Ve stylu Grand Marnier

Šéfkuchař: Martin Kortus
Filip Jančárek

Jaké je menu?

Grand Spritz (Grand Marnier, Crodino, prosecco)

Restované argentinské krevety na mladém česneku s domácí pomerančovou majonézou
Sidecar (Grand Marnier, koňak, fresh lemon juice)

Foie gras servírovaná na citrusovém pyré
Grand Marnier 

Kachní prsa na pomerančích s ratte bramborami restovanými na kachním sádle
Grand Old Fashioned (Grand Marnier, whisky, orange bitters, pomerančová kůra)

Crêpes Suzette
Grand Marnier Cuvée Louis-Alexandre

3 300 Kč včetně DPH za osobu

Kurz s esencí francouzského luxusu, s chutí a vůní slavného likéru Grand Marnier, která bude přimíchána do každého chodu. Kurz postavený na oblíbeném likéru s divokými pomeranči.

Svěží pomerančovou chuť si vychutnáte u tradičních jídel, jako je kachna na pomerančích či crêpes Suzette. Martin Vám ale ukáže i to, jak si díky sladkokyselé chuti pomerančů obměnit majonézu nebo dodat pyré jiskru. Můžete se těšit na komplexní menu s krásnými surovinami té nejvyšší kvality, jako jsou argentinské krevety, prvotřídní foie gras či kachna.

Pánové jsou sehraný tým a hrozně je to spolu baví, což se vždy odráží na atmosféře kurzu. Víme, že si na ně hodně potrpíte! Filip se už moc těší, až Vám umíchá své exkluzivní koktejly, a Martin se jako vždy už nemůže dočkat.

Slibujeme, že tento kurz bude impozantní. Jak by řekli Francouzi, bude to „Le Grande“. 

Termíny

Datum Stav Rezervace

Čtvrtek, 24. 02. 2022, 16:30 - 20:30

Volno

Martin Kortus

V roce 1992 úspěšně zakončil studia na Francouzském kulinářském institutu v New Yorku. Od té doby Martin působil jako privátní kuchař, gastronomický poradce, lektor školy vaření a šéfkuchař v Il Vigneto a Bettola Restaurant. V Česku zastával pozici šéfkuchaře v hotelu Josef a léta působil v Monarchu a Národní bance vín, kde se pod jeho vedením připravovaly degustační večeře a lekce vaření.

 

Další kurzy lektora/ky

24. 01. 2022

Ve stylu Campari

10. 02. 2022

Rum na talíři

15. 03. 2022

Pestrost filipínských chutí s Don Papa

Filip Jančárek

"Během řady let za barem jsem si ověřil, že je gin asi nejlépe mixovatelnou bází do koktejlů. S ginem se mi pracuje nejlépe, jeho použití v drincích vybízí k téměř neomezené kreativitě. Je pro mě radostí a zábavou vymýšlet stále nové a nové ginové drinky."

Filip Jančárek je profesionální barman s 15letou praxí v prestižních pražských koktejlových barech. (La Casa de la Havana vieja, The Bankers bar). Mimo mixologii se věnoval degustacím a školení personálu a účastnil se řady barmanských soutěží, ve kterých dosáhl i mezinárodních úspěchů.

Další kurzy lektora/ky

Žádné další kurzy nejsou vypsány

Další volné kurzy

Ve stylu Campari

Ve stylu Campari

Martin Kortus
Milan Zaleš

3 300 Kč

Více

Seafood a Champagne s Riccardem

Seafood a Champagne s Riccardem

Riccardo Lucque

3 500 Kč

Více

Chuť tradiční Asie

Chuť tradiční Asie

Ondřej Hutník

3 600 Kč

Více

Pekař nepeče jen housky

Pekař nepeče jen housky

Xavier Carchenilla

3 300 Kč

Více

Skandinávské pečení

Skandinávské pečení

Eva Simkovičová

3 300 Kč

Více

Rum na talíři

Rum na talíři

Martin Kortus

3 300 Kč

Více

Sweet Flow odpaluje těsto

Sweet Flow odpaluje těsto

Xavier Carchenilla

3 300 Kč

Více

Masopustní koblihy s Julianou

Masopustní koblihy s Julianou

Juliana Fischerová

3 300 Kč

Více