Ve stylu Grand Marnier

Šéfkuchař: Martin Kortus

Jaké je menu?

  • Restované argentinské krevety na mladém česneku s domácí pomerančovou majonézou
  • Grand Spritz – Grand Marnier, Crodino, Prosecco
  • Foie gras servírovaná na citrusovém pyré
  • Sidecar – Grand Marnier, cognac, fresh lemon juice
  • Moderní verze "classic french al`orange"
  • Kachní prsa na pomerančích s ratte bramborami restovanými na kachním sádle
  • Grand Old Fashioned – Grand Marnier, whisky, orange bitters, pomerančová kůra
  • Crepes Suzette
  • Grand Marnier Cuvee Louis-Alexandre

3 300 CZK včetně DPH za osobu

Kurz s esencí francouzského luxusu, s chutí a vůní slavného likéru Grand Marnier, která bude přimíchána do každého chodu. Naše slavná dvojka Martin a Petr přichází s kurzem postaveným na oblíbeném likéru s divokými pomeranči.

Svěží pomerančovou chuť si vychutnáte u tradičních jídel jako je kachna na pomerančích či Crepes Suzette. Martin vám ale ukáže i to, jak si díky sladko kyselé chuti pomerančů obměnit majonézu nebo dodat pyré jiskru. Můžete těšit na komplexní menu s krásnými surovinami té nejvyšší kvality, jako jsou argentinské krevety, prvotřídní foie gras či kachna.

Pánové jsou sehraný tým a hrozně je to spolu baví, což se vždy odráží na atmosféře kurzu. Víme, že si na ně hodně potrpíte! Petr se už moc těší, až vám umíchá své exkluzivní koktejly a Martin se jako vždy už nemůže dočkat.

Slibujeme, že tento kurz bude impozantní. Jak by řekli Francouzi, bude to „Le Grande“. 

Termíny

Datum Sommeliér Stav Rezervace

Čtvrtek, 25. 04. 2019, 16:30 - 20:30

Petr Kymla Volno

Martin Kortus

V roce 1992 úspěšně zakončil studia na francouzském kulinářském institutu v New Yorku. Od té doby Martin působil jako privátní kuchař, gastronomický poradce, lektor školy vaření a šéfkuchař v Il Vigneto a Bettola Restaurant. V Česku zastával pozici šéfkuchaře v hotelu Josef a léta působil v Monarchu a Národní bance vín, kde se pod jeho vedením připravovaly degustační večeře a lekce vaření.

 

Další kurzy

22. 02. 2019

Ladies with cocktails in the kitchen

26. 02. 2019

Men in the kitchen

18. 03. 2019

Rum na talíři

05. 04. 2019

Men in the kitchen

08. 04. 2019

Do Francie s Martinem

16. 04. 2019

Rum na talíři

14. 05. 2019

Ladies with cocktails in the kitchen

17. 05. 2019

Men in the kitchen ENG

Další podobné kurzy

Snídaně jako z La Bottega di Finestra

Snídaně jako z La Bottega di Finestra

Lukáš Pocnar

2 900 CZK

Více

Cukrářské trendy 2019

Cukrářské trendy 2019

Josef Maršálek

4 950 CZK

Více

Povídání ne-/jen o víně s Flemmingem (CZE/ENG)

Povídání ne-/jen o víně s Flemmingem (CZE/ENG)

Flemming Laugesen

1 950 CZK

Více

Hugova jehněčí slavnost

Hugova jehněčí slavnost

Michal Hromas

3 000 CZK

Více

LA FINESTRA představuje: drůbeží menu

LA FINESTRA představuje: drůbeží menu

Tomáš Juřík

3 500 CZK

Více

Lanýžová večeře s Riccardem

Lanýžová večeře s Riccardem

Riccardo Lucque

3 950 CZK

Více

Příprava čerstvých těstovin

Příprava čerstvých těstovin

Riccardo Lucque

3 300 CZK

Více

Cap Horn degustace kakaa a čokolády s Claudio Corallo

Cap Horn degustace kakaa a čokolády s Claudio Corallo

Flemming Laugesen

290 CZK

Více