Tuňák v hlavní roli s Riccardem (ENG)

Šéfkuchař: Riccardo Lucque

Jaké je menu?

- Tatarák z tuňáka, avokádo a piadina romagnola

- Pečený tuňák s panzanella salátem

- Taglierini s tatarákem z čerstvého tuňáka a rajčaty

- Steak z tuňáka s brokolicí a pšenicí farro

+ vinné párování od Albarelo

 

4 500 Kč včetně DPH za osobu

 

Dravý král moří a oceánů, tuňák obecný, je jednou z nejoblíbenějších ryb v gastronomii po celém světě a zaslouží si náležitou pozornost. Riccardo Lucque, lektor kurzu a zakladatel sítě italských restaurací a bister La Collezione, si tuňáka oblíbil natolik, že ho obsadil rovnou do hlavní role svého menu. Stejně tak jako další špičkoví kuchaři si i Riccardo cenní tuňáka zejména pro jeho velmi kvalitní a chuťově lahodné maso. Nejraději má čerstvého tuňáka ve variantě „crudi“, tedy v syrové podobě. Protože tuňák obývá mimo jiné také středomořské břehy italského Marche, regionu, kde se Riccardo narodil, bude z menu cítit silný italský vliv a tradiční italské suroviny.

Jako antipasti si s Riccardem připravíte tatarák z tuňáka s avokádem a románskou piadinou, pokrm, jenž staví na primární surovině té nejvyšší kvality, syrovém tuňákovi. Riccardo vám ukáže, jak nejlépe tuňáka upravit a dochutit, aby vyzdvihl chuť tohoto jemného rybího masa. Chod, který vás svou atmosférou přivede k břehům italského Marche, budete připravovat s radostí i po skončení kurzu. V dalším pokrmu budeme tuňáka péct. Riccardo nechá vyznít charakteristickou chuť masa, proto bude tuňák podávám pouze s lehkým panzanella salátem pocházejícím z italské Florencie, jehož chuť je ale navzdory lehkosti velice bohatá. Budete překvapeni.

Další delikátní recept, který si pro vás Riccardo připravil, kombinuje čerstvost tuňáka s italskou pastou. Taglierini, pocházející ze severní Itálie, jsou skvělé právě pro přípravu chodů na bázi mořských plodů a zaručeně si na nich pochutnáte. Steak z tuňáka s brokolicí a pšenicí farro zakončí menu, které bude doslova královské, tak jako samotný tuňák. 

Mimochodem, tuňák je jedním z nejoblíbenějších chodů v restauraci Aromi a tatarák z tuňáka milují všichni naši hosté. Pokud budete tápat, kam na opravdu čerstvé ryby, z nichž si po kurzu připravíte zmíněné speciality, zamiřte do raw baru v La Bottega di Finestra, kde mají na pultu vždy to nejčerstvější z moře a rádi vám poradí s úpravou ryb i mořských plodů. 

Těšíme se na vás.

Kurz je veden v anglickém jazyce.

Termíny

Datum Stav Rezervace

Úterý, 18. 04. 2023, 16:30 - 20:30

Obsazeno

Čtvrtek, 08. 06. 2023, 16:30 - 20:30

Volno

Riccardo Lucque

Od roku 1993 pobýval devět let v Anglii a pracoval v restauraci Zafferano. V Londýně se stal výkonným vedoucím šéfkuchařem řetězce pěti italských restaurací. Svoji kariéru přenesl i do New Yorku. Od roku 2002 žije v Praze, kam přišel původně jako šéfkuchař restaurace Square. V roce 2005 otevřel svoji první restauraci Aromi, následovala La Finestra in Cucina a bistra La Bottega.

 

Další kurzy lektora/ky

06. 04. 2023

Příprava pasty s Riccardem (ENG)

11. 05. 2023

To nejlepší z Toskánska s Riccardem (ENG)

07. 09. 2023

Příprava pasty s Riccardem (ENG)

Další volné kurzy

Japonsko a whisky Nikka

Japonsko a whisky Nikka

Jakub Horák

4 000 Kč

Více

Masopustní koblihy s Maškrtnicí

Masopustní koblihy s Maškrtnicí

Juliana Fischerová

3 800 Kč

Více

Seafood - Davide Lagomarsino (ENG)

Seafood - Davide Lagomarsino (ENG)

Davide Lagomarsino

3 800 Kč

Více

Mexiko s Mexicali Mercado

Mexiko s Mexicali Mercado

Martin Polačko

3 800 Kč

Více

Snídaně jako z La Bottega

Snídaně jako z La Bottega

Lukáš Pocnar

3 000 Kč

Více

La Finestra představuje: maso

La Finestra představuje: maso

Lukáš Pocnar

4 200 Kč

Více

ŽENY SOBĚ: Prosecco, Franciacorta, Champagne

ŽENY SOBĚ: Prosecco, Franciacorta, Champagne

Martin Kortus

2 500 Kč

Více

Surová Dcérka - Slovegán

Surová Dcérka - Slovegán

Nikoleta Kováčová

4 100 Kč

Více