Ve stylu Grand Marnier

Šéfkuchař: Martin Kortus

Jaké je menu?

Grand Tonic (Grand Marnier, Tonic)

Restované argentinské krevety na mladém česneku s domácí pomerančovou majonézou
Sidecar (Grand Marnier, koňak, fresh lemon juice)

Foie gras servírovaná na citrusovém pyré
Grand Marnier 

Kachní prsa na pomerančích s ratte bramborami restovanými na kachním sádle
Grand Old Fashioned (Grand Marnier, whisky, orange bitters, pomerančová kůra)

Crêpes Suzette
Grand Marnier Cuvée Louis-Alexandre

3 800 Kč včetně DPH za osobu

Kurz s esencí francouzského luxusu, s chutí a vůní slavného likéru Grand Marnier, která bude přimíchána do každého chodu. Kurz postavený na oblíbeném likéru s divokými pomeranči.

Svěží pomerančovou chuť si vychutnáte u tradičních jídel, jako je kachna na pomerančích či crêpes Suzette. Martin Vám ale ukáže i to, jak si díky sladkokyselé chuti pomerančů obměnit majonézu nebo dodat pyré jiskru. Můžete se těšit na komplexní menu s krásnými surovinami té nejvyšší kvality, jako jsou argentinské krevety, prvotřídní foie gras či kachna.

Pánové jsou sehraný tým a hrozně je to spolu baví, což se vždy odráží na atmosféře kurzu. Víme, že si na ně hodně potrpíte! Filip se už moc těší, až Vám umíchá své exkluzivní koktejly, a Martin se jako vždy už nemůže dočkat.

Slibujeme, že tento kurz bude impozantní. Jak by řekli Francouzi, bude to „Le Grande“. 

Termíny

Datum Sommeliér Stav Rezervace

Úterý, 28. 03. 2023, 16:30 - 20:30

Filip Jančárek Volno

Martin Kortus

V roce 1992 úspěšně zakončil studia na Francouzském kulinářském institutu v New Yorku. Od té doby Martin působil jako privátní kuchař, gastronomický poradce, lektor školy vaření a šéfkuchař v Il Vigneto a Bettola Restaurant. V Česku zastával pozici šéfkuchaře v hotelu Josef a léta působil v Monarchu a Národní bance vín, kde se pod jeho vedením připravovaly degustační večeře a lekce vaření.

 

Další kurzy lektora/ky

25. 01. 2023

Men in the kitchen

16. 02. 2023

Champagne

28. 02. 2023

Gin menu

22. 03. 2023

Rum na talíři

23. 03. 2023

Hovězí steaky levou zadní

24. 03. 2023

Ve stylu Campari

Další volné kurzy

Pečení fantastického vánočního cukroví

Pečení fantastického vánočního cukroví

Martin Beránek

3 300 Kč

Více

Pečení fantastického vánočního cukroví II.

Pečení fantastického vánočního cukroví II.

Martin Beránek

3 300 Kč

Více

Vánoční pečení s Kro bakery

Vánoční pečení s Kro bakery

Týna Roubitschek

3 300 Kč

Více

Taro

Taro

Khanh Ta
Michal Černý

4 200 Kč

Více

Sladce, česky, netradičně s Kro bakery

Sladce, česky, netradičně s Kro bakery

Týna Roubitschek

3 300 Kč

Více

Sushi

Sushi

Julek Surmaj

3 300 Kč

Více

La Finestra představuje: maso

La Finestra představuje: maso

Lukáš Pocnar

4 200 Kč

Více

Francie podle michelinského šéfkuchaře

Francie podle michelinského šéfkuchaře

Roman Paulus

5 000 Kč

Více