To nejlepší z Esky

Šéfkuchař: Martin Štangl

Jaké je menu?

Kvašený okurkový salát, syrovátka, kopr
Brambory v popelu, kapr, kefír, žloutek
Grilovaný holub, fermentovaná pšenice, petržel, káva
Jablečná granita, stroček, borovička

3 950 Kč včetně DPH za osobu

Eska, restaurace s pekárnou sítě Ambiente, je ostře sledovanou restaurací nejen hosty, ale i profesionály. Eska udává trendy, experimentuje a přitom se navrací ke kořenům. I zdánlivě obyčejné suroviny jejich kuchaři proměňují k nepoznání, znovuobjevují staré techniky jako kvašení, sušení a pečení na ohni. Věci se tu dělají tak, jak se na venkově dělaly odjakživa.

Na kurzu pochopíte, co je na Esce tak zajímavé a proč její jídla lidi baví. Dozvíte se, jak si shánět suroviny v co nejvyšší možné kvalitě a přitom podporovat lokální produkci. Martin jakožto milovník divokých bylin vás s nimi seznámí a vy zjistíte, kolik vám toho vlastně možná i roste na zahradě! Nejen že si uvaříte čtyři chody, ale navíc si osvětlíte i základy mléčného kvašení a vyrobíte domácí kefír. A to ještě není všechno! Martin vám ukáže i to, jak si doma vyrobit Tibi limonádu pomocí krystalů. Nabité menu a kurz nadšeného lektora může ustát jen málo který sommeliér, ale energická Silvia je jedním z nich. Těšte se na vína od vinařů, jejichž filozofie ladí s tou z Esky, a která báječně doprovodí váš chuťový zážitek. 

Termíny

Datum Sommeliér Stav Rezervace

Pondělí, 27. 05. 2019, 16:30 - 20:30

Silvia Lizoňová Volno

Martin Štangl

Martina významně ovlivnilo osmi leté působení v michelinské La Degustation Bohême Bourgeoise jako sous chef. V roce 2015 se mu splnil sen, stál u otevření nové restaurace Eska jako šéfkuchař. Miluje divoké bylinky a příroda je pro něj tou hlavní inspirací. Váží si každého jednoho jejího plodu, baví znovuobjevovat zapomenuté suroviny a vždy vše zužitkuje do posledního kousku. 

Další kurzy lektora/ky

Žádné další kurzy nejsou vypsány

Další volné kurzy

Ryby a mořské plody ENG

Ryby a mořské plody ENG

Riccardo Lucque

3 300 Kč

Více

LA FINESTRA představuje: SEAFOOD

LA FINESTRA představuje: SEAFOOD

Tomáš Juřík

3 950 Kč

Více

Do Itálie s Leonardem z CottoCrudo (ENG)

Do Itálie s Leonardem z CottoCrudo (ENG)

Leonardo di Clemente

3 600 Kč

Více

Verrine – cukrářská elegance ve skleničce

Verrine – cukrářská elegance ve skleničce

Vladislav Ryasnyy

2 900 Kč

Více

Thajská večeře od Sofie ENG

Thajská večeře od Sofie ENG

Sofia Smith

3 300 Kč

Více

Sushi v zahradě

Sushi v zahradě

Julek Surmaj

3 300 Kč

Více

Focení jídla s Markem Bartošem v zahradě

Focení jídla s Markem Bartošem v zahradě

Marek Bartoš

2 500 Kč

Více

Letní piknik

Letní piknik

Lukáš Pocnar

2 900 Kč

Více