Ve stylu Grand Marnier

Šéfkuchař: Martin Kortus

Jaké je menu?

Grand Spritz (Grand Marnier, Crodino, Prosecco)

Restované argentinské krevety na mladém česneku s domácí pomerančovou majonézou
Sidecar (Grand Marnier, cognac, fresh lemon juice)

Foie gras servírovaná na citrusovém pyré
Grand Marnier 

Kachní prsa na pomerančích s ratte bramborami restovanými na kachním sádle
Grand Old Fashioned (Grand Marnier, whisky, orange bitters, pomerančová kůra)

Crêpes Suzette
Grand Marnier Cuvee Louis-Alexandre

3 300 Kč včetně DPH za osobu

Kurz s esencí francouzského luxusu, s chutí a vůní slavného likéru Grand Marnier, která bude přimíchána do každého chodu. Naše slavná dvojka Martin a Petr přichází s kurzem postaveným na oblíbeném likéru s divokými pomeranči.

Svěží pomerančovou chuť si vychutnáte u tradičních jídel jako je kachna na pomerančích či Crepes Suzette. Martin vám ale ukáže i to, jak si díky sladko kyselé chuti pomerančů obměnit majonézu nebo dodat pyré jiskru. Můžete těšit na komplexní menu s krásnými surovinami té nejvyšší kvality, jako jsou argentinské krevety, prvotřídní foie gras či kachna.

Pánové jsou sehraný tým a hrozně je to spolu baví, což se vždy odráží na atmosféře kurzu. Víme, že si na ně hodně potrpíte! Petr se už moc těší, až vám umíchá své exkluzivní koktejly a Martin se jako vždy už nemůže dočkat.

Slibujeme, že tento kurz bude impozantní. Jak by řekli Francouzi, bude to „Le Grande“. 

Termíny

Datum Sommeliér Stav Rezervace

Pondělí, 21. 10. 2019, 16:30 - 20:30

Petr Kymla Volno

Martin Kortus

V roce 1992 úspěšně zakončil studia na francouzském kulinářském institutu v New Yorku. Od té doby Martin působil jako privátní kuchař, gastronomický poradce, lektor školy vaření a šéfkuchař v Il Vigneto a Bettola Restaurant. V Česku zastával pozici šéfkuchaře v hotelu Josef a léta působil v Monarchu a Národní bance vín, kde se pod jeho vedením připravovaly degustační večeře a lekce vaření.

 

Další kurzy lektora/ky

18. 10. 2019

Men in the kitchen

01. 11. 2019

Rum na talíři

01. 12. 2019

Zvěřina a pálenky

07. 02. 2020

Ladies with cocktails in the kitchen

25. 02. 2020

Men in the kitchen

13. 03. 2020

Rum na talíři

Další volné kurzy

LA FINESTRA představuje: RYBY

LA FINESTRA představuje: RYBY

Tomáš Juřík

3 950 Kč

Více

Men in the kitchen

Men in the kitchen

Martin Kortus

3 300 Kč

Více

To nejlepší z Esky – podzimní edice!

To nejlepší z Esky – podzimní edice!

Martin Štangl

3 950 Kč

Více

Rum na talíři

Rum na talíři

Martin Kortus

3 300 Kč

Více

Degustace čokolády CLAUDIO CORALLO

Degustace čokolády CLAUDIO CORALLO

Flemming Laugesen

950 Kč

Více

Lanýžová večeře s Riccardem (ENG)

Lanýžová večeře s Riccardem (ENG)

Riccardo Lucque

4 500 Kč

Více

Pečení vánočního cukroví

Pečení vánočního cukroví

Martin Beránek

3 300 Kč

Více

Pečení vánočního cukroví II.

Pečení vánočního cukroví II.

Martin Beránek

3 300 Kč

Více