Tradiční japonská kuchyně

Šéfkuchař: Jakub Horák

Jaké je menu?

Niku dofu – maso a tofu (vámi oblíbený typ)

Tonjiru – polévka s vepřovým masem, kořenovou zeleninou a miso pastou

Tori no teriyaki – jeden z nejznámějších pokrmů japonské kuchyně, kuřecí maso na teriyaki způsob

Hijiki no nimono – vařené mořské řasy s mrkví a smaženým tofu

Kyuri wakame sarada – salát s marinovanou baby okurkou a řasou wakame v octovém dresinku

Ohitashi – sezónní zelenina marinovaná s japonským vývarem a sojovkou

3 300 Kč včetně DPH za osobu

Japonská kuchyně není pouze sushi. Jídla této gastronomie jsou vyvážená, lehká a velmi zdravá. Proto si Jakub pro vás připravil šest pokrmů, které se navzájem chuťové doplňují a každý z nich vás zasvětí do tajů chutí Země vycházejícího slunce.

Milovníci tofu by si tento kurz neměli nechat ujít. Společně si můžete připravit první chod Niku tofu. Ochutnáte totiž tradiční jídlo tofu s masem. Další, na co se můžete těšit je společné vaření nejznámějšího japonského pokrmu Tori no teriyaki (jedná se o kuřecí maso připravované na způsob teriyaki) s Jakubem. Vyzkoušíme si oblíbené wakame řasy, které si připravíme v salátu s marinovanou baby okurkou a řasou wakame v octovém dresinku, japonsky Kyuri wakame sarade.


V neposlední řadě na vás čeká seznámení se správnou etiketou japonského stolování pod vedením Jakuba. Během večera si budete moci připíjet tradičním alkoholickým nápojem saké. Doufáme, že vás japonská kuchyně uchvátí stejně jako kdysi Jakuba Horáka. 

Termíny

Datum Stav Rezervace

Středa, 28. 09. 2022, 16:30 - 20:30

Volno

Pondělí, 24. 10. 2022, 16:30 - 20:30

Volno

Pondělí, 21. 11. 2022, 16:30 - 20:30

Volno

Jakub Horák

Ne nadarmo se říká, že láska prochází žaludkem. Jakub tu svou k japonské kuchyni poznal již v 16 letech. O rok později nastoupil na praxi do vyhlášené japonské restaurace YAMATO, kde i po studiu začal pracovat. Ve 22 letech se rozhodl prohloubit své znalosti a odjel studovat do Kyota na prestižní školu Taiwa. Po absolvování začal působit v restauraci Kaisek しち十二候 (v překladu 72  ročních sezón) Shi chi jū ni kou, kde pracoval šest měsíců. Dnes jej můžete vidět v Yamatou, nebo když budete mít štěstí, tak i v Japonsku, kam se rád pravidelně vrací.

Další kurzy lektora/ky

18. 08. 2022

Japonsko na grilu v zahradě Aromi

Další volné kurzy

ŽENY SOBĚ: Prosecco, Franciacorta, Champagne

ŽENY SOBĚ: Prosecco, Franciacorta, Champagne

Martin Kortus

2 500 Kč

Více

Japonsko na grilu v zahradě Aromi

Japonsko na grilu v zahradě Aromi

Jakub Horák

3 300 Kč

Více

BBQ s Riccardem v zahradě Aromi (ENG)

BBQ s Riccardem v zahradě Aromi (ENG)

Riccardo Lucque

3 600 Kč

Více

Frankieho božská pizza

Frankieho božská pizza

Frankie Gallucci

2 900 Kč

Více

Pavel Berky – MasterChef menu

Pavel Berky – MasterChef menu

Pavel Berky

4 500 Kč

Více

Delikatesy italského středomoří (ENG)

Delikatesy italského středomoří (ENG)

Matteo Crubellati

3 300 Kč

Více

Francouzská kuchyně Le Terroir

Francouzská kuchyně Le Terroir

Jakub Čadina

3 300 Kč

Více

Autentická mexická kuchyně

Autentická mexická kuchyně

Martin Kortus

3 300 Kč

Více