Tradiční japonská kuchyně

Šéfkuchař: Jakub Horák

Jaké je menu?

Niku dofu – maso a tofu (vámi oblíbený typ)

Tonjiru – polévka s vepřovým masem, kořenovou zeleninou a miso pastou

Tori no teriyaki – jeden z nejznámějších pokrmů japonské kuchyně, kuřecí maso na teriyaki způsob

Hijiki no nimono – vařené mořské řasy s mrkví a smaženým tofu

Kyuri wakame sarada – salát s marinovanou baby okurkou a řasou wakame v octovém dresinku

Ohitashi – sezónní zelenina marinovaná s japonským vývarem a sojovkou

3 800 Kč včetně DPH za osobu

Japonská kuchyně není pouze sushi. Jídla této gastronomie jsou vyvážená, lehká a velmi zdravá. Proto si Jakub pro vás připravil šest pokrmů, které se navzájem chuťové doplňují a každý z nich vás zasvětí do tajů chutí Země vycházejícího slunce.

Milovníci tofu by si tento kurz neměli nechat ujít. Společně si můžete připravit první chod Niku tofu. Ochutnáte totiž tradiční jídlo tofu s masem. Další, na co se můžete těšit je společné vaření nejznámějšího japonského pokrmu Tori no teriyaki (jedná se o kuřecí maso připravované na způsob teriyaki) s Jakubem. Vyzkoušíme si oblíbené wakame řasy, které si připravíme v salátu s marinovanou baby okurkou a řasou wakame v octovém dresinku, japonsky Kyuri wakame sarade.


V neposlední řadě na vás čeká seznámení se správnou etiketou japonského stolování pod vedením Jakuba. Během večera si budete moci připíjet tradičním alkoholickým nápojem saké. Doufáme, že vás japonská kuchyně uchvátí stejně jako kdysi Jakuba Horáka. 

Termíny

Datum Stav Rezervace

Pátek, 06. 10. 2023, 16:30 - 20:30

Volno

Jakub Horák

Ne nadarmo se říká, že láska prochází žaludkem. Jakub tu svou k japonské kuchyni poznal již v 16 letech. O rok později nastoupil na praxi do vyhlášené japonské restaurace YAMATO, kde i po studiu začal pracovat. Ve 22 letech se rozhodl prohloubit své znalosti a odjel studovat do Kyota na prestižní školu Taiwa. Po absolvování začal působit v restauraci Kaisek しち十二候 (v překladu 72  ročních sezón) Shi chi jū ni kou, kde pracoval šest měsíců. Dnes jej můžete vidět v Yamatou, nebo když budete mít štěstí, tak i v Japonsku, kam se rád pravidelně vrací.

Další kurzy lektora/ky

Žádné další kurzy nejsou vypsány

Další volné kurzy

Moderní italská kuchyně

Moderní italská kuchyně

Marco Giampaoli

3 300 Kč

Více

Doutníky Arturo Fuente s párováním rumů v zahradě Aromi

Doutníky Arturo Fuente s párováním rumů v zahradě Aromi

Jan Albrecht
Marco Giampaoli

3 500 Kč

Více

Servírovaná večeře s Plantation rumem

Servírovaná večeře s Plantation rumem

Lukáš Hanzl
Marco Giampaoli

4 000 Kč

Více

Kuře z Kro Kitchen

Kuře z Kro Kitchen

Vojtěch Václavík

4 000 Kč

Více

Gin menu

Gin menu

Martin Kortus

3 800 Kč

Více

Burgery od Burgermana

Burgery od Burgermana

Petr Návrat

3 800 Kč

Více

Stefano Ciotti Chef's table (ENG)

Stefano Ciotti Chef's table (ENG)

Stefano Ciotti

6 500 Kč

Více

La Finestra představuje: maso

La Finestra představuje: maso

Lukáš Pocnar

4 200 Kč

Více