Triky šéfkuchařů - dochucování a kyselost

Šéfkuchař: Jana Bilíková

Jaké je menu?

  • Pečený květák, ančovičky, beurre blanc, kapary, citron, strouhanka
  • Veltlínské zelené 2017, Jakub Novák (Znojmo)
  • Havajské poke versus ceviche/ banánový tatarák
  • Waiting for Tom Rosé 2017, Rennersistas (Burgenland)
  • Burrata s citrusy, levandule, koriandr
  • Fumé Blanc Numen 2016, Johannes Zillinger (Weinviertel)

3 300 CZK včetně DPH za osobu

Chcete se naučit přemýšlet nad dochucováním jako profesionální kuchaři? Pak je vám tento kurz šitý na míru. Tentokrát si prozradíme, jak funguje kyselá chuť. Zkusíme si, jakou má sílu, jak může doplnit nebo naopak vyvážit ostatní chutě. Vyzkoušíme si všechno, čím se jen dá jídlo dokyselit. Nejen, že si uvaříme tři jídla, na kterých si předvedeme zásady dochucování tak, aby se kyselá chuť navždy stala v kuchyni naším parťákem. Naučíme se vyrábět i fermentovanou zeleninu, nakládat na kyselo nebo přípravu omáčky beurre blanc, která je skvělá téměř k jakékoliv rybě nebo zelenině. Kyselost může dodat každému jídlu zvláštní lehkost, čerstvost, svěžest a jas. Může zapříčit i to, že ho nebudeme moci přestat jíst. Pojďte se o tom přesvědčit sami na kurz s Janou Bilíkovou a vinného párování se ujme wine geek Marko Jelič.​

Termíny

Datum Sommeliér Stav Rezervace

Úterý, 05. 03. 2019, 16:30 - 20:30

Marko Jelič Volno

Jana Bilíková

Jana je vystudovaná právnička oblékající rondon jako kreativní šéfkuchařka sítě restaurací Ambiente.  Byla vybrána jako jedna z Forbes 30 pod 30 a její prací je následovat moderní trendy v gastronomii.  Svoji kariéru začala v Sasazu, Kampa Park a následně pracovala tři roky v michelinské restauraci La Degustation Bohême Bourgeoise. Inspiraci na vaření sbírá na zahraničních stážích. 

Další kurzy

22. 02. 2019

Ladies with cocktails in the kitchen

25. 02. 2019

Recepty z Riccardovy Italské kuchařky (ENG)

26. 02. 2019

Pečení chleba s Maškrtnicí

26. 02. 2019

Men in the kitchen

03. 03. 2019

Workshop ANATOMIE DORTU

04. 03. 2019

The Best of La Finestra

07. 03. 2019

Taro v Laboratoriu

12. 03. 2019

Těstoviny - základ Itálie (ENG)

Další podobné kurzy

Degustační večeře s Claudio Corallo

Degustační večeře s Claudio Corallo

Riccardo Lucque

3 250 CZK

Více

Zimní burgery jako z Dishe

Zimní burgery jako z Dishe

Jiří Janouch

2 500 CZK

Více

Zimní burgery jako z Dishe 2017

Zimní burgery jako z Dishe 2017

Jiří Janouch

3 000 CZK

Více

Italské klasiky (ENG)

Italské klasiky (ENG)

Riccardo Lucque

3 300 CZK

Více

I love Sicily!

I love Sicily!

Riccardo Lucque

3 600 CZK

Více

To nejlepší z Jeruzaléma!

To nejlepší z Jeruzaléma!

Michal Hromas

2 500 CZK

Více

Tradiční čínské dim sum knedlíčky!

Tradiční čínské dim sum knedlíčky!

Ladislav Dvořák

3 300 CZK

Více

Příprava čerstvých těstovin

Příprava čerstvých těstovin

Riccardo Lucque

3 300 CZK

Více