Ve stylu Campari

Šéfkuchař: Martin Kortus
Milan Zaleš

Jaké je menu?

Campari Spritz

Garibaldi Spritz 
Foie Gras s brusinkovou omáčkou

Cuketový krém s česnekovými krutóny a crème fraîche 

Aperol Spritz
Kuřecí supreme s pomerančovou omáčkou a příloha jako překvapení

Cinzano Rosse
Čoko mousse s Campari a s macerovanými pomerančovými filety

3 800 Kč včetně DPH za osobu

Campari. Lehce nahořklý symbol vášně s rudými tóny aromatických bylin, ovoce a alkoholu. Skvělý aperitiv, kořeněný bitter, italská klasika obsahující tajnou recepturu, osvěžující přítel pro horké dny a ingredience hodná pozornosti i v gastronomii. Náš šéfkuchař Martin Kortus se Campari nechal inspirovat a sestavil tak ve spolupráci s Milanem Zalešem, ambasadorem ikonické značky Campari, zcela unikátní menu. Menu, které je propojením vášně a skvěle ladí s hořkou chutí Campari. 

Chuť Campari je specifická, dobře zapamatovatelná a můžeme si ji vychutnávat samotnou s ledem jako aperitiv nebo jako součást vyladěných koktejlů. Campari Spritz, stylový welcome drink, dokonale nastartuje vaše chuťové pohárky. K předkrmu vám Milan připraví Garibaldi Spritz. Spojení Campari, prosecca, našlehaného pomerančového juice, čerstvého pomeranče a bergamotového parfému připomíná svou chutí zmrzlinu Calippo a v kombinaci s předkrmem foie gras s brusinkovou omáčkou se jedná o bezkonkurenční pochoutku. Polévka, cuketový krém s česnekovými krutóny a crème fraîche, je jemná, zároveň chuťově velmi silná a zahřeje. Jakmile budou talíře prázdné, dáme si na osvěžení další drink…

Aperol Spritz, italská klasika s výraznou chutí pomerančů a jemně nahořklým nádechem Aperolu, se skvěle hodí k hlavnímu chodu a vy si ji připravíte sami. Pomeranče budou dominovat i hlavnímu chodu. Společně s Martinem si totiž připravíte lahodnou pomerančovou omáčku. Omáčka bude servírována s kuřecím supreme a přílohou jako překvapení. Smyslná kombinace pomerančů a čokolády, jež je známá také jako afrodiziakum, bude dominovat dezertu. Čokoládovou pěnu s Campari a s macerovanými pomerančovými filety doplní koktejl Cinzano Rosse. Super pitelná záležitost z Cinzano Bianco, růžového tonicu a lesního ovoce je novinkou a „šlágrem“ letních dnů. 

Přijďte si s námi připít a užijte si italský večer ve společnosti Martina Kortuse a Milana Zaleše. Těšíme se na vás.

Termíny

Datum Sommeliér Stav Rezervace

Pátek, 24. 03. 2023, 16:30 - 20:30

Milan Zaleš Volno

Martin Kortus

V roce 1992 úspěšně zakončil studia na Francouzském kulinářském institutu v New Yorku. Od té doby Martin působil jako privátní kuchař, gastronomický poradce, lektor školy vaření a šéfkuchař v Il Vigneto a Bettola Restaurant. V Česku zastával pozici šéfkuchaře v hotelu Josef a léta působil v Monarchu a Národní bance vín, kde se pod jeho vedením připravovaly degustační večeře a lekce vaření.

 

Další kurzy lektora/ky

25. 01. 2023

Men in the kitchen

16. 02. 2023

Champagne

28. 02. 2023

Gin menu

22. 03. 2023

Rum na talíři

23. 03. 2023

Hovězí steaky levou zadní

28. 03. 2023

Ve stylu Grand Marnier

Milan Zaleš

Milan Zaleš pracuje v Ultra Premium Brands jako ambasador ikonické italské značky Campari. Je profesionální barman a expert na italské „aperitivi“. Svou kariéru započal v Českých Budějovicích, kde pracoval mj. ve vyhlášeném baru Žlutá Ponorka, později strávil 10 let v prestižním pražském baru Bugsy’s. Účastnil se mnoha barmanských soutěží – největší úspěch zaznamenal na světově nejprestižnější soutěži Diageo Reserve World Class, když se stal vítězem jejího celonárodního kola.

Další kurzy lektora/ky

Žádné další kurzy nejsou vypsány

Další volné kurzy

Pečení fantastického vánočního cukroví

Pečení fantastického vánočního cukroví

Martin Beránek

3 300 Kč

Více

Pečení fantastického vánočního cukroví II.

Pečení fantastického vánočního cukroví II.

Martin Beránek

3 300 Kč

Více

Vánoční pečení s Kro bakery

Vánoční pečení s Kro bakery

Týna Roubitschek

3 300 Kč

Více

Taro

Taro

Khanh Ta
Michal Černý

4 200 Kč

Více

Sladce, česky, netradičně s Kro bakery

Sladce, česky, netradičně s Kro bakery

Týna Roubitschek

3 300 Kč

Více

Sushi

Sushi

Julek Surmaj

3 300 Kč

Více

La Finestra představuje: maso

La Finestra představuje: maso

Lukáš Pocnar

4 200 Kč

Více

Francie podle michelinského šéfkuchaře

Francie podle michelinského šéfkuchaře

Roman Paulus

5 000 Kč

Více