Věnečky Janeček pečení a netradiční slané i sladké příchutě

Šéfkuchař: Roman Janeček

Jaké je menu?

Žloutkový minivěneček s koňakovým twistem

Citronový minivěneček

Odpalovaná bageta s trhaným masem

Nahý minivěneček se šlehaným modrým sýrem, karamelizovanými ořechy a čerstvou hruškou

3 300 Kč včetně DPH za osobu

Srdcovka českých dezertů - věnečky z odpalovaného těsta.

Také je milujete?

Připrava odpaleovaného těst často bývá strašákem každé kuchařky v domácnosti. Avšak na kurzu s Romanem si ukážeme, že jeho připrava je nejen jednoduchá, ale rovněž nám dává nepřeberné možnosti, jak s těstem doslova hrát.

Proto v menu kromě žloutkové klasiky s koňakovým nádechem vyzkoušíme také ovocnou variantu. Na čerstvých citronech si ukážeme, jak lze jednoduše do krému zakomponovat i ovoce. Navíc si vyžkoušíte, jak chutně pálená hmota poslouží k přípravě netradičních kanapek pro vaše hosty a přátele. Jistě uděláte dojem minibagetkami z odpalovaného těsta plněné trhaným masem dle receptu Martina Kortuse, nebo překvapíte nahým věnečkem se šlehaným modrým sýrem. 

Fantazii se meze nekladou a na našem kurzu to bude platit dvojnásob. Navíc si své výtvory po kurzu odnesete domů pro celou rodinu!

Těšíme se na vás.

Termíny

Datum Stav Rezervace

Čtvrtek, 09. 11. 2023, 16:30 - 20:30

Volno

Roman Janeček

Roman Janeček - cukrář a pekař, který ve svém luxusním butiku na sladké věnečky vymýšlí nejen nové příchutě a dohlíží na kvalitu těsta, ale zároveň se s vervou věnuje svým zákazníkům a svým cateringovým službám.

Všechno chce svůj čas. To dobře ví i Roman Janeček, který pro radost pekl svým kolegům bábovky. Když jednou přišla prosba, aby udělal věnečky, pustil se do nich s takovou vervou, že dnes provozuje Věnečkový butik a s úsměvem vzpomíná na sladké začátky své cukrářské dráhy zrozené ve skladu obchodu na Pařížské. Z nadšení se stal koníček a z koníčku vlastní podnik. Zkušenosti pobral po prababičce, vesnické cukrářce, se kterou propekl ne jedny letní prázdniny. Láska k pečení se mu vrátila do života, bez nadsázky díky pandemii, kdy, jak sám říká "bylo na všechno víc času."

 

Klasickým věnečkům nasadil kabát 21. století. Míň cukru, víc naturální chuti a pohodlnější velikost dohromady tvoří jedinečný chuťový zážitek. 

Další kurzy lektora/ky

Žádné další kurzy nejsou vypsány

Další volné kurzy

Moderní italská kuchyně

Moderní italská kuchyně

Marco Giampaoli

3 300 Kč

Více

Doutníky Arturo Fuente s párováním rumů v zahradě Aromi

Doutníky Arturo Fuente s párováním rumů v zahradě Aromi

Jan Albrecht
Marco Giampaoli

3 500 Kč

Více

Servírovaná večeře s Plantation rumem

Servírovaná večeře s Plantation rumem

Lukáš Hanzl
Marco Giampaoli

4 000 Kč

Více

Kuře z Kro Kitchen

Kuře z Kro Kitchen

Vojtěch Václavík

4 000 Kč

Více

Tradiční japonská kuchyně

Tradiční japonská kuchyně

Jakub Horák

3 800 Kč

Více

Gin menu

Gin menu

Martin Kortus

3 800 Kč

Více

Burgery od Burgermana

Burgery od Burgermana

Petr Návrat

3 800 Kč

Více

Stefano Ciotti Chef's table (ENG)

Stefano Ciotti Chef's table (ENG)

Stefano Ciotti

6 500 Kč

Více