To nejlepší z Esky

Šéfkuchař: Martin Štangl

Jaké je menu?

Kvašený okurkový salát, syrovátka, kopr
Brambory v popelu, kapr, kefír, žloutek
Grilovaný holub, fermentovaná pšenice, petržel, káva
Jablečná granita, stroček, borovička

3 950 Kč včetně DPH za osobu

Eska, restaurace s pekárnou sítě Ambiente, je ostře sledovanou restaurací nejen hosty, ale i profesionály. Eska udává trendy, experimentuje a přitom se navrací ke kořenům. I zdánlivě obyčejné suroviny jejich kuchaři proměňují k nepoznání, znovuobjevují staré techniky jako kvašení, sušení a pečení na ohni. Věci se tu dělají tak, jak se na venkově dělaly odjakživa.

Na kurzu pochopíte, co je na Esce tak zajímavé a proč její jídla lidi baví. Dozvíte se, jak si shánět suroviny v co nejvyšší možné kvalitě a přitom podporovat lokální produkci. Martin jakožto milovník divokých bylin vás s nimi seznámí a vy zjistíte, kolik vám toho vlastně možná i roste na zahradě! Nejen že si uvaříte čtyři chody, ale navíc si osvětlíte i základy mléčného kvašení a vyrobíte domácí kefír. A to ještě není všechno! Martin vám ukáže i to, jak si doma vyrobit Tibi limonádu pomocí krystalů. Nabité menu a kurz nadšeného lektora může ustát jen málo který sommeliér, ale energická Silvia je jedním z nich. Těšte se na vína od vinařů, jejichž filozofie ladí s tou z Esky, a která báječně doprovodí váš chuťový zážitek. 

Martin Štangl

Martina významně ovlivnilo osmi leté působení v michelinské La Degustation Bohême Bourgeoise jako sous chef. V roce 2015 se mu splnil sen, stál u otevření nové restaurace Eska jako šéfkuchař. Miluje divoké bylinky a příroda je pro něj tou hlavní inspirací. Váží si každého jednoho jejího plodu, baví znovuobjevovat zapomenuté suroviny a vždy vše zužitkuje do posledního kousku. 

Další kurzy lektora/ky

Žádné další kurzy nejsou vypsány

Další volné kurzy

S Darinou - Rodinný jídelníček efektivně

S Darinou - Rodinný jídelníček efektivně

Darina Sieglová

2 500 Kč

Více

Rum na talíři

Rum na talíři

Martin Kortus

3 300 Kč

Více

Men in the kitchen

Men in the kitchen

Martin Kortus

3 300 Kč

Více

Těstoviny v moderním pojetí (ENG)

Těstoviny v moderním pojetí (ENG)

Riccardo Lucque

3 300 Kč

Více

Cesta chleba s Maškrtnicí

Cesta chleba s Maškrtnicí

Juliana Fischerová

3 600 Kč

Více

Triky šéfkuchařů - Dochucování (sladká a slaná chuť)

Triky šéfkuchařů - Dochucování (sladká a slaná chuť)

Jana Bilíková
Honza Všetečka

3 300 Kč

Více

Domácí listové těsto

Domácí listové těsto

Eliška Klanicová

3 300 Kč

Více

Indian home cooking se Sofií 2 (ENG)

Indian home cooking se Sofií 2 (ENG)

Sofia Smith

3 300 Kč

Více