
Věnečky Janeček pečení a netradiční slané i sladké příchutě
Šéfkuchař:
Roman Janeček
Jaké je menu?
Žloutkový minivěneček s koňakovým twistem
Citronový minivěneček
Odpalovaná bageta s trhaným masem
Nahý minivěneček se šlehaným modrým sýrem, karamelizovanými ořechy a čerstvou hruškou
3 300 Kč včetně DPH za osobu
Srdcovka českých dezertů - věnečky z odpalovaného těsta.
Také je milujete?
Připrava odpaleovaného těst často bývá strašákem každé kuchařky v domácnosti. Avšak na kurzu s Romanem si ukážeme, že jeho připrava je nejen jednoduchá, ale rovněž nám dává nepřeberné možnosti, jak s těstem doslova hrát.
Proto v menu kromě žloutkové klasiky s koňakovým nádechem vyzkoušíme také ovocnou variantu. Na čerstvých citronech si ukážeme, jak lze jednoduše do krému zakomponovat i ovoce. Navíc si vyžkoušíte, jak chutně pálená hmota poslouží k přípravě netradičních kanapek pro vaše hosty a přátele. Jistě uděláte dojem minibagetkami z odpalovaného těsta plněné trhaným masem dle receptu Martina Kortuse, nebo překvapíte nahým věnečkem se šlehaným modrým sýrem.
Fantazii se meze nekladou a na našem kurzu to bude platit dvojnásob. Navíc si své výtvory po kurzu odnesete domů pro celou rodinu!
Těšíme se na vás.

Roman Janeček
Roman Janeček - cukrář a pekař, který ve svém luxusním butiku na sladké věnečky vymýšlí nejen nové příchutě a dohlíží na kvalitu těsta, ale zároveň se s vervou věnuje svým zákazníkům a svým cateringovým službám.
Všechno chce svůj čas. To dobře ví i Roman Janeček, který pro radost pekl svým kolegům bábovky. Když jednou přišla prosba, aby udělal věnečky, pustil se do nich s takovou vervou, že dnes provozuje Věnečkový butik a s úsměvem vzpomíná na sladké začátky své cukrářské dráhy zrozené ve skladu obchodu na Pařížské. Z nadšení se stal koníček a z koníčku vlastní podnik. Zkušenosti pobral po prababičce, vesnické cukrářce, se kterou propekl ne jedny letní prázdniny. Láska k pečení se mu vrátila do života, bez nadsázky díky pandemii, kdy, jak sám říká "bylo na všechno víc času."
Klasickým věnečkům nasadil kabát 21. století. Míň cukru, víc naturální chuti a pohodlnější velikost dohromady tvoří jedinečný chuťový zážitek.
Další kurzy lektora/ky
Žádné další kurzy nejsou vypsány
Další volné kurzy

Moderní italská kuchyně
Marco Giampaoli
3 300 Kč

Doutníky Arturo Fuente s párováním rumů v zahradě Aromi
Jan Albrecht
Marco Giampaoli
3 500 Kč

Servírovaná večeře s Plantation rumem
Lukáš Hanzl
Marco Giampaoli
4 000 Kč

Kuře z Kro Kitchen
Vojtěch Václavík
4 000 Kč

Tradiční japonská kuchyně
Jakub Horák
3 800 Kč

Gin menu
Martin Kortus
3 800 Kč

Burgery od Burgermana
Petr Návrat
3 800 Kč

Stefano Ciotti Chef's table (ENG)
Stefano Ciotti
6 500 Kč