To nejlepší z Esky - letní edice!

Šéfkuchař: Martin Štangl

Jaké je menu?

Zasušená červená řepa, cider, křížaly, bezinka

Siven americký, rajčata, květák, řeřišnice

Vyzrálé jehně, hrášek, tuřín, medvědí česnek

Grilovaná rebarbora, šťovík, jogurt, ibišek

3 950 Kč včetně DPH za osobu

Na kurzu pochopíte, co dělá Esku Eskou, a proč hosty tolik baví. Dozvíte se, jak nakupovat suroviny v maximální kvalitě, podporovat přitom lokální produkci a vytěžit ze surovin maximum. Martin, jakožto milovník všeho, co roste kolem nás, vás zavede do tajů přírody. Společně uvaříte čtyři chody, vysvětlí vám základy kvašení a vše doplní párování vín od vinařů, kteří vidí svět stejně jako lidi z Esky.

Těšte se na červnovou edici!

Děkujeme Made in Japan za nádobí, na kterém bude jídlo během kurzu servírováno. 

Termíny

Datum Stav Rezervace

Pátek, 12. 06. 2020, 16:30 - 20:30

Obsazeno

Martin Štangl

Martin si hned po škole prošel několika předními pražskými restauracemi, ale jak sám říká, významně ho ovlivnilo až jeho působení v michelinské La Degustation Bohême Bourgeoise. Tam působil od roku 2006 celých osm let jako sous chef. V roce 2015 se pak naskytla příležitost podílet se od začátku na otevření nové restaurace Eska jako šéfkuchař a pro Martina i šance konečně se plně realizovat a plnit si své sny. Je známý tím, že miluje bylinky, a to hlavně ty divoké, a že oživuje recepty babiček. Příroda je pro něj tou hlavní inspirací a váží si každého jednoho jejího plodu. Proto ho baví znovuobjevovat zapomenuté suroviny a vždycky všechno zužitkuje do posledního kousku. Aby byl přírodě ještě blíž a mohl objevovat všechny její krásy a bohatství, přestěhoval se na usedlost na Sázavě. Svou filozofii a spříznění s přírodou nedávno dotáhl tím, že začal vyrábět keramiku, na kterou v Esce servírují některá jídla. Martin je ztělesněním „klidné síly“, pokory a úcty k přírodě, v jeho očích ale můžete zachytit i až dětinskou radost z dobrých surovin a povedeného jídla.

Další kurzy lektora/ky

Žádné další kurzy nejsou vypsány

Další volné kurzy

Chuť Srí Lanky (ENG)

Chuť Srí Lanky (ENG)

Sofia Smith

3 300 Kč

Více

Ryby a mořské plody ENG

Ryby a mořské plody ENG

Riccardo Lucque

3 300 Kč

Více

Anatomie dortu

Anatomie dortu

Eliška Klanicová

3 300 Kč

Více

Frankieho božská pizza

Frankieho božská pizza

Frankie Gallucci

2 500 Kč

Více

Thajská večeře od Sofie ENG

Thajská večeře od Sofie ENG

Sofia Smith

3 300 Kč

Více

Riccardova Itálie (ENG)

Riccardova Itálie (ENG)

Riccardo Lucque

3 600 Kč

Více

LA FINESTRA představuje: MASO

LA FINESTRA představuje: MASO

Tomáš Juřík

3 950 Kč

Více

Těstoviny v moderním pojetí (ENG)

Těstoviny v moderním pojetí (ENG)

Riccardo Lucque

3 300 Kč

Více

Ukázka z kurzu