
Ve stylu Grand Marnier
Šéfkuchař:
Martin Kortus
Jaké je menu?
Grand Spritz (Grand Marnier, Crodino, prosecco)
Restované argentinské krevety na mladém česneku s domácí pomerančovou majonézou
Sidecar (Grand Marnier, koňak, fresh lemon juice)
Foie gras servírovaná na citrusovém pyré
Grand Marnier
Kachní prsa na pomerančích s ratte bramborami restovanými na kachním sádle
Grand Old Fashioned (Grand Marnier, whisky, orange bitters, pomerančová kůra)
Crêpes Suzette
Grand Marnier Cuvée Louis-Alexandre
3 300 Kč včetně DPH za osobu
Kurz s esencí francouzského luxusu, s chutí a vůní slavného likéru Grand Marnier, která bude přimíchána do každého chodu. Naše slavná dvojka Martin a Petr přichází s kurzem postaveným na oblíbeném likéru s divokými pomeranči.
Svěží pomerančovou chuť si vychutnáte u tradičních jídel, jako je kachna na pomerančích či crêpes Suzette. Martin Vám ale ukáže i to, jak si díky sladkokyselé chuti pomerančů obměnit majonézu nebo dodat pyré jiskru. Můžete se těšit na komplexní menu s krásnými surovinami té nejvyšší kvality, jako jsou argentinské krevety, prvotřídní foie gras či kachna.
Pánové jsou sehraný tým a hrozně je to spolu baví, což se vždy odráží na atmosféře kurzu. Víme, že si na ně hodně potrpíte! Petr se už moc těší, až Vám umíchá své exkluzivní koktejly, a Martin se jako vždy už nemůže dočkat.
Slibujeme, že tento kurz bude impozantní. Jak by řekli Francouzi, bude to „Le Grande“.
Termíny
Datum | Sommeliér | Stav | Rezervace |
---|---|---|---|
Úterý, 09. 03. 2021, 16:30 - 20:30 |
Petr Kymla | Volno |

Martin Kortus
V roce 1992 úspěšně zakončil studia na Francouzském kulinářském institutu v New Yorku. Od té doby Martin působil jako privátní kuchař, gastronomický poradce, lektor školy vaření a šéfkuchař v Il Vigneto a Bettola Restaurant. V Česku zastával pozici šéfkuchaře v hotelu Josef a léta působil v Monarchu a Národní bance vín, kde se pod jeho vedením připravovaly degustační večeře a lekce vaření.
Další volné kurzy

Rum na talíři
Martin Kortus
3 300 Kč

Masopustní koblihy s Julianou
Juliana Fischerová
3 300 Kč

Rostlinně
Adam Novotný
Libor Pozníček
3 300 Kč

La Finestra představuje: ryby & mořské plody
Tomáš Juřík
3 950 Kč

Men in the kitchen
Martin Kortus
3 300 Kč

Skandinávské pečení
Eva Simkovičová
3 300 Kč

Vaření s dětmi
Darina Sieglová
2 500 Kč

Indian home cooking se Sofií (ENG)
Sofia Smith
3 300 Kč