To nejlepší z Esky – podzimní edice!

Šéfkuchař: Martin Štangl

Jaké je menu?

Grilovaný květák, sardele, pohanka, lípa
Manzoni bianco, Foradori

Fermentovaná červená pšenice, houby, vejce, jehličí
Nebbiolo Malidea, Iuli

Jelení hřbet, červená řepa, černý bez, jalovec
Frappato, Occhipinti

Karamelová petržel, jablko, lískové ořechy, tymián
Káva 

3 950 Kč včetně DPH za osobu

Eska je ostře sledovanou restaurací nejen hosty, ale i profesionály. Eska udává trendy, experimentuje a přitom se navrací ke kořenům. Na kurzu pochopíte, co je na Esce tak zajímavé a proč její jídla lidi baví. Dozvíte se, jak a kde najít suroviny v co možná nejvyšší kvalitě, a přitom podporovat lokální produkci. Martin jakožto milovník všeho, co roste kolám nás vás zavede do tajů plodů přírody, váží si každé jedné suroviny a v jeho podání se těšte na umění na talíři. Nechybí mu nadšení, ba naopak. Nedávno se v rámci odpočinku od vaření vrhl do výroby vlastních talířů. A dopadlo to tak, že na ně nyní servíruje v Esce své pokrmy.

Nabité menu i kurz a nadšeného lektora bude doplňovat výjimečné víno. Těšte se na vína od vinařů, jejichž filozofie ladí s tou z Esky, a která báječně doprovodí váš chuťový zážitek.

Děkujeme Made in Japan za nádobí, na kterém bude jídlo na kurzu servírováno.

Termíny

Datum Sommeliér Stav Rezervace

Pátek, 25. 10. 2019, 16:30 - 20:30

Martin Levý Volno

Martin Štangl

Martina významně ovlivnilo osmi leté působení v michelinské La Degustation Bohême Bourgeoise jako sous chef. V roce 2015 se mu splnil sen, stál u otevření nové restaurace Eska jako šéfkuchař. Miluje divoké bylinky a příroda je pro něj tou hlavní inspirací. Váží si každého jednoho jejího plodu, baví znovuobjevovat zapomenuté suroviny a vždy vše zužitkuje do posledního kousku. 

Další kurzy lektora/ky

Žádné další kurzy nejsou vypsány

Další volné kurzy

LA FINESTRA představuje: RYBY

LA FINESTRA představuje: RYBY

Tomáš Juřík

3 950 Kč

Více

Men in the kitchen

Men in the kitchen

Martin Kortus

3 300 Kč

Více

Ve stylu Grand Marnier

Ve stylu Grand Marnier

Martin Kortus

3 300 Kč

Více

Rum na talíři

Rum na talíři

Martin Kortus

3 300 Kč

Více

Degustace čokolády CLAUDIO CORALLO

Degustace čokolády CLAUDIO CORALLO

Flemming Laugesen

950 Kč

Více

Lanýžová večeře s Riccardem (ENG)

Lanýžová večeře s Riccardem (ENG)

Riccardo Lucque

4 500 Kč

Více

Pečení vánočního cukroví

Pečení vánočního cukroví

Martin Beránek

3 300 Kč

Více

Pečení vánočního cukroví II.

Pečení vánočního cukroví II.

Martin Beránek

3 300 Kč

Více

Ukázka z kurzu