Vánoční pečení s Maškrtnicí

Šéfkuchař: Juliana Fischerová

Jaké je menu?

Vánočka

Štědrák s makovou, povidlovou, ořechovou a tvarohovou náplní

Perníková buchta z přebytku kvasu

3 600 Kč včetně DPH za osobu

Ano, naše oblíbené vánoční dobroty můžeme udělat chuťově ještě lepší. A sice za použití kvasu!

Juliana Vám vysvětlí, jak vést sladký kvas a jak převést ten žitný na pšeničný. Dále se dozvíte, jak sladký kvas funguje i v dalších pečivech, například italském panettone, a jak s ním pracovat, aby výsledek nebyl příliš kyselý. Pak už si ukážeme, jak těsto správně vypracovat a vánočku uplést. Těstu nejlépe svědčí pomalé kynutí v lednici, a tak ho vánočce dopřejeme do druhého dne. Nachystáme si ještě slovenskou specialitu – drožďový kynutý koláč s povidlovou, tvarohovou, makovou i ořechovou náplní. A pokud Vám doma bylo vždycky líto přebytků kvasu a nevěděli jste, co s nimi, těšte se na náš třetí recept – perníkovou buchtu, do které právě zbývající kvas využijeme. 

V sobotu se pak znovu setkáme, abychom své odpočinuté nakynuté vánočky upekli a společně se nad voňavým sladkým pečivem potěšili. 

27. 11.  15.00–20.00

28. 11. 10.00–12.00

Termíny

Datum Stav Rezervace

Pátek, 27. 11. 2020, 15:00 - 20:00

Volno

Juliana Fischerová

Juliana je blogerka, která na začátku roku 2012 začala psát blog Maškrtnica.cz o pečení z kvasu. Posléze založila spolu s Cuketkou kváskovou mapu a hnutí PečemPecen.cz. Odmalička se věnovala pečení především pro rodinu, posléze ve větším na zakázku a následně rok a půl pekla a smažila koblihy pro restauraci Maso a kobliha.

 

Další kurzy lektora/ky

05. 10. 2020

Cesta chleba s Maškrtnicí

31. 10. 2020

Pečení chleba ve dvou dnech, 31. 10. – 1. 11. 2020

11. 11. 2020

Cesta chleba s Maškrtnicí

Další volné kurzy

Men in the kitchen

Men in the kitchen

Martin Kortus

3 300 Kč

Více

La Finestra představuje: ryby & mořské plody

La Finestra představuje: ryby & mořské plody

Tomáš Juřík

3 950 Kč

Více

Anatomie dortu

Anatomie dortu

Eliška Klanicová

3 300 Kč

Více

Barvy a vůně Asie

Barvy a vůně Asie

Ondřej Hutník

3 300 Kč

Více

Sushi

Sushi

Julek Surmaj

3 300 Kč

Více

Champagne

Champagne

Martin Kortus

3 900 Kč

Více

Vaření s dětmi

Vaření s dětmi

Darina Sieglová

2 500 Kč

Více

Základy fermentace

Základy fermentace

Zuzana Ouhrabková

3 300 Kč

Více