Ve stylu Grand Marnier

Šéfkuchař: Martin Kortus

Jaké je menu?

Grand Spritz – Grand Marnier, Crodino, Prosecco

Restované argentinské krevety na mladém česneku s domácí pomerančovou majonézou

Sidecar – Grand Marnier, cognac, fresh lemon juice

Foie gras servírovaná na citrusovém pyré
Grand Marnier
Moderní verze "classic french al`orange"
Kachní prsa na pomerančích s ratte bramborami restovanými na kachním sádle
Grand Old Fashioned – Grand Marnier, whisky, orange bitters, pomerančová kůra
Crepes Suzette
Grand Marnier Cuvee Louis-Alexandre

3 300 Kč včetně DPH za osobu

Kurz s esencí francouzského luxusu, s chutí a vůní slavného likéru Grand Marnier, která bude přimíchána do každého chodu. Naše slavná dvojka Martin a Petr přichází s kurzem postaveným na oblíbeném likéru s divokými pomeranči.

Svěží pomerančovou chuť si vychutnáte u tradičních jídel jako je kachna na pomerančích či Crepes Suzette. Martin vám ale ukáže i to, jak si díky sladko kyselé chuti pomerančů obměnit majonézu nebo dodat pyré jiskru. Můžete těšit na komplexní menu s krásnými surovinami té nejvyšší kvality, jako jsou argentinské krevety, prvotřídní foie gras či kachna.

Pánové jsou sehraný tým a hrozně je to spolu baví, což se vždy odráží na atmosféře kurzu. Víme, že si na ně hodně potrpíte! Petr se už moc těší, až vám umíchá své exkluzivní koktejly a Martin se jako vždy už nemůže dočkat.

Slibujeme, že tento kurz bude impozantní. Jak by řekli Francouzi, bude to „Le Grande“. 

Termíny

Datum Sommeliér Stav Rezervace

Pondělí, 21. 10. 2019, 16:30 - 20:30

Petr Kymla Volno

Martin Kortus

V roce 1992 úspěšně zakončil studia na francouzském kulinářském institutu v New Yorku. Od té doby Martin působil jako privátní kuchař, gastronomický poradce, lektor školy vaření a šéfkuchař v Il Vigneto a Bettola Restaurant. V Česku zastával pozici šéfkuchaře v hotelu Josef a léta působil v Monarchu a Národní bance vín, kde se pod jeho vedením připravovaly degustační večeře a lekce vaření.

 

Další kurzy lektora/ky

13. 09. 2019

Rum na talíři

16. 09. 2019

Men in the kitchen

07. 10. 2019

Ladies with cocktails in the kitchen

18. 10. 2019

Men in the kitchen

01. 11. 2019

Rum na talíři

Další volné kurzy

Do Itálie s Leonardem z CottoCrudo (ENG)

Do Itálie s Leonardem z CottoCrudo (ENG)

Leonardo di Clemente

3 600 Kč

Více

Verrine – cukrářská elegance ve skleničce

Verrine – cukrářská elegance ve skleničce

Vladislav Ryasnyy

2 900 Kč

Více

Sushi v zahradě

Sushi v zahradě

Julek Surmaj

3 300 Kč

Více

Focení jídla s Markem Bartošem v zahradě

Focení jídla s Markem Bartošem v zahradě

Marek Bartoš

2 500 Kč

Více

Letní piknik

Letní piknik

Lukáš Pocnar

2 900 Kč

Více

B&B - Burgery a bourbon v zahradě

B&B - Burgery a bourbon v zahradě

Jiří Janouch

3 300 Kč

Více

Menu z ohně v zahradě

Menu z ohně v zahradě

Michal Hromas

3 300 Kč

Více

Saláty v zahradě

Saláty v zahradě

Jana Bilíková
Honza Všetečka

3 300 Kč

Více