
Tuňák v hlavní roli s Riccardem (ENG)
Šéfkuchař:
Riccardo Lucque
Jaké je menu?
- Tatarák z tuňáka, avokádo a piadina romagnola
- Pečený tuňák s panzanella salátem
- Taglierini s tatarákem z čerstvého tuňáka a rajčaty
- Steak z tuňáka s brokolicí a pšenicí farro
+ vinné párování od Albarelo
4 500 Kč včetně DPH za osobu
Dravý král moří a oceánů, tuňák obecný, je jednou z nejoblíbenějších ryb v gastronomii po celém světě a zaslouží si náležitou pozornost. Riccardo Lucque, lektor kurzu a zakladatel sítě italských restaurací a bister La Collezione, si tuňáka oblíbil natolik, že ho obsadil rovnou do hlavní role svého menu. Stejně tak jako další špičkoví kuchaři si i Riccardo cenní tuňáka zejména pro jeho velmi kvalitní a chuťově lahodné maso. Nejraději má čerstvého tuňáka ve variantě „crudi“, tedy v syrové podobě. Protože tuňák obývá mimo jiné také středomořské břehy italského Marche, regionu, kde se Riccardo narodil, bude z menu cítit silný italský vliv a tradiční italské suroviny.
Jako antipasti si s Riccardem připravíte tatarák z tuňáka s avokádem a románskou piadinou, pokrm, jenž staví na primární surovině té nejvyšší kvality, syrovém tuňákovi. Riccardo vám ukáže, jak nejlépe tuňáka upravit a dochutit, aby vyzdvihl chuť tohoto jemného rybího masa. Chod, který vás svou atmosférou přivede k břehům italského Marche, budete připravovat s radostí i po skončení kurzu. V dalším pokrmu budeme tuňáka péct. Riccardo nechá vyznít charakteristickou chuť masa, proto bude tuňák podávám pouze s lehkým panzanella salátem pocházejícím z italské Florencie, jehož chuť je ale navzdory lehkosti velice bohatá. Budete překvapeni.
Další delikátní recept, který si pro vás Riccardo připravil, kombinuje čerstvost tuňáka s italskou pastou. Taglierini, pocházející ze severní Itálie, jsou skvělé právě pro přípravu chodů na bázi mořských plodů a zaručeně si na nich pochutnáte. Steak z tuňáka s brokolicí a pšenicí farro zakončí menu, které bude doslova královské, tak jako samotný tuňák.
Mimochodem, tuňák je jedním z nejoblíbenějších chodů v restauraci Aromi a tatarák z tuňáka milují všichni naši hosté. Pokud budete tápat, kam na opravdu čerstvé ryby, z nichž si po kurzu připravíte zmíněné speciality, zamiřte do raw baru v La Bottega di Finestra, kde mají na pultu vždy to nejčerstvější z moře a rádi vám poradí s úpravou ryb i mořských plodů.
Těšíme se na vás.
Kurz je veden v anglickém jazyce.

Riccardo Lucque
Od roku 1993 pobýval devět let v Anglii a pracoval v restauraci Zafferano. V Londýně se stal výkonným vedoucím šéfkuchařem řetězce pěti italských restaurací. Svoji kariéru přenesl i do New Yorku. Od roku 2002 žije v Praze, kam přišel původně jako šéfkuchař restaurace Square. V roce 2005 otevřel svoji první restauraci Aromi, následovala La Finestra in Cucina a bistra La Bottega.
Další volné kurzy

Tradiční japonská kuchyně
Jakub Horák
3 800 Kč

Gin menu
Martin Kortus
3 800 Kč

Burgery od Burgermana
Petr Návrat
3 800 Kč

Stefano Ciotti Chef's table (ENG)
Stefano Ciotti
6 500 Kč

La Finestra představuje: maso
Lukáš Pocnar
4 200 Kč

Svět ginů v několika chodech
Martin Kortus
Filip Jančárek
3 800 Kč

Rum na talíři
Martin Kortus
3 800 Kč

ŽENY SOBĚ: Prosecco, Franciacorta, Champagne
Martin Kortus
2 500 Kč