Triky šéfkuchařů - dochucování a kyselost

Šéfkuchař: Jana Bilíková

Jaké je menu?

Pečený květák, ančovičky, beurre blanc, kapary, citron, strouhanka
Veltlínské zelené 2017, Jakub Novák (Znojmo)

Havajské poke versus ceviche/ banánový tatarák
Waiting for Tom Rosé 2017, Rennersistas (Burgenland)

Burrata s citrusy, levandule, koriandr
Fumé Blanc Numen 2016, Johannes Zillinger (Weinviertel)

3 300 Kč včetně DPH za osobu

Chcete se naučit přemýšlet nad dochucováním jako profesionální kuchaři? Pak je vám tento kurz šitý na míru. Tentokrát si prozradíme, jak funguje kyselá chuť. Zkusíme si, jakou má sílu, jak může doplnit nebo naopak vyvážit ostatní chutě. Vyzkoušíme si všechno, čím se jen dá jídlo dokyselit. Nejen, že si uvaříme tři jídla, na kterých si předvedeme zásady dochucování tak, aby se kyselá chuť navždy stala v kuchyni naším parťákem. Naučíme se vyrábět i fermentovanou zeleninu, nakládat na kyselo nebo přípravu omáčky beurre blanc, která je skvělá téměř k jakékoliv rybě nebo zelenině. Kyselost může dodat každému jídlu zvláštní lehkost, čerstvost, svěžest a jas. Může zapříčit i to, že ho nebudeme moci přestat jíst. Pojďte se o tom přesvědčit sami na kurz s Janou Bilíkovou a vinného párování se ujme wine geek Marko Jelič.​

Jana Bilíková

Jana je vystudovaná právnička oblékající rondon jako kreativní šéfkuchařka sítě restaurací Ambiente.  Byla vybrána jako jedna z Forbes 30 pod 30 a její prací je následovat moderní trendy v gastronomii.  Svoji kariéru začala v Sasazu, Kampa Park a následně pracovala tři roky v michelinské restauraci La Degustation Bohême Bourgeoise. Inspiraci na vaření sbírá na zahraničních stážích. 

Další kurzy lektora/ky

Žádné další kurzy nejsou vypsány

Další volné kurzy

Men in the kitchen

Men in the kitchen

Martin Kortus

3 300 Kč

Více

Ve stylu Grand Marnier

Ve stylu Grand Marnier

Martin Kortus

3 300 Kč

Více

To nejlepší z Esky – podzimní edice!

To nejlepší z Esky – podzimní edice!

Martin Štangl

3 950 Kč

Více

Rum na talíři

Rum na talíři

Martin Kortus

3 300 Kč

Více

Degustace čokolády CLAUDIO CORALLO

Degustace čokolády CLAUDIO CORALLO

Flemming Laugesen

950 Kč

Více

Lanýžová večeře s Riccardem (ENG)

Lanýžová večeře s Riccardem (ENG)

Riccardo Lucque

4 500 Kč

Více

Pečení vánočního cukroví

Pečení vánočního cukroví

Martin Beránek

3 300 Kč

Více

Pečení vánočního cukroví II.

Pečení vánočního cukroví II.

Martin Beránek

3 300 Kč

Více