
Vánoční pečení s Kro bakery
Šéfkuchař:
Týna Roubitschek
Jaké je menu?
- Vánoční štola s domácím marcipánem
- Malinovo-kokosové raffaello
- Pistáciové rohlíčky
- Masarykovy knoflíky s pekanovými ořechy
- Linecké s domácí marmeládou
3 300 Kč včetně DPH za osobu
Milujete vůni másla, marcipánu, pistácií, kokosu, lineckého a pohodové vánoční atmosféry? Přesně těmito esencemi provoní týden před Štědrým dnem prostory školy vaření Laboratorio Týna Roubitschek. Bude zde totiž péct snové vánoční cukroví. Přidejte se k ní, užijte si pečení cukroví bez shonu, stresu a případného nezdaru. Týna je součástí pekařské crew z Kro coffee & bakery, kde peče chleba, bagety, nejrůznější sladké dobroty a samozřejmě také cukroví, takže přesně ví, jak na to. Pečení vánočního cukroví s Týnou bude vonět pohodou, láskou a radostí z upečeného cukroví, které potěší u vánoční tabule nejenom vás, ale i vaše blízké. Cukroví bude tradiční a zároveň kreativní, křehké, máslové, no prostě sen!
Jako první si připravíte vánoční štolu. Štolu, typickou německou sladkost, můžeme přirovnat k české Vánočce, je ovšem chuťově bohatší. Existuje na ni nespočet receptů a variant, známá je především tvarohová, rumová, drážďanská nebo marcipánová, která je Týny nejoblíbenější. Už se těšíte? Dalším vánočním skvostem bude malinovo-kokosové raffaello. Kombinace voňavých malin s lahodou vůní kokosu chutná jak dětem, tak i dospělým.
Za asi nejtypičtější vánoční cukroví můžeme považovat vanilkové rohlíčky. Ty podle Týny nebudou vonět vanilkou, ale pistáciemi. Znáte tuto kombinaci? Věřte, že vás mile překvapí a na jejich křehkosti to nic nezmění, rozpadají se na jazyku a chutnají jako balzám na duši. Recept na Masarykovy knoflíky možná známe, jejich hlavní surovinou jsou mimo jiné vlašské ořechy. Vy si ale připravíte edici s pekanovými ořechy, která je invencí Týny a je famózní. Závěr kurzu pak bude ve znamení tradičního lineckého cukroví s domácí marmeládou.
Zpříjemněte si adventní čas a nadělte si předvánoční dárek v podobě snového vánočního cukroví. Těšíme se na vás ve škole vaření Laboratorio.

Týna Roubitschek
Týnka je v první řadě máma pětiletého syna, která před 7 lety vyměnila kancelářské křeslo za vařečku. A i když není vyučená cukrářka, ani kuchařka, tak jídlo je pro ni druhá nejdůležitější věc v životě, hned po synovi. Ráda činí druhé šťastnými, skrze skvělé jídlo, které uvaří. Týnu baví dancehall a vaření s kamarády, proto dali dohromady oblíbený jamajský streetfood @Yardieprague, kterému se věnuje během léta.
Vařit a péct se naučila sama, zkoušením, ochutnáváním, a v nemalé míře ji ovlivnila i kuchyně její babičky, která ji inspiruje dodnes. Ráda staví na jejich základních receptech a dává jim modernější nádech. Ve volném čase peče narozeninové a svatební dorty. Týna sbírala zkušenosti v Miska ramen, Perníčkův sen, cateringu White Circus, košer restauraci King Solomon a teď je součástí pekařského týmu Kro coffee, kde peče chleba, bagety i sladké dobroty.
Další kurzy lektora/ky
Žádné další kurzy nejsou vypsány
Další volné kurzy

Moderní italská kuchyně
Marco Giampaoli
3 300 Kč

Doutníky Arturo Fuente s párováním rumů v zahradě Aromi
Jan Albrecht
Marco Giampaoli
3 500 Kč

Servírovaná večeře s Plantation rumem
Lukáš Hanzl
Marco Giampaoli
4 000 Kč

Kuře z Kro Kitchen
Vojtěch Václavík
4 000 Kč

Tradiční japonská kuchyně
Jakub Horák
3 800 Kč

Gin menu
Martin Kortus
3 800 Kč

Burgery od Burgermana
Petr Návrat
3 800 Kč

Stefano Ciotti Chef's table (ENG)
Stefano Ciotti
6 500 Kč