Tuňák v hlavní roli s Riccardem (ENG)

Šéfkuchař: Riccardo Lucque

Jaké je menu?

- Tatarák z tuňáka, avokádo a piadina romagnola

- Pečený tuňák s panzanella salátem

- Taglierini s tatarákem z čerstvého tuňáka a rajčaty

- Steak z tuňáka s brokolicí a pšenicí farro

+ vinné párování od Albarelo

 

4 500 Kč včetně DPH za osobu

Dravý král moří a oceánů, tuňák obecný, je jednou z nejoblíbenějších ryb v gastronomii po celém světě a zaslouží si náležitou pozornost. Riccardo Lucque, lektor kurzu a zakladatel sítě italských restaurací a bister La Collezione, si tuňáka oblíbil natolik, že ho obsadil rovnou do hlavní role svého menu. Stejně tak jako další špičkoví kuchaři si i Riccardo cenní tuňáka zejména pro jeho velmi kvalitní a chuťově lahodné maso. Nejraději má čerstvého tuňáka ve variantě „crudi“, tedy v syrové podobě. Protože tuňák obývá mimo jiné také středomořské břehy italského Marche, regionu, kde se Riccardo narodil, bude z menu cítit silný italský vliv a tradiční italské suroviny.

Jako antipasti si s Riccardem připravíte tatarák z tuňáka s avokádem a románskou piadinou, pokrm, jenž staví na primární surovině té nejvyšší kvality, syrovém tuňákovi. Riccardo vám ukáže, jak nejlépe tuňáka upravit a dochutit, aby vyzdvihl chuť tohoto jemného rybího masa. Chod, který vás svou atmosférou přivede k břehům italského Marche, budete připravovat s radostí i po skončení kurzu. V dalším pokrmu budeme tuňáka péct. Riccardo nechá vyznít charakteristickou chuť masa, proto bude tuňák podávám pouze s lehkým panzanella salátem pocházejícím z italské Florencie, jehož chuť je ale navzdory lehkosti velice bohatá. Budete překvapeni.

Další delikátní recept, který si pro vás Riccardo připravil, kombinuje čerstvost tuňáka s italskou pastou. Taglierini, pocházející ze severní Itálie, jsou skvělé právě pro přípravu chodů na bázi mořských plodů a zaručeně si na nich pochutnáte. Steak z tuňáka s brokolicí a pšenicí farro zakončí menu, které bude doslova královské, tak jako samotný tuňák. 

Mimochodem, tuňák je jedním z nejoblíbenějších chodů v restauraci Aromi a tatarák z tuňáka milují všichni naši hosté. Pokud budete tápat, kam na opravdu čerstvé ryby, z nichž si po kurzu připravíte zmíněné speciality, zamiřte do raw baru v La Bottega di Finestra, kde mají na pultu vždy to nejčerstvější z moře a rádi vám poradí s úpravou ryb i mořských plodů. 

Těšíme se na vás.

Kurz je veden v anglickém jazyce.

Riccardo Lucque

Od roku 1993 pobýval devět let v Anglii a pracoval v restauraci Zafferano. V Londýně se stal výkonným vedoucím šéfkuchařem řetězce pěti italských restaurací. Svoji kariéru přenesl i do New Yorku. Od roku 2002 žije v Praze, kam přišel původně jako šéfkuchař restaurace Square. V roce 2005 otevřel svoji první restauraci Aromi, následovala La Finestra in Cucina a bistra La Bottega.

 

Další kurzy lektora/ky

10. 11. 2023

Lanýžové menu s Riccardem (ENG)

13. 11. 2023

To nejlepší z Toskánska s Riccardem (ENG)

Další volné kurzy

Tradiční japonská kuchyně

Tradiční japonská kuchyně

Jakub Horák

3 800 Kč

Více

Gin menu

Gin menu

Martin Kortus

3 800 Kč

Více

Burgery od Burgermana

Burgery od Burgermana

Petr Návrat

3 800 Kč

Více

Stefano Ciotti Chef's table (ENG)

Stefano Ciotti Chef's table (ENG)

Stefano Ciotti

6 500 Kč

Více

La Finestra představuje: maso

La Finestra představuje: maso

Lukáš Pocnar

4 200 Kč

Více

Svět ginů v několika chodech

Svět ginů v několika chodech

Martin Kortus
Filip Jančárek

3 800 Kč

Více

Rum na talíři

Rum na talíři

Martin Kortus

3 800 Kč

Více

ŽENY SOBĚ: Prosecco, Franciacorta, Champagne

ŽENY SOBĚ: Prosecco, Franciacorta, Champagne

Martin Kortus

2 500 Kč

Více