Tradiční japonská kuchyně

Šéfkuchař: Jakub Horák

Jaké je menu?

Niku dofu – maso a tofu (vámi oblíbený typ)

Tonjiru – polévka s vepřovým masem, kořenovou zeleninou a miso pastou

Tori no teriyaki – jeden z nejznámějších pokrmů japonské kuchyně, kuřecí maso na teriyaki způsob

Hijiki no nimono – vařené mořské řasy s mrkví a smaženým tofu

Kyuri wakame sarada – salát s marinovanou baby okurkou a řasou wakame v octovém dresinku

Ohitashi – sezónní zelenina marinovaná s japonským vývarem a sojovkou

3 300 Kč včetně DPH za osobu

Japonská kuchyně není pouze sushi. Jídla této gastronomie jsou vyvážená, lehká a velmi zdravá. Proto si Jakub pro vás připravil šest pokrmů, které se navzájem chuťové doplňují a každý z nich vás zasvětí do tajů chutí Země vycházejícího slunce.

Milovníci tofu by si tento kurz neměli nechat ujít. Společně si můžete připravit první chod Niku tofu. Ochutnáte totiž tradiční jídlo tofu s masem. Další, na co se můžete těšit je společné vaření nejznámějšího japonského pokrmu Tori no teriyaki (jedná se o kuřecí maso připravované na způsob teriyaki) s Jakubem. Vyzkoušíme si oblíbené wakame řasy, které si připravíme v salátu s marinovanou baby okurkou a řasou wakame v octovém dresinku, japonsky Kyuri wakame sarade.


V neposlední řadě na vás čeká seznámení se správnou etiketou japonského stolování pod vedením Jakuba. Během večera si budete moci připíjet tradičním alkoholickým nápojem saké. Doufáme, že vás japonská kuchyně uchvátí stejně jako kdysi Jakuba Horáka. 

Termíny

Datum Stav Rezervace

Středa, 28. 09. 2022, 16:30 - 20:30

Volno

Pondělí, 24. 10. 2022, 16:30 - 20:30

Volno

Pondělí, 21. 11. 2022, 16:30 - 20:30

Volno

Jakub Horák

Ne nadarmo se říká, že láska prochází žaludkem. Jakub tu svou k japonské kuchyni poznal již v 16 letech. O rok později nastoupil na praxi do vyhlášené japonské restaurace YAMATO, kde i po studiu začal pracovat. Ve 22 letech se rozhodl prohloubit své znalosti a odjel studovat do Kyota na prestižní školu Taiwa. Po absolvování začal působit v restauraci Kaisek しち十二候 (v překladu 72  ročních sezón) Shi chi jū ni kou, kde pracoval šest měsíců. Dnes jej můžete vidět v Yamatou, nebo když budete mít štěstí, tak i v Japonsku, kam se rád pravidelně vrací.

Další kurzy lektora/ky

Žádné další kurzy nejsou vypsány

Další volné kurzy

Autentická mexická kuchyně

Autentická mexická kuchyně

Martin Kortus

3 300 Kč

Více

Thajská kuchyně s Chilli Lips |ENG|

Thajská kuchyně s Chilli Lips |ENG|

Jidapha Wisutrattana

3 300 Kč

Více

Sladce, česky, netradičně s Kro bakery

Sladce, česky, netradičně s Kro bakery

Týna Roubitschek

3 300 Kč

Více

Mexiko s Rodrigem (ENG)

Mexiko s Rodrigem (ENG)

Rodrigo Castro Vargas

3 300 Kč

Více

Rum na talíři

Rum na talíři

Martin Kortus

3 300 Kč

Více

Gin menu

Gin menu

Martin Kortus

3 300 Kč

Více

Delikatesy italského středomoří (ENG)

Delikatesy italského středomoří (ENG)

Matteo Crubellati

3 300 Kč

Více

Moderní italská kuchyně

Moderní italská kuchyně

Marco Giampaoli

3 300 Kč

Více