
Ve stylu Grand Marnier
Šéfkuchař:
Martin Kortus
Jaké je menu?
Grand Tonic (Grand Marnier, Tonic)
Restované argentinské krevety na mladém česneku s domácí pomerančovou majonézou
Sidecar (Grand Marnier, koňak, fresh lemon juice)
Foie gras servírovaná na citrusovém pyré
Grand Marnier
Kachní prsa na pomerančích s ratte bramborami restovanými na kachním sádle
Grand Old Fashioned (Grand Marnier, whisky, orange bitters, pomerančová kůra)
Crêpes Suzette
Grand Marnier Cuvée Louis-Alexandre
3 800 Kč včetně DPH za osobu
Kurz s esencí francouzského luxusu, s chutí a vůní slavného likéru Grand Marnier, která bude přimíchána do každého chodu. Kurz postavený na oblíbeném likéru s divokými pomeranči.
Svěží pomerančovou chuť si vychutnáte u tradičních jídel, jako je kachna na pomerančích či crêpes Suzette. Martin Vám ale ukáže i to, jak si díky sladkokyselé chuti pomerančů obměnit majonézu nebo dodat pyré jiskru. Můžete se těšit na komplexní menu s krásnými surovinami té nejvyšší kvality, jako jsou argentinské krevety, prvotřídní foie gras či kachna.
Pánové jsou sehraný tým a hrozně je to spolu baví, což se vždy odráží na atmosféře kurzu. Víme, že si na ně hodně potrpíte! Filip se už moc těší, až Vám umíchá své exkluzivní koktejly, a Martin se jako vždy už nemůže dočkat.
Slibujeme, že tento kurz bude impozantní. Jak by řekli Francouzi, bude to „Le Grande“.
Termíny
Datum | Sommeliér | Stav | Rezervace |
---|---|---|---|
Úterý, 28. 03. 2023, 16:30 - 20:30 |
Filip Jančárek | Volno |

Martin Kortus
V roce 1992 úspěšně zakončil studia na Francouzském kulinářském institutu v New Yorku. Od té doby Martin působil jako privátní kuchař, gastronomický poradce, lektor školy vaření a šéfkuchař v Il Vigneto a Bettola Restaurant. V Česku zastával pozici šéfkuchaře v hotelu Josef a léta působil v Monarchu a Národní bance vín, kde se pod jeho vedením připravovaly degustační večeře a lekce vaření.
Další volné kurzy

Thajská kuchyně s Chilli Lips |ENG|
Jidapha Wisutrattana
3 800 Kč

Tradiční japonská kuchyně
Jakub Horák
3 800 Kč

Výčep - moderní české menu
Vojtěch Petržela
3 800 Kč

Snídaně jako z La Bottega
Lukáš Pocnar
3 000 Kč

Sladké vegan pečení s Nikoletou
Nikoleta Kováčová
4 000 Kč

Cesta chleba s Maškrtnicí
Juliana Fischerová
3 600 Kč

Kuře z Kro Kitchen
Vojtěch Václavík
4 000 Kč

Francie s Le Terroir
Jakub Čadina
3 800 Kč