalitní pastou, která nechybí snad v žádném italském menu. Ani v Toskánsku tomu není jinak. Pici, druh těstovin, tvarem připomínající silnější spaghetti, je typický právě pro oblast Toskánska. K těstovinám pak už stačí připravit lahodnou omáčku, například ragú a skvělý pokrm je na stole.
Dalším chodem bude cacciucco, bohatá a chutná polévka, která obsahuje veškerou chuť moře dle toho, co zrovna rybáři z lovu přivezou. Tato specialita pochází z měst na západním pobřeží Toskánska, zejména z přístavního města Livorno. Připravuje se z chobotnic, mušlí, škeblí či jakýkoliv dalších ryb, které jsou zrovna k dispozici. Nejčastěji se podává s opečeným chlebem potřeným česnekem. Cílovou rovinku završí toskánské sušenky cantucci. Pravé cantucci jsou z mandlí, ale pochutnat si můžete i na čokoládových, oříškových, kakaových, pistáciových a dalších dle fantazie. Místní si je s oblibou vychutnávají s espressem nebo dezertním vínem, Riccardo je pro vás naservíruje s krémem Chantilly.
Vydejte se s námi na cestu plnou podmanivých chutí Toskánska. Těšíme se na vás.
Kurz je veden v anglickém jazyce.

Riccardo Lucque
Od roku 1993 pobýval devět let v Anglii a pracoval v restauraci Zafferano. V Londýně se stal výkonným vedoucím šéfkuchařem řetězce pěti italských restaurací. Svoji kariéru přenesl i do New Yorku. Od roku 2002 žije v Praze, kam přišel původně jako šéfkuchař restaurace Square. V roce 2005 otevřel svoji první restauraci Aromi, následovala La Finestra in Cucina a bistra La Bottega.
Další kurzy lektora/ky
Žádné další kurzy nejsou vypsány
Další volné kurzy

Moderní italská kuchyně
Marco Giampaoli
3 300 Kč

Doutníky Arturo Fuente s párováním rumů v zahradě Aromi
Jan Albrecht
Marco Giampaoli
3 500 Kč

Servírovaná večeře s Plantation rumem
Lukáš Hanzl
Marco Giampaoli
4 000 Kč

Kuře z Kro Kitchen
Vojtěch Václavík
4 000 Kč

Tradiční japonská kuchyně
Jakub Horák
3 800 Kč

Gin menu
Martin Kortus
3 800 Kč

Burgery od Burgermana
Petr Návrat
3 800 Kč

Stefano Ciotti Chef's table (ENG)
Stefano Ciotti
6 500 Kč